Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Billentyűzet
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
Vásárlás előtt én is ezt szerettem volna tudni.....
nem kaptam konkrét választ, de most már tudom.A 6550 annyira nem jó tuningra! Bár nekem 3470Mhz-en megy léghűtéssel, de jobban jártam volna egy magasabb szorzójú procival.Mert így az 500-at verdesi alulról az fsb, ahelyett hogy a szorzót emelném.Max 7-es szorzót tudok beállítani.Lehet cserélni fogom.

-
hbruce000
tag
Hali!
Két proc közül sztetek melyik jobb tuningban, használhatóságban?
C2D E6550 v C2D E6600 ?

-
hbruce000
tag
Hello!
Szerintetek egy 6600 as alapfeszen mennyit tud egy P5K-E Wifi lapban ?
A nagy átlag érdekelne.
Előre is kösz

-
Mr.Grincs
veterán
Ezt a lapot vettem, ASUS P5K és ezt a procit E6750 2,6 1333FSB 4MB L2
Mit állítsak át és mennyire? Ramot ilyenkor húzni kell? -
Bagira01
veterán
Na Brumi jóvoltából megvan a coretemp 0.94 ami elvileg jól mér. Most 3,2Ghz-n 1,344v-n 7 perc orthos small test 9-es prioron felmegy 70 fokra, 28-30 fokos terheletlenül. Nem túl nagy az ingadozás?
-
hossszú
őstag
-
Hyena
senior tag
válasz
Anthony28
üzenetére
Ha nem huzom , akkor mindig minden ok , de a problema nem oldodik meg ujrainditas utan , hanem csak akkor , ha visszaallitom a procit a normal orajelere , ezen elinditom a windowst , majd kikapcsolom a gepet par percre, inditaskor biosban felhuzom a procit , amin mukodik akar napokig is , ha ujra nem inditom ....
-
-
Hyena
senior tag
Tuning tudorok segiccseeeg!
Eloszor a konfig :
P5B deluxe , E6550 , 4x 1G Kingmax 1066 mhz , MSI 8800 GTS 320M legujabb 163.71-es forceware, Win XP prof.
Chieftech 550WA jelenseg:
Amennyiben tul szeretnem huzni a fent emlitett processzort , es megvaltoztatom az alapertelmezesben 333mhz FSB-t , a kikapcsolas utani elso inditaskor nagyszeruen mukodik minden ( pl 450mhz-et tobbszorozve 3150 mhz-n) , a gep barmilyen okbol valo ujrainditasa utan azonban a 3d teljesitmeny iszonyatosan lecsokken.
pl a 3150mhz-n elert 10500-as 3dmark eredmeny ujrainditas utan kb 3000 lesz , es szemmel lathatoan is sokkal lassabb , akadozik , szaggat , viszont bamilyen processzor teljesitmeny mero program ( superPI , sandra , stb...) szerint a processzor tovabbra is nagy teljesitmennel megy , csak a grafikus teljesitmeny csokken valamiert.
Ez a jelenseg akkor is eloall , ha a fsb akarmilyen kevessel van modositva ( akar csak 350-re is).
Van -e vmi otlete valakinek? -
danee91
senior tag
Hali!
Mivel havernál bevált a tuning, nekem is ajánlhatnátok vmilyen beállításokat, hátha mégis sikerül vmi tuning nálam is.
Elsősorban Gornecknek szól ez, de ha más is tud vmi okosat, monnya azonnal.
-
Bagira01
veterán
Szeretnék új hűtőt venni tuningra. Kérdés hogy scythe ninja,infinity vagy thermalright ultra 120 extreme a jobb árához képest
Egy e6400-t 3,5Ghz-n kéne hűtenie. -
Macka
veterán
E6550-eket hova lehet húzni-nyúzni???
-
X Factor
addikt
[p5k+e6320oc] Na, egyelőre így állunk, kérdés 7*500 mennyire egészséges stock coolerral?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hossszú
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mennyin megy a procid 1,472V-al? Mivel hűtöd? Hány fokos terhelve, Orthos alatt?
-
TazLeacher
nagyúr
Mindenkinek:
Igen, Ctrl + F1-el lehet beállítani a RAM időzítéseket.
Azért kell olyan RAM-ot venni, mert 450-es FSB-nél 900-on fog menni.
Nekem 1.472v-t kap a procim, és köszim jól van.
-
X Factor
addikt
Sziasztok
Cpu voltage:1.5V
cpu pll:1.7V
dram:2.1V
fsb termination:1.5V
nb voltage:1.55VBeállításokkal egyelerő 7*450nél járok, loadnál 1,38-1.4V jut a cpu-nak, kérdés feszültség értékek nem-e magasak?
Asus p5k
e6320Másik, memória 900mhz-nél mennyi fesszel bírja 4-4-4-12 1T-t?
-
X Factor
addikt
Help, biosban nem tudtam 7*385nal jobbra állítani a procit, mert nem állt fel a rendszer, SETFSB-ven 7*500nál járok, na a gond az h. az everest a cpu-z 7*500at mutat, a coretemp és a orthos meg 7*385ot, viszont pl ha everestben futatok memoriatesztet akkor nőnek az eredmények 385hoz képest?
-
hossszú
őstag
Érdekes értéket mutat az Orthos 3500MHz-re állított procit 4000MHz-nek látja3500MHz v. 4000MHz
-
hossszú
őstag
A BIOS főmenűben nyomj Ctrl+F1-et akkor a M.I.T.-ben megjelenik a plusz beállítás a ramoknak. Valószínű az a baj hogy nagyobb órajelhez automatikusan rosszabb időzítéseket állít.A plusz menüben manuálisan tudod állitani az időzitést.
-
m0rd0k
senior tag
Előbb irtam hszt na azzal egésziteném ki hogy felnyomtuk feszt 1.4 v re és 2 percig tesztelte orthos utána lefagyott a ram szorzó 4szeresen van! pls help előre köszi!
-
X Factor
addikt
Sziasztok egyik ismerősőmnek tuningolnánk a gépét.
Asus p5k
e6320
2*1giga a-data 800+3giga lenne a cél. de 7*400nál, már megadja magát, cpu feszt beállítottam 1,5 re nb is 1,4et kap, ram meg 2,1et. De van még kismillió beállítás melyik legyen enbaled melyik disabled?
-
danntora
tag
Hali!
Akinek Gigabyte p35-ds3-ja van és benne van a témában az írja már meg hogy kell biosban a dram arányt beállítani hogy 450-es fsb-nél 8x-os szorzóval a memóriane 900-on menjen mert nem hiszem hogy bírná.Egyébként nekem az új everesttel tuningolva, 3440 mhz-en a magok 38 fokosak, a régebbi everest szerint meg alig 24.
-
Ginbo
csendes tag
Sziasztok, úgy látom az E6750 es procival mindenkinek 3,6Ghz kölül van a vége.
nálam is ezen stabil, bár 3.77Ghz-en is megy a vista, de ugye kb 1 perc alatt hibázik az orthos.
Alaplap P5KC
E6750
kingmax 1066 ddr2
Thermaltake Big typhoon hűtő.Sok sikert minden tuningolónak!!

-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte p35-ds3l em meg egy Inte COre 2 duo e4400 ,meg 2x 512 (1066mhz)s KingMax ramom és szeretném tuningolni egyik hozzáértő gyerekkel megcsináltunk mindent viszont amikor Orthost elindittottam akkor ment 1 percig lestoppoltam utána elinditottam még1x és akkor errort irt utána megint elinditottam és kékhalál.a feszt raktuk 1.325v re ami az alap.ramot is raktuk 0.2v re! mi a teendő? ja és a procit 10x es szorzón 266 ra álitottuk(2660 mhz)
előre is ty!
m0rd0k
-
Bagira01
veterán
Tud valaki jó mérőprogit ami a procc tényleges hőmérsékletét mutatja?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Devastator
üzenetére
Kell egy venti az északi híd fölé és némi tudsanyag, aztán kicsit kisérletezel, hogy mit bír a konfig, ha megakadsz akkor itt, vagy a lap topikjába kérj segítséget.
Ez nem kerül pénzbe és ezzel a lappal is meg kell tanulnaod tuningolni, mint ahogy a P5k-val.
-
Soak
veterán
válasz
Devastator
üzenetére
Én lecserélném egy P5K-ra, főleg, ha az első reves 2,1V ramfesszel
-
forguet
senior tag
válasz
Devastator
üzenetére
P5B elég jó OCer lap.
Sztem nem kell jobb. -
danntora
tag
Hali!
Vettem egy Gigabyte P35-ds3-at, egy C2D E6750-et,meg 2x 1 gb Kingmax ramot. Az normális hogy a Tat, az orthos, az everest, meg a bios is olyan 20 fokokat ír a procira,mikor megemeltem az fsb-t 400-ra, akkor sem nagyon ment fel 25 fok fölé?Meg amiután megemeltem az fsb-t, a ramot meg 2x-es re állítottam, így lett 400 mhz, de everestben még kevesebb pontot kapok így olvasásra.Mellesleg egy Ninja van a procin, meg egy S-flex házhűtő meg a Corsair vx-450-es táp 12 cm-ese is szívja a levegőt.
Nah most nézem Prime 95-el márfelmegy 45 fok fölé de tovább nem akar menni sajna

-
Devastator
tag
egy Asus P5B-m van. Az elég vagy szerezzek be egy jobbat?

-
törölt tag
válasz
Devastator
üzenetére
Pl a biosban egy túlhajtást támogató menüpont.
Milyen alaplapod van? -
Devastator
tag
Hy.
Van egy C2D E6320-as procim. Fel akarnám húzni 2,6-ra. Milyen cuccok kellenek hozzá hogy sikerüljön?
-
Bagira01
veterán
A c2d e4300-m fpo-ja: Q641A383. Ebből nem derül ki valami

-
idiot
tag
Nálam abit ip35-e lap e4300 az EIST nem kapcs.ki. 2*1gb kingmaxddr2 1066.
Beáll.
ront side:280mhz
Proci fesz.1.345 2.533mhz stabil feljebb nem prob. vista már nem türte.xp biztos engedtevolna még.A szorzó itt max 9*
Memo fesz:2.05 Dualba 469mhz 500mhz folé már nem ment dualba.singlebe gond nélkül ment 533mhz-be.Mindez Vista alatt.Xp alatt még nem próbáltam.
A memók gyári honlapján 2 volt 1066mhz memóknak.
.
Nekem a lap defaulton 1.8 voltot ad 800mhz memónak ismeri fel.

-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte p35-ds3l em meg egy Inte COre 2 duo e4400 ,meg 2x 512 (1066mhz)s KingMax ramom és szeretném tuningolni egyik hozzáértő gyerekkel megcsináltunk mindent viszont amikor Orthost elindittottam akkor ment 1 percig lestoppoltam utána elinditottam még1x és akkor errort irt utána megint elinditottam és kékhalál.a feszt raktuk 1.325v re ami az alap.ramot is raktuk 0.2v re! mi a teendő? ja és a procit 10x es szorzón 266 ra álitottuk(2660 mhz)
előre is ty!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
csöppet stabil
de már ne orthos-al nézd, néha bugzik G0 procikkal, régi program. Prime95-öt használj.. -
TazLeacher
nagyúr
Szerintem stabil:

13 óra 18 perc 20 másodper 100% proci terhelés után 1-et hibázott. Ezt még elnézem neki...a hőfok (asztalon kívül) sosem ment 67 fölé. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért csipog, mert a biosban alacsony hőfok van megadva. Nálam is 90 fokra van állítva, mert a az alapali szenzor sem mér potnos értéket ugye.. Nem lesz gond, 75-80ig felmehet, nem lesz vele túlmelegedési gondod. Arról nem is beszélve, hogy a valós alkamazások (tehát nem stres progik) nem terhelik le a procit ennyire. Még a játékok sem, tehát ha játszol akkor jóval kisebb lesz a hőfok, mint amit Orthos vagy TAT alatt mér. Egyedül akkor kell visszatérned a hőfok témára, ha jön majd a nyár, mert akkor a lakásban is melegebb van sokkal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha direktbe kötötted rá a lapra akkor max fordulatszámon pörög a venti. Tehát ha nem csökkentetted a feszt ellenálással, vagy szoftveresen nem csökkentetted a sebességét. Ninja plus... Jó hűtő, de sztem várd meg hogy stabil-e így. Ha igen, megspóroltált egy csomót és itt inkább a stabilitás a lényeg, mert még 70fok sem sok. Szóval a 66fok még piskóta.
80fok fölé ne menjen az a lényeg, mert a fölött visszavesz a procisebességből magától tehát megsütni nem nagyon tudod így. (Hajtottunk C2D-t 80fok környékén is és azóta is - köszöni jól van - 9 hóapja semmi baja nincs a gazdájánál.Persze nyárra azért rendezd át az a hig-end sarkot, mert akkor már nem biztos, hogy stabil marad.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
az már jó jel tényleg. valószínű jó lesz.

