- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
-
lck
senior tag
válasz
blattida #6335 üzenetére
A fenébe - akkor egyedi probléma
Egyébként külföldi CIS fórumon is találtam [rá példát.] De ha jól látom megoldás nem volt rá. -
válasz
blattida #6325 üzenetére
Mondjuk majd holnap nekifutok alaposabban, mert elég kusza az oldal, megérem kiválogatni, hogy mik az emailek szövege, meg mi nem az, plusz az időrendet is elkavarta (amit nem csodálok, biztos volt idegrángása) és így az oldal legalján kellene a legrégebbi email-nek lennie, de nem az van...
Összességében, röviden összefoglalva, ami így gyors átolvasásból lejött: Végre valaki nyilvánosan leírta, hogy elavult technikákkal/módszerekkel tesztelnek és az ebből származó teszteredmények megtévesztő infót sugallnak, juttatnak el a user-ek felé.
Ha ehhez még az AVC sundán-bundán írt leveleinek tartalmát is hozzáveszem, lehet, hogy most kicsúszik a talaj az AVC lába alól és lesz egy "jó kis" scandal így év végére...
-
Badman 4ever
őstag
-
válasz
blattida #6297 üzenetére
Mondjuk az sem lenne rossz (ha már úgyis a frissítések kategóriában átalakítás folyik), hogy módosítanának rajta úgy, hogy nem percekben legyen mérhető, amíg a véglegesítésnél elmaszatol. Ha nulláról frissítené az ember, akkor még azt mondom oké, de amikor csak az épp aktuális kicsi frissítés tölti le, akkor is mindig több percig csak úgy van...
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #6288 üzenetére
Az adatbázis mérete és jellege miatt ütköztek egy technikai problémába
Ezt merre írja? Csak mert keresgélek én is Comodo fórumon infókat, de nem sok van...Lacpac
Nem kell váltani, szerencsétlen véletlen ez az egybeesés, de Comodo még így is véd elég rendesen, szóval nincs miért aggódni. Mentségére legyen mondva, hogy eddig a frissítések mindig rendszeresen és nagyon nagy sebességgel jöttek le -
M3oH
addikt
válasz
blattida #6286 üzenetére
Sajnos igy van. CIS2012 nagyon jo lett, de, hogy 1 hete nincs adatbazis frissites az nagyon durva igy 2011ben, megha ott is van ugye a D+. Es tenyleg zavaro a nagy csend. Megertem en, hogy ujitasok kellenek, de ha vmi nem mukodik, akkor vissza a regit, es csiszoljuk tovabb zartan, nem elesben kellene a felhasznalokat "cserbenhagyni"
-
Lacpac
őstag
válasz
blattida #6275 üzenetére
Azóta kapott egy uninstalt, de az újratelepítéskor internal setup errort kapok.
Gondoltam letöltök frissebb telepítőt, de köcsög faszbukra ()kellene járnom, hogy le tudjam tölteni. Még nincs (nem is lesz) az program, ami miatt oda regisztrálnék. Inkább átmegyek warezbe, és letöltöm a 120%-ot.
Nincs valami más progi ami ingyenes, és ugyanezt tudja? -
-
canniball
nagyúr
válasz
blattida #6192 üzenetére
"A d+ beállításainál is látszik a lényeg a csúszka mellett..."
Én meg az óra melletti ikonon piszkáltam..."A D+ rész biztonsági házirendjében."
Az Összes alkalmazás szabályra gondolsz? Abban nem lehet olyan amit én tettem bele?Mod.
A C:\Documents and settings\felhasználó\Local settings\Temp\Comodo\Firewall Pro\Data\TempFiles\ tartalmát törölhetem büntetlenül? -
canniball
nagyúr
válasz
blattida #6190 üzenetére
"Igen, jól érted."
Remek.Az automatikus vizsgálat szerintem is zavaró lehet, szvsz bőven elég ami eddig volt gyakorlat: szól hogy kéne egy ellenőrzés. De kinek a pap kinek a paplan...
Ha már megemlítetted a D+-t: a Tiszta PC és a Biztonságos mód miben tér el?
Illetve ha már szó esett az 5.8-ról; a CIS Frissítő nekem azt mondja A rendszer nem találja a megadott fájlt., ez ezzel van összefüggésben vagy nálam van valami zűr az avarban?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #6169 üzenetére
Azért ez is még mindig vicces, hogy a Comodo megvédi magát
saját magától. Ahogy elindítottam a KillSwitch-et, jött a CIS-től a D+ és FW
kérdés, hogy ismeretlen alkalmazás engedélyezem-e, persze azután is
folytatta a bejegyzések halmozását a D+ naplóba, hogy blokkolja a CCE
memória hozzáférési kísérleteit.A másik. Ki van véve a pipa a D+-nál, hogy a telepítőket ne helyezze
homokozón kívülre. Viszont a KillSwitch-et indításakor mégsem ott
futtatta, hanem jött a D+ szokásos kérdése. Ez akkor mi, bug vagy nem? -
Sdi
addikt
válasz
blattida #6123 üzenetére
Nem igazán ilyenre emlékeztem
, konkrétan adatgyűjtéssel gyanúsították őket a kormányhivatalok részére, nem biztos, de mintha még a CIA neve is felmerült volna, de lehet, hogy csak álmodtam az egészet
.
Az is lehet, hogy csak egy korábbi összeesküvés elmélet maradt meg bennem, ilyenek keringenek elég nagy számban a neten. Emlékeim szerint, jóval korábbi dologról volt szó.
-
-
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #6041 üzenetére
hát mit csinálnak ezek a Comodo Developerek?
-
válasz
blattida #6033 üzenetére
"Nálam nincs gond a hibernálással az új cis béta mellett."
Ööö, lehet nem egyértelműen fogalmaztam. Szóval indítsd a parancssort adminként (futtatás rendszergazdaként), majd add ki a powercfg -H OFF parancsot és be is zárhatod a parancssort. Ekkor a C gyökérből el kell hogy tűnjön a hiberfil.sys.
(Ettől még alvásba(sleep) lemegy a gép, a hibernálás meg az alvás az 2 különböző üzemmód) -
-
válasz
blattida #6003 üzenetére
Jó tudni, hogy még fejlesztenek rajta, bár ezen (CIS_RC W7 x64 HP) nem tudom még mit lehet. Annyira unalmas, hogy "Kérés tiltása -> OK, Kérés tiltása -> OK ..."
1x már lehetne 330/340 (és nem azért, mert valamit engedélyezek) -
válasz
blattida #5998 üzenetére
Frissítettem és bekapcsoltam ezt az új feature-t, lassítani nem lassít, nem érzek változást a rendszer/programok sebességében/működésében. Ha végzi a feladatát, akkor azt észrevétlenül teszi, bár tényleg nem ártana tudni, hogy mégis mit...
Mondjuk egy dolgot még mindig hiányolok belőle, nem tudom miért nem tartják lényegesnek ezt a fejlesztők, nevezetesen az autorun-os eszközök blokkolását/csatlakoztatáskori vizsgálatát, rákérdezést, hogy mi is történjen, ha pl egy pendrive-ot dugnak a gépre...
Az ilyen autorun-os kártevők szemét munkát tudnak végezni és elég komoly biztonsági kockázatot jelentnek ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni.
Erős kétségeim vannak afelől, hogy ha egy fertőzött PD kerül a gépre, akkor a CIS bármit is tudna tenni... (Más neves gyártók is belefutottak már ebbe, nem véletlen, hogy belepakolták az USB védelmet a termékükbe...) -
válasz
blattida #5995 üzenetére
Kösz! Örülök, hogy ráfrissül, ugyanis a beta-ban már nem lehet eljátszani az adatbázis-frissítési trükköt (mármint, hogy a korábban elmentett frissítésekkel felülírni) és nem szívesen álltam volna neki megint lehúzni ~100 megát...
(a cmdagent.exe-t nem lehet kilőni az eszközkezelőből...)
Persze bevetettem pár trükköt és végül legyilkoltam, de amikor meg felülírtam a frissítéseket, akkor meg hibát írt ki, mikor elindult a CIS, a diagnosztika futtatása hibát talát, majd javította és megint lehúzta a teljes frissítést... -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
blattida #5890 üzenetére
"Az av részben add a kivételek közé az usb eszközökhöz kapcsolódó win szolgáltatásokat."
Megtenném... ha tudnám, hogy kell. Nem látok olyat, hogy kivételek hozzáadása, de ha meg is lenne, fogalmam sincs, mely folyamatokat kellene hozzáadni. Nem ismerem még a win7-et, és már nincs is több új pendrive-om, amivel megnézhetném, mit indít el... de igazából éppen ebből adódóan nem is annyira fontos, ha majd ismét új pendrive járna nálam, a telepítés idejére kikapcsolom az AV-t. Bár ez nem túl szép megoldás....
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
blattida #5872 üzenetére
"Ám ez eseti és nem jelentkezik mindenkinél."
Tehát ha jól értem nem lehet meghatározni milyen körülmények között fordul elő?"Olyan összesített listáról nem tudok..."
Pedig ha lenne te biztosan tudnál róla. Azért hogy még senki nem gondolt rá hogy ilyet is kéne készíteni...n00n!
Hogy kereséskor leterheli a gépet az mondhatni természetes, nem is erre gondoltam hanem arra amikor csak elvan és figyelget a védelem. -
erhas01
tag
válasz
blattida #5858 üzenetére
Köszönöm!
Elmentem magamnak.
Hála isten, úgy néz ki megtaláltam az egyik probléma forrását, így ami fontos működik. Egy másik illesztőprogram is hiányzik még, az most már talán nem kell.
1400 cerka, 512 ram, 3400rpm hdd, nincs format, se telepítés.
A CIS hibátlanul tette a dolgát ezen a gépen is.
üdv : erhas01 -
n00n
őstag
válasz
blattida #5773 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy nekem nem akad meg a folyamat konkrétan, csak nagyon lassú. Most elkezdtem a futó processeket (amik a munkához kellenek) bedobálni a megbízható fájlokba remélem ez segít.
Egyébként ennek a gépnek szerintetek elégnek kellene lennie?
Más: Mi az a játék mód?
-
n00n
őstag
válasz
blattida #5780 üzenetére
Köszi, azon volt alapból. Viszont nem értem a működését. Reggel lefuttattam egy teljes tesztet. Most ütemezve fut újra, az első 14ezer fájlt pár mp alatt átnézte. Azután viszont megint csiga lassan, sok erőforrással. Alig lehet dolgozni mellette. Ilyen gépen próbáltam:
Ez olyan kevés gép lenne neki? Az AVG úgy futott mellette, hogy észre se vettem. Ráadásul az 20-30 perc alatt végzett, a CIS meg több, mint egy óra alatt nézi át a gépet.
-
n00n
őstag
válasz
blattida #5778 üzenetére
"Az ilyen heurisztikus találatokat fenntartásokkal kell kezelni,szerintem ezek téves jelzések."
Ezt olvastam. Viszont a kérdésem még mindig fent áll. Ha elküldöm vizsgálatra (e-mail címem megadva a programban) akkor utána küldenek valamit az eredményről?
"Szerintem hetente bőven elegendő az ütemezett vizsgálat.
Ha lassúak a benti gépek, akkor felhő alapú vizsgálat engedélyezése ne legyen aktív, kapcsold be az alkalmazkodó módot, valamint állapottartó fájlvizsgálat legyen.
A heurisztikát állítsd alacsonyra, a memóriavizsgálat opciót pedig ne aktiváld."Én is heti egyre gondoltam, mindegyik gép másnapon. A felhő alapút kikapcsoltam, alkalmazkodó mód bekapcsolva. Viszont állapottartó fájlvizsgálat nevű opciót nem találok. Hol keressem?
Ha egy gépen beállítom a konfigokat, akkor az biztonságosan betölthető mindegyik gépen? Vagy állítsam be mindegyiken külön?
Egyelőre egy gépen állítgatom, azon tesztelem két hétig, ha minden megfelel akkor felmegy a többi gépre is, és azokon is van egy hetem tesztelni, mert a kollégák szabadságon lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest