- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
efi99
őstag
válasz
richie8 #81771 üzenetére
Gondolom már nem aktuális, de leírom, hogy nálam mi oldotta meg, mert én is belefutottam kártya csere után ebbe a "a Windows leállította mert az eszköz problémákat jelzett (kód: 43 hibába) és aránylag gyakori ez a hibakód egyes típusoknál.
Szóval nálam is fütyült a driver teljes legyalulására (DDU-val pedig), Windows által feltett Nvidia driverra, legfrissebb driverra stb, csak alap VGA-ként működött és sárga felkiáltójeles maradt, még a monitor is eltűnt az eszközkezelőből.
Ez a script oldotta meg csak és kizárólag:
[link] -
efi99
őstag
válasz
varmi2 #78930 üzenetére
Jól hiszed, csak nem az én gépemről van szó, bocs, nem írtam.
A VGA ventije hangos (volt) még minimumon is, módosított (alacsonyabb min rpm) BIOS-t az istennek nem akart rámenni, ezért akartam az alaplapit használni, bár nem szívesen, mert az jóval gyengébb még az öreg 9600GT-nél is. Végül leműtöttem a ventit és rábarkácsoltam vért izzadva egy másikat, ez lényegesen okésabb. -
efi99
őstag
Üdvözletem.
Az mennyire általános, hogy az alaplapi VGA nem ad jelet, ha dedikált (PCIE) kártya is van a gépben (természetesen a BIOS-ban az alaplapira van beállítva illetve a kábel is az alaplaphoz csatlakozik és a PCIE-hez nem csatlakozik egyáltalán kábel. Amúgy az egyik ATi, a másik NVidia) ?
Illetve mit lehet tenni, ha - mivel át lett BIOS-ban az alaplapira állítva - emiatt most már a dedikálton sincs kép (tehát a BIOS-t sem látom), viszont az opció alapértelmezett beállítása is az alaplapi VGA lenne, ezért a Clear CMOS-sal a BIOS-t alaphelyzetbe állítva sem tudok váltani a másik kártyára? -
efi99
őstag
Sikerült vele.
A minimális venti sebességet írtam át 39-ről 30-ra, mert lejjebb nem volt vihető. (Nem értem miért ennyit állítottak be gyárilag egy olyan kártyára, ami max 60 W-ot eszik és idle-ben csak 29-30 fok.)
A VGA-t le kell tiltani a frissítés idejére, más kérdés, hogy ezt az NVflash maga csinálja automatikusan, gondolom a régebbi verziókon még nem. -
efi99
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #53784 üzenetére
Ha certificate error miatt nem frissíti, mi a teendő.
Van egy ilyen verzió, ezzel menne?
https://www.techpowerup.com/downloads/2567/nvflash-5-227-x86-with-certificate-checks-bypassed/ -
efi99
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #53780 üzenetére
Szóval, akkor egész nyugodtan engedjem rá simán?
-
efi99
őstag
Gigabyte 750Ti BIOS-át flashelném.
A BIOS-ában csak a minimális venti fordulatot írtam át, mást nem, a Maxwell II bios tweaker programmal.
Utána 3 módszert próbáltam, de egyikkel sem ment föl.
1. Giga saját VGA flash programja (Win), az új BIOS-ra azt írja, hogy nem teszi fel, mert megegyezik a régivel.
2. Pendriveról bootolva DOS alól, ott az volt a baja, hogy újabb NVFlash progi kell neki. (szerintem DOS alá nincs újabb (5.163.)
3. Win alól az NVFlash Win verziójával, ott viszont azt ajánlják, hogy közvetlen flashelés előtt tiltsuk le a VGA-t. Akkor viszont nincs kép...nem tudom folytatni. -
efi99
őstag
Üdv.
Meglévő rendszeren kártyacsere esetén kell-e/érdemes-e az amúgy friss drivert is leszedni és a csere után azt újratelepíteni vagy nem fontos? (Természetesen mindkét kártya ugyanattól a gyártótól van). Arra gondolok, hogy esetleg használ valamilyen kártyaspecifikus dolgot (ventillátor vagy egyéb beállítások) és az új kártya esetén a driver jól meglepődne. -
efi99
őstag
Tiszteletem.
VGA kimenet (notebook) DVI-D bemenet (LCD) működik? Az nem gond hogy a kimenő jel analóg, a bemenő digitális? Adapter létezik ilyen, az biztos. Az "irányát" honnan lehet tudni? Mármint, hogy VGA-ról alakít DVI-re vagy fordítva. Vagy 2 irányú?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest