Hirdetés
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple Watch
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Google Pixel topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
A lapod manual-ja nem valami bőbeszédű, így kvázi tippelve: az Advanced BIOS Features v. az Advanced Chipset Features környékén kellene szerintem keresnek az "FSB" beállításának lehetőségét, ahol is jelenleg 200-ról 300-ra kellene állítanod, így elvileg a procid, a lapod és helyes cpu:dram arány esetén a ramod is bírná.
-
MATEO6600
őstag
Hello!
Kéne nekem egy ember, aki szájbarágósan le tudná írni, hogy hogyan kell felhúzni a procim (C2D E4300) órajelét.
Alapon 1.80 ghz-en van, ezt szeretném kb 2.4ghz-re felvinni (alaphűtéssel)
Leírom, amik esetleg kellhetnek:
Alaplap - Abit IL9 Pro
Memória - 2*1gb DDR2, 667mhz
Táp - Codegen 350w (gondolom jön a fikázás hogy szar, de mindenki más mond rá)
Egyáltalán hogyan kell ezt elkezdeni?
ANnyit tudok, hogy a biosban kell, de most fejből azt sem tudom, hogy melyik gombbal kell a biosba belépni
AZért nem akarom ilyen 2.8 - 3.0-re felhúzni, mert ha szarráég, vagy valami baja lesz, akkor elmegy teljesen a garancia. -
Zoli329
addikt
-
Zoli329
addikt
Lehetséges, hogy a 6750em 460nál fsb wallos?
Elég gyatra lenne, viszont nem indul feljebb és setfsb-vel is kifagy. 3580 megy még 1.32V-al is, viszont 8x460 még 1.55V-al sem semmilyen lap fesszel sem. 
-
Norberto80
csendes tag
Sziasztok!
Már 1 jó ideje olvasgatom a topicot, de ha lenne 1 kis időtök akkor mondjatok már 1 frankó tuning beállítást az alábbi confighoz. Nemrég újítottam!
A vas: P5kc, C2-6750 1333Fsb, 2x1 G Kingmax1066, jelen pillanatban csak 960-on tudom elindítani a ramokat ha felrakom manuálisan hogy 1066 kifagy a rákba!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
shader-x
tag
hi! P5N32-E SLi lapom van és az lenne a problémám hogy 3150 ghz fölé nem tudom tuningolni (E6600) mert nem tölt be egyszerüen! és ezt a 3150 is 1.4 volton viszi? valaki tud valami ötletet hogy tudnám feljebb huzni??? elöre is thx bocs ha rossz helyre irtam!
-
törölt tag
A ram visszaosztás nem a ram időzítésket érinti (4.4.4.12 stb stb...) hanem az FSB/ram ratio-t
Ami azt jelenti, hogy egy adott FSB esetén milyen arányú legyen a ram frekije.
1:1 osztásarány esetén, ha a front side bus 266MHz, akkor a ram 533MHz-en megy
2:3 esetén 667MHz
3:5 esetén 800MHz
Ez akkor él, ha a
z FSB alapértéken van. Természetesen, ha emeljük az FSB frekvenciáját, a ram frekvenciája is emelkedni fog, mégpedig az osztásaránynak megfelelő mértékben.
Remélem érthetően írtam le.
Az időzítéseknél pl. hA 5.5.5.15 helyett 4.4.4.12 értéket állítasz be, akkor a ram elérés fog gyorsulni, tehát a ram gyorsabb lesz. Viszont, a szorosabb (alacsonyabb ) időztéskor kevésbé lehet a frekvenciát emelni, és ilyenkor kell pl. az FSB RAM ratio-t visszaosztani úgy, hogy a ram kisebb frekvencián menjen. Nem mindig kifizetődő, ha szorosabb időzítést használsz, de alacsony frekit.
-
kisa8800
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Leszedtem most onnan egyet de b@szik müködni.
-
Zolexx
aktív tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy amikor azt mondjátok hogy visszaosztom a ramokat az hogy értitek? pl nekem 4-4-4-12 mennek, ha visszaosztok akkor-5-5-5-15-vagy pedig-3-3-3-13 legyen???Ezt az eggyet nem értem és mi érteleme ennek hogy 1:1 vagy8:4 vagy akármi? thx előre is a segítséget..

-
subaruwrc
félisten
válasz
tibi.szabo
üzenetére
nincs mit

-
zeix
senior tag
"Ma sikerült hozzájutnom egy Asus Silent Square Pro hűtőhöz.
Eddig minden nagyon frankó, jól hűt és nagyon csendes.
A gyári hűtővel 2.66Ghz-en orthos-sal már 4 percnél 45 fokon járt.
gondoltam megosztom veletek a mostani eredményeket 1500RPM" -
Zoli329
addikt
válasz
Tidor00
üzenetére
Szerintem kicsit melegebb mint a 2m-es. Igaz magasabb frekin megy. A regi 3.3at ment 1.320V-al. 3.7nel vege volt. Ez meg a 3.6ot alapfesz alatt viszi. Legalabbis fel ora orthos stabil volt, tul messze nem lehetek az igazsagtol. Viszont azt hittem a szorzo 9x, de csak 8. Dehat 1333as
-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek
apró problem jelentkezett nálam.tegnap lett kész a gépem, Gigabyte P35-DS4 + C2D E6550.
namost az a problémám, hogy szépen belövöm bioszba, hogy 7es szorzó stb stb, felhúzom a procit, és amikor belépek a CPU-Z-be akkor kiírja hogy 6-os szorzó.
Néha átvált egy pillanatra 7-re , de visszamegy 6-ra.
Everest 4.0 ugyanezt
Miért csinálja ezt ? van valami energiatakarékos szarság a Vistába vagy mi?
pedig csináltam energiasémát, és azt is állítottam be, hogy ne kapcsoljon ki nekem semmit
erre tessék.valaki esetleg tud mondani valamit erre, mert így elég szar tuningolni hogy azt se tudom hogy mennyi az annyi

-
Zoli329
addikt
Na csereltem en is 6400et 6750re. G0-as. 1.320V-al megy 3.6ot. Ez szerintem egesz jo. Viszont elegge melegszik. Ezek a 4m l2esek jobban melegszenek mint a simak?
-
Mr.Grincs
veterán
Még mindig nem cserélték ki a gyári hibás P5K-mat. 3 napon kívül döglött be, 5 napot ment az új konfig. Bevittem a nagykerben ahol elmondtam hogy nem működik ez és ez a baja. Ahol megállapították, hogy ez tényleg nem működik. Mondták hogy ehét hétfőre megmondják mivan, hogy csere vagy dőljek a kardomba. Felhívom őket ahol közlik majd holnap, kedden calll--->>Majd holnap gyere és tutti kicseréljük. Odacsapok nagy sungra, nagyon jó kedvem lett. Bemegyek, már a lépcsőn lobogtattam a szervízlapot, bemegyek, rákérdezek, és közlik, hogy semmi, mert még nem nézték át teljesen.....Ezt meg hogy vagy megnézek valamit teljesen vagy nem? Vagy el sem kezdem, főleg egy ilyen igényes cuccot, ami csupa odafigyelést meg teszetet igényel. Mondom neki, hogy akkorr tulajdonképpen semmi nem történt, ahhova küldték..és ott egymás kezébe adják a munkát... vagy csak maraha ráérősendolgoznak, végtére is idő az van...... hebegett habogott...nézett nagy szemekkel.....mire kibökte hát hogy ő beszélt velük, és hogy jövőhét hétfőre amikor sábesz van és munkaszüneti nap akkor lesz cserejóváhagyás vagy valami....Felvilágosítottam hogy hétfőn kedden, még a fű sem nő nemhogy az ASUS pöcsöljön a lapokkal. Hát de neki ezt mondták...Ám lehet hogy tényleg annyira lelkiismeretesek, hogy megcsinálják...Nah szo szo megmondta, hogy szerdára biztos lesz valami és majd hív....Persze B.Meg gondoltam. És hogy addigre felém is rendezni kell valahogy. Vagyis kéne aztán, hogy mi lesz belőle azt csak a jósiten tudja.
Áramszünet volt a szitiben és amikor visszajött az áram, kapott egy izmos túláramot és attól ment haza. Szóval akinek ilyen van az lehetőleg vigyázzon rá, ha ilyesmi előfordul a környéken. Hibajeléenség-->Bekapcsolás után elindul a cpu cooler de csak egy picit pörög fel kb 1 mpre leáll 2mp szünet majd z a folyamat ismétlődik, amíg ki nem húzom a konektorból, mertgombbal kikapcsolni nem lehet.
Bocs ha untattam valakit, de tanulságként mondtam el, meg sűrűn írogatok én is ide a topicba. -
Muréna
őstag
válasz
tibi.szabo
üzenetére
al overclocking manual
cpu ratio control manual 8
fsb 400
pcie 100
dram frequency 800
dram timing control manual 5-5-5-15
dram static read disabled
trans booster enabled perf level 1
clock over charging mode auto
cpu spread spectrum disabled
pcie spread szintén disabled
cpu voltage 1.35v
cpu volt ref auto
cpu voltage damper enabled
cpu pll 1.5
dram 2.1
fsb term voltage 1.4
north bridge voltage 1.40
nb volt reference auto -
éN79
addikt
válasz
tibi.szabo
üzenetére
Pedig mindent leírt, amit és ahol a biosban be kell állítanod.

-
subaruwrc
félisten
válasz
tibi.szabo
üzenetére
3.2mhz? low clock challenge?

bocs.
hogy vmi értelmeset is mondjak.
al overclocking manual,cpu ratio control manual 8
fsb 400, pcie 100,dram frequency 800,dram timing control manual 5-5-5-15,dram static read disabled trans booster enabled perf level 1,clock over charging mode auto,cpu spread spectrum disabled,pcie spread szintén disabled cpu voltage 1.35v cpu volt ref auto,cpu voltage damper enabled cpu pll 1.5 dram 2.1 fsb term voltage 1.4 north bridge voltage 1.25 nb volt reference auto. -
tibi.szabo
tag
Ugylátom itt nagy TUNING mesterek vannak
Szeretnék egy kis segitséget kérni tőletek
A procomat szeretném feljebb huzni egy kicsit ugy 3,2 mhz mert feljebb olvastam hogy igy alap veszen is elmegy és nem akkarnék nagyon állitgani máson mert még kezdő vagyok ilyen téren ehez kérnék egy kis részletes segitséget
A procim6750 lap p5k 2g kigmax memo 1950pro video kari 450w táp a procin extra hütés
Előre is köszönöm a segitséget
-
-
M_zolee
csendes tag
Hali!
A 450FSB-nél, a windows betöltődésekor felvillanó "kékhalál" mire utalhat?
Kevés a fesz a prockónak vagy a memóknak vagy az északi hídnak? -
Zolexx
aktív tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Kössz a segítséget. Mind1 végülis mert nem akarom annyira fellegekbe húzni olyan 2.8ghz elég is lenne...Nem vagyok egy nagy játékos ugyhogy nem is kell több végülis. De majd ramot is veszek. Ez csak ideiglenes megoldás. Majd jövőre összeállítok egy jó kis gépet 200-230 környékén, addig is gyűjtök...
még1x Thx. -
Zolexx
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Van nekem egy Biostar 945GZ Micro 775 alaplapom; 1db Kingmax 512mb/667mhz és 1 Nanya 512mb/667mzh-s ramom. Kérdés: Szeretnék venni egy I Core2Duo 4300-as procit - kb ebbe a lapba mennyire lehetne felhúzni a procit? Thx előre is a válaszokat!
-
subaruwrc
félisten
válasz
horvathkrisz
üzenetére
persze. semmi köze a proci húzhatóságához

-
horvathkrisz
addikt
Valaki próbálta már ezt a fajta tuningot E4300-as procival?

Bővebben: E4300 Pin mod
Ha ezt a pin modot megcsinálom, feljebb lesz a proci "vége"?
-
danntora
tag
Terhelés alatt természetesen nem orthost értettem mert én nem akarom így használni a gépet, nekem 2,66 gigahertz is tökéletes. DE! Nekem egy egész napos Airborne, ami azért kihasználja a két magot,azért számomra elég mérvadó, Orthos meg társai mind eltérő hőfokokat írnak, én a borda alatti hőcsövek tapintásában jobban bízok.
Alapfesz kérdében meg lehet hogy igazad van mert azt auton hagytam de egyébként sok emberke írta hogy neki is megy alapfeszen 400-on léggel. -
G4ga
őstag
válasz
danntora
üzenetére
Terhelve alatt mit értesz, ha még Orthost sem néztél?
Meg amikor nekem felállt a 3,6-on akkor még a 3dmark is símán lefutott, Orthos alatt hasalt el...
Kicsit könnyelmű dolog úgy állítani, hogy stabil a rendszer, hogy "orthost még nem néztem, majd megnézem később".Meg nem akarlak elkeseríteni, de ha az Orthost futtattod, jóval több lesz, mint 60 fok, ha nem dob egyből hibát. Én eddig nem hallottam olyat, akinek alapfeszen ment volna 3,6-ot.
Köszönöm a tanácsot(?), de szerintem először neked kellene stabil rendszert összeállítani. Majd akkor stabil, ha az Orthos lefutott 8 órát hiba nélkül...
-
danntora
tag
Hali!
Hát nem tudom mit rontottál el de mondjuk én úgy csináltam hogy beállítottam fsb-t 400-ra, ramokat 2,40-en hagytam így 960-on mentek (Kingmax 800), feszültségállítást lapra bíztam és így stabil volt bár orthost nem néztem de majd megnézem később. Everest tesztekben mindenhol az első helyre ugrottam, SuperPI 1M teszt lefutott alig 14 sec alatt. Azért kicseréltettem a ramokat 1066-osokra nehogy azon múljon a gép élete.Ja azt elfelejtettem mondani hogy mindezt egy Ninja hűti passzívan csak egy házventivel és alig ment fel a hőfok idle-ben 35 fölé, terhelve sem volt több 60-nál.
-
G4ga
őstag
Azért gondoltam, hogy így jó lesz, mert ezekkel a beállításokkal, már ment. Felállt, 8 perc Orthos alatt nem is hibázott, csak nagyon melegedett, pedig nem lett volna indokolt 1.42v-s (CPUz) fesz mellett. Mivel a Hyper TX-et úgy rakták fel, hogy a vinyóra fújta a levegőt, gondoltam megfordítom, hogy a kifele szívó ventire nyomja. Hűtő leszed, újrapaszta, hűtő vissza, elvileg minden jó. Gyakorlatilag mostmár miden alapon is Orthos alatt 1 perc alatt felszökök 80 fok környékére, az eddig működő beállításokkal meg, mint lentebb írtam, el sem indúl, visszaállítja alpra. Ja, még annyi, hogy a gyári alaplapi cd segítségével frissítettem egy BIOS-t. Várnám a megoldásokat, mert ez most így nagyon tré...
Ok. Akkor tolok még feszt a ramnak.
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Mire alitsam a biosban az "FSB- Memory Clock Mode"-ot? Linked, vagy Unlinked-re? Gondolom az utobbinal en magam allitom be a memoria fsb-jet az elobbinel meg a gep igazitja a proci fsb-je melle? Jol ertelmezem?
Ha Linked-re allitom, akkor adnom kell a ramoknak + 0.2V-t is?
-
Rusher
őstag
Ennyire ne szaladj előre.....először elégedj meg mondjuk 8*400-al nézd meg ott mekkora feszülséggel stabil ramokat gyári időzítésre rakd......ha pl. 900-on megy a ramod az időzítések mire vannak állítva? Ramnak +0.3v=2.1v ennyit legalább állíts be, de 900@CL5 legalább 2.25-2.3v kell neki.......Mivel nézed a hőmérsékletet?

-
G4ga
őstag
Hi Mindenkinek!
Segitségeteket kérném...
van egy aprocska problémám a most vásárolt konfigommal:
Gigabyte P35 DS3 - Intel P35 Bios for P35 - DS3 F6 - bios verzioval
Intel C2D E6750 - CoolerMaster Hyper TXII
Gigabyte PosseidonHelyzet a következö:
Beálitgatom biosba a megfelelö értékeket amire hunám a vasat, ( 450FSB, 900 ram orajel, +0.2v fesz a ramnak, +1.45 fesz a procinak ) elmentem a bios beállitást, ujraindul a gép. Itt kellene annak jönnie hogy felál, de nem, ujraindul vagy kétszer, majd elindul, de ugy hogy a biosba visszadopta a normál értékeket.
Gondoltam megnézem mijen hő fokokkal bir a drága. Inditásnál, biosba 40 fokos system, 40 fokos proci, 1200 felet pörgö CPU hütö, 1000 körül pörgö system hütö értékeket mutat!
Gondoltam megnézem mit dobd orhos, érdekes eredmény hozot. pár másodperces terhelés után közel 80 fokra kuszik fel a proci...Ujra zsiroztam a procit, tegnap megkellet forgatni a hütöt és elkentem rajta a cumot, ennyire bénán sikrült volna hogy nem hüti le rendesen?
PLS help. Kész vagyok!
-
TGArtist
tag
Üdv mindenkinek!
Még friss vagyok a témában, 2 napja kezdtem hozzá a procim tuningolásához, mivel olvastam itt a prohardver-en egy cikket arról, hogy az E6300-asok és az E6400-asok jól húzhatóak. Nekem egy ASUS P5B alaplapom van, 2GB 800MHz DDR2-es Zeppelin RAMom, egy Intel E6420-as procim, és egy Gigabyte GeForce 8800GTX-em. A cikkben olvastam, hogy feszültségállítgatások nélkül simán bírnia kéne a 400-as FSB-t 8-szoros szorzóval, na most nekem ahhoz, hogy a 400-as FSB-vel, 7-szeres szorzóval egyáltalán el tudjam indítani a gépet, reggel óta szenvedni kellett. Ugyanis azt csinálja a drága, hogy FSB állítás után újraindul gép, és fekete képernyő, ventik pörögnek, de a monitor villog stand-by módban. Sikerült feszültségállítgatással végül 2800MHz-re felhúzni, így stabilan megy, viszont az már fura, hogy a North Bridge-nek muszáj kiadnom az 1.40V feszt (van 4 választási lehetőségem itt, 1.20, 1.40, 1.55, meg még egy, nem jut eszembe). Ha 1.20-on hagyom, akkor 1x-esre csökken a PCI-E sávszélem, 16x helyett ... még nem is lenne baj, ha kiadnám az 1.40-et, viszont így elkezd valami írdatlanul sípolni a gépemben, fogalmam sincs miért. A helyzetet az oldja meg, ha NB-t 1.40V-re rakom, viszont FSB Termination Voltage-t visszaveszem 1.30-ra. CPU freq. ugye 400MHz, DRAM 800MHz, PCI-E 100MHz, PCI Clock Sync 33.33, memóriának 1.8V-t adtam, magasabb feszen nem indult a gép, szintén fekete képernyő, és monitor stand-by mód; Spread Spectrum kikapcsolva, proci mag feszültség 1.35V (ennyit bír max a gyári procidoboz szerint), SB VCore 1.5V, és Intel CH 1.057V. Most azt szeretném kérdezni, hogy vajon miért nem tudom feljebb tornázni az FSB-t anélkül, hogy a gépem meghalna tőle? A cikkben is gyári hűtéssel felhúzták 425FSB-ig 8-szoros órajelszorzóval ... előre is köszönöm a segítséget.
-
Mr.Grincs
veterán
C2D E6750hez milyen léghőtőt ajánlotok? Lehetőleg ne legyen passzív. Előre is köszi.
Még egynlőre gyári hűtővel tologatom. De ez gondolom alap órajelen elég csak.
-
subaruwrc
félisten
válasz
M_zolee
üzenetére
hali,
erről az fpo-ról nem tudom mit megy átlagban de ahogy a vicces fórumtárs is mondta( a gyilokventis
) 9*500 léggel kizárt 8*500 esélyes ha jó fpo de elképzelhető hogy wallos a cucc. mindenesetre a procinak előbb lesz vége mint a többi cuccnak.ui: tesztelést vállalok

-
Mr.Grincs
veterán
Hát az 1066os az még idézőjelbe nagyon új még nincs annyirra kiforrva mint a 800 és a 667MHZ es ram modulok. Nekm speciel hála istennek nincs semmi gond vele és nagyon jó áron hozzájutottam ugye a hozzá tartozó garival de ez a ram 3 év múlva már sehol nem lesz ezt mindenki tudja.
-
M_zolee
csendes tag
Hali subaruwrc!
Nagysokára meglett a prockóm!
E6850-es és az fpo-ja: L721A831
Ezzel mekkora szerinted az esélyem az 500-as FSB-re? -
VinoRosso
veterán
A hétvégi tuning eredménye 9x422 léggel.
Ha valakit érdekel ez a proci eladó.
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
mesz meg a 690+
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JimKirk
tag
válasz
JimKirk
üzenetére
Kozben mar felvilagositott egy ph-s kollega!

Viszont mar itt is van a kovetkezo kerdesem!
Szajbaragos valaszok elonyben!
Van egy E4400-es procim aminek a tuningjaval probalkozom. Tegnap beallitottam 8X330-ra az fsb-t + adtam neki 0.25 feszt igy most 1.350-en van. Ilyen beallitasok mellett 10 perc utan megfagyott a kep a windowsban mikozben futott az orthos! Amit meg nagyon furcsanak talalok, hogy mig az Everest 2.66 ghz-n latta futni a gepet addig az Orthos meg a Core Temp 3.3 ghz-t mutatott. Az FSB (QDR)-t a biosban 1330-ra allitottam. Nyolcas szorzo mellett ennyit kellett megadnom, nem?
A RAM okozhatja a fagyast? Corsair Corsair TWIN2X2048-6400-as ramok vannak benne ezeknek a a szorzoi 5-5-5-12-on vannak beallitva gyarilag, ehhez meg nem nyultam. Erdemes lenne ezeket megvaltoztatnom 4-4-4-12-re es adni neki + 0.2V-t?
A valaszokat elore is koszonom!

-
C.Brigante
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
akartam mondani (csak most olvastam a nyűgödet) nekem pontosan ez volt a hiba jelenségem mint neked, CMOS reset-re sem állt fel a gép, csak süvítés és nincs kép (ventik pörögnek) ramok csereberéje, hol egyel, hol kettővel. aztán véletlenszerűen elindult. de nekem ram probléma volt ez és csak akkor csinálta ha egy fsb-t is húztam a procin. mióta samu ramokat használok semmi probléma!
(geil ultrát nem szerette) -
JimKirk
tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
köszöntem a választ

-
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
baromi kiváncsi vagyok

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk nem panaszkodom, 3.6 alapfesz alatt szép, csak idegesít kicsit, hogy a cpu-ban még nagyon sok lenne, ha nem lenne ez az fsb wall. 7x-el sem megy a 460.
Elég gyatra lenne, viszont nem indul feljebb és setfsb-vel is kifagy. 3580 megy még 1.32V-al is, viszont 8x460 még 1.55V-al sem semmilyen lap fesszel sem.

kössz hogy leírtad. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)