- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Előre fizetésnél sem.
Van egy olyan, hogy takarítson meg 30%-ot évi előre fizetéssel.
Amúgy ezek személyre szabott csomagok szerintem, mindenkinek mást dob, úgy gondolom.
Én van hogy hónapokig elő sem veszem egyik szoftverüket sem.
A generative creditekből, szerintem 20-at nem használtam el a tavalyi évben.
Most sem fogok, nem érdekel a varázslás. -
Itthonról nézem, csak túl jó deal-nek tűnik és nem tudom hol a csapda.
Látom, hogy photography plan-ről váltok photography plan-re, de akkor ez ugyanaz a csomag lehet, benne a mobilos appok is?
Egy vicc ez a cég tényleg, hogy ködösítenek egyfolytában, semmi nem egyértelmű.... -
-
válasz
nfsu17 #36182 üzenetére
Ilyen egy szart, most próbálom lemondani, és kötni új évest, havi fizetéssel.
Azt mondja várjak és mutat valamit.
Most akkor az első micsoda???
Mert csak accept order van, de details nincs!
Azt sem írja, hogy a 3. hónaptól mennyi vagy hogy továbbra is havi teljesítés-e...
Én így nem merek rányomni.
Esetleg valaki csinált ilyet mostanában?
Jó lenne tudnom, hogy mennyit fizetek és mikor... -
válasz
Stauffenberg #36184 üzenetére
[link]
Trustpilot....azért itt vannak horror sztorik rendesen.
Hogy működhet még egy ilyen cég? -
válasz
nfsu17 #36182 üzenetére
Nagyon köszi.
Nálam esélytelen a telefonos ügyfélszolgálat, nem értem az india meg pakisztáni angolt.
Live chat van remélem, írni/olvasni nagyon tudok angolul.
Amúgy rosszul emlékeztem, március 7-én jár le az egy évem.
Szerintem elengedem ezt a 2 hónapot, és másik email címre előfizetek egy évre, havi fizetéssel.
Amúgy a 12-13 €-t simán kifizetném, ha maradna ez a csomag, de 20-at nem fogok. -
válasz
nfsu17 #36178 üzenetére
Most akkor hogy van?
A fotós csomag megszűnik teljesen?
Tehát az enyém lejár 2 hónap múlva, akkor vége?
Vagy drágábban mehet tovább?
Láttam olyan csomagot is, amiben 1 tetszés szerint kiválasztott program van 10€-ért.
Az nekem a LR classic lenne...Szerk.: én egy hónapban kb 2 órát használom, nekem már ez is luxus, ami most van.
Szerk 2: akkor ugrik az androidos LR is?
Azt azért használom.Szerk 3: egy új email címre előfizethetek a fotós csomagra 10,15€-ért?
Legfeljebb bukom ezt a két hónapot.
2 acc nem fog galibát okozni windows-on? -
válasz
Stauffenberg #35700 üzenetére
Értem, köszi.
Én is 2db. egyforma 120cm széles íróasztalt vettem anno, csak így férek el.Lugosi: ty
-
válasz
Stauffenberg #35692 üzenetére
-
válasz
Stauffenberg #35688 üzenetére
Uhh, köszi a minden részletre kiterjedő választ.
Timer: köszi, neked is,
-
Köszi.
Nekem soha nem volt, azt tudom, hogy a telefonjaiknál sok mindenben le vannak maradva 2-3 évvel, az aktuális csúcs telóktól, desktop részen nem tudom mi a helyzet.
Nekem nem kell amúgy, de laptop vásárlás aktuális lesz nemsokára a gyerekeknek.
400-500 körül van elfogadható laptop, nemrég a kisebbik lány kapott egyet, Ryzen 7, RTX 4060, DDR5 ram... Apple szinten ennyiért lehet kapni hasonlót?
De nem OFF-olok sorry... -
válasz
Stauffenberg #35674 üzenetére
Ezekben a Macbook-okban milyen hw van?
Mennyivel gyengébbek egy combos asztali PC-nél?
Vagy olyannal kéred, amilyennel akarod?
Tényleg nem tudom, én PC paraszt voltam mindig. -
válasz
Stauffenberg #35646 üzenetére
Én ezt az összeget nem tudnám magamnak semmivel sem megindokolni.
Ez horror szerintem, mondjuk én nem vagyok fotós, nem ebből élek, csak néha lefényképezek valamit.
De ha az lennék....nem tudom, sok ez....nekem. -
Nekem occsó kínai van.
Egy rossz szavam sem lehet rá, simán megfogja a heveder a hátulján a nagyobb állványokat is.
Nekem gép+2 üveg van benne, emellett töltő, lens filter kit, tisztító cuccok és....3 sör belefér a felső szeparált részbe + egy ásványvíz az oldalsó hálós zsebbe, hogy ne nézzek ki alkesznak. -
Semmit...egyik sem tökéletes (amelyeket próbáltam).
Emellett nem mellékes, hogy én már lusta vagyok újat megtanulni, a LR-ot meg csukott szemmel is vágom.
PS-t is kipróbáltam, de annyira nem megy, hogy az valami félelmetes....egyszer majdnem megkérdeztem itt egy dolgot, ami nem sikerült, de inkább úgy voltam vele, hogy nem röhögtetem ki magam. -
válasz
ANDROID??? #35351 üzenetére
Szerintem UV filtert azért használnak az emberek (én legalább is), hogy védje az üveget, nem az törik először, ha beüt a krach.
-
Pofám leszakad....néhány régi telefonos képet újból feldolgoztam unalmamban, Samsung S21 Ultra képek.
Nézem a LR-ban, hogy nincs kiszürkülve az AI denoise, kipróbáltam, simán működik.
Ugyanez, az S23 Ultrával nem működik, bármit is csinálok.
Mindkét kamera teljesen ugyanúgy beállítva, 12 mpxl, manual mode, Raw save, intelligent biszbaszok OFF.
Valakinek van ötlete, hogy miért nem?...illetve az S21 Ultrával miért igen. -
Ja meg, hála isten nekem csak havi 250 van.
Amúgy én nem függtem rá, a clone/heal-el nagyjából ugyanazt az eredményt kapom, ha szerencsém van.
Mondjuk power line remove esetén meggyőző az eredmény.Itt konkrétan, a kép alsó harmadában 10 különböző vezeték (villany, rézkábel, optikai kábel) vágta szét a képet, ahhoz képest szépen kiszedte.
Ez egy nagyon régi kép, nem fűz hozzá különösebb érzelem, csak kifényképeztem a nappaliból, pusztán a példa kedvéért raktam be. -
Ez valóban pofátlan húzás....
Én is gondolkodtam, hogy elfogadjam-e, amikor a napokban feldobta a program. -
Köszi srácok.
Regisztrálni 100%, hogy nem fogok sehova emiatt, csak egy hirtelen ötlet volt, ami onnan eredt, hogy unalmamban kattingattam a gyári presetek közt és némelyik meglepően passzolt az adott képhez....persze utána azért még kell rajta hegeszteni, de kiindulásnak jó.... -
Üdv.
Léteznek free LR presetek, melyeket le lehet tölteni biztonságos helyről?
Köszi. -
válasz
Stauffenberg #34995 üzenetére
De ehhez az is kell szerintem, hogy neked komoly gépparkod van, nem igazán szorulsz rá a telefonos fotózásra, nem mellesleg, neked ez munka (is).
Minden irónia vagy mártírkodás nélkül mondom, hogy nekem a telefonos képeim sem rosszabbak, mint a dedikált kamerával készültek, de ehhez persze az kell, hogy több éves, alsópolcos kamerákkal operáljak.
A csillió megapixeles módokat nem használom amúgy, nekem az 50mpxl mode jön be a legjobban, bőven tudok vágni, ha már komponálni kevésbé...
A LR azonnal felismerte a telós fájlokat, lens correction-nél is felismeri a lencséket, de az AI denoise not supported.
Tervben van nálam egy phone-camera comparison, de nincs témám, nincsenek viharok, nem villámlik.
Néhány hét és eljön az én időm, 2 kamera és egy maroktelefon lesz nálam, az eredményt közzéteszem majd....ha valakit érdekel. -
válasz
#01881923 #34736 üzenetére
Köszi, akkor telefonos képeknél marad a manual zajszűrés.
Nekem sem volt crash, csak belassult a program...de megoldottam, kikapcsoltam a gpu gyorsítást.
Én is megkaptam a PS-t, ebben a fotós csomagba, de hozzá sem merek nyúlni, sosem használtam, gondolom sokkal bonyolultabb, mint a LRC.Jahno: nem tudom van-e jelentősége a sok megapixelnek, szerintem nem igazán, én 12mpxl-be használom.
Most kivettem a zsebemből a telefont, belefényképeztem a nagyvilágba, ekkora méretű egy 50mpxl-es dng.
-
Aránylag erős gépem van.
De ez szoftveres gond, 30 perc után betelik a 16Gb vram a 4080-on és nekiáll akadozni, pedig nem 20 maszkkal dolgoztam.
System ram-ból 36Gb-ot fogyasztott, de az nem gond, abból van bőven, csak a vga szarakodik.
De most, hogy kikapcsoltam a gpu gyorsítást a LR settings-ben, így frankó, 2,5Gb a max vram használat, sebességben nem érzek változást. -
válasz
lugosi #34729 üzenetére
Köszi, kipróbáltam ezt, de így sem tudom használni telefonos képeknél....mindegy, marad a kézi zajszűrés.
Más: tegnap 30 perc használat után elkezdett akadni a LRC, betelt a Vram, használhatatlan lett.
Újraindítás után tért magához....fél órára.
Egyelőre kikapcsoltam a gpu gyorsítást.
Tele van vele a net amúgy, szánalmas....
Szinte monopolhelyzetben lévő cég, 30 ezer alkalmazottal, de képtelen megoldani egy ilyet.
Van 14 napos refund, hát gondolkodok rajt.. -
válasz
sixpak #34604 üzenetére
Nos, kipróbáltam az elmúlt egy hétben szinte mindent, de végül a LR fotós csomag lett, havi 10 euróért.
Elrettentésül egy képet lőttem az előbb, megtörtént az elképzelhetetlen, a LRC negyed óra alatt felszippantja a 16 Gb Vramot...
AI denoise alatt meg a 250W-ot...igaz, rettentő gyors a cucc.Kérdés: van a csomagban PS is, én nem értek hozzá, nem is érdekel, viszont a kisebbik lányom stoppolná.
Tudja használni a kis laptopján?
Gondolom be kell jelentkeznie az én CC fiókommal és onnantól le tudja tölteni. -
Nekem is 16Gb vram van a kártyámon, nem is volt teljesítmény gond a Luminar Neo-nál, csak zavar, hogy elindulnak a ventik a kártyán retus közben...de ha mostanában így működnek ezek, akkor majd megszokom.
lugosi: az sajnos nincs.
Van a telefonomon (Samsung) ez az asztali kivetítés mód (DEX), esetleg még azzal megpróbálkozom.
Mennyivel butább az Androidos LR, mint az asztali?
Mi az ami hiányzik belőle?
Van One-Time Purchase vagy havidíjas ez is? -
Szerintem sem....de azért még keresgélek.
Ránézek erre is, amit említettél.
A Luminar Neo nálam megy szépen, de egy vicc, hogy annyira terheli néha a videókártyát, mint egy CP2077 vagy egy Alan Wake 2.
Nem akarom úgy babrálni a képeimet, hogy közben 60 fokos a gpu és 250W-ot fogyaszt.. -
Köszi srácok.
Csekkolom ezeket, lehet találok megfelelőt köztük. -
Semmi gond.
Amúgy ha jól látom, van most egy olyan plan, ahol LR, LRC, PS, 10€/month....vagy 120/year....de egy katyvasz az oldaluk, lehet fizetéskor már mást dobna.
Igen, nagyon rossz a lapcsalád mostanában.lugosi: nem látom rendesen a telefont.
És egér párti vagyok, tapogatva/nyomogatva nehéz lenne... -
válasz
sixpak #34578 üzenetére
Bocs, még annyi, hogy nagyon zavar az ui, nincs keretben a kép, kifut a monitorból zoomoláskor.
Emellett eléggé eszi a hardvert is, láttam 250W fogyasztást is a videókártyánál.
Mondjuk gyorsnak tényleg gyors, de s LR emlékeim szerint kevésbé volt hw igényes....vagy nem vettem észre.
De a LR inkább a cpu-t használta, ott nem volt ennyire magas vga használat. -
Aloha!
Ti melyik programra fizetnétek elő, mondjuk ma....
Luminar Neo 100€ most 2 évre, Lightroom 120€, 1 évre.
Lightroomot régen használtam, nagyjából ismerem is, Luminar-t tegnap óta próbálgatom, eléggé idegen még, emellett agyfaszt kapok az AI égbolt cserétől és a hasonló AI okosságoktól.
4 napom van dönteni, addig akciós a Luminar.
Felhasználás: kis túlzással azt mondom, hogy 1-2 hetente leülni elé és a telefonnal lőtt képeimet megdolgozni, néha dedikált kamera képeket is, tehát semmi komoly, nem publikálok képeket, csak otthonra magamnak, családnak.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max