Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muréna
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
ne ezzel a szutyokrégi everestel mérj hőfokot

amugy 75-ig lazán elmehet
-
TazLeacher
nagyúr
Idáig eljutottam:
[link]Ez a beállíátás a BIOS szerint 1.55v-vel van, de itt (mint látható) a CPU-z csak 1.472-t ír. Viszont az Everest-el mérve e hőmérsékletet, 72 fok volt, 3 perc Orthos után, ez szerintem sok! (Leállítottam). Akkor most?
-
pedrő
aktív tag
-
popey37
addikt
mondjatok egy jó tippet milyen lapot vegyek az E4400-hoz kb 25k körül.
köszi -
pedrő
aktív tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Okés de én ezt nem tudtam.Még kezdő vok, ami látszik is
Most így néznek ki a dolgok:
[L:http://kepfeltoltes.hu/view/070927/oc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/L]
A gépem biztonsága érdekében leírom hogy van a bios beállítva.
CPU FREQ: 400 DRAM FREQ: 800 PCI E. FREQ: 100 PCI CLOCK SYNC.: AUTO MEMORY VOL.: 1.80 CPU VCORE: 1.35 FSB TERMINATION VOL.: AUTO NB VCORE: AUTO SB VCORE: AUTO ICH CHIP. VOL.: AUTO
CPU CONFIG
MODIFY RATIO S.: DISABLED C1E: DIS. MAX CPU ID.: DIS. VANDERPOOL TECH.: ENABLED CPU TM FUNCT.: ENAB. EXECUTE DIS. BIT: ENAB. PECI: DIS.Ja és milyen progival érdemes letesztelni ami részletesen végzi azt?
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
jólvan. nézd meg de nem kell elkeseredni. vmit elb...szunk azért nem jön össze. minden apró részletet nézz át mert fontos lehet.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
chipset fesz? ha tudnál egy screent küldeni a biosodról vagy leírni h pontosan mi mire van állítva. nem értem

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Megmondom őszintén, kezdem feladni
, tegnap próbálkoztam (immáron 100adszor). Főleg lentebb olvasom ismét egy 6750-es, ami 1.4-el simán viszi a 3,6-ot. 1.5-el hibázott, 1.525-el akkorát fagyott, mint egy jéghegy. Ez csak procitesztnél, a RAMokat még nem néztem. Még próbálkozom egy kicsit. -
Telefunen
őstag
ctrl+f1 a giga lapokon van, ASUS lapon nincsenek rejtett beállítások
-
Atla
senior tag
Na megnéztem a Procim végét!!!

Sajnos az FSB limitem miatt 8x485 3.88ghz még betöltött a Windows!
Felraktam 488ra h lássam a 3.9et de sajnos már nem bootolt 1.46Val se/bios/!
3.8 menne stabilan!
Ennek örülök azért!
Asszem belövöm 3.6ra!Most fut az Orthos és ugy tünik stabil! 1.4V /1.36V/!
Urtánna hozzáigazitom a Ramokat!Most 900-on van!Thx mindenkinek az eddigieket!

-
subaruwrc
félisten
nah így már lehet vmit kezdeni.
kezdetnek fsb 400 ramok 800 5-5-5-15 1.8 vcore 1.35 úgyis droppol.biosban összes cpu feature disabled. ami energiagazdálkodásra vonatkozik.
pci e frequency fix 100. egyelőre ennyi. ha nem megy akkor a beállítási opcióidat írd le. mmint a tuning menüdét. -
pedrő
aktív tag
Jah tényleg.
Bocsesz! e6320, 2x1gb kingmax ddr2 800-as ram, 450-es chieftec táp, asus p5b-e, a procin ref. hűtés és 1 kb jól szellőző ház 
-
pedrő
aktív tag
Valaki tudna segíteni abban hogy pontosan hol és mit állítsak át a bios-ban hogy felhúzzam a procim? Előre is thx!!
-
Ligszi
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az orthos-sal van külön ram, cpu, cpu&ram együttes terhelés tesztelése.
-
Ligszi
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Külön teszteld ki a ramokat, és külön a procit. Lehet hogy a ramok időzítésén kell lazítani, és ezért nem engedik feljebb az FSB-t.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
oké nem vagyok gondolat olvasó. csak próbálok segíteni és nem félreérthetően elmagyarázni.
a tesztelés megszokásáról annyit h nekem is megint neki kellett állnom mert eddigi betonstabil beállítás kezdett el fagyni úgyh én is tesztelek ezerrel. együttérzek

-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
nem fog végigmenni mert egy végtelen teszt. amikor a végleges beállításaidat teszteled akkor 8óráig kell hibátlanul mennie a small fft-nek min 8as prion.akkor stabil.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
azt a kis fület ahol most a kék blend stress cpu and ram felirat van lenyitod és beállítod a small fft stress cpu-t.
priority 9 -
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
van elv egy hardware monitor menüpont a biosban ahol az aktuális venti fordulatszámok és feszek vannak írva. elv ott látod vagy a tuning menüben ottvan szerintem h mihez adod hozzá
akkor adj 1.52-t biosban az orthos alatt 1.5 lesz kb. mondod h orthos alatt ledroppol de a small fft tesztről nem hallottál? akkor milyen orthos megy? blend vagy large fft? vagy mi? ki tudod választani h mit teszteljen. procit a small fft-vel kell.látom a-data memók. 850nél nem kell őket szétfeszelni. 5-5-5-15ben 2.1 volt elég nekik.
sóval memók 2.1 volt proci 1.52 biosban. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
az fsb overvoltage honnan indul?
Foggalmam sincs, azt hol tudom megnézni? +0.2-t adtam nekimost így mekkora fesznél jársz?
A 3400-hoz elég a 1.4v, a 3600-hoz kevés volt az 1.5v.rthos small fft megy igaz?
Erről még nem is hallottam...ramok milyen beállításon
Minden gyári, alapból adtam neki +0.2v-t, amikor nem ment a 3600, megpróbáltam +0.3v-algondolom droppol a lapod szóval biosban 1.525v kell kb valós 1.5-höz
Ez valószínű, mert az Orthos 1.5v-nél 1.48-at ír -
Telefunen
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szvsz. felesleges az FSB OV, legalábbis 500-as FSB-ig biztosan, inkább a ramra gyanakodnék, adj neki +0.2, 0.3-at (az még mindig csak 2-2.1V)
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
az fsb overvoltage honnan indul? most így mekkora fesznél jársz?. orthos small fft megy igaz?.ramok milyen beállításon. gondolom droppol a lapod szóval biosban 1.525v kell kb valós 1.5-höz.
kezdek kifogyni.... segíthet más is. mondjuk akinek giga lapja van... -
Atla
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani h mmiért nem tudom a Procim
500-as FSB-n hajtani???
480 a Max!És ez alapfeszen,de 500-on 1.4Val/biosban/sem hajlando
bootolni!! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Először is köszi, de:
Az eredmény ugyan az. 2p 40mp után hibát dob az Orthos.

PCI Frequency átállítva 100-ra.
Performance Endurance visszaállítva Standard-re.
FSB OverVoltage Control +2
CPU Voltage Control 1.5
Sőt a végén még a ramnak is adtam +1-et, hátha az a gond.Semmi,
stabil a rendszer. Várom az újabb tippeket!Akár mástol is, pls!

-
c41r0^
őstag
"A 3.33-as memszorzón a proci 2800on megy, ami viszont jobban visszafogja a teljesítményt, mintha 3150en menne, így jobban profitálok a 2.66os memszorzóval."
ezt úgy értem, hogy ha 3.33 memszorzót szeretnék használni, akkor 1066 MHz körül kell belőni a RAMot, amit még visz, ez 320as FSB, tehát a proci max ~2900on menne, ami viszont 250 MHzel kevesebb, mint most és jobban visszaveszi a rendszert, mintha a RAM a gyors
-
c41r0^
őstag
most kipróbáltam 3-as memszorzóval egy általam biztosnak hitt beállítást, hogy menni fog, de nem POSTolt a gép:
MCH és FSB +0.3V mindvégig
fsb:300
ram szorzó:3, ram fesz 2.1V (a biztonság kedvéért), 5-5-5-15
cpu szorzó: 7, cpu fesz 1.45V (a biztonság kedvéért)tehát a CPUnak 2700on, a ramnak 900on kellett volna mennie, de ugyancsak nem POSTolt a gép, tehát a 3as RAM szorzó mumus, akár mit is csinálok, holott a CPU most is 3150en jóval kevesebb fesszel, a RAM 931en megy 4-4-4-14, 2.1Von
ekkor jött a 3.33-os RAM szorzó próba, ezzel bepöccent a lap 300as FSB-n 8as szorzóval, RAM így 999 MHzen, 5-5-5-15@2.1V, no igen, de mit érek így ezzel, ha csak 2700on megy így a procim...
mivel a CPUnak 350es FSB a vége 9-es szorzón, ezért megpróbáltam 350*3.33-on 2.1Von 5-5-5-18ban a RAMokat is (1166 MHz lenne), de ez meg a RAMnak lesz sok, mert nem POSTolt, több feszt meg nem akarok neki adni
konklúzió: az a helyzet állt elő, hogy 350-es FSB mellett (és egyéb más FSB mellett sem) a 3as memszorzót nem tudom használni, marad a 2.66 és a 3.33. A 3.33-as memszorzón a proci 2800on megy, ami viszont jobban visszafogja a teljesítményt, mintha 3150en menne, így jobban profitálok a 2.66os memszorzóval.
Tehát a mostani beállításaim:
cpu:350*9=3150 MHz@1.4125V BIOSban
mem: 350*2.66=931MHz@2.1V (+0.3V) 4-4-4-14
PCI-E 100 MHz
FSB, MCH fesz normal -
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
na pedig épp indultam lefeküdni
elsőt nemtommi. többi okés odáig h pci-express frequency. na az 100 fixxen nem auto.
performance endurane nem tudom pontosan mi de sztem olyasmi mint asusnál a transaction booster. a tuti kedvéért azt is vedd vissza normalra v ilyesmire.
FSB overvoltage control. itt egy vagy két egységet adj neki az segít az fsb ben.
cpu voltage control pedig jó de ha nem segít akkor 1.475.
de az fsb overvoltage a bibi.
Jó éjt. mentem aludni.

-
c41r0^
őstag
hm...mi ez a hangnem? azt hiszed nem próbáltam ki 2-es RAM szorzón? nem ma kezdtem
hiába veszem vissza 2-es-re a RAM szorzót 5-5-5-15 mellett, akkor is csak 370 MHzes FSBvel POSTol a gépem 8as prociszorzó mellett, holott a vége most stabilan 3150 MHz
akármennyi plussz feszt adok FSB-nek, MCHnak7es prociszorzó mellett, 385 körül van vége az FSBnek, u. ilyen beállítások mellett
szal nem értem, hogy mi kavar be, ha FSB-wallos lenne a procim 350-nél, semmilyen szorzón nem tudnék 385ös FSB-t elérni...de minél nagyobb a szorzó, annál kisebb FSBt tudok adni, ez a lényeg
-
TazLeacher
nagyúr
Robust Graphich Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [8x]
CPU HostClock Control [Enabled]
CPU HostClock Frequency (Mhz) [425]
PCI Express Frequency (Mhz) [Auto]
C.I.A.2. [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD) [2.00]
Memory Frequency (Mhz) 800 850
High Speed DRAM DLL Setting [Option1]
Performance Endurane [Turbo]System Voltage Control [Manual]
DDR2 OverVoltage Control [+0.2V]
PCI-E OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [Normal]
(G)MCM OverVoltage Control [+0.1V]
CPU Voltage Control [1.45000V]
Normal CPU Vcore [1.35000V]Ennyi, siettem, lehet van benne helyesírási hiba...
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
okés meglátom. nem telljesen tőlem függ de ha tudok leszek.

-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
előfordulhat. de ha mégse akkor reggel megnézem

-
ashot
tag
meddig érdemes feszt emelnem az e6 400-as procimon, ami még hosszu távon nem káros.... annyira

-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
igen
leginkább a feszek érdekelnek de mindent mert akárhol lehet hiba. -
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
szerintem vmelyik fesz kevés. ennyire antituning E6750 nincs ami nem megy 3600at
beállítások után tuti észreveszünk vmit ami nem tuti
(jópofa ez az új smile
, kéne még egy szájbarágós smile. olyan ami a másik fejét simogatja nem kicsit megalázva. xs-en van egy két jó ötlet
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
2perc a semmi. Félóra izzasztás múlva nézd meg a hőfokot, az már inkább mérvadó. 75-80-ig nincs gáz.

-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
ez nem biztos h a proci hibája sőt biztos h nem. kellenek a pontos beállításaid. vmi más nem stimmel. chipset fesz? fsb termination? cpu pll?
-
Brumi˘
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én nem adnám fel ilyen könnyen. Az én procim (e6400) pl. 3600-on megy 1,53V-tal 24/7-be. És full orthoss terhelés alatt 68˚C-os. Én azt mondom 1,55V simán mehet neki 24/7, ha tudod normálisan hűteni (orthoss alatt ne legyen 75˚C fölött).
-
bombadil
tag
Üdv! Tegnaptól én is beléptem a klubba.
Még ismerkedem ezzel a kis Core2-val, eddig AMD-m volt, régebben az volt a tuningosabb, de most fordult a helyzet. Szeretném majd a rendszeremből kihozni a legjobbat, lehet hogy kérek majd egy-két tanácsot, ha elakadok valahol 
-
skoos
őstag
Mivel/hogyan tudom mérni normálisan a feszültségingadozást? Ceruzáztam a P5KC-met, de nem tudom javult-e ezzel a gépezet...mennyinek kéne lenni?

-
-
c41r0^
őstag
370*8on stabil volt, így a memó 984en ment (2.66-os szorzó), de a teljes rendszer gyorsabb 350*9en 2.66os memszorzó mellett...késleltetéssel nem érdemes bíbelődni, ha 5-5-5-15-ben sem POSTol adott beállításnál az alaplap, akkor nem érdemes vele többet foglalkozni...
sztem a proci a korlátozó tényező, mert pl. ha egyszer a proci 9es szorzóval megy 3150-et, de 8as szorzóval nem megy ~390 FSB-t, akkor FSB-wall van
na igenám, de míg a 800as ramok voltak ben 346 volt az FSB wallom, most meg 1066os ramokkal ugyanolyan beállítások melett 350 az FSB wall...érdekes...szóval az alaplap is beleszól a dolgokba, de akárhogyan növelem az MCH és FSB feszt is, semmi változás
tehát én úgy érzem, hogy az FSB-wall szintjét a memszorzó és a proci szorzója is befolyásolja
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
okéoké. várom

-
c41r0^
őstag
hali
Eddig a konfigom 346FSB*2.5-ben ment, így a proci 3114 MHz-en, a RAMok 865ön mentek 5-5-5-15-ben, Zeppelin 2*1GB 800 MHzes RAMpárral volt ez.
Most tettem be 2*1 GB Kingmax Mars 1066 MHzes DDR2 ramot, de érdekes módon nem POSTol a lapom (Giga 965-S3) 3-as RAM szorzóval, vagyis 346*3-on nem indul el (pedig a RAM 1038on menne csak így), a RAMnak 2V kell az 1066-hoz, ezért +0.2V-ot adtam neki.
FSB +0.3V, MCH +0.3V sem segített, ekkor sem POSTol...fura...pedig pont, hogy 346*3 volt a cél 5-5-5-15 időzítésekkel. Kezd kialakulni bennem a kép, hogy a lapom nem tuningbarát.
Valakinek ötlete van, miért nem indul a lapom 3-as RAM-szorzóval? F12-es BIOS.
Viszont még egy érdekes dolog, hogy eddig a procim 9es szorzó mellett csak 346 FSB-t bírt, most pedig 350-et megy, ezen RAM-pár mellett...és így megy most stabilan a rendszerem:
proci: 9*350 = 3150 MHz@1.4125V@BIOS
RAM: 2.66*350 = 931 MHz@2.1V 4-4-4-14 (!!)
MCH: normal fesz
FSB: normal fesz
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyorsan átállítom amit még átkell utána letöltöm vhonnan és letesztelem.

, tegnap próbálkoztam (immáron 100adszor). Főleg lentebb olvasom ismét egy 6750-es, ami 1.4-el simán viszi a 3,6-ot. 1.5-el hibázott, 1.525-el akkorát fagyott, mint egy jéghegy. Ez csak procitesztnél, a RAMokat még nem néztem. Még próbálkozom egy kicsit.