- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Nem találom soknak, felőlem mehetne két órán át is, de ne fogja ennyire meg a gépet. AVG és a most tesztelés alatt álló Microsoft Security Essentials keresése mellett vígan tudok dolgozni. Lehetséges implementálni kellene egy olyan kapcsolót a Comodoba, hogy maximum hány %-át használhatja a CPU-nak. Szerintetek ez megoldaná a bajom, érdemes felvennem a kapcsolatot a fejlesztőkkel?
-
n00n
őstag
Hát ez nem akar összejönni. Ennyi fájlnak (többszöri keresést csináltam ma, hátha gyorsul) nem kellene gyorsabban meg lennie?
Az AVG Free kb 20 perc alatt meg volt vele, úgy hogy be se lassult szinte a gépem. Most kipróbálom a Microsoft Security Essentials, hátha az gyorsabb.
Új CIS mikor fog megjelenni?
-
n00n
őstag
válasz
blattida #5773 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy nekem nem akad meg a folyamat konkrétan, csak nagyon lassú. Most elkezdtem a futó processeket (amik a munkához kellenek) bedobálni a megbízható fájlokba remélem ez segít.
Egyébként ennek a gépnek szerintetek elégnek kellene lennie?
Más: Mi az a játék mód?
-
n00n
őstag
válasz
blattida #5780 üzenetére
Köszi, azon volt alapból. Viszont nem értem a működését. Reggel lefuttattam egy teljes tesztet. Most ütemezve fut újra, az első 14ezer fájlt pár mp alatt átnézte. Azután viszont megint csiga lassan, sok erőforrással. Alig lehet dolgozni mellette. Ilyen gépen próbáltam:
Ez olyan kevés gép lenne neki? Az AVG úgy futott mellette, hogy észre se vettem. Ráadásul az 20-30 perc alatt végzett, a CIS meg több, mint egy óra alatt nézi át a gépet.
-
n00n
őstag
válasz
blattida #5778 üzenetére
"Az ilyen heurisztikus találatokat fenntartásokkal kell kezelni,szerintem ezek téves jelzések."
Ezt olvastam. Viszont a kérdésem még mindig fent áll. Ha elküldöm vizsgálatra (e-mail címem megadva a programban) akkor utána küldenek valamit az eredményről?
"Szerintem hetente bőven elegendő az ütemezett vizsgálat.
Ha lassúak a benti gépek, akkor felhő alapú vizsgálat engedélyezése ne legyen aktív, kapcsold be az alkalmazkodó módot, valamint állapottartó fájlvizsgálat legyen.
A heurisztikát állítsd alacsonyra, a memóriavizsgálat opciót pedig ne aktiváld."Én is heti egyre gondoltam, mindegyik gép másnapon. A felhő alapút kikapcsoltam, alkalmazkodó mód bekapcsolva. Viszont állapottartó fájlvizsgálat nevű opciót nem találok. Hol keressem?
Ha egy gépen beállítom a konfigokat, akkor az biztonságosan betölthető mindegyik gépen? Vagy állítsam be mindegyiken külön?
Egyelőre egy gépen állítgatom, azon tesztelem két hétig, ha minden megfelel akkor felmegy a többi gépre is, és azokon is van egy hetem tesztelni, mert a kollégák szabadságon lesznek.
-
n00n
őstag
Bár az előző hozzászólásomra még nem jött válasz, azért kérdeznék még párat.
1. Lefuttattam egy teljes tesztet és talált pár károkozót, elküldtem őket a Comodohoz vizsgálatra. Ilyenkor küldenek netán e-mailt (megadtam a címem), ha kész. Vagy mi történik?
Szerintetek ezek valóban vírusok vagy fals riasztás?
http://noob.hu/2011/08/04/comodo.bmp
Állítgattam kicsit a CIS-en (proactive mód) és most ilyen lett a leak test:
A maradék pirosakat, hogy lehet megoldani?
http://noob.hu/2011/08/04/leaktest.bmp
Továbbá:
Az ütemezett vizsgálatot mennyire sűrűn érdemes lefuttatni? Vannak itt lassabb gépek is, amiket valószínűleg meg fogna a keresés, így minél ritkábban kellene. Milyen beállítások mellett érdemes futtatni az ütemezett vizsgálatot? Egyelőre ennyi kérdés, de lehet még lesz.
Köszönöm.
-
n00n
őstag
Feltelepítettem az irodában egy XP-s (SP3) teszt gépre. Illetve itthon virtuális gépre (Linux alatt - szintén XP SP3).
SecureDNS-t bekapcsoltam a telepítéskor az alap beállításokkal. Frissítettem az adatbázist, illetve futtattam egy vírus keresést. Semmi mást beállítást nem hajtottam végre. Kérdésem, mit érdemes állítani? Pár dolog ami jó lenne:
- Ne fogja meg nagyon a gépet (AVG free volt eddig, azzal nem volt gond)
- Ne sokat kérdezzen (Ne kelljen mindig oda rohangálnom a gépekhez. Az még játszik, hogy valószínűleg hétvégén telepíteném, így először többet kérdezhet, amíg elindítok minden használt alkalmazást).
- Automatikusan töltse le az adatbázis és az alkalmazás frissítéseit, és utóbbinál se kérdezzen telepítésnél.
Ezek megoldhatóak? Olvasgatom a topikot, de rengeteg hozzászólás van.
Továbbá:
Az miért van, hogy lefuttatva a LeakTestet (alap beállításokon) én is csak 20 vagy 30 pontot kapok?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Az új céghez ahová kerültem az én feladatom a gépek karbantartása is. Sajnos az előző kollega nem végzett túl jó melót. Minden gépre feldobta az ingyenes AVG-t, ami köztudott, hogy irodai használatra nem engedélyezett. Google és fórum túrás után a CIS-t ajánlották a legtöbben, így felraktam egy gépre, ahol 2 hétig fogom tesztelni mielőtt menne fel a többire is. A teszt időben lehet, hogy sok kérdéssel foglak titeket bombázni, remélem nem haragszotok, persze próbálok mindennek utána járni először a Google-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest