Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
beszívtál?
nem szokram, csak rohadt fáradt voltam már. Murena-val beszélgettem msn-en fél 5-ig
kicsit álmos voltam.Nekem is Deluxe van és gond nélkül tom járatni a procit 1,650V-on anélkül hogy bármi is túlmelegedne ez se rossz
ez igaz, kikérem magamnak!!!!!!! amikor ennyi feszt adok neki, a büdös életbe nem melegszik túl, mert én majdnem idefagyok az asztalhoz, akkor szegény milyen hűs lehet

se ez se az mégis tuningolsz - igenis megvan mindenem a tuninghoz. van egy állat lapom, benne egy brutál jó procival, két elképesztő tuningolhatóságú Kingmax ram, meg egy ROHADT NAGY TERASZAJTÓ,AMIT HA KINYITOK BIZTOSÍT EZEK MELLETT MINDENT !!!! LoL LoL
ehhez fanatizmus kell - ez születési adottságom LOL

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére

jaaaa, képzeld, ezt ma kreáltam valamikor hajnalba
[P5K Topic]
aztán ma visszaolvastam amikor felkeltem, nem kicsit röhögtem
idézem : hogy aki tuningolni akar, ..... annak úgyis meglesz a megfelelő cucca hozzá.
gondolok itt a szellős házra, a jó CPU cooler-re és még egyéb kellékekre.namost nekem se házam, se normális coolerem
azt hittem megfekszek

-
Peace
nagyúr
Szeretnék tanácsot kérni mit csináltam rosszul. FSB-t 333-ra tettem, ramot 2,5, időzítéseket 4-4-4-12-re, és adtam ramnak +0,3V-ot. Na most így ki-be kapcsolgat a gép, de bebootolni nem tud. Ezek szerint kevés lenne a procinak alapfesz a 3.0GHz-hez? Vagy más lehet a gond? Ha fesz kevés, akkor hagyjuk, mert ahoz nem akarok nyúlni gyári hűtés miatt.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
na ha már te is itt villogsz ezzel az eredménnyel, akkor én is az enyémmel

E6750 & Kingmax Mars 1066MHz TUNING :
[7x510FSB - 1224MHz 5-5-5-15 CR2]
[8x488FSB - 1220MHz 5-5-5-15 CR2] -
subaruwrc
félisten
-
m4rc!
őstag
6750-ből melyik FPO-t ajánljátok?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
subaluwrc
na kössz
látom a -10 meghozta az eredményét
de nem is várok többet valakitől aki a nyelvével pötyögtet. ennyi hiba belefér
törékeny apróságomat
ezen sírok
na nem szídni a böszme állat tornyomat mert ráduszítom és beszippant
nem klíma csak szerverventi ami kb egy kiló

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Larry303
üzenetére
hát, az 1.7V csak pár percig volt, amíg bebootolt, meg elindítottam pár tesztet (cpu-z, everest mem-teszt)
utána visszavettem
most épp a memóriákat nézem hogy meddig meg : 1140MHz, 2.2V, 5-5-5-18 CR2
utána megnézem még a videókarit hogy mennyi a vége
aztán mindezt jól összeadom, és lefuttatok egy FULL TUNING mérést is, hogy úgy mennyit ad majd ki
aztán leállok a marhulással

-
Zé_Mester
őstag
válasz
krenski.84
üzenetére
teljesen normális dolog, ennyi eltérés mindegyik C2D-ban van.
nem kell vele foglalkozni, aggodalomra semmi ok.subaluwrc : gyári coolerrel -10ben produkáltad ezt?

nem, mert akkor valszeg nem itt firkálgatnék, mert lefagyott volna mindenem és idefagytam volna az asztalhoz, max a szemem tudnám mozgatni

gyári scythe infinity nagyon nem gyári ventivel ér?

hát persze, még mitnem : majd az én kis törékeny apróságomat fogom összehasonlítani a te nagy böszme állat tornyoddal.
biztos valami klíma van ráhegesztve venti helyett.
ne is álmodozz

-
Eagle16
addikt
válasz
krenski.84
üzenetére
Nekem is annyi az eltérés, nyugi, ez normális

-
törölt tag
válasz
krenski.84
üzenetére
Normális. Nálam is van ekkora különbség.
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy az természetes hogy a két mag külön hőmérsékleten megy?
Le töltöttem a tat-ot ez az intel hőmérséklet kiértékelője és ez szerint a két mag között 2-3-4°C eltérés van. Nem tudom mire vélni, tanácstalan vagyok. Nem tudom foglalkozzam-e vele, vagy pedig természetes jelenség?? Természetesen alap órajelen!

-
Zé_Mester
őstag
Murena : hehe, szép álom stock coolerral

na nem fikázni a szép kis gyári INTEL cooler-emet.
ez igenis jó. amíg nem lesz felesleges 10-15e pénzem, mert akkor majd jól fölhözvágom és akkor nem lesz jó. na majd akkor lehet fikázni.de am mutass nekem még egy olyan gyári coolert ami 3960MHz-en 1,7V-tal 31 fokon tartja a procit.

subaruwrc : Zé_Mester állat

szépjóreggelt barátom, örülök hogy végre felébredtél

-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
sokat olvasok xtremesystemset
úgy tudom hogy ez egy bivaly FPO de majd felhomályosítanak ha mégsem.
nem tudom megmagyarázni miért de bizonyos FPO val megáldott procik nagyon mennek. nekem csak olyan érné meg ami 4000-4200on között felett stb prime stabil 24/7ben léggel. na ez kb ezt tudja
-
M3kk
őstag
E6850
L722A241
L723A404
L723A404
L723B222
L723B222Ezek kozul valaki, valamelyiket keri?

-
Zé_Mester
őstag
sztem ezt próbáld meg.
itt mindent megtalálsz, de ha kérdezni fogsz, szívesen segítenek
[Tuning szájbarágósan]
-
Peace
nagyúr
Ha létezik valahol egy hsz, ahol teljesen szájbarágósan levan írva a tuning menete(mit emelehtek, mihez ne nyúljak), akkor megköszönném ha belinkelné nekem valaki.

-
RasHaN
aktív tag
-
Zé_Mester
őstag
hát ha van felesleges 6000-d akkor E6750.
ha nincs akkor marad a 6600. Mindkettő képes menni 3400-on, a nagy átlag simán viszi ezt a frekit.subaruwrc :naja
de akkor milyen autópályáról beszél???
meg mit akar léghűtést, holott levegő sincs. hideg az van gazdagon
(csak valami jó naptejet vigyen magával, le ne égesse a kelő nap fénye LOL

na jó, takaréklángra teszem magam meg a marhaságokat

-
m4rc!
őstag
Biztos soxszor kérdezték már, de: E6600 v. E6750? 6k a különbség...gaméra kéne és mennie kőne legalább 3,4GHz-et
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
látod-látod , mindent tudunk : benzin, autópálya, meg hogy 200km
csak merre ????
legalább mondj valami irányt g0tcha, aztán előkeresem az iránytűt, és berajzolok egyet a térképre.
olyan leszek mint a nagy zsarus-kommandós-mindenkit megtalálós és rossz bácsikat lezúzós nyomozó
tartok majd taktikai előadást is
na de most tényleg : merre az arra 200km ????

-
g0tcha
tag
másik topikba arról van szó, hogy valszeg fsb wallt értem el vagy ilyesmi, nem nagyon értem hogy mi ez bár gondolom mit jelent, de akkor is hihetetlen, hogy egy dobozos intel procinak ami a tuningjáról híres 400 fsb már gondot okozna.. fel nem tudom fogni. mondjuk én még mindig bízok valami isteni szikrában, meg amugy is a remény hal meg utoljára, de jelenleg az is haldoklik.. kifogtam volna 1 "szar" procit? (úgy értem tuning szempontjából)
amúgy meg vagyok elégedve a jelenlegi teljesítményével egyelőre, biztos elég mindenre amire nekem kellhet manapság a maximális 31xx MHz amit ki tudok csavarni belőle, csakhát zavar, hogy eddig csak olyanról olvastam hogy igy 3600 meg ugy 3800 megy majdnem 4GHz meg hasonlok, és akkor kapok egy ilyen fsb wallt 394 nél..

-
RasHaN
aktív tag
Tuning óta 12ezer 3Dmark pont leugrott 4ezerre
Siralmasan lassú lett de csak játékok alatt. Az everest memória / cpu teszjei jobbak mint valaha.Láttatok már ilyet? Ötlet?

-
gerrog
aktív tag
hali
az OCCT progi Allendale, a CPU-Z pedig Conroe magosnak ismeri fel az e4300 procimat
most akkó melyik
lehet, rossz topik, mostmá mind1
-
g0tcha
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
na ebben van valami, csak az előző hsz emből kifolyólag féleg most venni hűtőt, mert ha tényleg melléfogtak akkor csak bánnám azt a pár ezret ahogy ismerem magam, de ha minden kötél szakad, akkor ez lesz, de addig is szeretnék minden más eshetőséget kizárni...
amugy milyen hűtőt javasolsz? átolvastam a hűtős topicot is meg olvastam itt cikket nagy cpu hűtőkről, nekem nem kell csicsa, nem lesz a gép sose kiállítva meg plexi oldallap se, szal a lényeg hogy valami bestbuy hűtő kell, ezt a tx2 t láttam occó meg a freezer is de valamelyik topikba meg pont valamelyiket oltották de nagyon. szóval e kettő között vacilálok, mit mondasz?
-
g0tcha
tag
ebben én is biztos vagyok, de előző kollega hozzászólása után kezdek kétkedni, de ez a hűtő teljesen jó arra amire jelenleg fel tudom huzni. szóval csak azért nem akarok venni 5-10-15 ezerért másik hűtőt, hogy aztán kiderüljön tényleg a proci határait feszegetem. ezzel a ram cserélgetős dologrol mi a véleményetek? kiprobaljam csak 1 modullal? vagy megcserélni őket vagy ilyesmi, valahol olvastam erről, habár a ramok önmagukban jol szerepelnek de mivanha......
-
TazLeacher
nagyúr
1.625 nem veszélyes már egy kicsit gyári hűtővel? Neki se bootolt. Gyári hűtővel neki is max. 3,4-el bootolt, de már nem volt stabil. Nekem alapfeszen (BIOS - 1,35v) 3,2-t bírt, többet nem. Nézd CPU-z-vel, hogy mennyi a tényleges fesz. Nyugi én is szenvedtem, mint atom, már átkoztam mindent, hogy hogy melléfogtam, aztán a végén csak összejött.
Azt tudom elképzelni, hogy bizonyos fesz után már annyira melegszik induláskor, hogy letilt...tipp! -
g0tcha
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
gyári hűtővel
de most csak azt nem értem, hogy a proci önmagában nemnagyon tudja hogy mi csücsül rajta ami hűti. szóval ha felrakom 400 ra fsbt az oké hogy pl a gyári hűtő talán kicsi hozzá, de attól még bebootolhatna, max látnám hogy őrülten megy fel a hőmérséklet mer kicsi a hűtő és akkor csere. de be se bootol. szóval szerintem beállítás bajos, vagy belenyultam a szarba proci téren és kifogtam az egyetlen húzhatatlan példányt

mod: most néztem megint, 400 on nem indult be 1,625 ös biosos fesszel se. nemtom ennek mennyi a tényleges, de ha neked 1.55 ön megy akkor 1,625 nek elégnek kéne lennie ilyen csekély huzásnál, ez még csak nem is lenne 3.6 GHz..
-
TazLeacher
nagyúr
Annó nekem is sok gondom volt a tuning részével. BIOS-ba 1.55v van beállítva, ez valós 1.472v-t jelent a CPU-Z szerint. Havernál ugyan ez volt, mint nálad, egy Hyper TX2 hűtötte, csak valamiért nem illeszkedett rendesen a procira. Amint felment 400 felé el sem indúlt, visszaállította. Vett egy Freezer7-et, és azóta símán fut 3,6-on BIOS/CPU-Z 1.5v/1.428v-al.
Mivel hűtöd? -
g0tcha
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
most szerinted mit csináljak? de viccet félretéve. pl meddig emeljem a feszeket és melyikeket, vagy hallottam már olyat is hogy ramokat átrakták más slotokba, nekem most ugy van bent ahogy a manual ba mutatva volt hogy 2 modul esetén hogy van dualchannel, de ha ezen mulna átraknám a másik kettőbe.. de semmi ötletem nincs már. létezne hogy kifogtam egy olyan procit ebből az E6750 ből amit nem lehet húzni ??? vagyis max 400 MHz el??
nem lehet ekkora pechem -
Zé_Mester
őstag
hát ez mostmár rohadtul felbosszant
ilyen a világon nincs még egy.nekem is ugyanilyen beállításokon megy most a proci. egyszerűen nem értem hogy mi a fene lehet nálad. az alaplap is így van belőve.
hívj fel valami természetgyógyászt vagy nem tom kit, hogy nézze meg a gép körül az energiákat
lehet hogy rosszul áramlik a csíííííííííí

-
g0tcha
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
nos akkor íme mindenről egy screen a biosból amit érdemesnek találtam. lehet több mint kéne, de nem értek annyira hozzá, hogy tudjam mindenről mire való, inkább a nagyját lefotóztam..
remélem találsz benne valamit ami szemet szúr. ja igen. amikor huzni probaltam akkor NB Voltage volt 1.4 ig meg 1.55 is azokkal se ment, szóval most visszavettem 1.25 re, elvileg valahol olvastam hogy ennyinek is elégnek kéne lennie 450 ig. de nekem 400 se megy már, sőt. 385 se alapfeszen. bízok bennetek!
[cpuz]
[boot]
[power]
[onboard devices]
[cpu settings]
[NB settings]
[jumperfree 1]
[jumperfree 2]
[HW monitor] -
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
javaslom neked ezt a szupi kis helyet.
[Gianni bazárja]
tel.szám ott van a lista alján, felhívod, megbeszéled vele hogy utánvétellel vagy előreutalással kéred, és másnapra ott is lesz a kezedbe. (utalással gyorsabb és olcsóbb is, én is úgy szoktam rendelni mindent)jaaa, az én Deluxe-m is onnan van

Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Lexus, Toyota topik
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
több nem jut eszembe....
ehhez fanatizmus meg idő kell de az sok.