- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
horvathpeter #84406 üzenetére
Sok oka lehet. Nálam épp az volt, hogy az nvidia control panelen az energiafelhasználás "maximális teljesítmény"-re volt állítva, ami miatt ha kell ha nem max órajeleken állt a vga. Vissza kellett állítanom a default "normál"-ra. Szokták "optimális"-ként is írni. És nem volt elég alkalmazni, leokézni a beállítást, hanem újra is kellett indítani a gépet.
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
Csupingo #84398 üzenetére
Köszönöm a tippeket, kiderült a probléma oka, így a megoldás is.
Az említett energia beállítást kellett normálra vennem maximális helyett. Az egészben az volt a vicces, hogy ezt már korábban próbáltam, de nem oldotta meg. Most kiderült, hogy nem elég a megváltoztatott beállítást alkalmazni, mert úgy még nem változott semmi; ezért hittem azt, hogy nem ez lesz a megoldás.
A gépet újra is kellett indítani. Innentől már alkalmazta az új beállításokat, és egyből leestek az órajelek, így a fogyasztás is, így a hőmérséklet is, és most passzívan is 40 fok körül tartja.
Maradt 144hz, freesync on, ezek már nem emelik meg az órajelet. -
RudiSZT3
csendes tag
válasz
Csupingo #84396 üzenetére
Magán a monitoron állítottam 60Hz-re, de ellenőriztem az nvidia control panelen is, ott is 60 volt.
MSI AB van fent, de nem emeltem semmilyen értéken.
Külföldi fórumon annyit olvastam, hogy érdemes uncheck-elni azt a beállítást, hogy allow oc on startup, vagy vmi ilyesmi. Attól függetlenül is, hogy semmilyen oc-t nem alkalmazok, csak ami gyárilag is van.
Ezt majd ki fogom próbálni.
Meg legfeljebb azt is, hogy kilövöm az AB-t, és ránézek gpu-z-vel. -
RudiSZT3
csendes tag
válasz
bobalazs #84377 üzenetére
Kipróbáltam, hogy kikapcsoltam a Freesyncet, 60Hz-re állítottam a monitort, még az energiatakarékossági beállításokra is ráálltam. Továbbra is 40W körüli a fogyasztás idle-ben, így kissé melegszik, és időnként bekapcsol a venti. Gpu és vram clock folyamatosan a maximumon van. Pedig a gpu használatra nem mutat lényegében semmit. Ilyen 1-2% körüli.
Mi okozhatja ezt?
-
RudiSZT3
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka a vga viszonylag magas alapjárati fogyasztásának, illetve leginkább hogyan lehetne megoldani?
Egy MSI 4070 Ti Gaming X Trio-ról van szó, ami az Afterburner szerint 40W körül fogyaszt alapjáraton. Emiatt szép lassan felmelegszik a gpu 60 fokig, és kis időre (1-2 percre) bekapcsol a venti, hogy visszahűtse. Kb 20 perc után ismét eléri a 60 fokot, megint bekapcsol kicsit a venti. És így tovább.
Előtte egy 1080 Ti volt, aminél a fogyasztást ugyan nem láttam, de a hőmérsékletek és venti használatok hasonlóan alakultak.
Arra gyanakszom, hogy amiatt magasabb a fogyasztás, hogy 144Hz-en megy a monitor (freesync on, a vga G-Sync kompatibilis módban).
Azt lehetőleg szeretném elkerülni, hogy mindig állítgatnom kelljen a monitort meg az nvidia control panelt ha játszok (144Hz, freesync) vagy csak egyszerűen netezek (60Hz vsync).Van rá valami egyszerű és kényelmes-automatikus megoldás?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest