Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0tcha
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
tudom hogy mit jelentenek csak valaki pont azt irta hogy az ultra alapja 2.3V ezért irtam le amit találtam a ramokon. azóta rájöttem hogy ezek ultrák mivel a geil ramokat a rájuk rakott borda színe alapján IS meg lehet különbözni, amin narancssárga színű van az ultra. ez tiszta eddig. nem is attol félek hogy nem fog feljebb menni, de 1:1 ben hajtva, a proci már 400 as FSBn se indul el. alapfeszen 384 FSB ig tudtam vinni. 1.56V vcore fesz fölé nem mentem de a 400 ott se megy. szóval itt alapvetően nem a ramokkal van a gondom meg az időzítésein, nekem tökmindegy most hogy cl5 vagy 4, az zavar hogy 400 ra teszek mindent akkor a gép nem bootol, emelhetem én a feszt neki a plafonra is. igaz ramoknak eddig nem adtam többet 2.1 V nál de nem is huztam őket, alaplapba nem találtam más lehetőséget eddig mint 1:1 arányt. 5let?
-
Zé_Mester
őstag
rá van irva hogy Ultra alá meg kisebbekkel hogy low latencies
a low latencies azt jelenti hogy alacsony késleltetés
a 4-4-4-12 pedig alacsonynak számít az átlag 5-5-5-15-höz képest.a 2.1 V pedig pontosan egy átlagos fesz. érték. min1.8V - max2.3V
ezek között az értékek között simán megy a ram.
jaaaaa, és ne keseredj el, nem csak 800-in tud menni ,megy az feljebb is
szóval adj neki : 850-880-in tuti megy, de sztem felette is.
-
g0tcha
tag
válasz
Anthony28
üzenetére
na megnéztem a ramokat, kiszedtem őket a bordán van 1 kis hologramos matrica a következőkkel:
1 GB PC2-6400
DDR2-800 CL=4-4-4-12
Voltage: 2,1 V
Made in Taiwanhm, akkor ezek nem Ultrák? mitől ultra az ultra mert a dobozára nagybetűkkel rá van irva hogy Ultra alá meg kisebbekkel hogy low latencies. lefordítani le tudom, de nem értem, ezek 2,1 voltosak akkor mégse ultrák?
-
Zé_Mester
őstag
hmm, az a 2,1V elég karcsú, mivel alapon 2,3-at kap ha jól emlékszek.

de próbáld ki : visszaveszed a procit alapra, a ramokat meg beállítod mellé 800-ra. Látni fogod hogy a ram simán megy 800-at, mivel arra van hitelesítve
de 900-on is simán mennek ezek a ramok, úgyhogy először ezt nézd meg.mennie kell annak, tuti

-
Anthony28
őstag
válasz
krenski.84
üzenetére
A 3ghz-t vinnie kellene az alapfesz közelében.
-
Anthony28
őstag
válasz
krenski.84
üzenetére
Terhelve 70 fokig elmehetsz, tartósan is akár.Nekem 1,5V vitte a 3800mhz-t igaz nem stock hűtővel.Tehát a 3600mhz 1,4V környékén mindegyik E6750 benne van csak hűtő kérdése.A Crysis alatti hőfok nem mérvadó. Töltsd le a Prime95 tesztprogit azon belül pedig futtasd 1-2 órát a Small FFT tesztet.Ez a mérvadó.Ebben a tesztben ne menjen 75 fok fölé és ne is hibázzon.Ha lefut akkor stabil a cucc.
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!
Sajnos csak most vagyok net közelben kb 2 órát, ezért nem tudok utánna olvasni a témának.
A következő a problémám:
aditt a proci + lap.Alap órajelen kb 28 31°C megy kb800~1000fordulaton a venti, bios szerint. Sok tesztben (a PH!-n) azt olvastam hogy fesz emelés nélkűl illetve gyári hűtővel simán viszi a 3400Mhz-t. Nekem ennyi nem kell elég csak 3040Mhz
. Tudni illik ezért nem vettem E6850-et mert sokaltam 17e többet érte. igazából azt sem tudom hogy így fel húzva hozza-e a 6850 teljesítményét?!
nem rég fel húztam eddig(3040Mhz),de ott kb 40-42°C volt.fél óra crysis után.ez jo adat?tehát kb ezeken a °C tartományokon belűl mozog a proci? Rég volt INTEL-em sokáig AMD-s voltam ezért még ez is hűvös AMD-hez képest csak nem akarom ki nyírni a procit.THX minden segítséget! 
-
g0tcha
tag
nem bírná a 400 as ram a 400as FSB-t ? ezt nem értem. 2.1 V ot kapnak a ramok. én eddig csak procit probaltam huzni de 400 ig se jutottam el rendesen, azaz most először de most utolag kiderult ez se mukodik. de ezek ddr2-800 as ramok nem birják a saját gyári 400as fsbt??? ezt már végképp nem értem
-
-
bonat
senior tag
-
g0tcha
tag
válasz
Larry303
üzenetére
még utolsó próbaként adtam + még 1 adag feszt cpu nak. ezzel elindult már 400 on. CPU-Z szerint 1.520 V ot kap igy a proci, stabilitástesztet még nem néztem, először csak meg akarom tudni mi az a max amin még elindul minden, ha ez megvan utána néznék csak stabilitást és addig csökkenteném órajelet amíg el nem érem azt ahol stabil. de eddigi tapasztalatokat elnézve kicsit abnormális hogy ekkora feszt kell emeljek. A biosban amugy meddig mehetek el a CPU fesz emelésével biztonságosan? ott a max asszem 1.7V, most idle 40 fokosak a magok, gyári hűtőm van amit valószínű cserélni fogok, de elsősorban mondom azt akarom kideriteni mi az a maximum amin egyáltalán bootol a gép.
-
g0tcha
tag
válasz
Larry303
üzenetére
ezt most nem értem, a ram itt miért okozna gondot mikor még a gyári alapórajelre se tudom állítani, húzásról ram esetén még szó sincs 1:1 ben próbáltam eddig a cpu val.
alaplap határain mit értesz? illetve mivel teszteljem ha beállítom valamire.
De leginkább elejétől kéne kezdeni tiszta lapokkal, minden visszategyek alapbeállításra és úgy menjek neki először deszkának + ramoknak? csak itt a hogyanon van a hangsuly, elég régen probalkoztam mar tuninggal. p5k fórumot már szinte átolvastam és csomó mindent kipróbáltam de nem lettem előrébb.. -
g0tcha
tag
senki se tud segíteni ?

-
Bagira01
veterán
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, ha most így léggel win alól eljutottam bios 1,7v-l a 4Ghz-ig akkor sztetek ugyanekkora fesszel de szárazjéggel mehet többet is

-
Zé_Mester
őstag
válasz
thomeef
üzenetére
a hosszútáv az relatív.
manapság, ilyen fejlődési tempóba a 2-3 év brutál sok.
de ha így gondolkozol akkor egyértelműen a Quad. most még nem sok minden használja ki, de később ez változni fog.
az élettartam a tuningtól nem nagyon csökken (ép elme határain belül
)úgyhogy sztem 4 mag, de meg fog változni a véleményed 1-1,5 év múlva, és oda fogsz kijukadni, ahova nagyon sokan itt a PH-n. -->> újra a gépre kell költeni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
thomeef
őstag
hali! lenne egy kérdésem:
hosszú távra rakok össze egy elég bika konfigot, és kikérném a véleményeteket hogy érdemes e 60k-t kicsengetni most egy c2q6600-ért, és az alapon menne, vagy legyen 40k-ért e6750, de húzva mondjuk 3,2ghz-en.
Amire kiakartam lyukadni: Hosszútávon tehát 2-3-4 évre gondolok, nem árt a 6750-nek hogy húzva üzemel, tehát nem fog mitoomén 1-2 éven belül megdögleni?
köszi -
Zé_Mester
őstag
a 667-es ram felejtős ha tuningolni akarsz.
legalább 800MHz-es ramokat vegyél, de ha van több pénzed akkor 1066 MHz-es legyen.
Márkákba A-Data Vitesta Extreme vagy Geil amik egész jók, ezek viszonylag megfizethetők is.
de ha nem akarsz rájuk még ennyit se költeni, akkor Kingmax Mars 1066.
annyiban különbözik a többitől, hogy időzítésekben gyengébb, de legalább nem ez lesz a korlát a tuningnál.
-
Chapel
addikt
még egy kérdés emberek:
milyen RAM kell a tuninngos cucchoz?
E4500 proci,gigabyte alaplap és honnan tudom hogy melyik RAM kell? annyi van oda írva hogy 667Mhz...ebből nem vok okosabb...
pl. ez jó?http://www.depo.hu/kingston/kvr667d2n5k2_2g
Előre is thx a szakértő hozzászólásokat!!

Üdv,chapel.
-
Chapel
addikt
Ja és milyen lapot érdemes alá venni szintén nem a drága kategóriában...??
Thx,Chapel.
-
Chapel
addikt
SZiasztok!
Most veszek gépet és mivel nincsen procira 40-50 ezrem így E4500.ra gondoltam aztán meglátom mennyire bírja a tuninngot,kérdésem a kövi: ez is bírja ugy mint az E4300-as?
A prohardveres cikkben nagyon dicsérték azt,rem ez is van olyan jó..Köszi,Chapel.
-
einstein
senior tag
Na múltkor elhatároztam, hogy nekiállok a proci polírnak.
Egy bökkenő van csak, hol kaphatók ilyen finomszemcsés papírok? Obi, baumax, praktiker kilőve. Még megpróbálom itt a helyi kis barkácsboltot, aztán nem tudom hova megyek... -
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hát én ezzel az eredményemmel nem elégszem meg
Újrapsztázom a procit és talán hidegebb időbe meg még többet is
. Még a win alól fsb emelést megnézem ,mert 445-n a bios még bejött, csak a win nem indult, az csak 436-n. Ha megjön végre a vga-m akkor megpróbálok 3,7Ghz-n markolni, hátha sikerül. -
subaruwrc
félisten
-
szupi
tag
válasz
laragirl83
üzenetére

a sima CPU erek az micsoda? a core0 core1 a meevado ugye? a CPU erteke az mindig magasabb kb 10 fokkal...
es mi az az AUX 125 fok?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Bagira01
üzenetére
én a konyhában játszottam ezt el. elkezdtem 1.408v vcorenál emelni az fsb-t.
kissé belelkesültem amikor 3803mhz ig ment
itt a valid laza lett volna de akár egy super pi-t is megkockáztathattam volna.nb vcore 1.25v fsb term 1.3v cpu pll auton volt.
bios 1.4625 idle 1.448. ezzel a fesszel 555-s fsb ig jutottam
na de innen jön a cumi.felemeltem a vcore-t egészen 1.656v ra az nb vcore-t 1.4re az fsb termintationt 1.5re.ezt több lépésben de a köztes állomásokat nem érdemes említenem. rövid lényeg hogy egyre alacsonyabb fsb-n fagyott ki. először 556utána 554 majd 551....
azért szerintem derék 1.4es nb fesszel az 555mhz. de itt valami elfogy.memóriák természetesen szinkronban mentek. a szobahő 9fok a gép mellett 13volt. proci idle 34-35fok.
ez nija még annyi hogy előtte nem volt fagyásom. hanem restartolt a gép ha nagyon elfogyott a fesz a proci alól.ezt a részét nem tudom megfejteni hogy mit állítok rosszul. ha emelem a feszeket előbb kifagy....
lehet meg kéne próbálnom a vcore-on kívül mindent autora rakni csak már nincs kedvem visszacuccolni
-
t256
őstag
Heló!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem. Egy tuningolt procinak mennyivel csökken az élettartama ?
-
Zájec
veterán
-
Bagira01
veterán
válasz
X Factor
üzenetére
Igen
Udvaron 3 ventivel. Nem vészes a terhelt hőfok sem olyan 60 fok körül van. Most biosba kiszedtem a takarékos sz@rokat, így terheletlenül 1,680v terhelve, mint múltkor 1,664 Az a baj, hogy a lapba a következő beállítás 1,75v, ez most 1,7v és kb 0,02-0,03-t droppol, szóval 1,75 nél lenne 1,72v ami meg már sok
. Ja és ami furcsa, ha adok az fsb-nek feszt akkor nem megy ennyit, szóval csak a procc kapott feszt, de azt bőven. Talán kéne a lapra vmi grafitos vmod, hogy ne droppoljon és akkor lehetne még menni 1,7v-ig -
g0tcha
tag
sziasztok
nemrég vettem gépet, C2D E6750, asus p5k, 2 giga ddr2800 geil ultra
p5k topicban próbálkozok a tuninggal, mivel eddig úgy gondoltam ott lesz a hiba, viszont most már kezdek attól félni, hogy elértem a processzor határaihoz. 1,5125 V ig mentem biosban de a 400 as FSB n már nem bootol. majd boot, közli hogy állítsam át mert sikertelen volt. most 1,5 V on megy 396 os FSB vel, ezen a feszültségen ez a maximum amivel elindul (mondjuk vcore hoz 1,5 Volton bios 1,448-1,456 V ot ír, cpuz meg 1,472-t)
nem akarom ismételni magam inkább itt az ottani utolso írásom abban van kép bios beállításról is
[link]Létezne hogy g0-ás 6750 es proci ennyire gyér lenne vagy én rontok el valami nagyon. Stabilitást még nem vizsgáltam, egyelőre csak elindítani szeretném de a gép nem is bootol ha tovább emelem FSBt, fesz max eddig 1,5125 V volt.
-
cuda
csendes tag
Lenne egy problémám!
Van a gépemen egy bios jelszó amit tudom hogy a kiselem.. módszerekkel ki lehet kapcsolni,de nekem olyan módszer kéne amellyel CSAK megtudnám a jelszavat. Vannak ilyen ÁLTALÁNOS JELSZÓK a különböző bios márkák típúsához DE nekem AwardBIOS v6.00PG biosom van amelyhez nem találok ilyen jelszót!!
-
szupi
tag
-
ricsy888
senior tag
Nem hinném, hogy egy E6300-ról érdemes lenne E6600-ra váltani. Nem hiszem hogy nagy teljesítménybeli különbség lenne a két CPU közt. Sőt az E6600 nem is biztos hogy menni fog olyan jól mit ez az E6300.
Bár ennek azért nem nagy a valószínűsége.
És ahogy Gorneck23 kolléga is írta, akkor már egy E6750 sokkal jobban megérné.
-
m4rc!
őstag
Vagy esetleg nyerő steppinget tudtok mondani 6600-ból?
-
m4rc!
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
És érdemes rá váltani? Nem tudom, negyon vacilálok..srác aki becserélné+10k már azt se tudja mi van, annyi hülye privit írtam..

mod.: főleg azért érdekelne, mert ez a mostani megy ugyebár 490-es fsb-t ami nem gyenge, mellé a memók meg 980-on szaladgálnak, namost, ha pl a 6600 megy 450fsbt 8as szorzóval sztem még mindig rosszabbul jártam, mert itt a minnél magsabb fsb többet ér..
-
m4rc!
őstag
Hejhó!
Sztetek egy E6600 mekkora eséllyel megy legalább 3400Mhz-et? Mert a 6300-am amiről váltani akarok ennyit ment
-
törölt tag
Pedig hidd el, ebből a szempontból már nagynak számít egy procikupak. Volt szerencsém jelen lenni apró kupakok folyatásánál ( ~ akkorák, mint egy töltőtoll nyomógombja) és azok is simán 40-50°C környékére melegedtek. Pedig ott nem is kell olyan nagy nyomóerő. Ahogy láttam golyóprést is működni, abból a 4-5mm körüli golyók még ennél is melegebben kerültek ki. Persze hamar kihűlnek, azért nem nagyon deformálódnak, de pl nagy felületű lemezek esetén ez már jelentős.
Mivel egy sajtolószerszám többnyire két félből áll, a kettő közötti rést pedig kitölti a munkadarab, ezért ott nem lehet emiatt homorú, vagy domború a felület, legfeljebb szerszámhiba esetén.Mélyhúzásnál megint a szerszám felülete határozza meg a későbbi síklapúságot.
-
subaruwrc
félisten
ezt mind nagy szakmai és tuning tapasztalat alapján mondod?
hozzátehetnéd hogy nem gyári hűtővel és nem első kisérletezésre.
miazhogy bátor?. egyrészt nem minden biosban lehet annyit beállítani másrészt meg majdnem 100% hogy azonnal átütne.ekkora fesznél egy stoppert is ajánlhatnál neki hogy lemérje mekkora idő alatt robban fel a procija.
am korrekt a hsz. ha bátor vagy ..... nyugodtan....
röviden összefogva ne mondj ekkora baromságokat mert valószínűleg nem fizetnéd ki a prociját ha megsül mert nyugodtan adott neki 1.8v-ot
ez szopi volt
-
bogyó73
tag
a bios-tól függa proci tuning? f5 van. az jó?

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- BestBuy ruhás topik
- Sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Keressek intel i7-i9!!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Szárazjég projekthez meg kéne csináltatnom a cpu-ra "blokkot", jég az meglenne

)...

de 900-on is simán mennek ezek a ramok, úgyhogy először ezt nézd meg.

A 2,1V az Ultráknak kevés! A Geil Ultra-k 2,3V mennek.Rá is van elvileg írva...
. Mindjárt megyek a teraszra
lehet az fsb term voltageot leveszem 1.2re és akkor nem fog kifagyni