- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
válasz
pidzse4 #85741 üzenetére
Mindkettő teli van. Nem lenne elég sajnos.
A nagyobb kapacitás meg még vagy nincs vagy nagyon drága. De egyszer mindenképp az lesz, nekem is tetszenek azok a kártyák egyébként. (most egy olyannak hely sem lenne ebben a házban így, hogy el van fordítva a kártya)
Aprósólyom: Már nem emlékszem, nagy gyártó nevét nem látom rajta. Én is remélem, hogy csak ez volt. Bár a HDSentinel még mindig írja rá ugyan azt, amit azelőtt. Hogy cseréljek kábelt, mert ez meg az előfordulhat. Nem tudom ez normál esetben frissült volna vagy sem, illetve a teljesítmény 99%-ra leesett. Ez se tudom, hogy lehet-e az előző kábelek utóhatása pl. -
Hablaty20
újonc
válasz
pidzse4 #85565 üzenetére
Elvittem szervizbe, kifizettem a srácnak az elsőbbségi dijat, mondván, hogy hátul a raktárban van még 10 gép ami előttem van.. Lassan 4 órája van nála a gép és semmi eredmény. Konkrétan semmi.
Allitasa szerint: ramot cserélt, ugyan úgy szar.
Másik videokártyaval is.
Másik táppal is.Windows 11 helyett felrakta a 10et, szar.
Azt mondja nem tudja flashelni a biost mert a legujabb van fent(ami külön poen az az, hogy en mondtam neki hogy még kellene próbálni hátha az a baj. Erre az a válasz jött, hogy Meg próbálja de még nem csinált ilyet. - SZAKSZERVIZ).
azt mondja lehet az AMD driver a baj. De már előtte kipróbált egy gtx 1060-al is szoval nem értem hogy hogy lenne a driver a baj.Osszegezve: óránként 8000. Plusz elsőbbségi díj 10.000.
Ha igy halad akkor többe lesz a szakértelme mint maga a gép. Valami ötlet, tanács????
Szerk: amikor ott voltam akkor még a zsebéből elkapott egy Linux mintet azt próbálta gyorsan feltenni, nem ment neki. Aztmondta lefagyott a gép. Amikor massal próbálkozott akkor jött rá hogy nem fagyott le semmi csak nem volt bedugva kbm. Utána elovett egy másik pendriveot régebbi linux-szal. Azt kibaszta a secure boot.
Bocs a helyesirasert, telon vagyok plusz idegállapotok vannak
-
Aprósólyom
addikt
válasz
pidzse4 #85516 üzenetére
Jó példa. És így van. Sajna nagy áramok mennek át a tekercseken, sokat fogyasztanak a VGA-k.
A PWM vezérlők különböző frekvencián alakítják ki a kapcsolt üzemű tápellátást. És mint említettem legalább a MOBO, PSU, VGA használ PWM vezérlőt.
Ahogy tanultuk középiskolában ez a legalább 3 frekvencia okozhat gerjedést vagy csillapítást.
De gondolom nagyban függhet az eszközök 1. tervezésétől és 2. gyártási minőségétől.
Nem vagyok villamos mérnök, csak feltételezem, hogy különféle típusú kondenzátorok segítségével valamelyeset talán csökkenthető a nagyfrekvenciás jelek átterjedése?!A gyártási minőség meg ott jelentkezik, ha a folytótekercsnek van mozgástere, mert a műgyanta amivel kitöltik nem töltötte ki tökéletesen a réseket. Ezért ragasztgatják egyesek.
Én még nem próbáltam, de nem is tartom stílusos megoldásnak. Akkor inkább már a folytótekercs cseréjével próbálkoznék. Ilyenekről is találni videót.
Ha szerencsések vagyunk a több folytótekercsből csak 1-2 darabot kell cserélni és már sokkal csendesebb is lesz. Hogy melyik tekercs hangos, azt ki lehet hallgatózni egy papírtölcsérrel.#85514 Rowon: Mondjuk gyári megoldásban nem hallottam még ilyenről, de érdekes. Sajna a tekercsek gyártásánál is van szórás, úgyhogy nem lehet tökéletesen kiszűrni az az okot sem, hogy maga a tekercs érzékenyebb. Úgy tűnik egyes gyártók komoly veszik az esetleges fogyasztói panaszt és amit csak tudnak meglépnek, hogy csendesebb legyen. Szimpi hozzáállás.
-
KAMELOT
titán
válasz
pidzse4 #85446 üzenetére
Nincs bizonyíték, mert letörölted a videót. Azt is elküldhettted volna az AQUA-nak.
Múltkor írtad, hogy a pénz nem számít, most meg be voltál tojva, mert 30 napig ott volt a pénzed valakinél??? Kaptál egy másik kártyát, legyél elégedett. Ha meg nem tetszik a GIGA add el és vegyél másikat, amilyet akarsz.
A "szétgyilkolva" azt jelenti, hogy OC esetén nincs megfelelő hűtés. Akiknek itt OC van a kártyán nézd meg a hőfokokat. 40-50C a VGA full terhelésen és nem 90-110C.Aki ért a dolgokhoz, az nem ír el semmit.
Rowon: Borzasztó, hogy mit művel ez a tag topikokban!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
pidzse4 #85433 üzenetére
Nem volt a 1060amon sem gyárilag hűtőlapka de eszembe nem jutott volna összeganajozni pasztával.
Ha megsül a ram akkor megsül, az már nem fog rajta semmit se segíteni.
A poén hogy nem tudod 1 mm vastagon kenni. Mikrométeres hézagokat hivatott kitömni meg kontaktot nyitni a hűtőborda meg a gpu mag között. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
pidzse4 #85430 üzenetére
Háát ilyet se sűrűn olvasni...
Abszolút nem értek egyet.Nem tudom a gddr6x memóriák mit szólnának a 3080-on, ha leszedném róluk a thermal padot. Hiszen thermal paddal terhelt állapotban 70-75 fokosak, akkor anélkül mennyi lenne 100 ?
Hamar reballosak lennének azok is.+ akkor gyárilag miért van mindenen thermalpad ?
-
N@idia
őstag
válasz
pidzse4 #85388 üzenetére
Ti mit néztek ? A power limit 100°%-on van
Ezt még 15% emelni tudom ott irja a kis kockában az érteket 100%
Ugy ahogy a hőmérsékletet is lehúztam 66 fokra és annyin is marad, ha fentebb emelem fentebb is megy a hőfok is alapesetben 83 fokra állitja azért emelkedett a hőfok eddig, mert ez volt beállitva srácok én meg újra pasztáztam User Error -
Csupingo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest