- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brian_GT
őstag
válasz
Csupingo #87646 üzenetére
Nekem az gyanús ami a vga specjébe van írva a hdmihez ez a zárójeles dolog, amit becopyztam, hogy ,,HDMI™ x 1(Supports 4K@60Hz as specified in HDMI™ 2.0b)"
Ez nem tudom mire akar utalni, de sztem a hdmi 2.0 to hdmi 2.0-nál itt lesz ludas valami.
Azért gondolom ezt, mert ott egyáltalán nincs is kép, most meg áttudom bármikor rakni 4K60-ra a használt displayport to hdmi 5 méteres kábelemmel csak itt meg ugye sztem gyenge a kábel...valszeg a hdmi nem 2.0 csak 1.4...hisz ha a dp oldala is ,,régi" az is min 1.2 az meg ugye átviszi a 4k60-at..szóval itt gyönyörűen van kép minden csak ugye mint mondtam lockolja a beállításokban mind a tartományt mind a szín-t és csak ez a vacak YCbCr420 azzal meg bűn ronda.
Viszont a TV maga meg tudja amit kell, mert ha nem tudná a PS5-el is gondok lennének 4K alatt de nincs.
Szóval itt én még mindig azt mondom a kábellel lesz a gond.
Mindegy szerzek valahonnan akkor egy min displayport 1.2es to hdmi 2.0 kábelt 5 méterben és meglátom. dp 1.4 to hdmi 2.0 elég ritka ahogy néztem de 1.2 to hdmi 2.0 van sok szóval annak elégnek kell lennie. -
Brian_GT
őstag
válasz
Csupingo #87644 üzenetére
Szia!
A TV bár 4-5 éves, de 2 csatlakozója tuti tudja a 4K60at sőt sztem mind, ebből 1 ARC stb szóval ez rendben van. Ezért is írtam a PS5 is megy szépen, bár tény nem írtam le ezekkel tisztában vagyok.
Kipróbáltam mindegyikben egyiken se jó, amint rádugom meghal. Nem talál jelet onnantól.
Nincs külön PC opció, automatán megtalálja szépen mivel dolgozik, ilyen gondom sohasem volt ,meg mint említettem full hdben használtam mindig is.
A HDMI 2.0 to HDMI 2.0 kábelt kipróbáltam most nincs fél órája, ugyan ez a jelenség. Lehall, nincs jel.
Tudok 4K60at létrehozni az eredeti most is használatos DP to HDMI kábelemmel. Ami mivel nem most vettem nem tudom mit tud de gyanítom a DP oldala min 1.2 az pedig már alapból tudja a 4K60at...és a HDMI oldala is szerintem 2.0 de az nem biztos, ezért próbálkoztam első körben egy full HDMI kábellel. Sikertelenül.
A beálíltásokat pedig automatikus tiltja az nvidia a fenti esetben.
Mostani kábel: tud 4k60at de YCbCr420 és minden más is szürke, nem tudom állítani.
HDMI 2.0 to 2.0: nincs jel, lehall.Mi lehet a gond. Az hogy 3m-nél hosszabb távolságon próbálkozom? Mármint a hdmi to hdmi kábel esetére gondolok most. 5m-es kábelt vettem mert kell annyi. NAgyon nagy mokkolás kéne hogy megoldjam 3 méteressel. Azt tudom hogy a PS5-ön 3 méternél hosszabb kábelen nem megy át a 4K jel. Ez tapasztalat meg tudva levő is.
PC és TV között is ugyan ez a szitu? Csomó embert tudok aki 5 méterrel használja...lehet ők 2.1-el és erősebb a jelük? -
-
TcK-BOY*
tag
válasz
Csupingo #87496 üzenetére
jelenleg csak az Aorus van meg, illetve csak CS-vel játszok
Más játékkal nem igen tudom tesztelni, de majd ránézek, most első körben szétkaptam a VGA-t azért volt mit kiszedni belőle(tegnap vettem Hardveren), kap új pasztát meg padokat, aztán egy teszt.
De a táp csere valószínüleg aktuális lesz, már csak azért is mert nem mai darab ez a mostani, aztán hátha. -
Xesxow
csendes tag
válasz
Csupingo #87450 üzenetére
Igen ITX alaplap, mATX méretű házban, fektetett pozícióban. Duplaventis (12 és 14cm) Thermalright procihűtő, az mögött közvetlenül a házon egy 14cm-es Thermalright venti, felette egy 14 és 12 centis venti, elölről meg egy 18 centis tolja a levegőt. Azonban az alaplap 40 fok körül szokott lenni, de elég zsúfolt, szóval az talán reális.
Viszont ez már az első indításnál így indul, tehát hidegen is egyből ez a hiba van. Elvileg a lapon (AsRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac) is a legutolsó BIOS-van, de akkor azzal is csinálok egy BIOS cserét.
Tápegységem zsír új van, azért, hogy ne érhessen semmi csoda...Amúgy egy CHIEFTEC A-80 CTG-750C 750W.
A másik gépben próbálás is tervben van, amint sikerül másik gépet találnom, vagy a régit összerakni és abban, csak időm nem tudom mikor lesz rá. De az is lehet, hogy belerakom most a GTX 1050 Ti-t, de használtam azzal is első körben a lapot kb. 2 napot, annál nem rémlik ez a hiba. A 2070-nél hallani ahogy játszik a fordulattal, mert nagyon halk "horkoló" hangja van olyankor, a 1050-nél nem hallottam ilyet, pedig azon kettő és nagyobb venti van.
Update:
Játszottam vele egy órát, most játék után 23%-on mennek a ventik ingadozás nélkül. -
Xesxow
csendes tag
válasz
Csupingo #87445 üzenetére
A GPU 300 Mhz (~7% terhelés), a memória 101.3 Mhz-en (~3% terhelés) működik alapból, terhelés nélkül.
A GPU 28 °C az úgynevezett Hot Spot-ja 39.8 °C-on mozog.
A gépet most raktam össze, tehát a Win is teljesen friss, az AB-t utólag tettem fel csak a hiba miatt. Az nVidia drivert frissítettem, ezt elfelejtettem írni, hogy abban a pillanatban, ahogy az eltávolításkor elmegy a kép egy pillanatra, akkor addig megállnak a ventilátorok és a kép újramegjelenése után pár másodperccel megint elkezdi a hibát. De gondolom ez az órajelek megszűnése miatt van így.
Amúgy még érdekes, hogy a GPU-Z-ben a Fan 1 és Fan 2 azonos %-on áll, azonban fordulatban 100-200+ eltérés van és ez felváltva változik, hol az egyik gyorsabb annyival, hol a másik.
Megpróbálom akkor, hogy törlöm teljesen DDU-val a drivert és mondjuk egy pár évvel ezelőttit feltelepítek. -
Talala
senior tag
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #86057 üzenetére
Mekkora már! Magára hivatkozik...
A habil Dr. Doktor Professzor
Ha már hivatkozol a PCIe 2.0-re megkerestem neked: * [Forrás]
Wikipédián is olvashatod egyébként a 75W, csak ott a forrás hivatkozás doksija nem elérhető. A 75W a 3.3V+12V kombinációjára értendő összesen, miközben a 12V limitje 66W (5,5A) -
Razor18
tag
válasz
Csupingo #86003 üzenetére
Igen, azokból már kivettem a pipát. És a fast boot-ból is a Power managementben. Mégse látok semmit a fagyáskor, csak tök sötét képernyőt, viszont a gép érdekes módon még áram alatt van, csak akkor kapcsol ki, ha megnyomom a powergombot, és nem is kell nyomva tartani.
-
Razor18
tag
válasz
Csupingo #85982 üzenetére
Pár hete cseréltem a VGA-t egy 3080-ról 4080-ra, de világéletemben Nvidiám volt. Attól még maradhatott az előző driverből valami szemét? Esetleg telepítsem újra a gyári drivert (ami 2 napja jött ki, az előző meg június végén), úgy, hogy bepipálom a telepítéskor a "Perform clean installation"-t? Mondjuk a fagyások már az előző driverrel is előfordultak...
Vagy inkább kezdjem eleve a DDU-val, bár az tán picit rizikósabb, Safe módban kell stb., nem? -
Razor18
tag
válasz
Csupingo #85972 üzenetére
Eseménynapló: Critical, ID 41, Kernel Power, utoljára ma reggel 6:13-kor.
"The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."
Rögtön ezután még született egy Bugcheck bejegyzés:
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000116 (0xffffcb0210e50010, 0xfffff8036f98fe60, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 9d9edb69-2e52-420b-8dbf-3ec3c037a86d.
A Memory.dmp file egy 1,6 GB-os fájl. -
Razor18
tag
válasz
Csupingo #85972 üzenetére
⁹Köszi, a táp 1200 W-os Zalman, a ház tele van ventilátorokkal, a GPU hőmérséklet sose megy 70 fok fölé. Nem kell hozzá nagy terhelés, ma reggel sima böngészés közben fagyott le. Remélem tényleg driver gond. Bár előtte egy 3080-as volt, AMD sosem, így mindig Nvidia drivereket frissítettem a gépemen. Ha jól emlékszem, a telepítéskor ugyanott kiválasztható a DDU-s takarítás is. Hátha segít...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csupingo #85927 üzenetére
Azok videó lejátszásra sajnos bajosak.
#85928 Aprósólyom : Köszi, hogy megnézed. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Én amúgy úgy értelmeztem az írást, hogy attól függetlenül, hogy a szabvány már támogatja, nem biztos, hogy a DP++-ot implementálják az adott eszközre, hanem ez mindíg a gyártó egyéni döntésén múlik.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csupingo #85844 üzenetére
Ennyire nem biztosak ezek az átalakítók?
Régebben is kérdeztem valahol és ott azt az infót kaptam, hogy DP->HDMI átalakítás esetén nem probléma, csak fordított esetben kell aktív átalakító (amik meg méregdrágák). Meg amit linkeltem ott is árulnak 4K / 60Hz-eset is. A Vention meg ezek közül a kínai márkák közül elég jónak számít.
Amúgy a DVGA-t szeretném a filmezéshez is használni, mert lehet tolok rá egy kis MadVR-t is, ahhoz meg kell a "kakaó". Meg az én szememnek az Nvidia kártyáknak valahogy szebb színei vannak, mint ezeknek az Intel IGP-knek, ami a procimban is van.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csupingo #84913 üzenetére
Örülök, ha édesanyám a WIN-t elkezeli.
Már jó ideje a WIN10 van a laptopján és így is akad gondja a normál használattal. Ezért Linux-ot kilőném.
A Win7 pedig már régen nem támogatott oprendszer....
Amúgy régebben volt egy Q6600 G0-s CPU az alaplapban.
- Core 2 Quad Q6600
- 4 magos
- 2,4 GHz frekvencia
- 8 MB cache
- 1066 MHz BUS sebesség
- 105 W TDP
- 65 nm csíkszélesség
- Kentsfield "Code name"
Tuninolni is próbáltam....3.2 GHz-ig jutottam vele.
Ekkor még stabil volt a rendszer.
Hú de régen volt
Lehet szét is nézek Q proci ügyben ! -
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #84731 üzenetére
Nem fogalmazott pontosan. A 1440p@144Hz-t nem bírja. De szerintem iGPU-nak bírnia kellene. Vagy ha nem is 144Hz-en, de 1440p@120Hz-t szerintem igen.
Mert az iGPU hiába bír DP-n 4k@60Hz, az alplapra integrálásnál, előfordul, hogy nem követik a legmagasabb specifikációt, csak alacsonyabbat.
Egyébként egy i5-3470 le tudja játszani akadás nélkül a youtube VP9 1440p@60fps videókat.#84730 thedivision2: 1440p@120Hz-t sem bír?
-
Pikari
veterán
válasz
Csupingo #84697 üzenetére
Azért egy csodabenchmark lefuttatásából ne nagyon vonjatok le messzemenő következtetéseket. Nagyobb különbség lesz egy pci-e 1.0 vagy 2.0 alaplap esetén, vagy egy olyan cucc esetén, ami mondjuk glvertex3f/glvertexarray szintű őskövület technológiával renderel. De a játékok nagy részénél igaz az, hogy ha van legalább egy pci-e 3.0 támogatású alaplapod, akkor a 4x azért elegendő lesz a játékok és toolok döntő többségéhez.
-
ricsi99
addikt
válasz
Csupingo #84692 üzenetére
Én sokat tesztelek igy vettem egy "Risert"-t ami ugye pcie 2.0 X1
Trémárkok nem nagyon érzékenyek a sávszélességre mert ugyi betöltik s vram-ba a cuccot és fut... persze játékok és ahol nagyobb adatmozgatások vannak a gpu-cpu közt ott belassul... de tesztelgetésre kiválló a leglassabb cucc is -
7Sony7
addikt
válasz
Csupingo #84657 üzenetére
Köszi. Újonnan nem veszek, annyit nekem nem ér. Úgy nézem a burkolat miatt nem lesz a befér ide, át kell gondolnom az egészet.
Ha mégis találok, a táp próba jogos!sz.istván: Igen, úgy néz ki kellene egy másik gép... Sokallom az árát.
Lehet veszek egy gt 1030 at, eddig is az volt benne, csak azt odaadtam a gyerkőcnek, nekem meg így nem maradt csak az alaplapi.
-
7Sony7
addikt
válasz
Csupingo #84655 üzenetére
Köszi srácok, megmértem, sajnos csak ennyi hely van. Brand hp gép, hp alaplap. Mondjuk ráférne a csere, lga775+q9400 van benne. Csak éppen még bírná egy darabig egy jobb vga-val, ezért (na meg akkor kellene alaplap,proci ram is) ne szivesen cserélném. Megpróbálok olyat keresni amit linkeltél, hátha van normális áron. Bár annak meg ne tudom, nem kell-e nagyobb táp. Most a gyári 375w-os van benne.
Sz.istvan: neked is köszi. -
-
thedivision2
aktív tag
válasz
Csupingo #84632 üzenetére
vp09.00.51.08.01.01.01.01.00 (271) / opus (251) a codec száma. Próbáltam Edge alól is, de Firefox az elsődleges böngészőm. Érdekesség lehet még, hogy ilyenkor maga a többi videó thumbnail képe (jobb oldalon) is marha lassan tölt be, ilyen másodpercenként listáz egyet.
-
vitya81
tag
válasz
Csupingo #84505 üzenetére
Az előző lap is UEFI-s volt (Asus Z97-A). Nem is érdekelne annyira a dolog, csak 1-2 kezdő beállítást szeretnék megcsinálni bios-ban pl. RAM xmp profile-t), utána úgysem lépkednék be. Megpróbálom majd integrál vga-ra csatlakoztatni a monitort (bár tegnap úgy sem volt kép egészen addig, míg el nem távolítottam a vga-t). Láma vagyok kicsit, de mi az a csm mód és hol találom? Az biztos, hogy nem telepítem újra a windowst, meg a programokat emiatt. Más megoldást kell keresnem. Köszönöm az infóidat, majd kutatok még itt a topikban.
-
vitya81
tag
válasz
Csupingo #84495 üzenetére
Na az van, hogy BIOS reset volt, és BIOS update is. Utána indult a gép dedikált vga-val. Viszont az a helyzet állt elő (ilyet még nem láttam), hogy ha indítom a pc-t és 'del'-lel be szeretnék lépni bios-ba a bootoláskor, akkor nincs kép. Ha nem nyomkodom a del-t, akkor minden oké. De boot logot nem is látok. Ha nem nyomkodom a del-t, akkor egyből windows
bejelentkezés a következő kép, ami fogad. mi a f@sz.?! -
Mrender
csendes tag
válasz
Csupingo #84451 üzenetére
A legfrissebb f64c BIOS van fent, tegnap frissítettem. BIOS resetet nem csináltam csak kikapcsoltam a pbo-t. Így sem jó. Az 5600-at januárban vettem, előtte egy 2600 volt. Tavaly augusztustól egy rx 6600 volt a gépben.ezt a múlt héten lecseréltem egy rx 6600 xt-re. Mindkettővel ugyanezt csinálta.
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
Csupingo #84398 üzenetére
Köszönöm a tippeket, kiderült a probléma oka, így a megoldás is.
Az említett energia beállítást kellett normálra vennem maximális helyett. Az egészben az volt a vicces, hogy ezt már korábban próbáltam, de nem oldotta meg. Most kiderült, hogy nem elég a megváltoztatott beállítást alkalmazni, mert úgy még nem változott semmi; ezért hittem azt, hogy nem ez lesz a megoldás.
A gépet újra is kellett indítani. Innentől már alkalmazta az új beállításokat, és egyből leestek az órajelek, így a fogyasztás is, így a hőmérséklet is, és most passzívan is 40 fok körül tartja.
Maradt 144hz, freesync on, ezek már nem emelik meg az órajelet. -
RudiSZT3
csendes tag
válasz
Csupingo #84396 üzenetére
Magán a monitoron állítottam 60Hz-re, de ellenőriztem az nvidia control panelen is, ott is 60 volt.
MSI AB van fent, de nem emeltem semmilyen értéken.
Külföldi fórumon annyit olvastam, hogy érdemes uncheck-elni azt a beállítást, hogy allow oc on startup, vagy vmi ilyesmi. Attól függetlenül is, hogy semmilyen oc-t nem alkalmazok, csak ami gyárilag is van.
Ezt majd ki fogom próbálni.
Meg legfeljebb azt is, hogy kilövöm az AB-t, és ránézek gpu-z-vel. -
-
válasz
Csupingo #84260 üzenetére
drivert úgy cseréltem, hogy az amd telepítővel leszedettem, majd megint felraktam. a windwos frissítő is adott drivert csak kézzel kellett elinditani. azt is kipróbáltam.
a kijelző érzékelés kényszerítése hogy működik? a windows-settingsben van olyan opció, hogy kijelző észlelése, de ott csak 1 monitort érzékel, ami a hdmi-n lóg. most az amd software-e is fel van telepítve,de abban nincs észlelés opció. /..én nem találtam../
beszerzek egy nativ dp-kábelt, mert nagyon nem hagy nyugodni. eddig ez a gépfejlesztés csak visszalépés és ezáltan pénzkidobás volt -
válasz
Csupingo #84253 üzenetére
a legfrissebb bios van rajta. tegnap cseréltem memóriát is, mert még a régi, lassú 4x4 gb ramom volt. most 2x16gb van benne, 3200-es alap órajellel. na azóta nem jön ki egyátalán kép a displayportból. ha nincs rádugva hdmi-n valami, akkor 1 hosszút és 3 rövidet csipog.
ma vettem már egy dual-linket dvi kábelt is, mert azt hittem, hogy a dp-dvi adapternek csak az a jó. de nem segített.
vagy a displayport rossz, vagy a processzor. mivel már nincs meg a régi alaplapom, már tesztelni sem tudom a komponenseket. ezt már elengedem.
vadászok ebayen gt710-et. hátha lesz olcsón és az fogja majd meghajtani a második monitort. -
törölt tag
válasz
Csupingo #84001 üzenetére
Megnéztem közben a hivatalos fotókat, azon sincs matrica.
A garancia nem számít, mert ebayes vásárlás, a lényeg, hogy jól működjön.
De lehet megkérdezem az eladót, nekem a bal felső egyik csavar gyanús. Nem gáz, ha szétszedte, csak reméljük jól is rakta össze, bár egy újrapasztázást még én is meg tudok csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest