Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
hali.
lehet tuningnak utóhatása? lehet hülyén hangzik de szerintem van. már észrevettem h amikor kifacsarom az utsó mhz eket is ahhoz ugyebár elég durva feszek kellenek. és utána mikor visszaállítom előtte stabil beállításokra néha kifagyok. egyszer. utána minden happy. na ma 4szer fagyok ki
lehet ennek köze ahhoz h tegnap 1.62-t kapott?. mondjuk egész éjszaka ment WCG... -
-
-
-
kisa8800
tag
Hi!! Na ma reggel a boltba kezdem, mentem cerkát venni. Megcsináltam a pencil módot. A helyzet az alábbiakban változott: 3200Mhz 1.350-röl 1.27**, 3600Mhz 1.4875-röl 1.3**. Mind a 2 estben orthos stabil. Köcce mindenkinek!!!

-
subaruwrc
félisten
válasz
üzenetére
hát nemtom a striker bírja e az 500as fsb-t. őőő fsb 500 fsb term voltage 1.5 körül cpu pll 1.7 mch 1.55 vagy amit lehet neki adni max. ramokra se fogadnék h mennek 1000et. de mondjuk 5-5-5-15 2.1 volt esélyes lehet. elsőre ennyi ötletem van de sokat segítene ha leírnád a biosod tuning részét.
tlac
POOBy ha van kottád 45nm es quadra azzal nem nagy akadály a 3600
jer1cho ált léggel 1.5volt a határ. nem mondom h annyi kell neki mert szerintem kevesebb is elég de elősször mindig többet kell adni h legyen egy támpontod. utána tudod csökkenteni ameddig még stabil. 3600 hoz jobb esetben elég 1.4is de 1.45 szinte biztos -
subaruwrc
félisten
hát nemjött be. 6os szorzóval 550ig se jutottam el.... hagyom a francba úgyis ha minden jólmegy eladom aztán nyúzok másikat. mondjuk léggel az 550 se csúnya sztem

-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
persze értem én
igen elég valószínűnek tűnik csak azt furcsálltam benne h egy idő után alacsonyabb fsb-n is kifagyott. gondolom az fsb wall nem ugrál ide oda 
jer1cho: igen a javaslatom 1.45 vcore. 3400ra lazán van esélyed. szerintem 3800 sem elképzelhetetlen de fesztől ill procitól függ. -
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
3400 4v-tal
azt nem csodálom nem bírta
3400on hányperc után hibázott?.annál többet kaphat nyugodtan. 1.45pl. -
subaruwrc
félisten
itt a csont vége a procimnak. mobillal készített kép mert egy paint beillesztést nem akartam megkockáztatni
[link]
fesz 1.616 valós
-
törölt tag
Van egy e6850 procim csak 3722mhz -ig tudtam húzni.
Tud valaki tanácsot adni hogyan lehetne elérni a 4ghz -t
-
Soak
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mi hibázik? a 3dmark vagy az orthos?
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
hali. ez csak egy beszólás a legelvetemültebb stabilitás rajongóknak. 8óra orthos small fft is megteszi. 1.5 valós fesz léggel am meg ne menjen 75fok fölé a maghő de ez esélytlene

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
erre senki? pedig van itt 1-2 tuningos arc...
-
R a y
senior tag
Offba akartam rakni, csak nem tudom miért nem abba raktam

Amugy ha 2.1be megy akkor normálisan megy
-
R a y
senior tag
Szerintetek miért van az, hogyha a memoknak több feszt adok, akkor a Ledek nem táncikálnak?
Egyáltalán nem is megy xD -
Bosiken
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Most így megy:
CPU Frequency: 360 (10*36)
DRAM Freq: 1080
PCIE 100
PCI Clock 33,33Mhz
Spread Spectrum: Disable
Memory Voltage: 2,35V
CPU Vcore: 1,4875 V
FSB termination Voltage: 1,4V
NB Vcore 1,55V
SB Vcore: 1,8V
ICH Chipset Voltage: 1,215V
Proci: 6700
Memória: Kingson Hyprx 2GB kit DDR2 1200Mhz Non-ECC CL5 5-5-5-18 CR2
Orthos és everest-ben stabilan megy max 71 C
Viszont amikor indítom a programokat pl: everest, felugrik mind két mag 100%-ra és kb. egy perc mire elindul. -
TazLeacher
nagyúr
Hali! Most kezdek tuningolgatni...
Valakinek az aláírásában olvastam, hogy a rendszer akkor stabil, ha Orthos alatt lefut a 3DMark. Ez igaz, vagy...
Mert elindítom az Orthost, semmi, de amint elindítom mellé a 3DMark-ot, köpi a hibát.
Tudom, hogy az Orthos-t nem 2 percig kell futtatni, de ha csak akkor stabil, ha lefut a 3DMark akkor majd akkor futtatom tivább a tesztet, ha átment a 3DMark próbán.
Egyébként mennyi feszt ''szabad'' adni a procinak? Szóval még mi a normális, amig tuti nem lesz baja? Jelenleg a 3DMark proci tesztje alatt, amikor izzad a gép, mint az állat 48-50 fok körül van a proci. -
bogyó73
tag
helló. valaki megtudná mondani hogy 4*512 vagy 2*1gb a jobban tuningolható.
-
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok,
hozzam kerult tesztelesre egy E6320, megneztem mit tud. Kb 450 FSB-ig jutottam, a felett már 1.5V-al se indult be [link]
Lehet hogy a P5B miatt nem megy tovabb, mert fsb strap-be kerultem? Es tobb fesz kéne a chipsetnek? Sajna itt biosban nem lehet allitani a feszt -
subaruwrc
félisten
válasz
Cs(|)be
üzenetére
miért is? ez nem egy tuning topik? legutolsó mhz is számít. nem a mit használok 24/7ben topik....

R a y nembaj egy validra jóaz
apropó valid:[link]
rájöttem h nem a procinak van vége mert 1.5-tel 3900ig ment hanem a lap melegszik el egy idő után és folyamatosan csökken az elérhető fsb. tesztem elején 557ig ment a végén már 547nél kifagyott.... szóval kell vmi hideg

[Szerkesztve] -
R a y
senior tag
[link]
Fél perc után megadta magát
-
Soak
veterán
válasz
kisa8800
üzenetére
Szerintem sokkal nagyobbat dropol load a fesz. épp ezért jo a mod ,ha nomrálisan belövöd (ehez kell egy multiméter mert el lehet rontani és fölé ad jocskán) akkor nem ugrál a fesz, hanem idle is annyit kap mint amennyit load. és igy idle nem melegszik feleslegesen. MEg stabilabb is lesz valamivel
-
R a y
senior tag
4ghzel nem nagyon akar a winfos bebootolni

ui: subaruwrc: 3.85Ghz-et mennyi fesszel érted el?!
[Szerkesztve] -
Wander01
csendes tag
Haliho

Most nemrég váltottam 6400-ről Q-ra, és már megvan a Schyte Katana 2-es hütöm is, ugyhogy mehet a tuning. konfig alább, esetleg tudna nekem valaki valami leirást vagy tanácsot mondani/adni/linkelni, hogy hogyan érdemes nekiállnom, mire vigyázzak, stb stb? Örök hála
-
R a y
senior tag
ÁÁ
Találtam vdroop modot
mostmár zsir!^^ -
subaruwrc
félisten
válasz
kisa8800
üzenetére
nincs mit. a cpu-z jól méri úgyh ekkorát droppol csúnyán. a mod után 1.3875 re leveheted a feszt kb ha ott stabil. legalább ildeben nem kell szétfeszelni.
komolyan nem vágom a procimat. 3675ön 1.496nál prime alatt 72fok.... és egy napos a paszta... remélem itt stabil lesz.
ui: utána eladom és veszek egy e6850-et
R a y: hurrá akkor mostmá karácsonyig csönd legyen

húzhatod tovább.
kül nemegészen értem a G0 tulajokat. ilyen hideg procikkal nem repkednek a 4gigás eredmények?

[Szerkesztve] -
R a y
senior tag
Valaki a #1519 -re?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kisa8800
tag
Hi!! Na meg van a 3600Mhz. 1.4875 feszt kellett neki hogy az orthos alatt stabil maradjon. A pencil modot még nem csináltam meg mert nincs itthon megfelelő ceruza, majd hétfőn veszek. Az everest szerint 1.45-1.46 feszt kap szal. nem kicsi a vdrop. Ha lehet neki hinni. A hőmérséklete TAT és a Core Temp szerint 50-54 fok. Köszönöm mindenkinek a segitséget.
A kérdésem még az lenne hogy ilyen beállitásal mehet tartósan szal. akár honapokat? -
subaruwrc
félisten
-
R a y
senior tag
Valaki tudna szurni egy p5kchez egy vdropmodot?

-
Bosiken
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van. A tuningoláshoz teljesen amatőr vagyok
Tudnátok nekem segíteni, hogy mit mire lenne érdemes beállítani?
Köszi!
[Szerkesztve] -
Susi71
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy buta kérdés lesz de végig beállitottam a biost ahogy le van irva
De a szórzón és a CPU Frequency-án nem tudok állitani
át váltom Manuálra és megjelenik a 200 de nem tudom megváltoztatni!!
Jobbra ott van hogy 100-650ig lehetne.
Mit csinálok rosszul??
Segitség egy kezdö amatör
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Kuponkunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- CORSAIR K100 AIR
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

zsír kis prockó az. szerintem menne többet is