Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2835 üzenetére
Én úgy szoktam az ilyet, hogy megkeresem a ránézésre leghosszabbat. Ahhoz beállítom a betű méretét hogy beférjen. Ajánlott valami condensed/narrow betűtípus, hogy a hosszabb se legyen túl alacsony.
Így legalább egységes is marad. Ha valamelyik mégis nagyobb lett, akkor azt esetleg utólag kézzel összenyomom. -
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2817 üzenetére
Igen, fordítva csinálja. Először kerekíti, és utána a kerekítéssel együtt torzítja a téglalap méretére, ezért lesz olyan a sarka. Viszont ha eredetileg is olyan oldalarányú téglalapot rajzolsz, mint a végső, akkor jó lesz.
Én úgy szoktam hogy a meglévő csúnya téglalap "fölé" rajzolok egy újat, ami kb akkora. Ha utána picit torzítod, az már nem látszik a sarkán (ezért írtam kb 98%-ot, nem fontos hajszálra ugyanakkora). Persze ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor snap to objecttel rajzolhatsz pont ugyanakkorát is. A lényeg hogy az új téglalap rajzolása egy mozdulatban legyen, ne torzítsd nagyon utólag. -
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2815 üzenetére
Régi corelben én is így csináltam. Rajzoltam utána egy teljesen új téglalapot ami kb 98%-ban ugyanakkora, ennek beírtam a pontos méretét és utána kerekítettem, így jó volt.
Vagy adsz neki vastagabb körvonalat, átállítod lekerekítettre, utána a körvonalat objektummá konvertálod.
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2811 üzenetére
A cdr-t nyitja meg vagy a színpalettát?
A használt színek a cdr-ben tárolódnak, ezért nem kéne hiányolni. Esetleg color profile-t keres? Lehet nálad más van beállítva mint nála.
Az RGB színek máshogy fognak kijönni, mert a nyomtatók CMYK-t nyomnak. A jobb/drágább printerek jobban átalakítják az RGB-t, de van olyan szín aminek nincs CMYK megfelelõje (pl a wordos világító zöld, cián). Az a tuti ha CMYK-t használsz mindig. Persze így is érhet meglepetés, hogy nem olyan mint a monitoron, de kisebb az esélye. -
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2776 üzenetére
Nekem működik X8-asban a csúszka, és az reduce nodes gomb is. Régen X4-ben is ment, akkor azt hiszem auto reduce volt a neve.
- gomb nálam nem jó, törli az egész objektumot.
Hogy nem működik? Nem lesz semmi változás vagy meg sem tudod nyomni? Kijelölted a pontokat?
Mindegynek kéne lenni milyen objektum. Görbévé tudod konvertálni vagy már az? -
Met
nagyúr
válasz
zeusz55 #2757 üzenetére
Corelben nincs olyan transparent vászon mint PS-ben.
Nem nagyon érte mit szeretnél de.- megrajzolod a matrica méretű objektumot és adsz neki kitöltő vagy körvonal színt hogy lásd meddig mehetsz a grafikával
- eleve az oldalt matrica méretűre állítod be és annak alapból van egy látható kontúrja
- vagy az oldalnak adsz egy alapszínt, Options-Document-Background
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2744 üzenetére
Kódot nem kell ráírni, ott van a cdr-ed, látod hogy 3. sor 4. kocka a jó. A corel megmondja milyen szín az.
Viszont ha nem tiszta szürke, hanem van benne kis piszok más színbôl is, akkor elszórakozhatsz vele egy ideig. És nem is biztos hogy találsz olyatLehet a te printered nem nyomtat olyan színt mint egy másik, fõleg ha az a mûanyag eredeti színe, nem nyomott.
-
jhos910
senior tag
válasz
zeusz55 #2723 üzenetére
Hali,
nem tudom aktuális-e még. Nem figyeltem a topikot egy ideje.
Első kérdésedre az ötletem:
kijelölöd a két egymás mellett lévő pontot és a shape toollal egyenessé konvertálod őket.Második kérdésedre a megoldást itt találod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged