Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Olyan jó nektek, hogy tudtok tuningolni, bezzeg nekem be kell érnem szaros 1.8 ghz-el

-
Amoroso
aktív tag
Miért fontos a stepping?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Larry303
üzenetére
tehát 400-500 fsb környékén szeretném hajtani, min 3,3 Ghz en
sztem jó választás egy E6550 vagy egy E6750
megfizethető, és egész jól lehet húzni őket.
de ha valami olcsóbbra gondolsz, akkor E6300 vagy E6400.
használt, eladó procikat is találsz, és némelyik egész komolyan megy.
-
Larry303
addikt
egy kis segítség kéne...elvesztem egy két hónapja a core2 számozásában, és most eljött az ideje egy prockó vásárlásának...
tehát 400-500 fsb környékén szeretném hajtani, min 3,3 Ghz en
mely típusok "alkalmasak" manapság erre? egyenlőre nem kell quad...asszem
előre is köszi... -
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
1M.
mekkora a legmagasabb freki ahol lefut.aztat nézzed meg nekem
lehet 1.55is a vége a fesznek vagy amennyit nem sajnálsz. -
kicsitomi88
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Mondjuk 1M.
-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
nekem is annyi nem kell izgulni
ez csak egy bizonytalan pont nem lehet 100% osan kimondani a vid alapján hogy mit megy a proci. ki kell tesztelni. még mindig az alsó határokat nézed. adj neki load 1.5-t és úgy nézd meg mit megy. nem muszáj orthos stabilan csak mi az a mhz amin mondjuk superpi lefut. -
Lawn
tag
Baszki nemmegy 375x8-nál többön az E6400-em... Ez mitöl lehet?
-
westlake
félisten
sorry, tenyleg nincs snoopy... a jobb felso keprol nekem valamiert az ugrott be.. egyebkent a snoopyban asszem volt egy kazmerhoz hasonlo srac
.. (ram aztan nem kell felnezni.. egyaltalan nem vagyok kovetendo pelda.. semmilyen tekintetben sem
) egyebkent remelem nem ertetted felre, amit irtam.. nem alazasbol jegyeztem meg a kepregenyeket 
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Volt egy topic amelyiknek az első hozzászólásában le volt írva hogy kell az újabb gépeket tuningolni, úgy jó szájbarágósan.
Nem tudjátok melyik volt az? -
Lawn
tag
Csá!!!
Van egy E6400-en P5w deluxe lappal és 1Gb Corsair Xms 667-esel TT BighTyphoon Hütövel.
2,8-nál tovább nemtom húzni... Sztetek hogy lehetnem kihozni belole a maxot? -
-
Arnoux
tag
Van egy láma kérdésem. A több mag teljesítménye összeadódik? Vagy magonként más feladatot lát el? (pld játszol + dvd írsz, de ha nem írsz dvd-t akkor az egyik mag kihasználatlan)
-
Arnoux
tag
Sziasztok! Új gépet szeretnék venni. Melyik procit ajánjátok amit stabilan, gyári hűtővel fel tudok huzni 3.2 ghz-re? Lehet nem ide tartozik de egy 3.2ghz-s core 2 duo, gf 8800gt, 2*1gb 800v1066mhz géphez hány wattos táp kéne úgy, hogy mindent szeretenék tuningolni?
-
Brumi˘
addikt
válasz
qMAGICq
üzenetére
Nem rossz cucc, anno hasonlóm volt. Első körbe procit felzavarod 3,4-re (425×8), a memókat 1066 5-5-5-18-ra, feszek maradnak alapon. Aztán prime95-tel tesztelsz és ha stabil akkor mehetsz feljebb. Monnyuk a kingmax ramok nem egy tuning állatok, de el lehet lenni velük. Jah és biosból tunyingolunk!
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem gépet. Még sose tuningoltam, de gondoldtam megkérdezem milyen lehetőseget kínál a mostani konfigom, amit különösebb barkácsolás nélkül el lehet érni.
Jó lenne pár infó, mit hogyan kéne.ASUS P5K
2x1024 MB KINGMAX 1066 MHZ DDR2 - 36 fokon megy jelenleg
INTEL CORE 2 DUO E6750 (2,67 GHZ) - 22 fokon megy jelenleg
ASUS Silent Knight CPU Hűtő
3 db. 12 cm Cooler Master CHASSIS hűtő
Chieftec GPS 400W os táp
MSI 8800 GTS 640 MB Over Clocked EditionAz Asus laphoz adtak ilyen auto Overclock progit, az mennyire használható?
Nagyon köszi!
-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
ok.

POOBy azért kell megint teszt mert igaz hogy a freki ugyanakkora de az fsb más és az is számít. tesztelned kell de nem muszáj 10óra. elég 8is
cpu pll-nek ha adsz feszt valószínű stabil marad.
-
P00By
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Azért gondoltam,h nem kell a teszt,mert ezen a mhzen ment eddig is csak eppen a szorzo mas volt
De megnezem,de jo megint 10 óra orthos,tom illen ez a tuning világ!
Másik kérdés uj tápom lesz,lehet az pontosabban fog feszt adni és esetleg pl. cpu-z-ben több v. kevesebb feszt fogok látni? -
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
igen minnél kisebb annál jobb. 1.225 vagy 1.25 vagy 1.275 ezek amik jók. nem tudom pontosan mik vannak még de lényeg hogy 1.3 alatt legyen akkor megy mint atom.
POOBy ált wallosak 400körül de ha bebootol akkor ha instabil is azt plusz fesszel meg lehet oldani. naná hogy orthos. vagy inkább prime.
-
P00By
nagyúr
Ujra itt vagyok,megint kérdés következik

Eddig 11*293-on használtam a proccit,most átraktam 8*400-ra elindult a gép!Ha jól tudom a procim 400ig megy(vagy picit többet)!Lehet,h most ez a beállitas nem stabil?Orthost futtasak?
Egyébként azért állitottam át,mert így 2.5ös szorzóval 1000 mennének a ramok
-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
proci javasolt alapfesze. coretempben vagy everestben megtalálod. 1.100 és 1.3500c közötti érték.
-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
ja tegnap le is políroztam úgyhogy van még benne
tied is ígéretes darab nem lesz neki akadály a 3600. VID je mennyi? -
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
tesztre 1.6 állandóra 1.5-51-52 léggel max. 75fok alatt maradjon terhelve. 3600nem lehetetlen.enyém 1.48cal stabil ott

-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
teszteld ki ezt hogy meddig megy és döntsd el hogy megéri e. e6750 nem olyan bivaly átlagban. csak ha mákod van és jó fpo-t fogsz ki.
-
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
B2 es steppingű? VID je: ebből lehet következtetni hogy megy de az alapfesz alatt 465ös fsb is bíztató. 3600on stabil lehet jó hűtéssel. e6750 csak a nagyobb cache és a g0 stepping miatt éri meg.
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988
üzenetére
Valaki? Core 2 help
-
banderasz77
addikt
Hali mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata E6300/1066Mhz proci tuningjában, mert nekem 1,28V-on megy simán 3,26Ghz-n. Az FSB 465. A Kingstone HyperX 800 Mhz ramok fulladtak ki 920 Mhz-n. Tehát ha tennék bele 1066-os ramokat, ez a proci meddig mehetne el? Eddig egyik haveromnak sem ment ilyen simán plusz fesz nélkül ennyit. A hűtés profi rajta. Csak azért érdekelne, hogy megéri-e próbálkozni, mert most lehetne helyette egy E6750-es. Előre is köszi.
-
Bazsika22
tag
Sziasztok egy olyan kérsdésem lenne,hogy Core2duo 6550-es procinál nem sok picit a 72 fok
3dmark06-ban? Hány fok körül tud károsodni a proci?
tudom ez teljesen meghajtja csak még nem volt ilyen procim.
Kevés hozzá a gyári hűtő?
Válaszotokat előre is köszi -
c1p0
csendes tag
Üdv, én csak egy vicces érdekességet szeretnék mutatni, és egyben kérdést, hogy ilyen hibát mi okoz
a lényeg, hogy tegnap kcisit tuningoltam az E6400amat (próbáltam visszarakmi a finom kis 3.2GHZra, de valamelyik értéket elbasztam, és nem akart beindulni.) Szóval, a gép bootolt, és lefagyott, ebben az állapotában: http://c1p0.hu/CA224408.jpg : )))) nevetséges volt 
-
Sztojcsi
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hát ez mondjuk logikusnak tűnhet, bár nekem sántít hogy miért lett volna olyan nehéz terhelés közben egy 6ghz-s screenshotot készíteni. És ki látott már olyan rekordot hogy amúgy nagyobb az órajel csak most épp nincs terhelve a gép. Így semmi nem bizonyítja hogy tényleg 6ghz-n megy, simán lehet hogy ő alapból 6-os szorzóra állította.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Sztojcsi
üzenetére
egyszerű.fsb 500 a proci szorzója 12 mert extreme és szabadon állítható fölfele.azért csk 3000mhz látszik és 6os szorzó mert a lapon nem lehetett kikapcsolni az energiagazdálkodási funkciókat ezért teheletlenül levette az órajelet. az 1000fsb pedig bug. nyílván az aegis panel nincs felkészítve ekkora órajelekre.minden stimmel

-
Sztojcsi
tag
Tudna valaki segíteni? Mert már többedszer látom ezt a képet és mindenki így meg úgy hogy 6GHz.
Nem értem a dolgot. Cpu-z i csak 3-at jelez ki, a Setfsb-ben is csak 500 az fsb, a foxconnos panelen az 1000 FSB nyilvánvalóan lehetetlen, és még életemben nem láttam olyat hogy órajelcsúcsot 6-os szorzóval állítottak be, az maximum a max FSB elérésére jó. Profi tuningosokról lévén szó nyilván nem adják össze az órajeleket, azt mindenki tudja hogy nem lehet.Itt a cikk pl (de sok más helyen is lehozták): [link]
-
Cs(|)be
tag
Valami ilyesmit kéne linkelni minden tuning eredményt közlő kiccsókának....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
forguet
senior tag
válasz
konzol1990
üzenetére
Szeva.
Thermaltake Big Typhoon nálam gyönyörüen muzsikál.
1,49 fesz mellett Orthossal terhelve 56-58 fok. -
janos1988
addikt
Hi.
Segitsetek mar leci nekem, hol a gond.

Asus p5b-e, E6420 es Geil Utra memoriak (2x1024mb).
Ezek a beallitasok vannak biosban:
Na mar most igy minden okes, de ha az FSB-t akar 1 mhzel is megemelem Orthos par mp utan sipakol es leall.
Mit rontottam el a beallitasoknal?

Bios: 1202 volt, de matol 1601-es
-
subaruwrc
félisten
válasz
konzol1990
üzenetére
addig szabad húzni ameddig feszt nem kell emelned. utána nem nagyon elég a gyári hűtés. coolermaster hyper tx jó megoldás rá. olcsó halk erős.

-
konzol1990
csendes tag
Hello a kérdésem az lenne h az E6750-es procit eredeti hűtésével meddig szabadna huzni? vagy h ha kell mien hűtő elég rá nem szeretnék túl sokat költeni de fontos az is h halk legyen..
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
neem persze
tényleg jól csinálod 
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
na majd quazánnal valószínű egyszerűbb lesz...olyat fog droppolni hogy besírsz

-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
jóvan vazzeg segítsen neked a hóhér
ezesetben azok is kilőve. nem nagyon van új tippem. esetleg elkezdhetnél előlről beállítani minden és újra megnézni a végüket. vmi kezd elfogyni....had nőjjön az a log file

-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
akkor én letesztelném külön a ramokat mert szerintem azok szivatnak rendesen. ha proci stabilitást nézel akkor small fft vel. blend pont ezért becsapós mert a ramok miatt is nyivákolhat.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
blend vagy small fft tesztnél dobja el magát?. nem lehet hogy a ramjaid vannak másképp beállítva?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
pff akkor jó kérdés. ugyanolyan beállításokon elbukik a teszt vagy el se jutsz odáig úgyértem hogy be se postol?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem adtam a lapnak feszt mivel nemkellett neki, de úgyse viszi próbáltam már.
1 éves amúgy a proci, mindig legalább 6 órát tesztelem orthossal mielött végleg úgyhagynám.
Miután megvettem :
965-S3 lapban 3400 1,3875v biosból, tesztelve stabil
késöbb 1,425 kellett neki, DS3 ugyanaz, majd DS3-ban is megnőtt 1,45-re szal nemértem
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
ez miben nyílvánul meg?. 1.575-től nem megy ilyen látványosan tönkre. nem adsz kevesebb feszt a lapnak?.
-
Foxmulder89
senior tag
Igaz már kérdeztem, de megint megkérdezem hátha tud valaki válaszolni
Nemrégiben a prockóm még alapfeszen simán hasított 3200 Mhz-en, ez most 3000-re csökkent (legalábbis itt megy, közte nem néztem..), miért
3600-at vitte 1,525v-n most 1,575-n se hajlandó!
5let?
mod: megjegyzem nem a hűtéssel van gond, ill.ugyanaz a lap volt alatta mikor jobban ment. -
Laraxior
titán
E6750 alapfesz.: 3328MHz
P35-DS4
Corsair 800MHz 5-5-5-18@1GHz 5-5-5-5 +0.2V [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen Blu-ray írót?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vicces képek
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB + billentyűzet/egér garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.. (ram aztan nem kell felnezni.. egyaltalan nem vagyok kovetendo pelda.. semmilyen tekintetben sem
) egyebkent remelem nem ertetted felre, amit irtam.. nem alazasbol jegyeztem meg a kepregenyeket