Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
Hi!
1,4V-on, FSB: 275-ön PCI fix 100-on, mch, fsb: +0.1V, memo +0,2V, rendszer 3,02Ghz-en.
2 Orthos szimultán, 1óra alatt 1x hibázott, ezt még elnézem neki... max 60 fokig ment
Prime95 1óra alatt szintén 1 hiba max 63 fok /ez még elmegy?/
De amikor csak a ramokat teszteltem, szinte percek alatt hibázott. Nem hiszem el, h +0.2V-al a 667-es Corsair nem bír el hiba nélkül 687Mhz-et sem. Mit csináljak, adjak neki +0.3V-ot?
A másik: ahogy bejön a desktop rákattintok a CoreTemp ikonjára, - majd újraindul. És ezt rendszeresen. A winamp(!)-nál ugyanez. Az rendben, h vki azt mondja nem stabil a rendszer, de akkor ha 2 Orthost futtatok +Prime-ot miért nem indul újra?! -
public73
senior tag
válasz
Zoli329
üzenetére
jó lenne a 7-es szorzó persze, ha nem lenne a proci 15 fokkal melegebb, mivel már majdnem 1,5V-on szaladgál!!!
6*520-ban orthos alatt 62-65 fok (mint aképen láttad),
7*490-ben orhos kivág, mint macskát szarnyi, 5mp után a proc 85 fok!!!!
akko most mi a jobb?
mondjuk nemsoká jön a fűtészsezon! (kis rásegítés a tojásszénre!!
) -
public73
senior tag
sziasztok!
csináltam orthos tesztet, persze nem órákat buzultam, csak röpke felet.[link] [link]
szerintetek érdemes még állítgatni és finomítgatni a beállításon vagy ennek a procinak itt a határ?
meghírdettem ezt a prockóz eladásra, de nem bitzos, hogy tudnék árban olyat venni, ami übereli!
várom véleményeteket -
kutjaaa
tag
#1843-ra valaki?
-
subaruwrc
félisten
válasz
forguet
üzenetére
ja igen bocs nb voltage néven (north bridge) van a biosban. jumperfree alatt a legalsó fesz állítási lehetőség. cpu-z nek lehet hinni. legfrisebb verziót használj. biosban is látod a valódi értéket. am nem kell= amúgy nem kell feszt emelni mert a 800-5-5-5-15ös időzítést alapfeszen (1.8v) vinnie kell. ellenben ha mondjuk 4-4-4-12 800at akarsz állítani ahhoz 2.0 2.1volt is kellhet.
-
Anthony28
őstag
Kicsit utánanéztem a weben a P5K @ C2D tuning beállításoknak....sok mindent találtam amit próbálgatok.Ha most elfutkorászik az Orthosz hiba nélkül akkor bejött.
jelenleg 3720mhz-n nézegetem....15 perce megy.Eddig hibátlan.Furcsák a beállítások amiket találtam...
ezeket idáig nem állítgattam.Ha bejön, szívesen odaadom akinek szüksége van rá.

-
Anthony28
őstag
Ennyit az orthos-ról.
Ahol az előbb hibát jelzett (1:30p-nél) ott most dalolva tovább úgy, hogy már 2h-nál jár hiba nélkül!!
Most akkor mi van ilyenkor? Mégis jó?Hol a számolási hiba?
Mert ugyan azokat a teszteket futtatja...tehát ahol rosszul számolt ott most is rosszul kellett volna számolnia nem? 
-
forguet
senior tag
mégegy buta kérdés.
hol tudom megnézni a cpu höfokot orthos alatt? -
Hyena
senior tag
Idokozben megoldodott a 3d lassulas amit a PCI-E 1x bug okozott. A gep stabilnak tunik mindenfele alkalmazasban (mpeg tomorites , burnin test ...) de az inditas utan azonnal a kovetkezo hibat jelzi az Orthos-al FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Erdemes ennek tul sok jelentoseget tulajdonitani , vagy sem , mert 1xuen keptelen vagyok megoldani a problemat , hiaba emelem a proci feszt , allitom a ram idozitest , vagy barmit.
Vagy van -e erre vmi megoldas? -
Anthony28
őstag
válasz
hossszú
üzenetére
Kevesen merik megvenni, mert olcsó és azt hiszik hogy szar...inkább megveszik a Ninja-t 10k felett, mert az most a sláger.Állítom a 2 hűtő között teljesítményben nincs különbség, vagy csak egy hajszálnyi.
A Zalman eljutott oda hosszú évek után ameddig a csúcson volt, hogy már nincs az élvonalban se, nemhogy a csúcson. 
Ment pü.

-
-
Anthony28
őstag
-
forguet
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
köszi
mch voltage nincs a biosomban. Milyen egyéb elnevezése lehet?
És az mi hogy "am nem kell"?És akko még egy:
A ram órajelénél minek lehet hinni? Mert bootnál azt írja, h. 732 Mhz, Cpu-Z szerint 366, 3dmark06 és everest szerint 667 Mhz
Bocs a láma kérdésekért, csak noob vagyok ezekhez a dolgokhoz.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Anthony28
üzenetére
ez teljes 100% os teszt. nem csak annak látszik. nem hibát talál hanem a proci hibázik.elront egy számolást tehát nem stabil. attól mert más tesztprogram lefut nem biztos h stabil a gép. másfél óra orthos után se 100%. ha nem orthos stabil előfordulhat időnkénti fagyás vagy reset.
-
Anthony28
őstag
Ez az Orthos mennyire valós teszt?Stress CPU bench. valós alkalmazásban minek felel meg? Azt sem értem mi alapján fut 1,5 órát hibátlanul majd utána 1 hibát dob.Tehát magyarul ha 1 hibát dob akkor az azt jelenti hogy a gép nem stabil? Ha az orthos 1 hibát lát akkor azt az OP rendszer is fogja látni az alkalmazásoknál ?Fagyni fog?Reset?
Cinebench, 3d2006 hibátlanul lefut, lefuttatom még a hot CPU tester-t is, mert ha az Orthos lát valami hibát ugye annak is kell látnia...
100%-ig lehet hinni az Orthosnak ha hibát lát akkor nagy a gond, vagy érdemes több CPU tesztprogival is megbizonyosodni hogy valós a hiba? 
-
forguet
senior tag
Hi.
Meg egy OC-s kérdés is lenne.
Megpróbálkoztam megcsavarni a procit 3.6-ra, 9x400fsb-vel, RAM 800-ra, és nem igazán jutott el a windows indító képernyőig
a proci 1.45-öt, a ram 1.8-at kapott.
Lehetséges, hogy feljebb kéne tolni a ram feszt? -
pedrő
aktív tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Bocs hogy mostanság mindig téged bombázlak a kérdéseimmel, de megint lenne egy.
Az volt hogy játszottam a moha-val és kb. 15 perc múlva elkezdett csipogni a gép ugyanúgy mint amikor az orthos-t futtattam blend teszttel 1-es priority-n.Szerinted mi lehet a gond és hogyan lehetne orvosolni ezt? -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Egy valszeg nagyon láma kérdés.
Létezik, hogy a PQI DDR2-800-as ramom 400Mhz-en képes max futni?
Csak mert a CPU 366-os FSB-n megy, a ram 732-re van állítva BIOSban, a bootolásnál még így is írja ki, viszont a CPU-Z szerint csak 366 MHz-en megy a ram.
Ráadásul a CPU-Z szerint max 400Mhz-re képes...Szal lehet, hogy benyaltam ezt a ramot és le kéne cserélni vmi jobbra? Hoz akkora gyorsulást, hogy megérje?
Üdv
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
remélem is
top3 ba milyen eredmények vannak?
660+?.... durva -
rolko
őstag
HELP!!!!!
Nos volna egy Core2 e6550 egy P5K Deluxe és 2x1GB Micron D9DQW memó. Az vele a nagy gondom hogy a procit 3010mhz-nél tovább nem tudom húzni, itt atomstabil, 430-as FSB-n áll, a memó vissza van osztva 860Mhz-re, ha növelem az fsb-t úgy nő a memó freki is
, de ha ez a szutyok memó 900mhz felé ér akkor onnatól nem jön be a kép mikor újraindít, (mindennek van adva fesz) az előbb már mindent maxra tettem Ősember tanácsára. Nos az lenne az a kérdés hogy:
- mennyi feszt kellene adni a procinak hogy magasabb órajeleken is jó legyen
- az alaplapnak mennyi fesz kell?
- van egy rakat lehetőség memó időzítés állításra, itt mit érdemes állítgatni?Az ilyen memóknak többet kellene elvileg mennie, meg jó lenne egy guid is laphoz mert az is a baj hogy van egy rakat beállítási lehetőség ( OC menü ) ami nemtom hogy mire való

-
válasz
Larry303
üzenetére
Max FSB-re voltam kíváncsi így muszály volt 1 modult használni..ami modul benn volt, abban a slotban 1360Mhz(680fsb)-ig bírta volna..
Sajnos a ramslotok korlátai rendre közbeszólnak:
dimm1@ 666Mhz
dimm2@ 680Mhz
dimm3@ 630Mhz
dimm4@ 650MhzA fenti eredményekből jól látszik hogy a fekete slotok a jobbak, és max 1300 dual channel-re számíthatok..
-
-
-
Anthony28
őstag
Brekk-nek köszönhetően megvan az E6750 ami 26. heti.
Korrekt srác,gyors ügyintézés, és nem utolsósorban normális áron számolta be a 6550-et.

Most itt tartok: 3640mhz,orthos stabil és 1,5V-nál csak 49 fokos a maghőmérséklet!
Szépen, lassan haladok majd feljebb....remélem estére már a 3,7ghz is stabil lesz!
-
Varta
csendes tag
Sziasztok
Ha egy E6550-et egy Giga P35ös deszkába rakok és mondjuk megelégszem egy kellemes 3GHz-el akkor elég egy olcsóbb DDR2es RAM ? Mennyit profitál a rendszer egy tuningos RAM Kit-ből ? Arra szeretnék kilyukadni hogy mondjuk a sima, 7K körül kapható Kingmax 1gigás DDR2es 800as modul is elég lenne ha megfelelően állítom be a dolgokat?
Bocs ha hülyeségeket kérdezek csak nem akarok feleslegesen pénzt kiadni tuningramra ha nem szükséges. -
kutjaaa
tag
Sziasztok!
Van az alairasomban szereplo konfig, 290MHz-s FSB-t ertem el vele de csak ugy sikerul
ha a ramot visszaveszem 1:1,50-re, magyarul 435MHz-en megy, ha a rammal barmit probalok csinalni abban a pillanatban defaultban indul ujra, tudom tudom
945-DS3 ennyit bir nem is foglalkoztat a dolog kulonosebben, csak az lenne a kerdesem hogy maradjon-e a 290*9 proci a 435MHz-n futo rammal? Vagy inkabb mennyen alaporajelen a proci a memoria meg, 667-800-on?Elore is koszi!
-
Larry303
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
nice....
nem próbáltad 2 modullal???
kíváncsi lennék 630FSB mellett 1:1 ben a memória oldali teljesítményre.... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
akkor nem jutottál előrébb mint MTH-n, sőt ez csak 6-os szórzó

de ettől függetlenül szép eredmény tesó
-
-
Telefunen
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ha ilyeneket látok mindig az jut az eszembe hogy P5K-t kellett volna vennem a P35-DS3 helyett

-
sajnos nincs meg a 640-es validja..next time under LN2

-
Anthony28
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Arctic Cooling MX2-vel csak az a baj hogy webáruház.Nekem meg el kellene hoznom, nincs időm várni rá.
Pixel.hu-nál van de pont ez nincs.
Ez a legjobb vagy igazából mindegy csak arctic cooling legyen? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Ha van egy kis szerencséd, a hűtőcserét megúszod, de majd nézd mennyire melexik.
Szerintem viszont a Ram-mal gondba leszel.
2-szeres szorzóval indítunk. Most 333*8=2,6Ghz. Azaz a Ram 2*333=667Mhz
Ezzel semmi gond.
De ha valami "normálisabb" tuningeredményt szeretnél, akor jöhetnek a gondok.
400-as FSB-nél 3,2Ghz és 800-on megy a Ram. Hallottam, hogy Kingmaxok sokszor még a gyári órajelet sem bírják, de ha igen akkor monjuk itt a vége.
Ha ennél feljebb mész, mondjuk 425/3,4Ghz vagy 450/3,6Ghz akkor a Ram 850 vagy 900-on fog menni, amit nagy valószínűséggel nem fog bírni...A Tuninggal kapcsolatban meg olvass vissza egy kicsit, nekem voltak gondjaim, úgyhogy 1 héten keresztül a topic a 6750-es tuningjáról szólt. Ha azután van kérdésed, és tudok segíteni szólj.
-
Mr.Grincs
veterán
Jah, gyári intel hűtő van rajta ,most. Így 34 fok körül van alapórajelen a gép.
Ha felhúzom szükséfges új procihűtőt venni? Ha igen miet?
Előre is köszi. -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok, segítsetek egy kicsit. Húzni akarom a procit.
Ez a kombinációm van nekem. Asus P5K Intel Core 2 Duo E6750 2,6GHZ 1333 FSB, 4MB L2, 2*1GB Kingmax DDR2 800MHZ.
Mit hogyan és mennyire állítsak a bioszban?
Előre is köszi. -
subaruwrc
félisten
válasz
Anthony28
üzenetére
artic silver 5 arctic ceramique artic cooling mx2. ezek a legjobb paszták tuninghoz.
sok nyűg: ha nincs elég erős akkor kell új táp. ha nem elég erős kell új deszka. hűtés is baromi erős kell egy normális tuninghoz. ha ezt összeadod elég szép plusz költség. egy E6750 igaz nem 4magos de beéri egy normális táp/deszka/hűtés kombóval.
-
Anthony28
őstag
Tudtok ajánlani valami jó, tunyingosnak való hőpasztát?
Mert ezeket a kommersz pasztákat nem akarom használni.Az ezüst meg rizikós.Gondolom egy jó pasztával is lehet nyerni 1-2-3 fokot. 
-
Tidor00
tag
tudtommal a 26. hét körül kijött procik jól tuningolhatóak elvileg
de vhol láttam összefoglaló táblázatot fpo szerint
mod: meg is van.. -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Gondolom, már 1000-szer meg lett említve, de nem akarnék visszaolvasni.
Friss Orthos-t honnan lehet szedni?köszi
-
KrAt
veterán
Sziasztok

Épp kivettem a procit a gépből, néztem, az FPO-jából tud valaki valami érdekeset mondani?

Core2 E6300 - L626A570
Üdv: Atesz
-
pap
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
magasabb fesszel már nem ront. am most mekkora fesznál tartasz?

Ami egy
Beszerzek valahonnan egy ilyet gyorsan
Ja és a proci hőmérséklete az a fesztől függ vagy mitől?
, de ha ez a szutyok memó 900mhz felé ér akkor onnatól nem jön be a kép mikor újraindít, (mindennek van adva fesz) az előbb már mindent maxra tettem Ősember tanácsára. Nos az lenne az a kérdés hogy: