- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
jhos910
senior tag
Szimbólumokkal próbálkoztál-e már? Ha a 100x100-as klisét felosztod egy X*X-es rácshálóra ahol minden cella(egy cella egy szimbólum) közepén lenne a grafika? (így lehet h nem lenne kimaxolva a klisére felpakolt grafikák száma de a gyorsaság meg igen).
Csak egy ötlet de lehet, hogy egyáltalán nem jó a ti előkészítési módszeretekhez. -
zzolika
aktív tag
Ha kézzel bontod színre, és minden színkivonatot külön lapra teszel, akkor a print previewban be tudod állítani hogy 10 mm legyen a lapok (színkivonatok) közötti távolság.
A tampont én is utáltam, már szerencsére nem kell csinálnom. Mindent direkt színre bontani, manuálisan rátölteni, és még a színsorrend se mindegy. Aztán egymás után rakni a színeket a megfelelõ távolságra, és amikor megnyúlt kicsit a film a levilágítónál, nem lett jó a végén. -
zzolika
aktív tag
Szerintem olyan egyszerûen nem, ahogy szeretnéd.
1. Ha az objektumok mérete is osztható a 10 mm-rel, akkor beállítod a gridet 10 mm-esre és azokhoz húzogatod.
2. Kiszámolod mennyi lenne a teljes magasság plusz a 10 mm-es közök, felrakod az aljára meg a tetejére a két szélsõ objektumot és ahhoz distributolod a többit.
3. Beállítod a nudgét 10 mm-re, a második objektumot az elsõ aljához teszed, lemozgatod a transform palettán a saját méretével, (vagy snap to objecttel is hozzá rakhatod, de ez néha ugrál) aztán nyomsz egy lefele nyilat, és ezt ismételed ahány objektum van.
4. Megcsinálod más programban (pl. a Quark már 20 éve is tudta ezt a funkciót, be lehet állítani a spacinget hogy mennyi helyet hagyjon).
Na hirtelen ennyi jutott az eszembe -
zzolika
aktív tag
És ha Pdf-et csinálsz Corelbõl, és azt mented le Acrobatban Ps-re?
Én régen amíg levilágítónk volt a Windows saját Linotronic 930-as meghajtóját használtam, jobb volt mint a saját Ecrm driver, azzal mindig szívtam. MS Publisher nevű dolgokban nem igazán bíznék... ha a driver is olyan mint a program...
Régi gép volt, talán 2000 körüli, de a ripje megette az 1.3-as Pdf-eket is (ha jól volt beágyazva a font). Az újabb Indesignos melókat hajigálta folyton el, de a Ps-re mentés segített. A Ps-el csak akkor volt baj, ha sok volt a színátmenet, kimaszkolt kép, drop shadow, ilyenkor elfogyott a memória. De ezeket úgy küldtem ki hogy egy bitmapre konvertálva, a szövegeket, vektoros cuccokat meg külön rajta hagyva, így gyorsan kiszámolta és nem lettek váratlan dolgok.
Sokkal kevesebb baj volt a Ps-el mint a Pdf-el, az biztos. XP-hez meg kellett mókolni a Lino PPD-jét hogy jól menjen, valamit ki kellett törolni belõle aztán jó volt.Milyen levilágító/rip van? Csak a level 1-et tudja? (Annyira régi nem lehet, a miénk 3-at is tudott elvileg.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Google Chrome
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged