- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ph2012 #27108 üzenetére
Ezen már csak úgy tudsz változtatni, ha használtcikként eladod. Nem átverés, hiszen nincs gyári hibája a készülékednek, siman lesz olyan vevő, akinek megfelel.
Legközelebb pedig azt tanácsolom, bármilyen műszaki cikket veszel újonnan, neten rendelt, akkor is ha mondjuk a MM-ban veszed és épp ugyanannyi az ára neten is, úgyis átveheted helyszínen. Ha nem tetszik, 14 napon belül lemondhatod.
Ha eladod, és hozzáteszel annyit, 50 körül már használtan találsz jóval jobbat.
Egyébként ami a bekapcsolást illeti, elképzelhető, hogy van olyan a menüben, ami lekapcsolja a logó kiírását bekapcsoláskor, de nem biztos, de ebben szerintem nem tudnak itt segíteni, neked kell kibogarásznod, és nem biztos, hogy van. Nekem a Panasonicom feldob egy Lumix logót be és kikapcsoláskor, és ha jól tudom nem kapcsolható ki, de nem sok idő, így nem különösen zavar. Előtte a Canon EOS 300D-m ilyen kvarckijelző szerűségen írta ki, hogy EOS, decnem azért kapcsolt be lassan, hanem tényleg lassú volt és dolgozott.
(Szvsz a kültéri képeid nem voltak annyira borzalmasak, az 1 éve 46 ezerért vásárolt telefonom is hasonló minőségűeket csinál. Annyiban várnék többet tőle, hogy az ég ne égjen ki ennyire.)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ph2012 #27106 üzenetére
Megkockáztatom ennek a topiknak te vagy az egyetlen tagja ezzel a géppel. Helyetted nem tudjuk (akarjuk) elolvasni a használati utasítást. A gyártónak sem érdeke, hogy ebben a kategóriában nagyot villantson. Ki venné meg a drágább gépeit? Sajnos az a baj, hogy az ilyen olcsó gépekkel a kevés pénzűeken ütnek nagyot. Megveszik egy remény miatt, de valójában jobban jártak volna, ha nem is létezne ez a kategória, mert akkor a nehezen félretett pénzükért legalább rendes végeredményhez jutnának vagy nem is költenének rá, mert a telefon megoldja.
Szerintem két választásod van, vagy megbarátkozol vele, hogy ez ennyit tud (fotós árakhoz képest egyébként fillérekért) vagy földhöz vágod, megtaposod, kitöltöd rajta a mérged és leadod egy hulladékudvarban.
Fentiektől függetlenül azt javaslom, hogy a gépet teljes felbontásban a lehető legtöbb részletet megtartó tömörítéssel használd, még akkor is ha a memóriakártya emiatt többe fog kerülni mint amennyiért a gépet vetted, és számítógépen dolgozd ki a képeket. Pixelkukkolva úgyis vacak lesz, de leméretezve valószínűleg hoznia kellene azt, amit a sok évvel ezelőtti gép tudott.
-
modulus
aktív tag
válasz
ph2012 #27097 üzenetére
Ez tényleg elég borzalmas.
Ez a fényképezőgép max csak annak éri meg, akinek hagyományos nyomógombos telefonja van.
Egy alsókategóriás okostelefon is készít ilyen képeket, középszinten meg már szerintem jobbat. Ráadásul az okostelefon multifunkcionális, tehát sokkal jobban megéri a befektetést. -
törölt tag
válasz
ph2012 #26850 üzenetére
Ugyanolyannak vagy jobbnak kellene lennie az új Canonnal a képeknek. 10 év különbség telt el a kettő között, ez idő alatt fejlődnie kellett a szenzoroknak, de a fényképezőgép belső feldolgozásának különösen. A kettő gép azonos kategóriában foglal helyet, az újabbnak még minimálisan nagyobb a szenzora is.
Nem az lehet, hogy az újnak ezernyi automata módja van, és nem a megfelelőt valasztottad? Mit jelent a rossz kép, nem elég éles, elmosódott, túl fényes, túl sötét, nem elég részletes, túl zajos? Kültér? Beltét? Milyen fényviszonyok között?
Szvsz ha nem tudsz ugyanolyan jó képeket csinálni az újjal, akkor vagy te rontasz el valamit, vagy hibás példányt kaptál. Nem hinném hogy a Canon valamit nagyon visszafejlesztett volna a korábbi generációkhoz képest az okostelefonokkal konkuráló ultrakompakt kategóriában.
-
modulus
aktív tag
válasz
ph2012 #26847 üzenetére
Ha webshopban vetted, és 2 hétnél korábban, akkor visszaveszik a terméket.
Bár ennek a pontos részleteit nem tudom mostanában.Ebben az árkategóriában elég nehéz jobbat vásárolni. Esetleg ha kinézel néhány készüléket, érdemes utánuk olvasni, tesztképeket nézni (ha van) melyik jobb közülük valamelyest.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ph2012 #26491 üzenetére
kábé semennyiert. a doboz nem tudom hogy nez ki belul, de ilyen vasdobozos megoldas meg az ndk-s idokben volt divat. altalaban véve inkabb praktikusabb diatarban tartani mert az egybol beteheto a vetitobe.
a 15 kereted ahogy nezem foltos, peneszes, mar igy a kep alapjan is. 15 db meg semmit nem er, ha 150 lenne akkor talan par szaz ft, vagy odadni valami lelkes amatornek. -
Lassú Víz
addikt
válasz
ph2012 #26440 üzenetére
A mai terás HDD-k mellett nincs értelme ilyen módon korlátozni a képeket. Egy memóriakártyára összezsúfolni több ezer képet és egyszerre elbukni őket megint nem a legjobb stratégia. Ha minőség javítás miatt szeretnéd leméretezni, arra meg PC-n több féle algoritmus közül lehet választani egy rendesebb képszerkesztőben.
-
scarabaeus
őstag
-
copass
veterán
válasz
ph2012 #23756 üzenetére
eneloop kell neki és egy jó töltő, én nitecore i4-et vettem vagy 5 éve meg eneloop-okat, azóta is mennek rendesen.
-
pibácsi
senior tag
válasz
ph2012 #23756 üzenetére
Azt hittem már egyedűl vagyok ezzel a dologgal. Én is vettem Sanyo Eneloop 2400 mAh-ás akkut 4 db-ot pár éve. Kb. egy évig, ha birták normálisan (250-300 db. kép) azután már szépen lecsökkent a kapacitás és most hiába töltöm fel teljesen, ami azt jelenti, hogy terheléssel mérve kb. 2A-t (2.2A) ad az elején, de 40-50 kép után már megadja magát, lehet ujra tölteni. Sőt van, hogy mikor full töltés után berakom, már akkor leugrik a kijelző a felére. Az irták, hogy itt nemigen van memória effekt, mivel a normál elem és az akksi keveréke, dehát úgy tűnik, hogy nem így van. Én is, ha kell mostanában inkább veszek Duracell elemeket, az 120-150 db-ot kibír (zoom és vaku nélkül írom ezeket).
Több töltőm is van, úgyhogy van lehetőségem kisérletezni. Vannak normál NiMh akksijaim, több tipus, azok
nagyjából hozzák az elvártat, de ott is van memória effekt. Vettem 15 perces Varta 2000mAh-ás akksikat is 4 db-ot saját töltőjével, de azokkal is az a tapasztalatom, hogy egy ideig bírták és mostmár csak rádióba használható, fényképezőnél meghal, pedig direkt Photo néven futtatják. Hát így jártam (ezzel is). Pedig ez nem olcsó játék ezzel a kétféle akksival. Természetesen töltésszám függő, dehát nem több ezer kép készült egyik akksival sem. Hozzáteszem, a gépnek nincs semmi baja.
Mivel van két másik gépem (Oly XZ-2, Pana Lx7) is, így mostmár jobban azokkal fotózok, de néha ez a kis kompakt gép is kell.Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest