- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vicces #84262 üzenetére
na ma megérkezett a display-port kábel. ezzel sincs kép a dp-on.
csináűltam bios frissitést megint. reseteltem, visszaraktam a régi ramot a gépbe.
1 hosszú és 3 csipogás van ha csak a displayport van csatlakoztatva.
viszont csináltam egy olyan manővert hogy bedugtam a hdmi-be egy kábelt csak úgy üresen és a monitort a displayporton kötöttem össze a monitorral és beindult a kép.
viszont ez igy még mindig kevés mert nekem 2 monitor kellene.
ezután rádugtam az üres hdmi-t egy második monitorra, és újból nem indul a displayport.
vajon az alaplap a hibás vagy a processzor? melyiket küldjem vissza? -
válasz
Csupingo #84260 üzenetére
drivert úgy cseréltem, hogy az amd telepítővel leszedettem, majd megint felraktam. a windwos frissítő is adott drivert csak kézzel kellett elinditani. azt is kipróbáltam.
a kijelző érzékelés kényszerítése hogy működik? a windows-settingsben van olyan opció, hogy kijelző észlelése, de ott csak 1 monitort érzékel, ami a hdmi-n lóg. most az amd software-e is fel van telepítve,de abban nincs észlelés opció. /..én nem találtam../
beszerzek egy nativ dp-kábelt, mert nagyon nem hagy nyugodni. eddig ez a gépfejlesztés csak visszalépés és ezáltan pénzkidobás volt -
válasz
Csupingo #84253 üzenetére
a legfrissebb bios van rajta. tegnap cseréltem memóriát is, mert még a régi, lassú 4x4 gb ramom volt. most 2x16gb van benne, 3200-es alap órajellel. na azóta nem jön ki egyátalán kép a displayportból. ha nincs rádugva hdmi-n valami, akkor 1 hosszút és 3 rövidet csipog.
ma vettem már egy dual-linket dvi kábelt is, mert azt hittem, hogy a dp-dvi adapternek csak az a jó. de nem segített.
vagy a displayport rossz, vagy a processzor. mivel már nincs meg a régi alaplapom, már tesztelni sem tudom a komponenseket. ezt már elengedem.
vadászok ebayen gt710-et. hátha lesz olcsón és az fogja majd meghajtani a második monitort. -
válasz
Sanyi19 #84247 üzenetére
a windowsban /win11/ ha rá van mind a 2 monitor dugva is csak a hdmi-s látszik. ubuntu sem látja a displayportba dugott monitort.
levettem a felbontást és a frekit 1080p/60hz-re, gondoltam ugyanazt tolná ki mind a 2 kimenetre de nem használt.
a fő monitor 1440p@144hz-et tud.
a másik 1080p@60-on
illetve van még egy régi dvi-d-s monitor. ehhez lenne a dp-dvi adapter. 1440*900@60hz.
mind a hármon maximum a bios képet tudom kicsalni. ezért gondoltam, hogy valami kompatibilitás hiba lehet esetleg.sőt a régi alaplapommal mind a 3 monitor ment az alaplapi gpu-val egyszerre mikor elgurult a gyógyszer.
vegyek egy dp-dp kábelt hátha mégis valami kábel hiányosság -
sziasztok,
beújítottam egy új amd-s lapot. egyelőre 5600g a proci benne, mert még nincs vga-m.
asus tuf b550m-plus. van rajta hdmi és dp-port. a hdmi oké. a displayportból annyi képet tudtam kicsalni, hogy a bios/post kép megy. illetve a windows/linux telepítő lefut.
mikor indulna az op-rendszer fekete marad a kép.
kellene mind a kettő monitorport egyszerre mert 2 monitorom van.
van valami kapcsoló a biosban amit le vagy fel kell kapcsolnom??
az igpu-multimonitort bekapcsoltam már.dp-dp kábelem nincs csak dp-hdmi illetve dp-dvi-d adaterem. már mindent kombináltam mindennel de nem jön össze sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest