- Milyen okostelefont vegyek?
- Méregdrágán érkezik Magyarországra a Model Y
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo V40 SE 5G - nem rossz ez se
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz radio100jozs #7490 üzenetére
Legtöbben az internet miatt váltanak, nem a percdíjak miatt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz radio100jozs #7468 üzenetére
Kevered a gézuskát a jégpuskával.
Ezt írta: "DIGI csak 4G-t épít, hanghívást csak VOLTE (Voice over LTE) képes telefonnal lehet majd rajta indítani"Tehát, csak VOLTE-s telefonnal lehet majd hívást indítani. Viszont ha nem VOLTE-s telefonod van most, és tegyük fel nem skypeon / viberen stb. telefonálsz, hanem a telefonod telefonálós menüjéből, akkor szerinted milyen protokollon keresztül indítasz hívást?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz István89 #7418 üzenetére
Nekem első alkalomnál azt mondták, hogy 18.00 óráig van a márkaváltós kolléga. Amikor 3. alkalommal próbálkoztam és sikerült is elintézni, akkor meg kb. 18.30 körül kerültem sorra.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dluinet #7407 üzenetére
Én is köszönöm, így már nekem is világos.
(#7410) G@ben: Még annyit hadd tegyek hozzá, hogyha bemész, és nem tudják mit kell csinálni, menj másik üzletbe, mert ha visszamész később ugyanoda, akkor se fogják tudni. Én kétszer voltam a Sugárban pl., és mindkét alkalommal más ügyintézők voltak, és úgy sem tudtak segíteni, hogy összeültek közösen megbeszélni. Konkrétan gúglizták a telefonszámot, amit fel kell hívni. Két emberrel is beszélt az Ügyintéző hölgyem, és egyik se tudott neki segíteni a vonal végén.
Ott álltam kétszer fél órát, mint egy hülye, teljesen feleslegesen, és a végén még csak annyit se mondtak, hogy bocs haver.Ehhez képest az Árkádban azonnal tudta a hölgy, mi a teendő és 10 perc alatt kész volt minden.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Igen, azonnal. Amikor indultam el onnan, már nem volt hálózat a blue-s kártyámon. Az új már működik is. 2000 ft-ba került, de azt mondta azért, mert megy rá 1000 ft egyenleg, viszont egy évig érvényes. Bár a *102# azt írja hogy 0 ft, tudok hívást indítani, és mobilnetem is van. Valami olyasmi rémlik hogy csak holnaptól lesz látható az egyenleg, viszont egy évig érvényes a kártya akkor is, ha addig nem töltök rá többet
-
Apollyon
Korrektor
Na mielőtt végleg lejárt, még utoljára szétneteztem magam a 133 megás csomaggal.
Jelentem, ma végre sikeresen megtörtént a márkaváltás, Domino csomagba. Gyakorlatilag azonnal, helyben megtörtént. Az Árkádban voltam, az Örs vezér terén. Az ügyintézés kb. 10 percet vett igénybe.
Fontos megjegyeznem, hogy a Sugárban lévő üzletet nem ajánlom, a sikeres Árkád akció előtt 2x voltam ott, és halvány lila gőzük nem volt egyik alkalommal sem, mi a frászt kell csinálni. Ráadásul még sekphejek is voltak mellé. Eléggé bosszantó volt. Egyelőre ne menjetek oda, bár panasz már ment ellenük.
-
Apollyon
Korrektor
válasz radio100jozs #7302 üzenetére
"visszaéltek a cég jóindulatával, és a cégnek egy forint hasznot nem hozva szétnetezték magukat"
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Victoryus #7299 üzenetére
"aktiválva nincs, mert minek"
Mondjuk azért, amit az előbb leírtam?
A régi nem fog működni, mivel BM adatokról van szó, mint már ezt is írtam. Btw, jogsival vagy útlevéllel is tudod még az adategyeztetést elvégezni. Feltéve, hogy nem jártak még le.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Victoryus #7296 üzenetére
Mivel az azonosítós oldal a BM (belügyminisztérium) adatbázisát kérdezi le, ezért nem a mobilszolgáltatónál van a gond. Én is így jártam tavaly egyébként.
Új személyi, akkor gondolom kaptál KEKKH-s aktiváló kártyát, meg elektronikus aláírás-t aktiváló kártyát. Előbbit neked kell regisztrálnod neten keresztül, különben addig nem fogadja el a személyidet. A személyihez meg a másik kért kód kártyához kaptál egy tájékoztatót is, olvasd el, és kövesd a rajta lévő utasításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Bizony, én is most kaptam az sms-t, hogy "az Ön által használt blue net S/ M/ L adatdíjcsomag kivezetésre kerül, a március hónapban esedékes fordulónapon már nem újul meg."
Ez azt jelenti, innentől vége a jó világnak. Hát akkor részemről ennyi volt a blue mobile, kezdeményezem is a márkaváltást.
-
Apollyon
Korrektor
Na rendelt már valaki az új 490 Ft-os, 300 megás netből?
-
Apollyon
Korrektor
Jó kis vita kerekedett itt Amúgy fején találtad a szöget, pontosan a 4000 Ft-os 4000 MB-os domino csomagra gondoltam.
(#7051) DarthFader: Eltérőek a felhasználási szokásaink.
A telekomos ajánlat MB/Ft arányra, és egyben rendelkezési állási időre jelen pillanatban jobb, függetlenül attól, hogy te ezt be tudod-e osztani vagy sem.Havonta én kijövök kb 250, nagyon max 300 MB netből, és ezt nem mindegy, hogy évi 4000 forintból teszem vagy tizenötezerből
-
Apollyon
Korrektor
válasz AttilaN #6914 üzenetére
Régebben nekem sem ment a 4G, így kértem új SIM kártyát emiatt, és küldtek. Kártyacsere kérő nyomtatványt kell beküldeni email-ben (legalábbis én így kértem). Kiegészítettem azzal, hogy ráírtam, 4G képes SIM kell. Illetve, ha neked nano méretű SIM kell, azt sem árt ha odaírod rá.)
-
Apollyon
Korrektor
http://krapub.nmhh.hu/
Itt lehet(ne) lekérdezni, hogy milyen szolgáltatónál van az adott szám, de úgy néz ki, hogy a mobilok közül csak a 3 nagy szolgáltatóét írja ki.
Nekem azt írja, hogy Magyar Telekom Távközlési Nyrt., egyébként a Telenortól jöttem át Bluemobile-ra.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bakbéka #6744 üzenetére
Próbáld meg a SIM kártyát egy másik telefonban. Lehet a SIM-mel is meg a telefonnal is gond, vagy tényleg a vihar tett be a hálózatnak.
Milyen idős a SIM? Nekem régen amikor még volt pannonos SIM egyszer csak meghalt, és nem volt rajta többé hálózat. Van ilyen, hogy kinyiffan.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz jozsi968 #6698 üzenetére
Már túljutottunk azon, hogy telekomunnikációs szolgáltatótól mindenképpen hívást is vásárolnunk kelljen. Pl. én az egyik kábeltv szolgáltatómtól csak internetet veszek.
Ez a hívást kell indítani dolog egy begyöpösödött, elavult rendszer. Én gyakorlatilag már szinte semennyit sem szoktam hanghívást kezdeményezni, csak és kizárólag VOIP-on, mivel ott jobbak a percdíjak
Ha pedig valaki internetezésre vagy bármi másra használja a mobil előfizetését, miért kellene kötelezően másra is használnia, mint amire vette? Főleg, ha mindig rendezi a számlát időben, szerződés szerint...
-
Apollyon
Korrektor
válasz Victoryus #6668 üzenetére
A 32kbps net az 4 KB/s sebességnek felel meg. Mobil nézetes prohardver egész jól betöltődik, időjárás app is rendesen működik vele. Email + chat alkalmazások is frankók. Mondjuk VOIP-t nem próbáltam. Opera minivel is frankón jönnek be az oldalak. A telefonom beépített mérője szerint én simán csinálok a 84 Ft-os nettel 1-1,5GB forgalmat egy hónapban
-
Apollyon
Korrektor
Kb. 2 hete online adategyeztettem, azóta jött sms hogy kaptam ajándék perceket. Azonban mással kapcsolatban nem érkezett sms, szóval remélem holnap nem kapcsolják ki a számom, főleg mert nem tudom hol és kire borítani az asztalt
-
Apollyon
Korrektor
válasz napocska2 #6627 üzenetére
"Az viszont külön tetszett, hogy a blue mobilos ügyintézőre várakozásnál időnként javasolták a fülembe, hogy a hosszú várakozási időre tekintettel próbálkozzam online a Telekom adategyeztetős oldalán.
Kipróbáltam, nem fogadta el a telefonszámom."Dettó. Kicsit sincs ám fejetlenség a cégnél. Még 1-2 ilyen húzás és húzok a trémobilhoz.
-
Apollyon
Korrektor
Az nagyon nagy öntökön rúgás lenne a szolgáltató részéről. Nyilván nekik is érdekük, hogy az előfizető ne veszítse el a számát.
Az adategyeztetés úgy szól, hogy jún. 30-ig mindenkinek el kell végeznie. Arról már nem, hogy sms-t is meg kell addig kapnia, különben ígyis-úgyis megszűnik az előfizetésed és a kukába kerül a telefonszámod, rajtad kívülálló okokból Ilyet egyszerűen nem lehet megcsinálni, jogilag ez bazi nagy blama lenne.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bakbéka #6568 üzenetére
Oké, én meg csak azért mondtam, mert mindegy, hogy most milyen okmány adatom szerepel Bluemobile-nál, a BM nyilvántartásában szereplő adatokat kérdezik le adategyeztetésnél, ezért sikerült a jogsimmal a dolog, holott azt még sosem használtam azonosításra – pedig régóta megvan.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bakbéka #6558 üzenetére
Új személyit 10 évente kap/csináltat általában az ember, legalábbis fiatal felnőtt korában. Szerinted, engem az hol érdekel, hogy a bluemobile-nak milyen személyi számom van meg? Mikor változtat ez bármin is, amikor ezt az adatot sosem kérdezik. Csak egy regisztrációs kötelező protokoll része.
Amúgy meg ott még a régi személyim volt megadva, azonban mégis a jogsimmal adategyeztettem. Na erre varrjál gombot.
Na de én varrok:Amit Indiant fórumtárs eme hozzászólásában linkelt, nyilvántartó.hu-t, ahol mindenki, mobilszolgáltatótól függetlenül tud használni és ellenőrizni saját adatait, ott sem működött, csak a jogsim, meg az útlevelem. Azonban a személyimet kiválasztva és beírva a helyes okmányazonosítót, hibát dob. Tehát valami gebax van a személyim regisztációjával. Ezek szerint ha ellenőriz a rendőr (gondolom ők is ezeket a BM adatokat kérdezik le), akkor baj van, mert nem lesz találat a személyimre. Szóval így kell érteni. A mobilszolgáltatók ugyanezt az adatbázist használják az egyeztetéshez.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Indiant #6528 üzenetére
Hali!
Köszi a választ neked is, meg McLaca-nak is. Valóban, a születési helynél a Budapest mögül lemaradt egy szám. De valami nagy baj van, mert csak a jogsimmal tudtam adategyeztetni, mindhárom oldalon. Amit linkeltél ott is, meg a blue és a telenyomor oldalán is.
A személyimet nem fogadja el, pedig októberben csináltattam...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Bizony van baj, minden adatot jól adtam meg és azt mondja, hogy:
"A megadott adatok nem egyeznek meg a központi nyilvántartás adataival!"
És az összes mező piros...
Pedig minden stimmel, a hiba az ő készülékükben van.
Hát ez ma nem nyert
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz hodostamas #6231 üzenetére
Én is szenvedtem, átraktam másik slotba a sim-et, úgyse ment, amikor megláttam a te kommented én is megnyugodtam
-
Apollyon
Korrektor
válasz hodostamas #6229 üzenetére
Nekem sem jó, de konkrétan nem csak a mobilnet, hanem nálam hálózat sincs, szóval telefonálni sem tudok, yeah.
Javítok, telefonálni tudok, csak a 1777 nem megy, meg az adategyeztetős zöldszám[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz radicspeter1 #6200 üzenetére
Nem mindenki olvasgat napi szinten fórumot, meg híreket. Másrészt az sms-t sem időben küldték ki, legalábbis én csak mostanában kaptam meg.
Aztán ott van az is, hogy kinek van kedve foglalkozni ilyen hülyeségekkel? Megint az agyhalott magyar bürokrácia, aminek abszolút semmi értelme nincs. Akinek pl. egyetlen darab sim kártyája van, azt minek szívatják? Miért nem azt, akinek van 5-10-20 stb.?
Amúgy igen, június 30. a határidő. El tudom képzelni hogy 29. és 30-án térerő is épp hogy lesz, annyira le lesz terhelve a 3 hálózat
-
Apollyon
Korrektor
"így akarják kinyírni a Blue Mobile-t? elég durva mennyiségű ügyfelet veszíthetnek"
Azért emiatt elveszíteni a telefonszámot jogilag elég masszívan támadható lenne...Mostanában küldték ki az sms-eket, én pénteken dél körül kaptam, mondjuk gondoltam hogy nem kéne azonnal felhívni, de felhívtam, és kb. 20 percig tartottam, utána meguntam.
Szerintem érdemes reggel csinálni, valszeg ilyenkor délelőtt elég sokan csüngenek a vonalon félrerakott telefonnal, headsettel.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Azért mert a GB-os csomagok már elég sok pénzbe kerülnek, mondjuk a 84 Ft-oshoz képest. Másrészt a direkt lehúzós mérés miatt jóval több pocsékba megy mire eléri a korlátot. Ha pedig már limitálva van, tök mindegy.
-
Apollyon
Korrektor
válasz radio100jozs #6102 üzenetére
Nem néztem utána, de biztos hogy Magyarországon az összes szolgáltató összes ügyfelének, mindnek, kivétel nélkül kötelező az adategyeztetés?
-
Apollyon
Korrektor
Régen pannonos voltam, azon belül a már rég múlt BEE csomagom volt, még diákként.
Akkoriban másodperc alapú számlázás volt, és megszűntették, azzal az indokkal hogy nem használják ki az előfizetők. Ez nyilvánvalóan hazugság. Az akkori Westel900-nál is volt mp alapú, illetve volt valami csomag amiben az első 3 mp ingyen volt... Szórakoztak is anno vele az osztálytársak.A perc alapú hívásnál legalább számon tudod tartani mennyibe fog kerülni, meg a jobb funkciókkal ellátott telókban van percfigyelmeztetés minden 45. mp-ben.
Ez a 10kB óránként felfele kerekítés viszont valóban féregség, pláne hogy ezt nem tudod lekövetni, sem pedig mérni. Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy ők kilo/megabájtban, vagy kibi/mebibájtban mérnek-e, mert előbbinél 1000, utóbbinál 1024 a váltószám.
A legrosszabb esetben, ha óránként 9 kibibájtot csal a rendszer, akkor az havonta kb. max 6-7 mebibájt között lehet összesen, 30 napra lebontva, ami annyira nem vészes. Mondjuk többszázezer vagy esetleg egymillió előfizetőre lebontva már nem semmi adatmennyiség.Ja upsz, várjál, 10 percenként méri... ja akkor szívás Az azt jelenti hogy akkor 6x annyi, vagyis legrosszabb scenario szerint 36-42 MB csalás/ hó. Klassz
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz klarkzone #6091 üzenetére
"E-szerint, ha jól értelmezem 10 percenként megnézi, hogy mennyit forgalmaztál, és kerekít. Persze a kerekítés felfelé történik (hát persze, mert az 2 az ugye tíz, eldobom az agyam...), hiszen a sok kicsi sokra megy... kicsi lopás nem lopás...
Szóval úgy éri meg netezni mobillal, hogy nyomod, aztán, ha hosszabb időre elrakod a telót kilövöd a mobilinternet kapcsolatot..."Aki GB-os csomagokat rendel, annak szívás, viszont kisebb csomagnál ha amúgy is spórolsz, tök mindegy. Ha belassítanak akkor még mindig 32kbps sebesség van, ami 4 KB/s sebességnek felel meg. Az előző havi időszakban is túlléptem a keretet, és legutóbb 50 MB-tal lőttem még fölé Mivel korlátlanul túl lehet forgalmazni, bekaphatják... Jó, nyilván nem ezzel fogok youtubeozni meg torrentezni, de egy telefonnál bőven elég emaileket meg chatalkamazásokat szinkronizálni képekkel/kis fileokkal.
-
Apollyon
Korrektor
Most először én is neten rendeltem meg, csak a 133 megásat. 107 Ft volt a kártyámon és nekem is sikerült
Előtte próbáltam a 333 megásat, azt viszont nem sikerült. Lehetett valaha akciósan azt egyáltalán, vagy csak a kiírt összegért?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
No már kipróbáltam, és tényleg csak 22 Ft-ot von le.
Sokan használtátok/-játok a blue mobile perceket? Merthogy már az is csak 22 ugye... Nekem nem érvágás, nincs is blue-s kontaktom#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz szupermacs #5670 üzenetére
Emailben küldd, előbb elindul a folyamat, utána felhívnak, és ott megmondják melyik napon megy a futár, és kérheted hova menjen. Ha jól tévedek csak te veheted át, szóval a munkahelyedre kérd – ha mondjuk éppen dolgozol.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz szupermacs #5668 üzenetére
Küldenek másikat, a régit meg nem kérik vissza.
-
Apollyon
Korrektor
válasz szupermacs #5666 üzenetére
Én is múltkor cseréltettem, csak nekem nem nano kellett [link]
Van a honlapon egy sim-csere igénylő adatlap, csinálj úgy ahogy a fórumtárs.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Megkaptam a 4G-s simet, de csak mini/micro sim törhető, nano pedig nem.
Nem érint a dolog mert pár hónapja van új telóm és abba a micro kell, csak itt olvasom sokan kérnek már nano simet, gondolom akkor van egy jó adag beragadt készlet még a régiből is... Csak szólok hogy ha valaki kér 4G-set és nano kell neki az külön emelje ki mindkettőt.
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Ha szeretnék 4G-s SIM kártyát, akkor ugye ezt a számot kell hívni: 36 30 440 8400
Na ez most hálózaton belül ingyenes vagy sem? – ha pedig nem, hívhatom külső számról?[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz milenda #5425 üzenetére
Legutóbb nekem sem ment telefonon keresztül, igaz én direkt kisebb egyenleggel próbálkoztam, azért azt nem kockáztatnám meg hogy levonjon egy ezrest alig több mint 100 mega netért... Neten még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #5379 üzenetére
Nagyon reggel van, szóval csak két havi jönne ki, de akkor is ;D
Viszont lehet jobban járok ha megrendelném egy hónapra a gigásat, azt kész, jövő hónapban meg próbálkozom újra.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Még nem rendeltem mást, ma este feltöltöm a kártyát, mert jelenleg 219 Ft van már csak – arra is gondoltam hogy lehet esetleg ez a baja, pedig ebből még 3 havi net is kijönne
Nem lehet amúgy tényleg, hogy egy bizonyos összeg alatt nem enged netet rendelni?
Mindegy, este meglátjuk. Csak az a baj, valszeg nem tudom annyival fetölteni hogy ne kockáztassam meg hogy ne tudjon levonni egy ezrest a netért.
-
Apollyon
Korrektor
Valami nem stimmel nálam a 90 Ft-os nettel.
Augusztus 16-án felfüggesztették a Blunet M-et, mert nem volt elég egyenlegem (990 Ft lett volna). Szóval lemondtam és megrendeltem az S-t. Azóta megint lefogyott a pénzem, és az akciós időszak is lejárt ma az S csomagban(, mert nem mondtam le, 990 Ft lett volna). Jelenleg 219 Ft van az egyenlegemen, de nem tudom megrendelni az M-et, mert azt mondja nincs elég pénz...Pedig ha a megszűnéstől számolnám a 90 napot, már akkor is meglenne, nov 14-gyel, és azóta már 16-a van, mégse működik...
-
Apollyon
Korrektor
válasz 4Grider #5124 üzenetére
Ötöslottón nem fog nyerni senki, legalábbis az 5-öst nem, mert egy pár éve már meg van csicskítva. Szóval amit megjátszol azt garantáltan nem húzzák. Megy a pénz a haveroknak, nem véletlen hogy csak úgy betiltották a nem állami szerencsejátékot is. Persze néha a médiába beraknak valakit hogy ne legyen túl gyanús, de humbuk az egész. Mindenesetre sok sikert hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Ez 7 évvel ezelőtt volt. Számomra 7 évig nem volt jobb ajánlat a vodafonnál (most sincs). 1 éve a telenyomortól is eljöttem. De egyrészt nem telefonálok annyit hogy nekem megérje a 19 ft a 33-mal szemben, másrészt a mobilnet ára számít a legjobban, és ilyen olcsón sehol nem kapok adatot, még akkor se ha csak pár megabyte-ról van szó, arról nem is beszélve, hogy tavaly novembertől idén júliusig egy fillért nem kellett érte fizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Oliverda #5102 üzenetére
Ez a "nem értem" a hwsw-n rádragadt divat?
Már azt is írtam, hogy nem a 2 forint (ami lehetett volna 10 is), hanem az ELV miatt. Vagy az elvek semmit nem számítanak?"a térerő, illetve lefedettség problémákon kívül semmit nem tapasztaltam az általad leírtakból."
Akkor minden tökéletes, senki másnak sem lehetett más problémája, mert neked nem volt. Ultimét szolgáltató, topik zárható De ha a 33 ft halottnak a csók, a vodafon meg annyira szuperjó és klassz akkor mit keresel még itt?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Oliverda #5099 üzenetére
Az, hogy csökken az áfa, nem történik semmi, majd visszaemelik az áfát a kiindulópontra, de ezzel ellentétben az eredeti állapothoz képest megemelkedtek a percdíjak, mindenféle értesítés nélkül. Reklám sms, az bezzeg van. Ez a nem épp ügyfélcentrikus. Ezen mit nem értesz?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nem a két forint miatt, hanem az elv miatt, hogy ennyire egyoldalú, enyhén szólva sem épp ügyfélcentrikus a hozzáállás. Ha ennyire kapzsik, hát legyen, de legalább szóljanak róla. Ez viszont egyenlő volt egy arconköpéssel. Ha szerinted ez így teljesen rendben van, arra nem tudok mit mondani
Igen, a 19Ft jobb mint a 33, de a mobilnetjük miatt viszont abszolút nem alternatíva.
-
Apollyon
Korrektor
A minap átléptem a kemény 33MB-os forgalmi keretet, és lelassítottak 32kbps -re. Úgy látom teljesen vállalható ez a sebesség legalábbis Telegramra bőven elég, BKK infó-hoz sem rossz, sőt, még a ph-t is lehet vele böngészgetni opera minin keresztül. Nem is értem, minek ide 4G
Apropó vodafon: a három nagy szolgáltató közül talán a voda a legszarabb, 6 évig voltam náluk. Anno, amikor csökkentették az áfát 25-ről 20%-ra, nem történt semmi, de amikor visszarakták 20-ról 25-re, akkor a percdíjakat megemelték. Ja és nem is küldtek róla értesítőt, mármint sms-t, meg abszolút semmit sem, hogy változik az ászf vagy akármi, onnan tudtam meg hogy mégis megemelték a percdíjakat, hogy hamarabb lemerült az egyenlegem mint kellett volna... a reklám sms-ek (vegyél ilyen meg olyan xart) bezzeg jöttek. Na ekkor lett elegem a vodából. Ok, ez már 7 éve volt, de gondolom azóta sem épp szeretetszolgálat. Ez a 19 ft-os percdíjas csomag meg nem tűnik annyira nagy ajánlatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #4501 üzenetére
Na megoldódott, szombat estére már lett netem... Érdekes ehhez miért kellett másfél nap. Mondjuk nem panaszkodom, fél évig használtam ingyen 15MB-ot havonta, és pont amikor lejárt kaptam még ajándékba 1 hónapig 333MB-ot. Azaz november óta most fizettem először a mobilnetért, 90 Ft-ot
–––––––––
(#4512) otps: a lent említett 30-as számot próbáltad már?
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #4498 üzenetére
Az előbb meg kaptam sms-t, hogy kikapcsolták, de a fennmaradó adategyenleg a kifizetett időszakon belüli fordulónapig felhasználható. Ez most a 1777-ről jött, de tegnap a 30-as számról jött vissza a válasz sms ahová elküldtem a lemondást hogy a kifizetett időszakon túl nem hosszabbítanak meg.
Szóval meg kellett volna várnom a 1777-ről jött smst, vagy most mi van, mert még mindig nincs mobilnetem de ugye a zsét levonták
-
Apollyon
Korrektor
Hali!
Tegnap lemondtam a BLUENET-et, mára kikapcsolták. Az előbb megrendeltem a 90Ft-os bluenet m-et, le is vonta a 90Ft-ot, de még nincs aktiválva. Újraindítottam a telefont stb. Valami baj van, vagy még várni kell vele amíg aktiválódik?
-
Apollyon
Korrektor
válasz #73820095 #3300 üzenetére
A rendszerük amúgy katasztrófa. Amikor még pannon volt, akkor jó volt. Ami még nagyon meglepődtem, hogy még régen az Astoria bemuatótermük is elég jól nézett ki anno, tényleg olyan volt mint egy mobilszolgálató ügyfélközpontja. Most meg, amikor be kellett mennem adatot egyeztetni, kb mintha valami sarki gsm boltban jártam volna, csak nagyobb hellyel.
...és azért kellett bemenni, mert ugye nem stimmeltek az adatok, az állandó címem nem is szerepelt a rendszerükben, úgy hogy havidíjas előfizető voltam. Mindennek tetejében még az ügyintéző sem tudta megoldani a problémát, csak napokkal később az IT.
Szerintem az van, hogy amióta abszolút külföldi kézben van, fogják, kiveszik a cégből a nagy pénzt, fejleszteni meg nem nagyon akarnak. Ezért szar az egész, és jön át a nép a másik kékhez
-
Apollyon
Korrektor
Telenoros voltam én is, szerintem akkor fordulónappal fognak elengedni téged is. Tőlem is megkérdezte az ottani ügyintéző shrác, hogy hová fogok menni és miért, mondtam blue-nál minden olcsóbb mint amit a dídzsúsz kivezetése után rám akartak sózni.
-
Apollyon
Korrektor
Igénylés dátuma szerintem tök mindegy, én azt a napot írtam be amikor aláírtam a szerződést. Nem oszt, nem szoroz, úgyis csak akkor mehetsz ha az előző szolgáltató elenged.
-
Apollyon
Korrektor
Ha magánszemély vagy, akkor értelemszerűen a vállalkozás részt üresen hagyod.
Számhordozásnál akkor fognak átváltani amikor az előző szolgáltatód elenged. Nálam például úgy volt hogy megkaptam a sim kártyát, de csak egy héttel később történt meg a váltás, mert az előző szolgáltatónál akkor járt le egy teljes hónap (havidíjas előfizető voltam).
-
Apollyon
Korrektor
válasz joelke HU #3201 üzenetére
Szerintem a futárcég is saras.
Amikor nekem nem a módosított címre vitték a kártyát, akkor a futár felhívott hogy wtf van. Aztán kérte a címet hova kérem és másnap hozta egy másik futár már a jó címre.
Amúgy tényleg eléggé szervezetlen a blue.(#3193) prozodus
(#3194) dimi11Akkor megnyugodtam Azért nem semmi milyen bakik vannak még a nagyobb szolgáltatóknál is.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Tegnap kaptam egy (reklám)sms-t a telenortól, pedig már lassan 1 hónapja elvittem tőlük a számomat. Mással is fordult már elő ilyen?
-
Apollyon
Korrektor
Nekem a telefonban mondta az ügyintéző hölgy, hogy ha nem tudom megoldani az átvételt, akkor írjak egy meghatalmazást és úgy átveheti más is.
Persze nem jó címre vitték, és a futár nem is adta át rokonnak a csomagot mivel nem volt meghatalmazás, hanem jöttek másnap már a jó címre és átvettem én.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
De, van lehetőség, meghatalmazás, aláírva tanúkkal, a meghatalmazott kifizeti a csomag ellenértékét, szevasz.
Amúgy meg lehet más címre is kérni (pl. munkahelyre), és nem kell meghatalmazásokkal bohóckodni.
-
Apollyon
Korrektor
Azt írták hogy "most 15MB adatmennyiséget díjmentesen forgalmazhat 30 napig."
"Akkor kedvezményes, ha az utolsó aktiválásuk óta eltelt 90 nap (fordulónapon automatikus újraaktiválás is számít)."
Ezt nem értem, milyen kedvezmény? Hogy a 90 Ft 2 hónapig érvényes utána többe kerül vagy mi?
Vagy megrendelem a 90 Ft-os netet, és minden hónapban csak úgy simán újraaktiválódik? Ha túllépem lassítás van vagy lekapcsolás?
-
Apollyon
Korrektor
Tegnap este 8-éjfél között elvileg aktiválták az előfizum, mármint átjöttem a telenortól, de csak reggel kapcsoltam be. Reggel kaptam egy sms-t, hogy kaptam 15MB mobil adatforgalmat ajándékba ami 30 napig érvényes.
Két kérdésem van:
1. Erre a 15 megára rárendelhetek, vagy inkább ne mert elveszik?2. Mint zsírúj előfizető, a régi, elvileg kivezetett 90 Ft-os, 33MB-os netet meg tudom rendelni, vagy nekem már csak az új van?
-
Apollyon
Korrektor
válasz betyarr #3052 üzenetére
Nos, engem tegnapelőtt hívtak fel, hogy a telenor elengedett, és másnap (tegnap) hozzák ki a simet, kérdezte milyen címre. Mondtam az otthoni címem. Aztán leesett, hogy ahelyett hogy meghatalmazásokkal bohóckodnék, inkább visszahívtam őket, és kértem módosítsuk a címet, amit állítólag meg is tettek.
Aztán végül persze csak az otthoni címemre vitte a futár. Beszéltem vele, mondta hogy akkor már nem tudja elhozni a munkahelyemre, másnap viszi majd egy másik futár és így is lett.
Szóval nem tudsz variálni, oda kérd, ahol ottleszel reggel 9 és 17.00 között. Budapesti vagyok, mindkét helyre 10-11 óra között kézbesítettek, ebből azt gondolnám elég valószínű hogy délelőtt viszik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz betyarr #3047 üzenetére
Nekem pont ma hozták be a munkahelyemre, szóval igen. Oda viszik, ahová kéred, csak legyél ott. Az pedig fontos, hogy ha rokon / barát stb. veszi át, akkor írásos meghatalmazás kell.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #2992 üzenetére
Ma voltam telenornál. Azért nem egyezett a cím, mert nincs állandó lakcím rögzítve az előfizetésemen (számlás)
És még most sincs, ugyanis nem tudták a problémát megoldani, szar a rendszerük. Fú baz. Szóval most várnom kell az sms-re, hogy megoldották.Ezt követően akkor mégegyszer elküldhetem a Bluemobile email címére ugyanazt a dokumentumot, vagy csináljak újat? A dátumok miatt kérdezem.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #73820095 #2989 üzenetére
De beleszámított mert végül nem hívtak, a napok órára pontos számával meg ne törődj és ne próbálj engem provokálni a személyeskedéseddel.
(#2991) prozodus: holnap bemegyek és elintézem őket. Azért remélem látni fogja az ügyintéző hogy ment már kérelem a számomra más szolgáltatótól.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Konkrétan az egész. Azt írja a levélben: város, irányítószám, közterület neve, házszám. Ez már régóta mind ugyanaz. Xar a telenor rendszere az a helyzet. Ahhoz hogy rendezni tudjam mehetek be megint az ügyfélszolgálatra bohóckodni. Tényleg tökre van erre időm (nem).
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fecogame #2979 üzenetére
Na mire hazaértem kaptam a telekomtól egy levelet, hogy a telenyomor elutasította a számhordozást mert nem vagyok egyértelműen azonosítható.
Felhívtam a telenyomor üfit, ott meg jelszó nélkül nem tudok velük intézkedni, hiába a saját számomról hívom, adatok alapján nem egyeztetnek csak valami hülye jelszóval amit soha nem használtam.
Ezek agyhalottak, komolyan mondom.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
Okt. 21-én küldtem el mailben a számhordozási igényemet, 22-én kaptam visszaigazoló emailt. Azóta nem kerestek. Azóta eltelt 6 munkanap. Ha valami gond lenne, azt is jeleznék, ugye?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Frosttide #2936 üzenetére
Őszintén szólva, szerintem így 2015-ben simán meg lehetne oldani a sim-ek aktuális készletét. Csak ki kellene építeni hozzá a rendszert (ami gondolom most nincs). No offense, csak mondom hogy elviekben lehetőség lenne rá, viszont tényleg közel sem akkora a piaca ennek hogy megérje.
-
Apollyon
Korrektor
Elküldtem nekik mail címre a számhordozási kérelmem, de nem adtam meg kapcsolattartó telefonszámot, csak email címet. Az gáz?
Igazából azon a számon kívül amit át akarok vinni máshol nem tudnának elérni...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz ledgeri #2665 üzenetére
Ez jó hír, én akkor fogok váltani ha értesít a telenor hogy offolják a csomagom. Ezt pedig 30 nappal a váltás előtt meg kell tegyék, addig meg igyekszem a legtovább kihasználni a 24 ft-os percdíjat. Szóval akkor ha 1 héttel számolunk kényelmesen jövünk ki.
-
Apollyon
Korrektor
Ezek a Bluenet M meg S mennyi adatforgalmat tartalmaztak? Mire elkezdtem nézegetni ezt a szolgáltatót, addigra ezek már nem voltak a weboldalon. Amúgy ide tervezek váltani előfizus telenyomorról :/
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Új Sony WH-1000XM4 Silver Platinum
- Dell Latitude 5590,15.6,FHD,i5-8350U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN10,IR kamera
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
- iPhone 12 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (283)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM Only (281)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest