- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L7wy
őstag
válasz
olivera88 #8867 üzenetére
Praktikusabb uninstall után futtatni. A sima uninstall töröl amit töröl, ez utána még kipucolja amit szerinte kell. Ha csak ezzel a bat fájllal törlöd, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a bat fájl se tökéletes, és mégis maradhat valami szemét. Persze ez csak elméleti dolog, de szerintem így a szabályszerű.
-
L7wy
őstag
Van egy kis hiba a magyar nyelvi fájlban (gondolom legalábbis hogy az okozza mert angolnál jól jelenik meg), az okoz egy kis GUI változást (modern theme esetében figyeltem meg a többit nem néztem). Speciális beállításoknál a antivírus menü magassága nagyobb mint a többié.
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #8739 üzenetére
Kipróbáltam én is, nem sokat teszteltem, főleg a GUI-t néztem meg jobban (ebből is a modern témát). Én ezt mondanám az első olyannak aminek megfelelő a GUIja. Vannak még kisebb hibái a kinézetnek, de azok már nem veszélyesek (sok helyen kis ikonok nincsenek középre helyezve, szövegek magasabban alacsonyabban vannak, mint az optimális lenne).
-
L7wy
őstag
A fájlküldés bugos még?
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
válasz
micafighter #8576 üzenetére
Nem kötelező évente új verziót kiadni, a másik, hogy ha úgy lenne akkor mindenkinek 2000-ben kellett volna elkezdeni a fejlesztést xD
-
L7wy
őstag
Nálatok működik a fájlküldés a beazonosítatlan fájloknál? Nekem mindig valami errort dob ki feltöltés helyett, ha jól emlékszem legutóbb 0x80070002 volt.
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
válasz
< CyberBob > #8101 üzenetére
-
L7wy
őstag
válasz
< CyberBob > #8101 üzenetére
Ameddig alapon használod, addig nincs is vele baj, de amin kicsit belenyúlsz meg teszteled, előjöhetnek bugok. itt is van valami de nem próbáltam
-
L7wy
őstag
válasz
olivera88 #8061 üzenetére
Melih:
The timing for these are difficult to predict.
We always say it will be ready whenever it will be.
Elasticity of the development doesn't allow an exact date to be predicted.
None the less we try to accomodate our users.
The most important thing is to have a good code.
In the event that there are a bugs due to rushed code we all suffer.
Expectations are high because Comodo has always delivered good quality code.
Thank you for your understanding.
Hope that we can deliver soon. -
L7wy
őstag
válasz
Badman 4ever #7956 üzenetére
Bekapcsolod, f8, előjönnek a spéci indítási beállítások. És ha itt végigpróbálgatod a safe mode-t(bár ezt elvileg próbáltad), enable boot logging-t,last known good configuration. (The Boot Logging text is recorded in the Ntbtlog.txt file in the %SystemRoot% folder.) Szóval hátha találsz valami nyomot, hogy mi a baja.
-
L7wy
őstag
válasz
Badman 4ever #7931 üzenetére
Itt EricJH linkelt egy uninstallert ami elvileg jó a 6oshoz. (rendszergazdaként ajánlott futtatni), Chiron meg linkelt egy másik topikot is, ahol le van írva hogy elvileg hogy lehet legjobban eltávolítani.
-
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7919 üzenetére
Nézted a bugokat?
https://forums.comodo.com/bug-reports-cis/exploit-uses-trusted-browser-to-leak-data-to-net-when-fv-m59-m-v6-t94013.0.html
https://forums.comodo.com/bug-reports-cis/keylogger-run-in-fv-sandbox-can-log-keystrokes-from-real-computer-t94017.0.htmlEsetleg a HIPS bekapcsolásával és a sandbox használatának mellőzésével talán jó lehet.
-
L7wy
őstag
Hát én láttam a fórumon pár igencsak durva bugot az új verzióval. Mi a fenéért nem tudnak tesztelni előtte, legalább ilyen alap dolgokat (mint a leak testek pl), vagy adjanak ki betákat akkor, de megy a nagy titkolódzás, aztán meg jön egy bugos verzió... Mindenesetre szép munka volt az a sok javítás, remélem kevesebb született helyette.
-
L7wy
őstag
válasz
< CyberBob > #7707 üzenetére
Még nem.
-
L7wy
őstag
válasz
Vigneau #7701 üzenetére
Én az elsőre értettem inkább, mert amikor ki van kapcsolva, akkor logikus, hogy nem frissül. Szerintem egy ilyen vasárnapon is előbb utóbb frissülne. De Barton88-nál szerintem meg egyáltalán nem akar automatikusan frissíteni. Nem vagyok én az a háborúkeltő fajta, csak azt hittem, hogy teljesen "viccből" írtad neki, hogy ha nincs bekapcsolva akkor nem frissít.
-
L7wy
őstag
Tényleg nem rosszból, de ph addict és félisten, és itt offoltok hülyeségeket.
-
L7wy
őstag
Ez volt az amiről régebben írtam, elég érdekes. Meg az is érdekes, hogy a videón nem az látszik teljesen ami valóban történt, nem tudom, miért nem úgy vette fel ahogy valóban van (camtasia studio). Tehát amikor az első klikk után vannak a sorozatos klikkelések, akkor azt nem én csináltam, és az nem is látszódott valójában. Hozzáteszem be volt kapcsolva a valós sandbox (registryvel). Ennek kikapcsolása és egy restart után ismét jó volt, de nem tudom melyik javíthatta meg.
-
L7wy
őstag
A frissítési ablakban van egy view logs szöveg, az használható is valamire?
-
L7wy
őstag
Még kiegészítésnek, ha mégis auto sandbox kéne erre;
http://itcafe.hu/tema/cis_comodo_internet_security/hsz_7079-7079.html
illetve a sandboxie-s fórumban írták:
InTheMood
Posted: Thu Jan 31, 2013 1:56 am
I just updated Comodo to version 6.0.264710.2708
Chrome now works in Sandboxie.Sandbox Tasks – An Introduction itt van Reset Sandbox is, azoknak a mappáknak a törlésére.
-
L7wy
őstag
válasz
aiminet #7552 üzenetére
Comodo Internet Security 6 - Test with more links
Így kéne tesztelniük Comodo-t, hogy teszt után resetelik a sandboxot és törlik az ismeretlen fájlokat. Majd ezután ellenőrizni, hogy maradt-e valami fertőzés. -
L7wy
őstag
Közben tesztelgetem virtuális gépen, találtam egy valószínűleg hibás fordítást. fájl feltöltésnél azt írja, hogy Állam ahova szerintem Állapot kellene.
-
L7wy
őstag
válasz
< CyberBob > #7527 üzenetére
Igaz nem nekem tetted fel a kérdést, de elmondom a véleményem
Mivel az előző 6os build eléggé bugos volt, várd meg még kiderül, hogy ez a build mennyire javított, gondolom nem kell sok, pár nap és írni fognak róla.
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #7404 üzenetére
Erre gondoltam, de csak mondtam neki, hogy ilyen is létezik, úgy értettem azt kérdezi. Az enyém mindenképp bug, mivel megjelenik a riasztás, majd eltűnik, mielőtt válaszoltam volna rá, és vagy elkezd futni a telepítő vagy nem. Olyan mintha időközben meggondolná magát és döntene helyettem xD
-
L7wy
őstag
válasz
dtraveller #7399 üzenetére
De van beállítás, de nekem a kérdést is eltünteti, tehát nem dönt automatikusan, csak eltűnik a kérdés
Amúgy Advanced settingsben van a beállítás AVnél a realtime részen do not show antivirus alerts, a HIPSnél is lehet, de az alapból nincs is engedélyezve. Nekem pl a Behavior Blocker ismeretlen telepítőkre érkező riasztása szokott eltünni néha.
-
L7wy
őstag
válasz
BigManus #7397 üzenetére
Amikor megjelent, én is azt hittem, hogy jó lesz ez, viszont mostanra rájöttem, hogy eléggé bugos. Sokszor van úgy, hogy a riasztás ablaka eltűnik, a hang azonban lejátszódik, tehát tudom, hogy pl korlátozni akarna egy programot, de nem tudok döntést hozni, mert nincs ablak.
-
L7wy
őstag
Ha valaki akarja jelentse azt a bugot, hogy killswitchben a system informationban a GPU részen az engine-ket váltogatva elég nehéz kiválasztani a megfelelő engine-t.
-
L7wy
őstag
Volt szó arról a vírustevékenységeket visszafordító technológiáról még régebben. Arról van valami hír?
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
help ha értesz angolul, ha nem akkor röviden annyi, hogy ezek előre elkészített konfigurációk, amelyek meghatározzák CIS működését. Az internet security átlagfelhasználóknak van, keveset kérdez. A proactive a legerősebb védelem, de többször kérdez. A firewall meg akkor ajánlatos, ha csak a tűzfal lett telepítve.
-
L7wy
őstag
Malwarebytes Pro with Comodo Firewall - Test
Ezt a videót elnézve azon gondolkodom, hogy valójában lehet, hogy CFW is tökéletes teljes körű védelemnek (egy észrevétel; Comodo Firewall oldalán a Features részen nem írja a Cloud AV-t, csak a Cloud based Behavior Analysis-t, azonban a videón mégis van benne).
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6615 üzenetére
Nekem is x64 és ilyen gondjaim sose voltak CIS-el, nem lehet, hogy a szoftverkörnyezet zavarja? Friss Win esetén is előfordult?
-
L7wy
őstag
válasz
aclandiae #6450 üzenetére
Futtasd le a sima uninstall-t, majd letöltöd és futtatod ezt (eléggé kezdetleges uninstall, a Comodo közösség fejlesztette, és ők se vállalnak felelősséget, így én se
), szerintem utána kéne, hogy működjön.
mod:
Az amit én linkeltem az itt az első hsz. a 0.3as. -
L7wy
őstag
Comodo Cleaning Essentials 2.3.218833.175
cce_2.3.218833.175_x32.zip 32 bites verzió
cce_2.3.218833.175_x64.zip 64 bites verzió -
L7wy
őstag
Meg próbáld ki Comodo Cleaning Essentials-t is.
cce_2.1.215955.162_x32.zip
cce_2.1.215955.162_x64.zip -
L7wy
őstag
válasz
blattida #6288 üzenetére
Az adatbázis mérete és jellege miatt ütköztek egy technikai problémába
Ezt merre írja? Csak mert keresgélek én is Comodo fórumon infókat, de nem sok van...Lacpac
Nem kell váltani, szerencsétlen véletlen ez az egybeesés, de Comodo még így is véd elég rendesen, szóval nincs miért aggódni. Mentségére legyen mondva, hogy eddig a frissítések mindig rendszeresen és nagyon nagy sebességgel jöttek le -
L7wy
őstag
válasz
márNemKereső #6111 üzenetére
Hát kezdjük ott, hogy tudtommal a DNS szerver nem nagyon látja az adataidat... a DNS szerver csak "átalakítja" a domain címet IP címmé.
A linuxok kódja meg nyílt többnyire, tehát hajrá, mutass nekem olyan kódrészeket amik adatlopók linuxban.
Ja és a további kérdéseidet, felvetéseidet intézd priviben az emberekhez (szerintem), mert kár teleszemetelni a topikot. -
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #6041 üzenetére
hát mit csinálnak ezek a Comodo Developerek?
-
L7wy
őstag
válasz
márNemKereső #5961 üzenetére
Hát úgy értettem, hogy tévesen riaszthat arra amire Goodspeed fel akart menni. TUdom, hogy egy ingyenes tárhely, nekem is van fent oldalam, és ezért mondom h ez téves riasztás, mivel a komplett domain-t blokkolják.
-
L7wy
őstag
-
L7wy
őstag
válasz
#41133696 #5879 üzenetére
Mivel az ilyen jellegű adat semmit sem ér (már el lett magyarázva, hogy miért), így tényleg iszonyat feleslegesnek minősíthető az a hozzászólásod. Ha nem lenne az, hogy minden egyes logout cikkedbe valahogyan belecsempészed symantec-et valamilyen formában, akkor azt mondanám, hogy biztos véletlen találtad az említett linket, de így valahogy nem tudom elhinni, hogy nem ismét reklámozni akarod a kedvenc terméked, viszont azt akkor a termék topikjában levő fanok biztos nagyobb boldogsággal nézegetnék.
-
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #5760 üzenetére
Akkor megint nem értek valamit, eddig én azt hittem, hogy ami megbízható defense + ban, azt nem korlátozza, és mindenben "mehet"-et ad neki automatikusan. Legalábbis én ebből mindig erre következtettem. Szóval a kérdés ismét; mik azok a dolgok Defense+ban amik a képen látható "mehet"-ből értesítést csinálnak? Vagy az benne a trükk, hogy a megbízható fájl nem egyenlő a megbízható alkalmazással?
MOD: azt hiszem ezt jól benéztem
-
L7wy
őstag
Nos én fogtam a CIS-t-> revo neki és újra feltettem totál tisztán, és mindent jegyzeteltem (szerintem ebből fog még egy pár bugreport születni xD)
Tehát:
1. Van egy paul.dll nevezetű fájl ami tiszta elvileg (avira elemzése szerint).
2. Ezt a fájlt nagyon sok AV vírusnak észleli köztük Comodo is.
3. Mikor riasztott rá a real time védelem, mellőz-> Téves riasztás küldése a Comodo-nak opciót választottam.
4. Ekkor a fájl bekerül a Defense + Megbízható fájlok közé.
5. Jobbklikkelek a fájlra és megvizsgálom Comodoval, és az antivírus nem látja vírusosnak (antivírus kivételek listája teljesen alap, azaz nincs benne a fájl)
6. Ha a Defense + Megbízható fájlok közül törlöm a fájl-t
7. Jobbklikkes vizsgálatra újra vírusosnak látja az AV a fájltKérdések:
1. Miért történik meg a 4. pont alatt az, hogy Defense + Megbízható fájlok közé kerül?
2. Miért nem az AV kivételek listájára kerül?
3. A Megbízható fájlok-nak van köze az AV részhez?
4. Ha a fájl mégis vírus lenne, akkor az ember egy Téves riasztás küldése a Comodo-nak opcióval elintézi, hogy a vírus szabadon garázdálkodjon?Szerintem Comodonak ez a része logikailag hibásan van felépítve, mert ha én egy antivírus téves riasztás miatt értesítem őket, azaz az AV részt kell lekapcsolni a fájlról, és nem a proaktív védelmet. Köszönöm a türelmeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged