Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogyó73
tag
1.57v az már jó 3.6ghz-n. pedig eddig ezen nem igazán akart elindulni
lehet hogy megijedt hogy leégetem
-
-
X Factor
addikt
-
bogyó73
tag
zalman 9500
1. CPU / 1. mag 62 °C (144 °F)
1. CPU / 2. mag 60 °C (140 °F)
CPU 45 °C (113 °F)CPU mag 1.60 V
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 3600 MHz (9 x 400)
csak azt nem értem hogy ha ujra indítom miért nem indul el?vissza kell vennem a szorzót 8-ra=>ujraindítás majdvissza 9-re=>ujraindítás csak így indul el 3600mhz-n
-
Zájec
veterán
válasz
bogyó73
üzenetére
hát azért sok.. vagyis hütés és hömérséklet kérdése..
de annyira nem kellene eröltetni ,csak ha komoly hütés van..
kisebb fesszel is kellene neki mennie, lehet hogy még valami bios beállitási dolog.
lehet hogy a lapnak kell fesz, vagy hasonló.. szóval ekkora fesszel 3,5-3,6 ghz
körül kéne járnia.. de aztán lehet hogy nem tuningos, és feleleges.. -
bogyó73
tag

-
Zájec
veterán
válasz
Anthony28
üzenetére
miért lenne kemény? vagy te képzeled magadat annak mert beszólsz másoknak..?
ha igy megy akkor igy megy..ha fesz kell neki...
te meg eltérsz a kérdéstöl és egy egyböl személyeskedsz.. "ilyen sok pénzed van"
"tudatlanul".. mi lenne ha abbahagynád ezt a stilust és csal a kérdésre
válaszolnál, persze csak segitö,épitö jellegel... nem pedig lerombolni a másikat.. -
bogyó73
tag
sziasztok.
a 6600-os nem akar 3.2ghz-nál többet menni.de ha úgy csinálom hogy leveszem a szorzót és beállítom 8*400-ra majd újraindítom és felteszem 9*400-ra akkor elindul. ha viszont 9*380-nal kezdem akkor el se indul.
3600-on az everest rendszerstabilitásnál az a jobb oldali "throttling" be szokott pirosodni, csak fogalmam sincs hogy az mit jelent , remélem nem nagyon gáz
de ha ijra indítom akkor 3.6 tal megint nem indul el csak ha a szorzót leveszem majd visszarakom
-
-
ftmf
tag
HI!
Itt sem ír senki 6700-es C2D-ről?!

Nem jó a proci, vagy ilyen kevés embernek van?...
Ha valakinek bármilyen tapasztalata van, vagy tudna pár okos dolgot mondani, az jó lenne!
Nálam most: 10x370-en megy, kicsivel a gyári fesz fölött.
Mennyit bírna még? (Vízzel van hűtve)
Előre is kösz a hozzászólásokat!
-
Amoroso
aktív tag
6850 nem nagyon akar szuperálni a sima p5b-ben
Normál tuning csak fesz emeléssel megy.
A biosban majdnem 1.6-on van, és így is ront orthos szerint 3800-on.
A cpu-z üresjáratban 1.512-t jelez, terhelve meg 1.45.
Adjak neki több feszt?
Lehet, hogy gyenge ez a lap ilyen tuninghoz? -
Csapi007
veterán
Hello
10*300@1.325
6 és fél Orthos és 500%-os memtest után a BF2 30 perc után kifagy.

Má nem tudok mit csinálni.
900 cl4, 900 cl5, 833 cl4 mind kifagy.
(2.2v)
EIST, C1E miatt lehet?
-
mergal
aktív tag
Sziasztok! Az LDT frekvencia az mi? 5x re van állítva biosban. Ez befolyásolhatja a tuningot?
-
Tidor00
tag
válasz
darealkilla
üzenetére
egy everestet azért frissíthetnél mert az a 92 fok érdekes 50 fokos magok esetén..
nekem legalább 1,4 valós fesz kell 3,2 höz
szal azért megnézhetnéd sok fesszel mit megy 3,8

-
darealkilla
aktív tag
[link]
csak mert az alaplapon ennél kevesebb feszt már nem tudok adni a procinak
-
mergal
aktív tag
Sziasztok! Tegnap óta vagyok inteles a 333 celeronom óta. Nforce-os a lapom. Most 2900 megy a proci alapfeszem: 1,33V FSB 362 ramok 800MHz. A ram-fsb arány 11:10. Nem tudom itt a ramokat nem kell vissza osztani mint amd-nél? Mert állíthatok az értékén. De ha 750-re teszem és emelem az FSB-t akkor sem megy 750 fölé. Kicsit útba igazíthatnátok.
-
M_zolee
csendes tag
Hali!
Most a 6850esem 8x450-en stabilan megy 1,38V-on. A gyári hűtővel 100% terhelésnél (orthos, super pi stb.) max 70°C. Szerintetek ez jó vagy lehetne jobb is? -
SSJPeter
őstag
Köszi a választ,szerintem én sem nyúzom tovább,marad így.Amúgy 3 óra orthos-t futtattam 5-ös priority-vel(nem tudom elég ennyi?
) 1.304V-on, de úgy néz ki viszi a proci 1.288V-on is a 3.2Ght-t bár ezt még csak 1 órát teszteltem.
Mennyi ideig kell orthos-t futtatni,hogy rámondhassam biztosan stabil??
Gondolom az a jó ha minél kisebb fesszel érek el minél nagyobb FSB-t ugye? -
Zé_Mester
őstag
ez valóban így van, nekem is GoodRam 800as Kék bordás van, (vagyis volt ilyen - épp ma cseréltem le őket) és nem mentek 960 felé, hiába adtam neki feszt, meg állítottam vissza a késleltetéseket.
(#3133) meander
az Easy Tune nem igazán a legjobb megoldás a tuningra.
eredményes és stabil tuningot BIOS-ból kell állítani
sajna az ilyen OS tuning progik nem igazán erről híresek. 
-
válasz
meander
üzenetére
Nem mondtam semmit az easy tune-ról, sosem használtam. Stabil, tartós tuningot (meg úgy általában mindenféle tuningot) csak BIOS-ból csinálok, persze most nem a benchekkor használt finomhangolásról beszélek. Szal szentem BIOS-ból húzd a gépet, ne OS alól.
VCore a CPU magfeszülstége, igen. A 2.8GHz egy 4300-asnak elérhető, stabilan tartható frekvencia. -
meander
tag
Szia p35 ds3 lesz a lap, szóval elég hasonló ahhoz amit mondtál.
Ha jól értem szerinted nem rosz ez a easy tune 5 nevű progi.2 helyen tuningolható a cpu az egyiknél mindenféle fantázianevekre rámész (runer
és dinamikusan változtatja, csak akkor emel ha kell.
A másiknál meg mintha biosban lennél állíthatóak a dolgok.
Jól gondolom, hogy inkább az utóbbi a használandó?
Ja és a Vcore emelés a feszültség emelést jelenti?
Én mindenféleképpen stabil tuningot szeretnék, semmi extra. A 2,8Ghz szerinted akkor ilyen?Sok kérdés egyszerre, azért köszönöm.
-
válasz
meander
üzenetére
Jó eséllyel menni fog. Nem töltötted ki az adatlapod, így nem tudom mien Giga lapod van, de én összeraktam pár konfigot E4300-zal meg 965-ös DS3-mal, és mindet kényelmesen be tudtuk lőni 2.8GHz-re tartósan, néha minimális VCore emeléssel. A tuninggal kapcsolatban fusd át a lapod topicját és Gorneck oldalát.
-
válasz
SSJPeter
üzenetére
Mindenképpen jó eredmény. Kitesztelted?
Magas FSB-től nem lesz baja semminek, legfeljebb hibázik a gép, és fagy.
Ha akarod, tolhatod neki, feszemelés, időzítések emelése, hőmérséklet figyelése, tesztelés. Ha tartós tuningban gondolkozol, akkor a 3200MHz ideális, én nem nyúznám tovább, legfeljebb tesztek erejéig. -
meander
tag
Sziasztok egy E4300 ast szeretnék felhúzni olyan 2,6Ghz környékére de nem értek a tuninghoz. Van ismerős aki meg tudja csinálni de most láttam, hogy a Gigabyte-nak van egy szoftveres tuningja (easy tune 5) ismeri ezt valaki?
Kisebb tuningokra javasolt vagy hülyeség az egész?Köszi
-
SSJPeter
őstag
Ja igen és még azt akartam megkérdezni,hogy a hűtővel ellátott RAM-jaimnak adhatok-e 2.2V-ot(esetleg max.2.25-öt)?Mert 400FSB-n vissza kellett vennem őket 800Mhz-ra,mivel 2,1V-on nem mennek 1000Mhz-n.
Mondjuk 5-5-5-15-ös időzítéssel próbáltam csak. . .lehet 5-6-6-15-ön elmennének . . . 
-
SSJPeter
őstag
Sziasztok!Kérdezném itt valami hozzá értő embertől,hogy jó eredménye az E6400as-omtól,hogy elviszi a 3.2Ghz-t(8x400) alapfeszen?
1.35V-ot állítok be neki biosban,ami windowsban effective:1,304V,terhelés alatt leesik 1.288V-ra.Csak az NB Vcore-t kellett felemelnem 1,25V-ról 1,45V-ra és megy . . .lehet hülye a kérdés de ilyen alcsony feszen magától az FSB-től nem lehet baja a procinak ugye?
A hőmérséklet sem vészes(a coretemp:65-67fok full terhelés alatt léghűtéssel).
Tovább már nem nagyon akarom tolni . . .de szerintetek érdemes lenne?
Reagálna nekem erre valaki?Előre is köszönöm. -
-
Laraxior
titán
E6750 3.2GHz alapon 10 fok..és az erkélyajtó tárva nyitva gyári hűtéssel

-
_ak_
addikt
H a picsbe ne lehetne!
Az ECS kövületemet is, de mér régebbi CUSL2-C-t is win alól frissítettem. Ha fagy a rendszer sanyi az alaplapnak is ( a régienknek legalábbis), de gy kis rizikó mindig belefér!
De a progit azt a honlapjukról sezdtem le, így ha ott nincs, akkor biza sux... -
Szellemes
csendes tag
sziasztok.Van nekem 1 core duo E:6850 3gz procim tunningolni szeretném márt látom sokan elég szép eredményeket értek el vele.nos segitség kellene alapbol 9x333 ra van beállitva én kicsit feljebtoltam 9x388ra a szorzot,igy kb 3,5ghzra emelkedett . de ha jobban emelem nem indul el a gép segitség kellene meddig lehet huzni a gyári hütövel max meg hogy a szorzot mennyire állitsam köszönem elöre is !
-
Fricc
tag
de te hogyan tudtál 9-es szorzót beállítani azzal a procival? most akkor milyen prociknak lehet csak állítani a szorzóját?

-
A_ScHuLcZ
addikt
C2D E4300-am van, mellé 2x1gb A-DATA 800MHz-es ramok.
9es szorzóval 333fsb, 2x memóriaszorzó (667MHz), vcore: 1,4V még vígan szalad a masina, de 367-re emelve (733MHz) 1,46V még beindul, de az oprendszer betöltésnél megáll, lehetséges, hogy "csak" ennyit bír a procim??
A jelenlegi beállítás tűnik eddig a legoptimálisabbnak, ennyit tudtam kihozni belőle:
9es szorzó 333fsb, 2,4es memória szorzó, 1,4V
Így msot megy 3GHz-et 800MHz-es memókkal dual channelben, stabilnak tűnik. A proci nem bír többet?
-
Telefunen
őstag
válasz
Zimmi91
üzenetére
Sajnos a 945G chipsettel eléggé be vagy korlátozva a tuningot illetően.. 233MHz nem lehet (legalábbis ha mégis az akkor már vissza van fogva) mert a 6300 eleve 266-os FSB-vel rendelkezik. Mindenesetre a procc tuti partner a tuningban, még alapfeszültségen is hoznia kell 3GHz-et -szóval bátran húzzad alapfeszen, ha instabilitásba ütköznél, az egész biztosan a lap határait fogja jelenteni (amit szvsz. nem érdemes félteni, bár nyilván az is érték). Ha a BIOS-ban találsz ilyeneket hogy: FSB termination Voltage, esetleg NB Vcore, azoknak nyugodtan adj némi túlfeszt (0.1-0.2V), aztán hadd szóljon.
-
Genji
őstag
válasz
Zimmi91
üzenetére
2.2GHz-ig LAZÁN tudod húzni állítsd alapfeszen 7*333acra simán mennie kell! (7*450-490 et mennek a 6300asok). A progik csak arra jók hi kitapasztald mit bír, BIOSban kell a végleges értékeket beállítani. A P5L biosát nem ismerem, de gondolom hasnoló mint a P5B-nek. Ha elakadsz nyugodtan vegyél fel MSN-en.
-
Zimmi91
addikt
Hy!
Azt szeretném kérdezni, hogy feltudom húzni a C2D E6300.as procimat 2.2GHz.ig?
Alaplap: ASUS P5L 1394
Ram: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 667Mhz PC2-5400 4-4-4-12) XMS2 memória hũtőbordávalLÉCCI ÍRJATOK!!!!
(Ja és Biosba húzzam vagy Programokkal?
Mert Biosba 233MHZ van de nem enged tovább húzni pedig írja a 450MHZ.et is:S) -
kicsitomi88
őstag
válasz
robesz87
üzenetére
Az a stepping, hogy a proci fajtajan belul melyik verzio, a G0 steppingesek vmennyivel kevesebbet fogyasztanak.
cettlee: ahogy nezegettem 3,3 esetleg 3,5 volt a vege a tobbsegnek, persze fugg a procitol, a laptol, attol h mekkora feszt adsz pluszba. Sztem felesleges 4500ast venni, 4300-4400-tol csak szorzoba kulonbozik.
-
cettlee
őstag
hali. gép vásárláson gondolkozom. várható mostanában nagyobb áresés?

alaplapnak :Intel P4-LGA GigaByte (2év) 965P-DS3
proc :Intel Core2Duo E4500 2.2GHz BOX 2MB
memcsi : nemtom_az E4500 mennyire tuningbarát?és az érdekelne hogy visszafele állithato-e a szorzója(magasabb fsb miatt). esetleg mien más procit lapot vagy memcsit ajánlanátok?

haver most vett alienbe 2 giga geil-t 19 k-ér de azon buzi piros ledek vanak és ojat nemakarok
Neki p5b-je meg 6300a van és 3,3 gigát hozott ki belöle asszem. én ennél azé töbre vágyom
-
robesz87
tag
A két proci specifikációi között találtam a következő különbséget:
E6420 Core Stepping: B2
E6550 Core Stepping: G0Megtudnátok mondani, hogy ez mit jelent?

-
robesz87
tag
Köszi a választ.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Core 2 Duo E6550 : 2,33Ghz (333x7)/FSB 1333/L2 4MB
Core 2 Duo E6420 : 2,13Ghz (266x8)/FSB 1066/L2 4MB -
westlake
félisten
beraktam egy e6850-es es egy q6600-as eredmenyt, de ez mar valszeg senkit sem erdekel

-
robesz87
tag
Sziasztok!
Az E6550 stabil 3500mhz-en? Ár/teljesítmény/tuning arányokat nézve ezt érdemes megvenni?

-
törölt tag
Elképzelhető ,hogy a c2d e6850 + 8800 ultrának kevés az enermax 485 noisetaker táp ha húzva van

-
mokus1
addikt
Ami nem extreme vagy amd-be nem black edition annak egyiknek se lhet állitani aszorozóját semmilyen progival?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Keressek intel i7-i9!!
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

vízzel hűtve 1.55load vagy afölé is mehetsz. ha kicsivel alapfesz felett megy 3700at akkor vízzel a 4ghz megvan szerintem.