-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
ez annyi h kevés volt neki a fesz. nem melegszik túl az tuti. ha egy órát megy az már bíztató de mégtöbb fesz kell neki mert iszonyatot droppol. olyan beállítsá kéne h ha 1.47en se stabil h 1.5-t kapjon terhelés alatt.de a legjobb az lenne ha keresnél egy vcore drop modot a lapodhoz és akkor idleben nem kéne szarrá feszelni.
-
TazLeacher
nagyúr
A prszűrő nem egy rossz 5let, a ventiket is lehet feltekerem. Nem az agond, hogy nem szellőzk ki, hanem, hogy a házból kimenő (milyen hülye szó ez!) meleg levegő beszorul oda az asztal alá, és fűút. A pasztád akkor dobtam, arra gondoltam lecserélem a procihűtőt egy Ninja Plus-ra. Hmm?
U.I.: mivel állítsam a ház ventijeit?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Paszta max 2-3fokot javít/ront inkább a vékonyságára figyelj (lehetőleg jó vékonyan kend el). Fehér trutyit cseréltem Zalman pasztára, kemény 1-2 fokot javult a hűtés tőle de az olyan kis különbség, hogy lehet akár mérési hiba vagy csak pusztán vékonyabbra sikerült a pasztázás az ecsettel. Esetleg vágd ki az asztal oldalát.
De ami egyszerűbb megoldás, hogy növeled a házban a légmozgást. (Bár látom Aurora-d van, szóval max fordulatszámot tudsz növelni a házventiken, ha három 12-es venti nem szellőszteti át akkor... esetleg porszűrőt vedd ki az is javít valamit a hatásfokán). -
Mobildeck
tag
sziasztok! nekem az a kérdésem lenne, hogy ha egy c2d 6320 1,8as procit körülbelül 2,5re szeretnék húzni, akkor milyen hűtés kell neki? egy katana2 es elég neki? vagy mit érdemes? ami TÉNYLEG "hidegen" tartja a procit? köszönöm előre is
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Na, újra itt! Volt fejlemény tegnap este bőven.
Elkezdtem játszani vele, a BIOS-ban felmentem 1.5v felé.
1.525-el 1.44-en megy, elindítottam az Orthost, 1 óra futás után lefeküdtem. Reggelre kikapcsolt a gép...Core Tempel mértem a hőmérsékletet, sosem ment 66 fölé, sőt ksőbb 63 fok körül volt (megnéztem a "jelentést"), úgyhogy passz.
Most reggel 9-kor felraktam 1.55-re, így 1.47 a valós fesz, eljöttem otthonról, de "rálátok" a gépre még megy, de, hogy mi történik otthon, arról foggalmam sincs. A hőmésrsékletet néztem még reggel, kb. ugyan annyi volt, mint 1.44-nél.
Ugyanakkor újabb gondom akadt, bár ez már nem teljesen ide tartozik. Eddig azért nem bírta az 1.5 feletti beállításokat, mert túlmelegedett, gondoltam egy kicsit kiszellőztetem, és kivettem az "asztalból" (sajna csak itt van helye), és így gyönyörűen bírta, mint fentebb írtam. Nincs légmozgás az "asztalba", ezért melexik. Szerintem bent egy 5 fokkal melegebb van, legalábbis ez jött le a és fél perc Orthos után (akkor érte el a csipogós hőmérsékletet). Valakinek valami tipp, hogy hogy tudnám 5+ fokkal csökkenteni a hőt? (Egyelőre a vízhűtést és az új asztal vásárlását/ennek az átalakítását mellőzniém), esetleg paszta?
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
látom neked se droppol kicsit a lapod. a 64fok bőven elfogadható.nyomasd az orthost te is 8óráig és stabil lesz az.

-
Atla
senior tag
-
Atla
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
legelsö lépésként szedd le az everest béta 1128 ast,mert az ismeri a lapunkat,és
helyesen irja a höfokokat!Söt még azt is h a RAMod mennyi feszt kap!!
Hajrá!!!Aztán dobj egy képet rola fel!
Ja És ird meg mivel hütöd a procid![IMG:Erre gondolok]Erre gondolok!![/IMG]
-
Muréna
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
nemfog sípolni, fogja magát aztán vagy kikapcsol, vagy elkezdi visszavenni a kakaót a procitól..
Nem biztos h több lesz, sőt, lehet h csak az elején olyan meleg..
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vezetékes FEJhallgatók
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Autós topik
- Robotporszívók
- Bundle topik
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel i5-12600 KF processzor, LGA 1700, 3.70/4.90GHz, 10 hó Garancia
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem kaptam konkrét választ, de most már tudom.A 6550 annyira nem jó tuningra! Bár nekem 3470Mhz-en megy léghűtéssel, de jobban jártam volna egy magasabb szorzójú procival.Mert így az 500-at verdesi alulról az fsb, ahelyett hogy a szorzót emelném.Max 7-es szorzót tudok beállítani.Lehet cserélni fogom.
had szóljon. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

80fok fölé ne menjen az a lényeg, mert a fölött visszavesz a procisebességből magától tehát megsütni nem nagyon tudod így. (Hajtottunk C2D-t 80fok környékén is és azóta is - köszöni jól van - 9 hóapja semmi baja nincs a gazdájánál.