Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
nah, alakul

E6850@4360mhz lég [link] -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
jólmegy

stsanyi: nincs mit. kis türelemmel mindenre választ kapsz. -
-
stsanyi
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm a gyors reagációt.
Tenmagam rövid keresgéléssel megoldottam a kis saját problémám, és beletuszkoltam némi többletet a procimba. Azonban látom, hogy az én probléma megoldó képességem nem szorult mindenkibe. Vagy lehet, hogy bennem nem szorult meg és azért ment nekem és másban szorult meg és neki azért nem megy? 
Azért látom nem rossz hely ez, sok infó csak nem mind nekem szól. Mazsolázni kell aztán leszakítja a lapról magát a CPU.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
stsanyi
üzenetére
mi volt a kérdésed? lehet h nemtudjuk rá a választ hm?
senki nem matyizik a procijára ezt rosszul látod csak mint a topik címe is jelzi ez tuning topik ahol a minnél több mhz a lényeg
gazdaságos lehet annak akinek segítesz ,,majd veszel másik procit'' ja végülis ígymegy ez....
mod: ez nem a tuning kezdőknek topik
van leírás csak kell kicsit keresgélni...
[Szerkesztve] -
stsanyi
csendes tag
Szasz peeta! Én kb egy hete várom, hogy válaszoljanak a kérdéseimre, de csak némi infó jött rá. Azt ajánlom kereséssel, ill átolvasással próbálj hasonló konfigot kilesni, illetve a google-ban rákeresni az alaplapodról szóló tesztre.
Amúgy itt mindenki csak ''matyizik'' a sasját procijára, hogy megint tudott emelni rajta 10 MHz-et, és ez alatt csak 5 fokott emelkedett.
Amúgy, ha konkrét kérdésed van és tudok segítek. Legfeljebb veszel új procit ha nem jó a tipp.
-
janos666
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Annyira hasonló hogy konkrétan E6420. Most 1,60-at kap droppolva és megvagyok 72 fokon 3642Mhz-el. (20 perc orthos után, valós programokban amik szintén ~100%-on tekerték még nem láttam 65 fölött, 1-2 óra játék után meg 56...) Csak gondoltam ha lepolíroznám a procisapkát és szimpla szilikonpaszta helyett felkenném Coollaborratory Liquid-el vagy AC-MX2-vel és nyernék néhány fokot bepróbálnám 1,67 terhelési fesszel a 3710 körül. (a következő BIOS-ból adható fesz, a mostani hűtésemmel pár perc orthos után felszaladt 78 fokig és lelőttem a tesztet)
Csak tényleg elgondolkodtató hogy 1,6 fölötti fesz hőfoktól függetlenül is egészségtelen lehet, mert ezen a procin a defaul 1,35 is a legmagasabb alapfeszek közé tartozik. Van aki durva vízhűtéssel régebbóta tol neki 1,65 felett? -
-
peeta
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni a gépem, de nem értek hozzá.
Viszont szeretném megtanulni, hogy én magam csinálhassam.
Tudtok küldeni valami linket, ahol a ''kezdetekről'' olvashatok???
thx -
beneszilo
tag
köszi srácok

egyébként melyik most a legbikább hűtő a piacon elfogadható árban?mert mondjuk olyat vennék ami már elég lesz a négymagosokhoz is. Én a zt hallotta hogy a scythe infinyti meg a termalright ultra 120 elég durva. Melyik most a legjobb? -
P00By
nagyúr
válasz
oettinger01
üzenetére
Nekem is ilyen van.Most 3,2 GHz-en megy CPU-Z 1,328 V-t ír!Sztem 3,6 GHz-et simán bírja,azt nemtom mennyi fesszel,én azért nem próbálom,mert egyenlőre nincsen megfelelő hűtésem!
subaruwrc: 3400-at nekem vitte,ne kérdezd milyen fesszel,nem emlégszem!Csak hűtésem ratyi
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
oettinger01
üzenetére
alapfesz 3000 ha mákos vagy fesz emeléssel 3500is meglehet de valószínűbb 3300körül vége lesz a mókának. fesz amit lebírsz hűteni de léggel max 1.5valós.
POOBy: hát azon sok múlik sajnos....
valszeg az elkövetkezendő héten lepolíroztatom a procimat aztán megkapja az 1.54et és ha minden jólmegy orthos stabil lesz 3730on

[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére

-
janos666
nagyúr
Mi arra a ''közmegegyezés'' hogy egy E6420-hoz hasonló CPU-nak max. mekkora feszt ajánlatos adni amíg 70egykét fok alatt tartom? Vagy gond csak akkor lehet ha fel is forr?
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
beneszilo
üzenetére
sokmindentől függhet a relatíve melegség. 1. gyári paszta. egy jó pasztával simán nyerhetsz 5-8fokot. 2. lehet h nem sík a proci kupakja. 3 azt mondom h orthos alatt a 62fok korrekt. lényeg h stabil legyen és különben is a 75fok még odébb van. nem kell vele foglalkozni ameddig nem instabl vagy ilyesmi. elfogadható az. de ha nagyon zavar egy újrapasztázás belefér.

-
beneszilo
tag
1,45V-n 10*330-on nem bootol

-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére

-
Asus P5K3 Premium +E6550, léghűtés-> 582FSB

[link]
További info hamarosan a blog-on!
-
oettinger01
őstag
megvettem az új rendszerem de még nem tudom tesztelgetni, mert még nem jött meg rá a hűtőm. szerintetek mit lehet kihozni max egy E4500ből alapfeszen és feszemeléssel? mennyi feszt bir el max? commando a lap, kingmax mars 1066osak a ramok és egy thermalright 120 ultra lesz rajta.
-
subaruwrc
félisten
hát most komolyan nem vágom mivan
futott 10óráig az orthos hiba nélkül nem magában, ment közbe net, media player meg msn. megállítom. használom a gépem erre egyszercsak megfagy
proci 10órát volt nyúzva ramok 6és fél órát orthossal + 2560%os hibátlan memtest. 3dmark is lefutott. kérdem én akkor mi a lóf....sz van? ááááááá

-
subaruwrc
félisten
The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor
bocs nem fogalmaztam pontosan. thermal specification = a maximum házhőmérséklet a maximum tdp-nél.

hamár itt tartunk.megvan a legalacsonyabb fesz amivel stabil a procim 3500on. 1.41v
[link] orthos
idle [link]
megvan h miért volt annyira meleg. lehet nem 1.52-t kellett volna kapnia 1.41helyett
-
rogan85
tag
Nos, úgy néz ki az új driver nem 100%-os tapasz de sokat segít. Eddig csak 1x jött elő a bug 5-6 óra alatt.
Viszont a néha nem bootol el a gép majd a bios reseteli magát probléma még fenáll. (Tuningolva)
Én a ramra tippelek mert amióta megemeltem az fsb-t 400-ra és 2x-es szorzóva használom a ramot minden rendben. Annak viszont örülök hogy a procim alap feszen megy 3200Mhz-en
Azért szép hogy 2,1V-on nem hogy 1066Mhz-et nem bír de még 937-et sem. Már ha tényleg a ram okozza a gondot.
Valaki már említette h ezeknek a ramoknak nem ajánlatos ennél több feszt adni, ezzel kapcsolatban van valakiek még tapasztalata?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
beneszilo
tag
hi
[link]
Itt az van, hogy a procim maximum 61°C-t bír max., de subaru azt mondta, hogy max. 75 ig lehet engedni. Most akkor hogy van ez
-
rogan85
tag
Egyenlőre a driver megoldotta az fps csökkenést. Tuning on

