Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Én úgy szoktam az ilyet, hogy megkeresem a ránézésre leghosszabbat. Ahhoz beállítom a betű méretét hogy beférjen. Ajánlott valami condensed/narrow betűtípus, hogy a hosszabb se legyen túl alacsony.
Így legalább egységes is marad. Ha valamelyik mégis nagyobb lett, akkor azt esetleg utólag kézzel összenyomom. -
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Igen, fordítva csinálja. Először kerekíti, és utána a kerekítéssel együtt torzítja a téglalap méretére, ezért lesz olyan a sarka. Viszont ha eredetileg is olyan oldalarányú téglalapot rajzolsz, mint a végső, akkor jó lesz.
Én úgy szoktam hogy a meglévő csúnya téglalap "fölé" rajzolok egy újat, ami kb akkora. Ha utána picit torzítod, az már nem látszik a sarkán (ezért írtam kb 98%-ot, nem fontos hajszálra ugyanakkora). Persze ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor snap to objecttel rajzolhatsz pont ugyanakkorát is. A lényeg hogy az új téglalap rajzolása egy mozdulatban legyen, ne torzítsd nagyon utólag. -
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Régi corelben én is így csináltam. Rajzoltam utána egy teljesen új téglalapot ami kb 98%-ban ugyanakkora, ennek beírtam a pontos méretét és utána kerekítettem, így jó volt.
Vagy adsz neki vastagabb körvonalat, átállítod lekerekítettre, utána a körvonalat objektummá konvertálod.
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
A cdr-t nyitja meg vagy a színpalettát?
A használt színek a cdr-ben tárolódnak, ezért nem kéne hiányolni. Esetleg color profile-t keres? Lehet nálad más van beállítva mint nála.
Az RGB színek máshogy fognak kijönni, mert a nyomtatók CMYK-t nyomnak. A jobb/drágább printerek jobban átalakítják az RGB-t, de van olyan szín aminek nincs CMYK megfelelõje (pl a wordos világító zöld, cián). Az a tuti ha CMYK-t használsz mindig. Persze így is érhet meglepetés, hogy nem olyan mint a monitoron, de kisebb az esélye. -
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Nekem működik X8-asban a csúszka, és az reduce nodes gomb is. Régen X4-ben is ment, akkor azt hiszem auto reduce volt a neve.
- gomb nálam nem jó, törli az egész objektumot.
Hogy nem működik? Nem lesz semmi változás vagy meg sem tudod nyomni? Kijelölted a pontokat?
Mindegynek kéne lenni milyen objektum. Görbévé tudod konvertálni vagy már az? -
Met
nagyúr
válasz
zeusz55
üzenetére
Corelben nincs olyan transparent vászon mint PS-ben.
Nem nagyon érte mit szeretnél de.- megrajzolod a matrica méretű objektumot és adsz neki kitöltő vagy körvonal színt hogy lásd meddig mehetsz a grafikával
- eleve az oldalt matrica méretűre állítod be és annak alapból van egy látható kontúrja
- vagy az oldalnak adsz egy alapszínt, Options-Document-Background
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Kódot nem kell ráírni, ott van a cdr-ed, látod hogy 3. sor 4. kocka a jó. A corel megmondja milyen szín az.
Viszont ha nem tiszta szürke, hanem van benne kis piszok más színbôl is, akkor elszórakozhatsz vele egy ideig. És nem is biztos hogy találsz olyat
Lehet a te printered nem nyomtat olyan színt mint egy másik, fõleg ha az a mûanyag eredeti színe, nem nyomott. -
jhos910
senior tag
válasz
zeusz55
üzenetére
Hali,
nem tudom aktuális-e még. Nem figyeltem a topikot egy ideje.
Első kérdésedre az ötletem:
kijelölöd a két egymás mellett lévő pontot és a shape toollal egyenessé konvertálod őket.
Második kérdésedre a megoldást itt találod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- 3D-s gyorsítótárat mindenkinek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Pánik a memóriapiacon
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- BestBuy topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest