- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sixpak #36239 üzenetére
Ismerős 9.99-ért fizeti továbbra is, 5 éves fiókkal. Az enyém 3 éves kábé. Neki nem most van a fordulópontja, szóval nem tudom, mivel találják majd meg, ha esedékes lesz.
Érdekes módon fenn van a fotós csomag továbbra is, de már az új áron. Még jó, hogy a saját hírlevelük szerint ez megszűnt a mai nappal az új előfizetők számára...
-
válasz
sixpak #36230 üzenetére
Nekem bárhogy próbáltam, csak 20 százalékot adott. És mivel a második élő agenttel se sikerült megállapodnom abban, hopgy megkapjam havi fizetéssel, 1 éves hűséggel azt az árat, amit eddig fizettem a jelenlegi accountomra, beintettem és csináltam egy új fiókot, új előfizetéssel. Hogy biztos ne tudjanak belek_rni a zárba, ennél inkább kifizettem 1 évre előre, ez így 50 ezerbe fájt, de egy évre letudtam a gondomat, jövőre meg meglátjuk, mi lesz. A régi accountom megtartom, csak lenyomtam róla az előfizetést, és így most 10 euróért van licencem, amit 19-ért akartam rám sózni, de még áves fizetés mellett is 12.9 lett volna 1 hónapban... Hihetetlenül rugalmatlanok. Mázlijuk, hogy errre építettem a munkafolyamatokat, és mivel hobbista vagyok, nincss kedvem átgondolni megint az egészet, meg kísérletezni, mert se kedvem, se időm rá, inkább fizettem. A dolog szépséghibája, hogy ötödikéig aktív a régi előfizu is, így erre a két hére kvázi kétszer fizettem, de ez van.
Aki akar még FotttograffiPlen-t venni, az tegye meg ma, mert az emailjük szerint holnaptól már nem lesz elérhető a konstrukció.
-
nfsu17
veterán
válasz
sixpak #36219 üzenetére
Azt írja, hogy 25 nap még.
Hát ez az. Sztem ez a baj. Azaz még él az előfizetésed.
Meg tudod szüntetni most is, de attól még 25 napig lesz előfizetésed, mert ki van fizetve.
Neten sehogy nem tudod megvenni a 10,15 EUR csomagot, azt csakkétféleképpenháromféleképpen lehet.
1. már lejárt a csomag, ergo új előfizető vagy (nálad nem, mert 25 napig még EFI vagy)
2. új ACCount
3. beszélsz a chat-el (nem szóban, írásban), hátha megadják a 10,15-ös árat.Nekem nem pont így nézett ki az ajánlat (a fotód), mikor le akartam mondani.
Az első 2 hónap nekem is ingyen lett volna, de már a 19 EUR-s árat sztornózta volna...utána meg vonta volna a havi 19-et. -
nfsu17
veterán
válasz
sixpak #36179 üzenetére
Nem vagyok adobe helpdesk, de megpróbálok segíteni, amikről tudok.
Creative Cloud Photography (20GB) pricing changes
A fotós csomag megszűnik teljesen?
Nem. Az ára emelkedik jan. 15-től új előfizetőknek.Itt több felé lehet elágaztatni, attól függ ki mikor fogadott 1 év hűséget (havi fizetéssel).
Akinek pont jan. 14-én jár le (tehát tavaly jan.14-én vonta az első részt) az még pont jól jár, mert aznap este még rá is kattinthat a jelenlegi (10,15 eur....vagy 12,69...attól függ akkor mi lesz) árra és újra 1 évig ezen az áron fogja kapni.
Igazából akinek az árváltozás bejelentésétől kezdve (2024.dec.20??) és jan 15. között jár le...és még nem vettek új csomagot...azok járnak jól, mert azok gond nélkül megvehetik még régi áron)Aki mondjuk 2024. dec-ben fizetett elő, az jól járt, mert régi áron kapja 2025. dec-ig.
Aki nyáron fizetett elő, az idén nyárig kapja a régi áron. Ott sem érdemes mozogni máshova.Nekünk Timer-el mostanában jár le. Nekem febr.6-án, de hiába mondtam volna fel kötbér nélkül (utolsó 30 napban fee mentes amúgy) tegnap, még 02.06-ig élő a szerződésem, igazából csak a megszüntetés tényét jeleztem volna nekik a cancel gombbal, ténylegesen nem szűnt volna meg (csak 02.06-án), ezért nem is tudtam előfizetni a fiókomból a jelenlegi régi áron. 02.06-án meg már csak az új árat engedte volna.
Ezért kellett a helpdesket megkérdezni, hogy engednek-e nekem régi árat (végül igen), vagy új acc-ot kell csinálnom, mert akkor még jan.15-ig él a régi ár...újabb 1 évig.Tehát az enyém lejár 2 hónap múlva, akkor vége?
Nem. A 19.1 EUR árat fogod kapni akkor majd (semmit nem kell módosítanod ehhez, a gép auto tudni fogja és ennyit fog vonni).Vagy drágábban mehet tovább?
Igen
Láttam olyan csomagot is, amiben 1 tetszés szerint kiválasztott program van 10€-ért.
Az nekem a LR classic lenne...
Erről nincs infóm. PS-nélkül én nem mennék vele sokra.Szerk 2: akkor ugrik az androidos LR is?
Azt azért használom.Nem ugrik semmi. Az ár nő.
Szerk 3: egy új email címre előfizethetek a fotós csomagra 10,15€-ért?
Én majdnem ide jutottam ki, de végül nem kellett.
Nem gondolnám, hogy lenne akadálya, sokan használnak céges vs privát fiókot a gépükön...annyit olvastam korábban, hogy egyszerre csak az egyik lehet aktív...szóval mindig ki/be kell jelentkezni. De erről most nincs hivatalos infom.Legfeljebb bukom ezt a két hónapot.
Igen, bukod, mert a régi fiókot akkor más gépen kell használnod...vagy nem használod.2 acc nem fog galibát okozni windows-on?
Mármint CC app-ban? Csak mert az adobe acc-nak a win-hez nem sok köze van.
Mint írtam, szerintem egyszerre úgyis csak az egyikbe leszel bejelentkezve.
De mivel most nem lett két acc-om, így passz.Ha többeknek nem tetszik a LR téma (én igazából amúgy ezzel le is zártam) itt, akkor egy modi tegye át az egész szálat az elejétől a LR topikba. THX
Timer
Sajnálom#minden info, amit most, vagy korábban írtam, a saját tapasztalatom, vagy kikövetkeztetéseim eredménye, nem számít hivatalos adobe tájékoztatásnak, garanciát sem tudok vállalni annak pontosságára
-
-
Stauffenberg
nagyúr
-
válasz
sixpak #35685 üzenetére
Nem kell mindenképp Mac. Legalább nyolc magos modern processzor, 32 GB vagy több memória, nvidia GPU, abból lehetőleg jó erős, legalább 12 GB VRAM-mal. Utóbbi baromi sokat számít, ha AI denoise-t nézünk. Egy nem épp tetű lassú 2070 Superről fejlesztettem nemrég 4070 Superre, az ai denoise ég és föld, és az egész szoftver sokkal stabilabb lett, azóta nem volt force close PS / CRAW vonalon úgy, hogy a gép egyéb paraméterei nem változtak. A laptop buzériát meghagyom másoknak, nem akarok senki lelkébe taposni, de én továbbra is hihetetlennek tartom azt, hogy valaki 15 colon úgy tud dolgozni, mint én 27 hüvelyken. Pláne úgy, hogy nálam három is van...
Egyébként van ARM-os PC is, ASUS dobta piacra nemrég az első ilyen notebookját, Qualcomm alapokon. Más kérdés, hogy picit még le van maradva a Mac-től sebességben, de ha nagyon lényeges az akku/perf arány, akkor ugyanúgy jó választás lehet, és maradhatsz a megszokott platformon.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sixpak #35681 üzenetére
A PC-nél általános x86 architektúra helyett ARM van bennük, az egész MacOS és a legtöbb alkalmazás elég jól optimalizálva van erre, ami azt is jelenti, hogy sokkal jobb watt/teljesítmény aránnyal (ebből adódóan sokkal kisebb melegedéssel) megoldja ugyanazt a taskot, mint egy PC, mindaddig amíg a folyamat jól optimalizált erre az utasításkészletre.
De ez sem csodaszer, vannak dolgok amik egy dedikált GPU-val (ami itt nincs) gyorsabbak, mert azt a dolgot eredendően arra optimalizálták. Ugyanez igaz a RAM-ra is, itt aranyárban megy a bővítés és a vásárlásnál kell dönteni előre (bár pletykák szerint most szeptembertől az alap Mac-ek is már 16 GB-ról fognak indulni), viszont a Windowshoz képest sokkal ügyesebb a swap kezelés, ezért RAM szegény környezetben is jobban boldogul, mint egy PC (csak ott általában lehet bővíteni, de már Windows laptopoknál is elkezdett terjedni ez az agyrák amit az Apple kitalált).
Amikor én vettem az M1-es MacBook Air gépemet, akkor éppen horror árban voltak a GPU-k, egy RTX 3060 (nem Ti) került annyiba, mint az a gép és a többi alkatrészt is fejlesztenem kellett volna. Beleugrottam, egy darab Type-C kábellel bedokkolok desktop módba a monitoromhoz és azóta is ezen szerkesztek fotót, meg vágok 4K videót. A timeline performance földbe döngöli a PC-ket, de mondjuk GPU intenzív effekteknél már beesik a teljesítmény, szóval nem jelenthető ki, hogy minden téren erősebb (de erre szolgál a vágószoftveremben a "render in place", ami lényegében kirendereli az effektet és onnantól egy sima videofájlként vágod, mint kés a vajon).
Na meg úgy eszi meg az X-Trans RAW Fuji fájlokat a Lightroom, mint az álom, de a limitált RAM miatt néha kicsit belassul a lapozás két fotó között (mondjuk 2-3 másodperc, mire előjön a teljes felbontású fotó, nem csak a preview). Videó vágásban viszont sosem kellett proxyt használnom, ami még a jóval drágább PC-ken is alap szokott lenni.
De nem lehet elmenni amellett sem, hogy akinek MacOS-re van igénye, az hajára kenheti a PC-t (és fordítva is igaz, akinek Windows kell, az a mai napig szüttyöghet az x86-os konfigokkal, amik hatékonysága eléggé véleményes az ARM mellett, sokkal több áramot zabálnak, melegszenek, zúgnak, az egész kicsit kelletlen élmény egy Mac után).
Szerk: Még egy gondolat, hogy már Mac-en is terjed a gaming, vannak játékok amiket már direktben (próbálnak) optimalizálni ARM-ra, de szerintem még messze vagyunk egy fullos gaming élménytől. Nekem erre a megoldásom egy PlayStation 5.
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #35685 üzenetére
Nem tudom miben van lemaradva, legalább van normális mentés, fotó és sebesség is, kiszámítható támogatással. Nálam itt egy Xiaomi, nyilván alsó polcos így azért akadozik önmagában az OS is, fotózásra alkalmatlan, sötétben alapban megdöglik viszont nem is ez a fő cél, de nem tudom, hogy meddig fog menni rajta az OS és ez azért jobban idegel, mert ha 2 év múlva nincs támogatás, akkor az szívás.
-
rwin5
őstag
válasz
sixpak #35645 üzenetére
köszi, gondolom ez annyira evidens, hogy azért nem láttam egyik videóban sem, amit néztem. Én meg aki sose látott fotós táskát élőben, nekem meg pont az volt az evidens, hogy ez olyan ahogy gyáriba összerakják.
Már magam is kezdem fárasztónak érezni a kérdéseimet, pedig eskü nem szándékosan ilyenek.
#35646Stauffenberg
Ez nekem is tetszik, bár én egyelőre csak divat szemmel nézem, de az ilyen kinézetű hátizsákokat mindig szerettem, de erről látszik képről is, hogy minőségi. Maradok a Tenba-nal végül. Ez tetszik külsőre is a legjobban, mint mikor a nők választanak kocsit, hogy "szép a színe"[kép] - ezek lettek a végső befutók, majd szerintem az all weather lesz. De még mindig alszom rá egyet
#35647zodo nekem tutira 2 db obi + 1 váz egyelőre az összes cuccom, arra elég volna egy ilyen elválasztó? És ez szerintem egy jó fél évig / évig nem is lesz bővítve max + 1 obival.
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #35353 üzenetére
És akkor jó, ha oldalról kicsit megütöd az obit, semminek vagy a menetnek lesz baja, de UV szűrő kemény, oldalról kicsit ütve pattan és beveri a front lencsét. Mellé tök jól be tud csillanni, pont akkor mikor nem kellene. Vannak direkt ilyen védő szűrők, jobbnak meg ára is van, de ennyire durva körülmények közt nem tudom ki szokott itt fotózni, hogy folyamatosan kapja a sarat és kavicsot. Milyen védelem kellene? Ott a fényellenző. Párszor kerültem hülye helyzetbe, nehéz mondani, hogy mi a jó.
-
válasz
sixpak #35216 üzenetére
A raw fileok rejtelmei? Van egy Fuji X-T30 II-m, a szenzora ugyanaz, mint a sima X-T30-é. De a raw-ban a metaadatokban az van, hogy ez egy II, és a Mac Fotók alkalmazás, illetve az ios/ipad Fotók nem olvassa a raw-ját. Felismeri, hogy milyen géppel készült, minden metaadat látszik, de akkor sem jeleníti meg a képet. Nincs is a támogatott gépek között, hozzáteszem.
Szerintem simán valami ilyesmi lehet az esetedben is, nem pipált be valaki egy chekboxot a forráskódban, vagy nem írt hozzá egy sort (mondom ezt full hozzá nem értőként a programozáshoz) és ez az eredmény. -
törölt tag
válasz
sixpak #35214 üzenetére
Mondtam már pedig, az újabb Samsungok már lineráis dng-t mentenek a gyári appal, az ai denoise-hoz meg rendes bayer raw kell.
De 3rd party kamera appal fotózva működik az S23-mal is ugyanúgy, mint minden más mobillal. -
Jahno
veterán
válasz
sixpak #35134 üzenetére
Ja, de szopni fogsz vele. Pár ingyenest húzz be, töltd le, regisztrálj. Ha egy közepesen karbantartott pakk kell, akkor tölhetek is ki, amúgy ha 1-2 napot foglalkoztál vele és letöltöttél valamit, ami ugye úgyis csak arra az egy képre jó, saját alkotásodon néha kiindulási alapnak sem, akkor úgyis sorban jönnek a Google/Face reklámok, akkor kell 2 nap múlva megvenni kb. 30 euróér egy mega preset pakkot, van benne csilliárd szépen kategóriákba szedve és kész, világbéke.
-
boost
veterán
válasz
sixpak #34996 üzenetére
Hát nem tudom, én pont a hétvégén hasonlítottam össze a Nikon D50-el készített fotóimat (2006-2012) a két éves iPhone Prommal, és szerintem még mindig köröket vernek azok a fotók az iPhonera. Egyszerűen érzed, hogy dolgozik rajtuk a fizika. Van térérzeted a természetes elmosás miatt. Akkor is, ha nem portrézol. Gondolkodtam is, hogy visszavásárlok egyet, mert pont 10.000 forintért (!) árultak egy vázat. De 2012 körüli DSLR-eket is már kitobival 80-100 ezer forintért árulnak (De aztán egy Fuji mellett döntötten.). És szuper fotókat csinálnak azok a gépek. Főleg, ha nem teljesen nagylátószögben fotózol. Teló fotók laposak mint a fene. Meg tele van AI utómunkával, ami vicces eredményeket hoz, amit írtam is pár hsz-el feljebb.
BTW: én nem vagyok híve az utómunkának. Kivéve, ha némi csúszkázásról van szó.
Más téma, de hallgattam a héten egyfotós podcastet, ahol a nyaralós képeket dolgozták fel, és mesélte a fickó, hogy ezen kicseréltem az eget, mert nagyon szürke volt, erről a kábeleket vettem le, és így tovább. Én meg arra gondoltam, hogy dehát a nyaralásod fotóztad le... Akkor szürke volt az ég. Miért cseréled ki a képeken egy szebb égre?
Jahno: Sokéve (15), a fényképezőgépeknél is volt megapixel harc, mert marketing szempontból a több biztos jobb, miközben a szenzorméret nem változott, és annyit értek el, hogy sikerült zajosabb, nagyobb méretű képeket készíteni. Most ugyanez van a telefonoknál is. Főleg ázsiai gyártóknál. Nikon D50 érzékelője 6 megapixel volt ASP-C szenzorméreten, ami képeket előhívni bőven jó. Most az iPhone fő kamerája 48 megapixeles.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sixpak #34994 üzenetére
Az iPhone ProRAW támogatott LR-ben, de csak Pro modelleken érhető el. A denoise egy dolog ami rajtuk van alapból, de sajnos egy tone mappelt borzalom az is, mint a gyári Jpeg/HEIC. Egyetlen dologra jó, hogy tudsz utólag színhőmérsékletet állítani (lássuk be az AWB már elég jó manapság, hogy erre akkora szükség ne legyen) és nincs rajtuk az undorító túlélesítés.
Sajnos a telefonok kamerája az én szememben visszafelé fejlődik. Egy Instagram 1080x1080 felbontású fotóra az érintetlen RAW is elég lenne, zajos, de ennyire leméretezve nem gond, cserébe nincs fossá tone mappelve, de amióta 50-100-200 megapixeles quad bayer szenzorok vannak, sajnos a hagyományos RAW is el van cseszve és nem kezelik jól a szoftverek őket, azt sem tudják milyen algoritmussal kéne emberi felbontást előállítani, mert ugye a metaadatok szerint ezek 12 megapixeles fájlok, aztán megoldja ahogy tudja, jellemzően életlenül, tengernyi színzajjal és moirével.
Az utolsó telefonom amivel szerettem fotózni egy OnePlus 5-ös. Sima 16 megapixeles békebeli szenzor, jól szerkeszthető RAW, imádtam.
-
törölt tag
válasz
sixpak #34728 üzenetére
Az okozza a bajt, hogy a Samsung "lineáris dng-ket" ment gyári appal (tudtommal már nem csak az ExpertRAW ilyen). Semmilyen konverterrel nem fog működni sajnos, mert már demosaic-olt rgb képek, a Lightroom-féle ai denoise meg csak valódi raw fájlokkal működik.
3rd party kamera appokkal (pl. Open Camera) működni fog, viszont ezeknél meg nem garantált, hogy mindegyik kamerához lesz hozzáférése, az 50 és 200MP-es mentés pedig biztosan nem lesz elérhető.
GPU témához: 8GB RTX 3070 laptoppal nekem nem volt még gondom, bár én LRC helyett PS-t használok és onnan nyitom meg a Camera RAW-t.
Biztos felhasználás függő is, én egymás után pár képnél többet nem szoktam zajszűrni vele, de eddig nem crash-elt még kevés vram-ra hivatkozva és tűrhető időn belül végez.
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #34730 üzenetére
Nem a céggel van baj, hanem amit akarunk ahhoz erő kell és kész. Ezer éve mindenki VGAval dolgoztat ilyesmit, bár Adobenál tényleg voltak bajok a támogatással, előző verziók is összevissza kékültek, vagy nem mindig kezelték rendesen. Ez ilyen, más termékkel sem biztos, hogy jobb lesz.
-
válasz
sixpak #34604 üzenetére
Nos, kipróbáltam az elmúlt egy hétben szinte mindent, de végül a LR fotós csomag lett, havi 10 euróért.
Elrettentésül egy képet lőttem az előbb, megtörtént az elképzelhetetlen, a LRC negyed óra alatt felszippantja a 16 Gb Vramot...
AI denoise alatt meg a 250W-ot...igaz, rettentő gyors a cucc.Kérdés: van a csomagban PS is, én nem értek hozzá, nem is érdekel, viszont a kisebbik lányom stoppolná.
Tudja használni a kis laptopján?
Gondolom be kell jelentkeznie az én CC fiókommal és onnantól le tudja tölteni. -
válasz
sixpak #34600 üzenetére
GPU használathoz hozzá kell szokni, az összes AI cucc az nvidia tensor magokra épít. Pont ez a gondom, vennék AMD kártyát, ahol nem aranyáron mérik a 16 GB VRAM-ot, de az meg rendre durván kikap bármilyen AI funkció alatt nézve PS-ben. Ai denoise CRAW alatt szintén a GPU-ra támaszkodik, például.
-
válasz
sixpak #34597 üzenetére
Pedig nem fogod megúszni. A luminar szvsz abból él, hogy évekkel ezelőtt összerakott egy motort, amit azóta toldozgat, de igazából már lelépték a konkurensek, gyorsabban, stabilabban. Néhány éve még tényleg volt valami az eraser toolban például, mert jobban működött, mint az adobe-féle heal eszközök, de mára ez az előny elveszett, ráadásul sebességben köröket ver rá a PS. Egy klasszikus retushoz a PS tulajdonságainak szerintem kábé 1 százaléka, ha kell, de rengeteg tutorial, panel, AI cucc van már hozzá, amivel kábé gyerekjáték a használata (kis túlzással). A stabilitásról nem írok, mert ez is képes kifeküdni még viszonylag erős vason is (mostanában a 8 GB VRAM kezd kevés lenni, kénytelen leszek upgradelni a videókártyát), de a Luminarhoz képest még ezen a területen is más világ. Lightroomot kezelni meg tényleg nem nagy wasistdas.
Acdsee-t lehet még érdemes megnézni, nem atomdrága, de elég sokat tud.
-
válasz
sixpak #34584 üzenetére
Én a fotós csomagot használom, az első évben kedvezményes áron volt, most már drágább. Persze lehet, hogy másik email címmel lehetne új accot generálni, és ott ismét olcsó lenne, de kábé éves szinten 30 eurót lehetne ezzel megtakarítani, én meg nem trükközök ennyiért. Mondjuk elég drága azért havi szinten hobbistaként, de a tört verziókkal az a baj, hogy szinte mindegyikben van valami malware. Nincs kedvem most megkeresni, de talán nemrég ide is linkeltem egy pár hetes cikket, most épp ransomware van a kamu telepítőkben.
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #34578 üzenetére
Mindig másra, de a Luminar elég rossz irányba ment el ezzel az automatikus mesterséges intelligenciás variálós izéivel szóval legalább ebben ugyanazt látjuk. Részemről PS alternatívának Affinity, amúgy C1 és Dxo. Ja, Luminar nem régen még 100 alatt volt örök licensszel.
Sok cuccom van LRben, így vakarózom én is, hogy merre legyen tovább, mert max. elrakom a régi vasam a dobozos LR verzióval, abban megnyithatók a kiexportált albumok.
Telefonnal és egyébbel 1-1 lőtt képre biztos keresnék ingyen cuccot. Annyi van, mint égen a csillag. GIMP, Paint.NET, Darktable, mindenféle Photor, Phocus, RawTherapee, LightZone, de gépenként is vannak kidolgozók, mint ahogy eddig Fujihoz is járt egy egész értelmes RAW szerkesztő, Nikon NX, Canon DPP, miazmás? Tele van a piac, heti 5 képért lehet nem szórakoznék még fizetőssel sem. Vagy max. 10-20 dollárosak, mint
Telefonos képet én általában valami IrfanView, PhotoScape opcióval gyorsan meg szabomvarrom és kész is, kár tovább variálni.
Főleg mikor sok akciós, vagy alkudható kuponos csak meg kell nézni, ki kell várni, össze kell rakni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
sixpak #34578 üzenetére
Egyikre sem. Ahhoz túl keveset használom és még kevesebb pénzt keresek vele, hogy állandó pénzszivattyú legyen. Raw feldolgozásra a fényképezőgéphez adott saját program vagy DXO PhotoLab, képszerkesztéshez, retusáláshoz pedig Affinity Photo.
Capture One-t nem használtam, de sokan dicsérik. Elérhető előfizetéssel vagy megvehető.
-
válasz
sixpak #34581 üzenetére
Nincs mit, bocs az elgépelésekért, épp összeomlott az oldal, nem tudtam már szerkeszteni és javítani. Inkább PS felé indulj el, ha nulláról keezded, vagy épp LR, úgyis ez a kettő a vége, ha az ember utómunkázni akar érdemben.
Mostanában elég sűrűn dob 503-ast a lapcsalád, Ti nem találkoztatok ezzel?
-
válasz
sixpak #34578 üzenetére
A Luminar egy rakás szar. Elnézést, de ez a legfinomnabb, ami eszembe jut róla. Mondom ezt úgy, hogy 2 évig csak azt használtam, mert relatíve egyszerűbb volt kitanulni, mint a CRAW + PS párost. DE, és ez egy hatalmas DE: a szoftver bázisa nagyjából ugyanaz a hármas verzió óta. tele van buggal, és ugyanazokkal, amik már a kezdetben is megvoltak. Akciózáshoz nagyon értenek, de amikor megesz egy 8/16 processzort, 64 GB RAM mellett, akkor azért ott bajok vannak. És ez 1 24 mpixeles kép volt, kábé 5-6 réteggel. Nevetséges. A support két dolgot tud: terel és ígérget. Volt, amikor nappokon át leveleztem velük, küldtem log fájlt, nyers fájlt, mindent amit akartak, végül azzal kívánták rendezni, hogy gyenge a vas. Küldtme egy screesnhotot a konfigról, ami messze, de messze meghaladta még az ajánlott szintet is, amire visszaírték, hogy biztos azért, mert AMD a proci. Na, itt hagytam az egészezt a picsába, és kezdtem el kitanulni a PS-t. Vicc, tetű banda, kerüld el őket messzire.
-
válasz
sixpak #34578 üzenetére
Bocs, még annyi, hogy nagyon zavar az ui, nincs keretben a kép, kifut a monitorból zoomoláskor.
Emellett eléggé eszi a hardvert is, láttam 250W fogyasztást is a videókártyánál.
Mondjuk gyorsnak tényleg gyors, de s LR emlékeim szerint kevésbé volt hw igényes....vagy nem vettem észre.
De a LR inkább a cpu-t használta, ott nem volt ennyire magas vga használat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W