-
-
stsanyi
csendes tag
válasz
rogan85
üzenetére
Nem vagyok egy PC mágus, de én minden tunningot levennék a gépről és kérnék valakitől kölcsön egy olcsó videókártyát és azzal tesztelném a gépet. Ha azzal is csinálja akkor a videókártya a bibis. (Hogy miért olcsót? Mert ha tesztközben hazavágod a haverod kártyáját egy olcsót megtudsz könnyebben finanszírozni és a teszt szempontjából indiferens az hogy milyen a kártya.)
Ha azzal ia gond van akkor elkezdhetsz gyanakodni a procira, vagy a lapra, vagy a memóriára ... stb
Egy memória tesztet lenyomhatsz akár most is, nem-e az sza..kodik veled.
Sok szerencsét és mihamarabbi gyógyulást! -
rogan85
tag
Üdv!
Jövök sírni ide is.
Probléma: Némely játékban randomul leesik az fps a felére. Valszeg 8800 gts bugja jön elő.
De, a procim húzva van, és némely fps feleződés után amikor ujrainditottam a gépet nem bootolt el és a bios automatikusan visszaállította a húzott értékeket alapra.
Most nincs húzva semmi, az fps drop továbbra is fennáll random időnként.
Hozzátenném hogy nem mindíg elég ha kilépek a játékból, volt hogy fps esés után futtattam 3dmarkot és az is fele fps-sel futott.
A kérdésem az lenne hogy okozhat-e ilyet a proci vagy a ram?
Ha nem fordult volna elő a bios reset kb 2x elkönyvelném a gts bugjának, de így bizonytalan vagyok. Lehet h 2 különböző problémám is van egyszerre? -
stsanyi
csendes tag
Az E6750 -met megküldtem 8*450-el azaz 3,6 GHz jelenleg minimális feszemeléssel.
Jelenleg is fut az ORTHOS Stress CPU, de a magok hőmérséklete csak 55 Cfok 100%-os terhelésen. Ez normális? Vagy csak nem mér rendesen a program.
Alapterhelésen 32 Cfok a hőmérséklet a magoknál. -
Edem05
őstag
köszi
örök hála
-
Edem05
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom,hogy szertném feltornázni a procimat

Csak az a baj h nemtudom pontosan milyen értékeket rakjak be,hogy jól is működjön!!
Az alaplapom:Asus Commando, A procim: Core2 Duo E6600 2.40GHz, Hűtő:Zalman CNPS9500 AT.
Aki volna olyan kedves az segitsen
-
janos666
nagyúr
Kösz. Azt hiszem inkább hanyagolom a sapka levételt. Viszont ez érdekes hogy akkor végeredményben az IHS rézből van és van rajta valami vékony fehéres-ezüstös bevonat? Azt simán leviszi valami fémtisztító (pl. amivel a rézkilincseket lehet kenni), vagy csak polírozással lehet ledörzsölni?
-
stsanyi
csendes tag
Ez a proci szétkapás pengével nagyon menőnek hangzik, de szerintem a kockázat és a várható eredmény aránya elég lapos. Annak akinek több éves microelektronikai gyakorlata van, és van elég zsé a zsebében, hogy akár 4-5 ször is kiperkálja a kukába a proci áraát (kb 30-40 rongyot) az csinálja.

Én az Abit BX6-osomba sem mertem bele forrasztani pár új kondit, egy haveromat kértem meg, hogy csinálja.
A polírozást egy szaklapban Oldmen mutatta meg és ragasztó pisztollyal téptünk új bazinagy ventiket fel a hűtő tetejére.
(Apropó a memó hűtővel kapcsolatban nem reagált senki, próbált már valai ilyen ragasztható bordákat aplikálni a memóriákra ? ) -
subaruwrc
félisten
válasz
beneszilo
üzenetére
köszi. a legbulibb az egészben h 3730on is fut az orthos..... csak egy idő után hibázik pff. mind1 lehet megcsiszatolom a kis buksiját
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod: azért 24/7ben 100% OC elég hard lenne.... de legalább a ballistixxeimnek nem kéne erőlködniük
533as fsb hmm. cl4ben fincsi...
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
janos666
üzenetére
azért van a kupak mert alatta mint a hímestojás olyan a proci magja. hűtő felrakásnál jóesséllyel lesarkazod.visszatenni nem tudod. ált betolsz két pengét a kupak és a proci közé és melegíted amíg le nem pottyan. ha feszegeted nagy az esély h kitéped a magot és volt egy procid.szal csak ennyi a bukta lehetőség. forrasztva vannak a mostani procik úgyh nem egyszerű elválasztani. hőfokban pár mínusz fok az eredmény amiért nem éri meg.inkább polírozz.
[Szerkesztve] -
janos666
nagyúr
Láttam már hogy egyesek leszedik vagy újrapasztázzák a processzor kupakját.
1: Ha leszedem a kupakot akkor mennyire lesz vezélyes a használat? Olyan alatta a chip mint a hímestolyás vagy ugyan olyan mint a videókártyák GPU-ja? (nem a G80, mert az is sapkás...) Mennyivel lenne így hidegebb?
2: Ha úja akarnám pasztázni ilyen coollaboratory liquid proval akkor vissza tudom rakni a sapkát pillanatragasztóval? Vagy olyasmi sűtű ragasztó kéne mint amit ők használtak hogy legyen egy kis magassága?
3: Hogy szokás leoperálni a sapkát a procról? Van valami trükkje amivel egyszerű és relatíve biztonságos?
Nem kérek olyan választ hogy inkább ne csináld ha nem értesz hozzá, meg ne használjak fémpasztát mert zárlat lesz a vége. Te se forrasztópákával a kezedbe születtél és volt alkalom mikor először szedted le egy proci kupakját... -
grunge
addikt
probálta valaki e4400at stabil 9*333-on? jo ramjaim vannak buffalo firestix, sztem azok tuti mennek 1000et. ettöl a prockotol meg menyire lehet reális a stabil 333*10...valakinek sikerült ez a müvelet

dilemmázok a prociválasztáson, nem fsb bajnok az alplapom..mit ajánlanátok hozzá?
[Szerkesztve] -
beneszilo
tag
szerintetek egy hypertx2-vel nem sok egy kicsit a load? 1,4V a biosban a fesz
[link] -
Bagira01
veterán
Akkor mi volt az ami még stabil volt
(mondjuk 3,6Ghz fölött már 90 fok terhelve úgyhogy gondolom nem nagyon szórakoztál vele, én is csak a valid erejéig de bekapcsoltam ez everest rendszerstabilitást kb 1percet ment és 90 fok volt úgyhogy le is kapcsoltam) Talán akkora feszeken én is elérhetném de inkább nem kockáztatok 
-
rogan85
tag
Üdv!
A dram/fsb arány mennyit számít stabilitás szempontjából?
Jelenleg nálam 10:8.
Procim most 375x8=3Ghz-en fut. Ram 375x2,5=937Mhz-en.
(core2 6400/kingmax mars 1066)
Van ennél ideálisabb megoldás 3Ghz környékén? -
Bagira01
veterán
Az normális ha az e4300-m orthos blend tesztnél 9-es prioron 72fokra felmegy cm hyper tx-el? 8x400-n van 1,33v-n(terhelve 1,31 everest szerint)
-
stsanyi
csendes tag
Megpróbálkozom 5-5-5-16 beállítással és emelek kicsit a core feszen a memóriánál.
Kérdés: Abit IP35-ben vannak egyébb beállítások a késleltetési beállítások után. Azokról tud valaki felhomályosítást adni?
Továbbá láttam lehet kapni felragasztható (Zalman) meg rá szorítható (Spiere) memória hűtőket. Érnek azok valamit? -
stsanyi
csendes tag
Megpróbálkozom 5-5-5-16 beállítással és emelek kicsit a core feszen a memóriánál.
Kérdés: Abit IP35-ben vannak egyébb beállítások a késleltetési beállítások után. Azokról tud valaki felhomályosítást adni?
Továbbá láttam lehet kapni felragasztható (Zalman) meg rá szorítható (Spiere) memória hűtőket. Érnek azok valamit? -
stsanyi
csendes tag
válasz
dzsóbácsi
üzenetére
A Kingmaxx 1 Gb ramok (1066 MHz) nekem is görcsölnek már 1000 Mhz-en. Lehet a fesz alacsony, de lehet, hogy az alaplap által Auto üzemmódban beállított késleltetési értékek nem jók nekik. A gyári ajánlaott értékele 5-5-5-15 ha jól emlékszem és mikor kézzel beállítottam akkor sem ment 1000-en. Alattam az abit ip35-ben van még vagy 5-6 paraméter amit lehet még piszkálgatni, de azokat nem tudom, hogy micsodák és milyen értékeket kell oda beállítani.
-
Bagira01
veterán
Most mondjátok meg. Felhúztam az e4300-m 3636Mhz-ra 1,52v-n volt, a szaros cpu-z meg csak [link] így nézte terheletlenül
. Most megint neki kell futnom.
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
A képlet egyszerű, és nagyszerű: FSB400, E6320@2.8Ghz, BIOS 1.325V fesszel (ha szükséges majd emeled). FSB400az DDR2-800 1:1 arányben, ez így ideális. RAMnak 1.90V és CL4 (ha kell elmehetsz 2.00V-ig). És máris kitűnő teljesítményre tettél szert!

Ja, PCI Expressz fix 100, PCI fix 33.33 legyen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

van leírás csak kell kicsit keresgélni...

: