Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #89159 üzenetére
Igazad van, de ugyanakkor a hozzászólásban leírt dolgok miatt egyúttal nincs. Bár egy 8800GT 2007-ből elég lenne a megfelelő grafikai színvonalhoz ma is, ha a játékok optimizálva lennének, és visszafele kompatibilisek lennének. De nem azok.
Lustaság, trehányság, inkompetencia, időhiány, trendvonatok, mesterséges elavulás, agyhalott konzumerizmus. mainsteam enginekben való kókányolás - hülyéknek tervezve, hülyék által megírva - a játékfejlesztés és a programozás teljes elválása sok esetben olyan extrém szinten, hogy a fájlformátumok, a pixel és a polygonok fogalmának nem értése, akár több tízezer polygonos fűcsomókat eredményezve úgy, hogy mindegyik külön modell, több gigás pályák... Lehetne sorolni a végtelenségig a különféle okok egyvelegét, aminek bizony az az eredménye, hogy az újabbnál újabb videójátékok valóságtól elrugaszkodott gépigénnyel rendelkeznek annak ellenére, hogy ránézésre nem néznek ki sokkal jobban, mint a közel húsz évvel korábbi elődeik.
Azzal, hogy az emberek százezreket dobálnak ki a műanyag féltéglákra, legitimálják ezt a trendet, és emiatt egyre több olyan helyzet lesz, hogy a 8-12 gb már valamihez kevés lehet.
Hogy megéri -e? Egy 10 centis luxus műanyag féltégla a videójátékozás élményének kicsiny növelése érdekében megér félmillió forintot? Segítek, nem. Húszezret sem. De kapitalizmus van, és az emberek a pénztárcájukkal szavaznak. Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni.
-
Pikari
veterán
válasz
kriszwells #89048 üzenetére
ha a print screen nem kapja el, akkor akár valami inkompatibilitás is lehet a monitorral.
-
Pikari
veterán
válasz
Enigma1945 #88990 üzenetére
Nincs számottevő különbség (10% ide-oda), nincs értelme egyiket a másikra cserélni szerintem.
-
Pikari
veterán
Elfelejtetted leírni, hogy milyen programban nem megy a gpu gyorsítás.
Böngészőben? Lehet, hogy a böngészőben tiltva van a gyorsítás, vagy blacklistelve van az a gpu valami miatt (ignore-gpu-blacklist).
Vagy sehol, semmilyen programban? Mert a legtöbb program nem is támogatja, vagy alapból tiltva van bennük.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88901 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy én B/C kategóriás, és indie játékokkal szoktam inkább játszani. Ezek eljutottak a 800 mbyte-2.9 gbyte körüli méretektől a 10-80 gigáig, a kukából kiszedett 9500GT-n 120 fps-től a 2 fps-ig mindössze 5 év alatt. És nem az engine hibája. Plusz, ugyanúgy néznek ki, mint a 10 évvel ezelőtti iterációik. Szóval mindenki levonhatja a következtetést magának, ami számomra leginkább az, hogy ne etessük a hardvergyártókat pénzzel.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88899 üzenetére
Azt figyeltem meg, hogy amikor az aktuális korszak játékai gagyik, és kevés van belőlük, akkor olcsók a gamer gépek.
Pl 2009 körül, amikor még tombolt a windows xp korszak annak ellenére, hogy technológiailag már a dx11 is létezett, de a kompatibilitás miatt szinte az összes játéknak volt emiatt directx9-es/vagy opengl 1.x-es verziója, amik meg általában a leggagyibb athlon xp-n is mentek. Mivel eleve elég kevés játék volt, ami volt is, elég élvezhetetlen, nem nagyon rohantak az emberek gaming pc-t építeni, ezért lehetett venni mondjuk egy x1600-at milkacsoki áráért, athlonxp benne 2x512 mega rammal szintén megvolt 5k körül. Persze aki nagyon menő akart lenni, az már 8800g-t tolt a gépébe, core2duo vagy quad mellé, de az közel az abszolút csúcshoz is 150 körül megvolt (mai árfolyamon számítva 300).
-
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88892 üzenetére
A legtöbb táp, még a Chieftec és Társa és hasonlók agyonajnározott drótos krupmplijai is, tényleg instabilkodni kezdenek lekapcsolás helyett. Például simán bejárja az 5v ág a 4.3mat zokszó nélkül, semmi olyan védelem nincs bennük, ami valódi felhasználás és valódi problémák során le tudná kapcsolni a rendszert.
Ezzel együtt itt valószínűleg tényleg nem az lesz a probléma.
De aki úgy guberálja össze alkatrészenként a gépét, annak sajnos meg kell küzdeni ilyenekkel, a régi szép időkben is csak így ment, amikor az ember összebugázta magát a 400as processzorát, ali alaplapokat, acorp tápját, rossz szektoros 30 gigás slim maxtorját, enyhén érintkezési hibás mobil rackjeit, tnt2 m64eket...
-
Pikari
veterán
válasz
Leone743 #88886 üzenetére
Lehet, hogy döglött a kártya, és eleve azért vették le az órajelét, hogy így próbálják elfedni ezt. De ez biztosan hardveres hiba. Ha nem a videókártya, akkor tényleg vagy a táp, vagy az alaplap.
Ezért nem szoktam senki olyannak a gépébe berakni 75w-nál nagyobb videókártyát, aki nem power user.
Fogd meg az egészet, és zsákold bele a legközelebbi kukába.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Leone743 #88859 üzenetére
Ebben az esetben azt javaslom, hogy kérd el az eredeti bios fájlt az eladótól (amit átmodolt), mivel azt rá engedi majd flashelni. Megjegyzendő, hogy modolt kártyák esetén illik dvdn odaadni az eredeti bios fájlokat is, vagy feltölteni valahova a vevőnek, hogy vissza tudja állítani az eredeti állapotot. Kérd el tőlük ezeket, hátha megvan még nekik.
-
Pikari
veterán
válasz
Leone743 #88852 üzenetére
Nem tudhatod, hogy miért kisebb az órajel, lehet, hogy gyárilag ilyen. Egy kártyának több tucat hardveres revíziója van, ugyanazzal a névvel. Lehet, hogy a tulaj azért modolta kisebbre, mert döglődött a kártya, vagy azért, hogy csökkentse a fogyasztást. Lehet, hogy nem is ilyen probléma van, csak túlmelegszik valami (gpu, vrm, akármi), vagy pedig a vrm-el van probléma, ezért esik le az órajel. A másodlagos biost a legtöbb kártyán nem lehet szoftveresen módosítani, ha az is ezt csinálja, akkor valószínűleg nem a video biossal lett mókolva, és az eredeti van benne. Ezért mondom, hogy célszerű lenne, ha befejeznéd, mert semmi jó nem fog abból származni, amit most csinálni akarsz ezzel a kártyával úgy, hogy nem értesz hozzá.
-
Pikari
veterán
válasz
Leone743 #88846 üzenetére
legközeleb a jelentés gombra katintanom
Ez a topik nem arról szól, hogy a parancssori kapcsolók fogalmát nem ismerő embereknek informatikai gyorstalpalót tartson arról, hogy hogyan tudják kinyírni a számítógépüket néhány egyszerű parancs lefuttatásával. Sajnálom, ha a lelkedbe gázoltam.
-
Pikari
veterán
válasz
5leteseN #88816 üzenetére
Egyes nvidia kártyák (pl fermi) is kiengedik 95-100 fok közé magukat. Bár ők mindenképpen rákapcsolnak 100%-ra egy idő után, mivel ott a ventillátor fordulatszámszabályozó figyelembe veszi a pcb és a vram hőmérsékletét is, és akkor kapcsol full fordulatszámra, ha áthevül a kártya egésze.
-
Pikari
veterán
válasz
Enigma1945 #88814 üzenetére
Értem. Nem írtad pontosan, hogy milyen kártya, én nem talákoztam még olyannal, ami 82 fokon throttlingolni kezdene.
-
Pikari
veterán
válasz
Enigma1945 #88811 üzenetére
A 82 fok a gpun az semmi.
-
Pikari
veterán
válasz
Hardanayro #88731 üzenetére
Annyit megtehetsz, hogy leveszed az órajeleket az eredeti kb felére, hátha segít ideig-óráig.
-
Pikari
veterán
válasz
Hardanayro #88728 üzenetére
GPU chip hiba.
Esetleg a kártyán a VRM szállt el, de olyan szerencse nem szokott lenni.
-
Pikari
veterán
Szerintem ilyen 30% teljesítménytöbbletért nincs semmi értelme hardvert cserélni. Nagyon csalódott leszel, ha pénzt adsz ki azért, hogy majdnem ugyanott legyél, mint előtte. Tudásban sem lesz a gép előbbrébb azokkal a kártyákkal. Szerény véleményem szerint, ha hardvert cserélsz, akkor az új legyen legalább 3x gyorsabb.
-
Pikari
veterán
válasz
BlackGoku63 #88562 üzenetére
Nem kell mindent elhinni, amit az internetekben olvasol.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88542 üzenetére
Akár a pci-e kommunikációval is lehet gond. Ha a bios zsonglőrködés nem oldja meg, próbáld meg 1x módban (letakarva a felesleges lábakat celluxxal).
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #88409 üzenetére
Az AMDVBFlash képes kiírni a bios verziót, és flashelésen kívül a kártyában lévő aktuális biost is ki tudja menteni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88395 üzenetére
A volari kártyák nem szoktak tudni 1080pnél nagyobb felbontást, de van, amelyik 720p-nél nagyobbat se tud (és már ott is szaggat). Ezekhez valami ezer éves trident kártyák gui chipsetét tervezték át, kivágták belőle a 3d-t, aztán dobálták szerverekhez, beágyazott gépekre, oda pont jó volt.
-
Pikari
veterán
válasz
kiralytom #88341 üzenetére
Jó kérdés. Régebben ez így volt, mivel ha 1280x960ba raktad a felbontást, akkor ténylegesen akkora felbontáson küldte a videókártya a monitorra jelet.
Manapság ez beállításoktól függ, és előfordulhat, hogy a monitor natív felbontásán megy ki a jel, és a videókártya különféle átméretezési eljárásokkal átméretezi a képet valós időben, de a monitor valódi felbontásán küldi ki.
nVidia esetében ezt a beállítások között lehet átállítani, valami ilyesmi lesz, hogy rescaling algorithm = monitor vagy GPU (a monitort kell kiválasztani), ekkor biztosan nem lesz feleslegesen overhead.
-
Pikari
veterán
válasz
pruzsi #88338 üzenetére
A fő monitorom nekem bizonyos képek esetén csinál furcsaságokat, de az elmúlt hónapokban nem tapasztaltam vele hibát, úgyhogy feladtam a jelenség üldözését (nálam crc-hiba szerű animáliákat okoz bizonyos színű mintázat, havonta egyszer). Próbáltam másik kábelt, semmi. Végül kiderült, hogy VGA kábellel nem csinálja... csak úgy meg mosott volt a kép, ezért eszemben sem volt úgy használni.
-
-
Pikari
veterán
válasz
ricsip #88269 üzenetére
Igen. Amennyiben minden hibásan jelenik meg, akkor hardveres probléma van. Amikor csak szelektíve, beállításoktól, felbontástól, és játéktól függően esnek szét a dolgok, az általában driver problémára utal.
De mindenképp XP alól, korabeli driverekkel kell használnod (tehát ami a kártya piaci élettartama alatt támogatta), máskülönben az fog történni, amit most is tapasztalsz.
XP alól a megfelelő driverrel kipróbálva kiderítheted, hogy hardveres, vagy szoftveres bugokat tapasztaltál -e.
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
jaeger99 #88227 üzenetére
Azt a tápot valószínűleg nem kell cserélni. El fogja bírni a kívánt videókártyát. Viszont egy 6 to 8 pin pci-e tápcsatlakozó átalakítót lehet venned kell majd, mert a kártya valószínűleg nem fog elindulni 6 pinről.
-
Pikari
veterán
válasz
jaeger99 #88223 üzenetére
A procid a géped többi részével együtt 100w, max 150w körül lehet videókártya nélkül. az 1660 kb 160w. Tehát a 300w-ot max terhelés alatt valószínűleg átléped. Lehet, hogy el fog indulni, de a feszültségek enyhén instabilak lesznek, és a táp a max teljesítménye körül fog járni. Úgyhogy a tápot mindenképp cserélni kell.
Innen válassz bármit a HKC kivételével.
-
Pikari
veterán
Röviden és tömören, a videókártyák nem önműködőek. A firmewareükben egy programkód van (jelen esetben x86 kód), amit bekapcsolásnál az alaplap betölt a memóriába, és lefuttatja a processzoron. Ha ez valamiért nem töltődik be, akkor jön a pittyegetés a hiányzó videókártya miatt. Az oprendszerben ettől függetlenül már lesz kép, miután a driverek betöltődtek - ha például egy másik videókártyáról bootolsz.
A gondot az okozza, hogy a régi PC biosok helyett (mellett) behozták az uefit, ami persze ugyanúgy egy bios, csak nem kompatibilis a hagyományos biossal, illetve az uefiből is van több féle verzió, amik nem feltétlenül szoktak visszafele kompatibilisek lenni rendesen, aztán ilyenkor jöhet a sűrű bios updatelgetés, videóbios updatelgetés, meg bios állítgatás, hogy működésre bírd.
De nem kell ettől megijedni, a legacy/csm/mixed mód engedélyezése az esetek nagy részében megoldja, egy jó kis 486oshoz való kódrészlettel már inicializálni tud a videókártya annyira, hogy képet adjon.
Csak egyes gyártók, pl intel, már nem nagyon akarnak visszafele kompatibilitást az újabb eszközeikkel, úgyhogy az sok bonyodalmat fog okozni a jövőben.
-
Pikari
veterán
Valószínűleg a video bios update oldotta meg. Néha előfrdulhat, hogy a csm/mixed mód engedélyezése megoldja a biosban (és a kártya tud legacy bios módban inicializálni, de valamiért az uefi mód bugos, vagy hiányzik). Ahogy p@gabi mondja, érdemes lenne leírnod, hogy milyen kártyával volt a gond, hogy kereshető legyen a probléma.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88181 üzenetére
Szerintem az a gáz, hogy az alapján próbálsz következtetéseket levonni egy 15 éves 450w-os táp 250w-os videókártyát való együttműködéséről, hogy a 850w-os öccsével "életérzést" tapasztaltál meg.
Én meg bejártam az iskolába, hogy olyan hülyeségekről tanuljak, mint a feszültség, áramerősség, teljesítmény, kapacitás, transzformátorok, tranzisztorok, áramköri kapcsolások... csak azt nem értem, hogy minek. Elég lett volna teszteket olvasgatni a neten, meg márkaneveket memorizálnom, és máris a téma szakértője lettem volna
Még egy utolsó gondolatot azért hadd fűzzek hozzá. A Corsair nem gyárt tápot. A corsair egy viszonteladó, aki a cwt, a seasonic, meg más random gyártók tápjait adja el a saját brandje alatt. Szóval kb itt valami olyasmit mondasz, hogy a Dell táp jó, mert a 850w-os dell táppal... Szerintem a saját érdekedben nézz utána jobban ennek a témának.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88172 üzenetére
Példaként kiemelném, hogy nekem az AT tápegységem, amit időnként haszálok, kb 40 éves, és még sosem volt felnyitva. Még a ventillátora is tökéletesen forog. Pedig takarítva sem volt még soha (ujjnyi vastag szürke por áll benne). Mivel mai napig rajta van a garanciajegy - és emiatt nem is akarom felbontani - amúgyis tökéletesen működik. Erre azért van lehetőség, mert rendesen telerakták kondenzátorokkal és más alkatrészekkel, hogy a táp akkor is működhessen, ha egy-egy alkatrész elgyengül benne kissé.
Ez a fajta előrelátás hiányzik ebből a tápból.
De rengeteg más, tényleg minőségi tápban ez szintén jelen van. A régi passzív pfc-s atx tápjaim közül van, ami már 21-22 éve megy, abból kb 15 éven át 24/7 mentek a teljesítményük kb kétharmadán, és működnek azóta is. Olyan súlyuk van, hogy a böllér ezzel csaphatná agyon a disznókat. Kb 4x annyi kondenzátor és alkatrész van bennük, mint ebben.
Ezzel nem azt mondom, hogy a te tápod valami hihetetlenül rossz dizájn lenne, de attól függetlenül, hogy valaki írt róla egy pozitív hangvételű tesztet, ez még nem egy jó táp. Ez arra jó, hogy rátegyél 10 éves i3mat valami 50-100w közötti vidókártyával, egy vinyóval, egy ssd-vel, meg egy dvd meghajtóval, és így használva néhány évvel a garancia lejárta után el fog halálozni valószínűleg egy halk kattanás kíséretében, természetesen ettől függetlenül még rárakhatsz egy bármilyen videókártyát, de magadnak/ügyfeleidnek fogsz felesleges munkát generálni, ha megpusztul. Ezért is nem javasoltam azt, hogy Myers ilyen nagy fogyasztású videókártyát rakjon rá.
Meg eleve nem értem azt, hogy miért csinálják azt egyesek, hogy a gaming célú gépfejlesztést a videókártyára hegyezik ki, közben meg a gép többi része például hárompálcás tápegységet, core2quad szintű megoldásokat tartalmaz, a játékok nagy részében ki sem fogja tudni hajtani, még 15 fps-t sem fog kapni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88168 üzenetére
Csak azért gondolom, mert elég gagyinak tűnik a pcb alapján elsőre ránézésre ( [link] ), a gyártó szemmel láthatóan nem vesztegette a pénzt holmi kondenzátorokra. A tápegység majdnem harmada teljesen üres, gondolom így legalább 10 forinttal olcsóbb volt a pcb. Emiatt a meglévő pár kondit a kimeneteken a bordák alá gondolták bezsúfolni, hadd pusztuljanak el még gyorsabban, ha már amúgyis harmad annyi van belőlük, mint amennyi kéne. Egy noname 500w-os njoy is így néz ki [link], ránézésre ez sincs 500w de ezt gondolkodás nélkül rá merném dugni igazi számítógépre. Persze nem vagyok tápszakértő, majd valami mérnök talán megcáfol.
-
Pikari
veterán
A matekod stimmel, csak az a baj ezekkel az értékekkel, hogy ez inkább marketing, és a gyártó vágyálmait tükrözi, nem a valódi teljesítményét. Ránézésre a belére, ez a táp még 300w-ot se tud, a 450w csak arra vonatkozik, hogy ott old le a túlterhelés-védelme... Ráadásul, ahogy a többiek írták, a kondik valószínűleg már rottyon vannak benne, nem biztos, hogy max terhelés alatt teljesen stabil lesz, eléggé zörejes lesz az áram, amit lead. Nekem ugyanez a bajom a mostani tápommal, és arra konkrétan 550w van ráhazudva.
Szerintem maradj az 1 db 6 pines, vagy 1 db 8 pines csatlakozót igénylő kártyáknál.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88161 üzenetére
Nincs. Az én tápom is dögledezni kezdett. Napokon át kerestem valamit helyette, de semmi. HKC meg hasonlók vannak 10 alatt. Ha valami normálisabb jön is, pár óra alatt már jegelve van, vagy pedig postával együtt 10 fölött van. Már az ilyen LC power szintűeket is egy nap alatt elviszik. Már bánom, hogy nem tankoltam fel 2 éve ezekből, amikor 2-3 ezrekért lehetett venni kilóra a chiefteceket, enermaxokat. Illetve vettem párat, csak nem eleget...
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88040 üzenetére
Kösz, hogy linkelted. Ez létezett már 4-5 éve is az akkori verziókkal, de nem találtam meg, amikor mostanában kerestem.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88029 üzenetére
Lehetséges, hogy ahhoz kínából rendelned kell majd egy flashert, mert előfordulhat, hogy az nvflash nem tudja majd rátenni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88024 üzenetére
igen, itt már látszik, hogy tényleg be van kötve. akkor ez tényleg videobiosban van letiltva.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88023 üzenetére
Ránézésre az mind groundhoz csatlakozik. Talán csak abban játszik szerepet, hogy a kártya nullfeszültsége ne emelkedjen fel.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #88021 üzenetére
Kép alapján ez csak pci-e 4x, a többi pin nem kapcsolódik sehova.
-
Pikari
veterán
válasz
bszabi84 #87847 üzenetére
Ezeknek nézz utána:
-próbáld másik portba tenni, ha ez lehetséges
-hátha nincsenek engedélyezve az uefi boot romok a biosban (elvileg nem kéne, hogy ez így legyen beállítva).
-vagy éppen ellenkezőleg, nem uefi kompatibilis a videókártya videóbiosa (elvileg annak kéne lennie)
-hátha hibás a video bios a kártyában
-hdmi csatlakozó hiba (próbáld másik kábellel). próbáld esetleg display port kábellel, vagy dvi kábellel, vagy amilyen csatlakozók rajta vannak
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87765 üzenetére
A hardveraprón 4 is van belőle kapásból. 8 gigásból csak 2 van ha jól látom.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87757 üzenetére
Gondolom általánosságban értette, hogy valamilyen 8 gigás nvidiát vegyen inkább.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #87752 üzenetére
Ha nem vagy igazi gamer - ahogy mondod - akkor nvidiát. Miközben az AMD pár évnél tovább nem hajlandó drivereket kiadni, addig az nVidia majdnem egy évtizeden át támogatja a videókártyáit. Az AMD opengl driverei elég fosak, amik a különféle droidról átportol indie és casual játékok esetén nagyon súlyos problémákat okozhatnak (fagyás, hiányzó objektumok, indokolthoz képest tized akkora fps). Persze ez a megfigyelés Radeon 4850 / 5670 korszakból származik nálam, mert ennél újabb kártya nem mostanában járt a kezeim között. Szóval lehet, hogy valaki, aki ezt olvassa, megcáfol majd, és azt mondja, hogy nincs igazam, és ezt el is kezdi alátámasztani valamivel - nem fogok vele vitába szállni, biztosan igaza van. Én mindenesetre csak Linux alá vennék AMD kártyát, mert ott sokkal jobb a támogatottásguk az nvidiánál. Windows esetén lehangoló, amit művelnek.
-
Pikari
veterán
válasz
csabaspecial #87672 üzenetére
A monitorodnak kb 10 másodpercen belül ki kellene kapcsolnia, ha nem kap jelet. Ha erre nem képes, akkor kuka.
-
Pikari
veterán
válasz
benceforce #87638 üzenetére
Rengeteg dolog. Nem sokat írtál le a gépedről. Lehet, hogy csak egy beállítás a probléma, vagy valami a szoftveres környezeteddel nem oké. De akár még az is lehet, hogy a kártyád pci-e 4x módban fut 16x helyett, mert rossz helyre van bedugva. Alaposan nézegess utána a beállításoknak a biosban is. Pl ellenőrizd, hogy dual channelben fut -e a memóriád, és a szokásos dolgokat tanulmányozd át. Lehet thermal throttling is a gpu vagy cpu részéről, és még ezeregy különféle dolog lehet a háttérben.
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
Blackhole13 #87572 üzenetére
A gput.... nem amiatt tekeri állat módjára... hanem azért, hogy a vrm ne olvadjon le róla ott helyben
-
Pikari
veterán
válasz
Blackhole13 #87572 üzenetére
Hol? Egy kártyán több hőszenzor van. Az alapján állítja be az algoritmus a fordulatszámot.
-
Pikari
veterán
válasz
Blackhole13 #87570 üzenetére
Pont annyira, mint amennyire jó ötlet volt csernobilban csökkenteni a hűtőrendszer pumpáinak teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest