- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78646 üzenetére
Általában a kisebb ventilátorok szoktak gyorsabban forogni. Egy nagyobb ventivel el lehet érni ugyanakkora légszállítást alacsonyabb fordulatszámon is. Meg függ a lapátok kialakításától is. Nálam a cpu ventinek már megjött a hangja 2000 felett. Persze én se gondolom, hogy ennek helikopter hangja lenne. Egy jól szellőző, zárt házból talán csak alig lehetne kihallani. És ha zavaró, akkor szoftverből kicsit csendesíthető.
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78641 üzenetére
Nem tudom pontosan mire gondolhattak, sajnos nem vagyok jó angolból. Vagy olyasmire hogy dadog az egér, videó, görgetés, stb, vagy a ventilátor lapátokat rángatja, pörgeti fel időnként. Talán az első áll közelebb a valósághoz, de ilyenről még nem hallottam, hogy terhelés nélkül ilyeneket csinál egy vga. Viszont láttam olyan gpu-z képet is erről a kártyáról, ahol gondolom kézi beállítással engedték 74 fokig melegedni, így már csak 1670-et pörgött közben a ventilátor. Valószínűleg sokkal halkabb lett. (Ha nincsenek matricázva a csavarok, akkor minőségibb pasztával is át lehet kenni a gpu-t, biztos segítene az is.) Esetleg kérdezz rá a topikjában is, talán van pár tulaj ott.
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78636 üzenetére
Itt van kettő teszt. Ez a változat olyan gyenge közepes lehet. 71-72 fok, 2400-on pörgő hangos ventilátor. Szerintem azért vállalható, de a teszt végén van egy érdekes megjegyzés:
" Also, we encountered micro stutters when the graphics card is in its idle state and zero-decibel mode is active. This is something we reported under the Inno3D GTX 1660 Twin X2 and it’s disappointing to see that Inno3D hasn’t fixed this. " -
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78633 üzenetére
Konkrétan melyik változat? Az inno is egy régi, megbízható gyártó. A felsőbb kategóriában vannak jó hűtéssel szerelt kártyáik is, de szinte minden szériánál szokott pályázni a legfapadosabb címre is. (Magas hőfokon, zajos ventilátorral üzemelő vga-k.) Persze ettől még nem lesz megbízhatatlan, de ha valakinek fontos pl. a félpasszív üzem, csendes működés, akkor ne az inno3d legolcsóbb kártyáiból válasszon. Nekik is vannak drágább, jobb kártyáik is.
-
HollyBoni
veterán
válasz
dani0113 #41903 üzenetére
Attól függ melyik játéknál akarsz sok FPS-t. Régebbi játékokhoz régebbi driver jobb, de ezeket általában kitesztelik az userek, rá kell keresni melyik a legjobb az adott játékhoz. Tele van a net vele. Én is így csináltam, brutális különbségek vannak driver és driver közt.
-
shootme2
senior tag
-
shootme2
senior tag
válasz
dani0113 #41824 üzenetére
A zalman honlapja szerint 290mm-es kártya fér el benne az általad említett 760 pedig 295mm tehát valószínűleg befér. Szerintem abszolút nem éri meg lecserélni teljesítményben szinte 0 a különbség. [link]
vitemerius: A 9600GT DDR3-as a 650Ti DDR5 ez rögtön kompenzálja a sávszélesség különbséget illetve ha kevés lenne nem lenne 2-3X erősebb mint a 9600GT.
-
Ximo
tag
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
A zúgás szerintem egyszerűen attól van, hogy rettenet hitvány kis hűtő van a kártyán és hangos ha elkezd melegedni játékok alatt.
Nálam csak egy napig volt a Zotac gtx 660 TI AMP edition (pont a fent említettek miatt menti s vissza a boltnak, és azóta is várom hogy visszaadják az árát), az is adott mindenféle cicergő hangot, de fagyást nem tapasztaltam.
A melegedés főleg egy kevésé szellőző házban gond lehet, driver-re nem gondolnék (Nvidia driverei nem szoktak hibásak lenni az AMD-vel szemben), proci- VGA tuning szintén lehet a gond forrása....
Ja és a tápot én is kizárnám, mivel egy raider 55 röhögve el kell bírja -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
dani0113 #41521 üzenetére
"ezek számítanak most"
esetetdben a zúgás és a fagyás közel sem biztos, (sőt inkább nem az), hogy bármi köze lenne egymáshoz.1. zúgás.
neked is azt mondom, hogy indítsd el a 3dmark06-ot, és fülelj az első pálya 2 villogós, golyószórós részénél. ha ott zúg, zenél, úgy mint amit máshol hallasz, az a táp. idáig én minden tápot meg tudtam ezzel szólaltatni, csak a mértékük nagyon eltérő. (a júzerek többsége a ventik miatt eleve ezt meg sem hallja.)
de ettől a táp még feltétlenül nem hibás.2. fagyás. 90%, hogy az előbbi zajnak ehhez semmi köze. (kizárni persze nem tudom.)
a táp eleve elég erős is, egy ágon bőven lead annyit, amire szükséged van.
képkimerevedéses fagyásban volt bőven részem.
rendszerint 3 fő oka lehet. instabil proci vagy vga beállítás. (húzod valamelyiket?)
ezek túlmelegedése, ami szintén insabilitási problémát okoz.
és a driver. én dirt2-nél jártam így, amiket írsz. zajos is volt a táp tőle, ki is fagyott folyton. eredeti játékkal!
próbaképpen el kezdtem visszalépkedni a vga driver-ekkel, mire találtam egyet, aminél megszűnt a jelenség.
de mire erre rájöttem...
megtaláltam: itt írtam a problémáról.1* alaplap nem szerette a memóriákat, és a shift1 produkált olyat, hog ykb. 5-8 mp-re megakadt a kép, miközben maga a játék folytatódott. rendre az árokban végeztem. próbáltam physx-szel vacakolni, minden.
amikor vettem új ramokat, megszűnt a dolog.
sosem gondoltam volna, hogy ram okozhat ilyet.és a warezolt játékok is okozhatnak ilyen problémát...
tehát sose akard előre tudni vélni, hogy mi és mire van hatással.
1. tápcücörögtetés 3dmark06-tal.
2. nézz olyan játékot, ahol van fagyás, és dx 11->9 kapcsolási lehetőség.
3. különböző driver-ek kipróbálása.
4. tuning vissza, alapbeállítások. -
kona005
senior tag
válasz
dani0113 #41340 üzenetére
A 3,14csába!
Persze hogy elmúlik mivel már nem kap akkora terhelést a kártya. Nem tudom hogy egy hangról beszélünk-e esetleg ha egy rövid videót tudnál róla csinálni akkor az sokat segítene. Amúgy nekem már mindenféle hangot kiadott már mindenféle kártya de soha nem lett egyiknek sem baja, úgy tudom a következő tulajoknál sem.
Lehet h tök másról beszélsz mint én, azért mondom így nehéz megmondani. Eztjólmegasszondtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest