- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
válasz
szpeti40 #32313 üzenetére
Én is már egy ideje nd vásárláson agyalok. De egyszerűen nem tudom mi lenne a jó megoldás. Nálam nehezíti a dolgot, hogy én videóra is használnám, szóval vnd is kellene. Eddig a Freewell vnd a befutó, viszont az se olcsó, és ugye ott is megy a matek, hogy 2-5 vagy 6-9 legyen. Szettben már 70e felett lenne, annyit meg én nem adok érte. És akkor persze kellene még egy nd 1000-es is fotózásra. Szóval nem egyszerű ez a dolog. Fix-ből a Haida-t ajánlják, ár/érték arányban nem rossz, viszont a beszerzés kérdéses.
-
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #32315 üzenetére
Nem vario. Simából. Gondoltam ha azt írom, hogy mind szar, akkor mindre értem :-)
Pár K&F szűrőm Aliról van, akkoriban még érdemes volt. Most azért befigyel a +ÁFA, +800 forint és még esetleg el is keverik, így már lehet nem annyira jó, de össze kell hasonlítani és mérlegelni.
77mm miatt szép lesz a kiadás, alap ND1000 is 60 euró.
Más fajtából KnigtX-em van, az még szerintem jó lehet (noname árban van, 16os kb. 6 euró 64esek olyan 10+ Euró környéke). Fotgát ne végy, olyat szereztem játszósnak és csak a hordozástól szétestek.
Ha egy kell, akkor ezt ennyiért megvenném: [link]
Ha mégis 16 és 64, akkor tudja a tök, két hete be akarom árazni a felesleges szűrőim és belehülyültem a keresésekbe, olyan fixet alig találtam. A 100 eurós K&F szettben nincs CPL, a kicsiben 60 Euróért meg ND8+ND64+CPL, abból a 8 nekem kevés lenne ha kb. ND500ra jössz ki. Az fényértékben pont alig kigépészkedhető 1 percesből fél perceset csinál...
-
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #32313 üzenetére
Variot ne vegyél, mind szar lesz. Nekem a K&F alap "kínai" már bejött, de bármelyik fotós csoportban megköpködnek bármilyen drága darabot, hogy az kukába való és kész :-D
Éppen most megy a Sony planétán....
Meg mekkora lenne az igény? Nálam az ND1000 szinte alap, de néha elkél kisebb is, szóval kapásból vehetnél 16ost és 64est, akkor meg is vagy 1000ig. Dömörkapunál a víz forgása 5-10 perces záridőkkel jött ki, másik csoportban meg most ment le a napi menet, hogy vízeséshez elég az 1/3 másodperc is. Nekem meg fél perc alatti rendes képem szinte semmiről nincs, kisebb víznél alapban 1 perces zárral indítok aztán kész is [link]
-
vihartigris
őstag
válasz
szpeti40 #31162 üzenetére
Debreceni Új Fotóműhely
Részleteket nem ismerek. -
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #31168 üzenetére
Hortobágyon voltunk párszor, idén kimaradt. Ez volt a másik sírás alap a csoportban, hogy miért mindig messze, miért hétvégén, miért hétköznap és jajj mindig Pesten gyűltök én meg győri vagyok. És akkor mennyire ugassam le, hogy igen, mentünk hétvégén de hétköznap is és annyira Pest, hogy pont előző 3 hétben többet voltunk Győrhöz közelebb. Igazából most elmúlt 1+ évben az ország összes megyéjében jártunk. Akinek meg egy újpesti klub messze van a II. kerületből vagy a Móriczra húzza a száját, azt legközelebb tényleg elküldöm a fenébe, akkor legalább megsértődik és rövidebb a sztori.
Aki 5+ éve csoportban van az is írt, hogy jaaaaj most éppen költözik, vizsgázik, fáj a haja és a csillagok nem érdeklik. Okés, de volt itt már minden és talán nem 5 éve költözöl folyamatosan. De amúgy tök jó, szóljak és jönnek.
Vagy legjobb mikor valamit alkotunk, lett kép és akkor megjelennek, hogy pfúúú ez hol volt mikor és micsoda. Azt sem tudják melyik bolygón vannak, ezért hülyéskedem el most az évet.
-
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #31162 üzenetére
Érdeklődő mindig van, csak aztán mégsem adja ki és összességében már ki merem mondani, hogy nagy része lusta marharépa akiket igazából nem is értek és nem foglalkozik a hobbijával, vagy nem is értem. Kisgyerekesek és nők hátrányban, bár a csoport legaktívabb tagja 4 hónapos...
Nekem ugye május-szeptember közt Pesten értelmesen elérhető helyen lett volna 24 órásban használható elegáns klubhelyiségem és egy másik ami kevésbé elegáns, de legalább nagy és mindenféle cuccal is felszerelt. Kipróbáltam én már sok mindent, több 100 emberkével ki tudja hány ezer órát pofáztunk végig ugyanarról, ugyanúgy. És még olyat is kipróbáltam, hogy nahh, ott a 10 vaku, hátterek, minden, itt a kulcs, szolgáljátok ki magatok, a feltételek tök egyszerűek. Némi kárt okoztak, leszólják a modellt aki nem is modell, egyszerű feltételt sem sikerült betartani.
Érdeklődésnél volt amikor 100+ fotós jelentkezett be erre-arra, tervekből akkora keci nagyok voltak, mint szürke szamár a ködben (építsünk saját stúdiót, menjünk 4 hetes túrára Namíbiába, ilyesmik) de ezen már csak az elején is mosolyogtam. Aztán mondogatták, hogy miért nem hiszek benne és igenis meg lehet csinálni. Lássuk.
Aztán mindig elfogyunk, kisebbek sem működtek, igazam lett mindig is. Szerveztem közkívánatra portrés vakus oktatást, az is olyan döcögve ment, hogy majd meghaltam. 40 jelentkezőből 2 év után velem együtt maradt három emberke, az is mellékvágányra futott. Baromi nehéz és néha nem értem. Persze én is elbaszhatom, de az azért nem olyan egyszerű, ellentétben a képlettel és egyéb statisztikákkal. Mert azért kaptam már hideget-meleget, most meg év végéig átmentem troll üzemmódba.
Szóval a biztossal óvatosan, itt egy része pár 10ezer fős csoportokban lett megfejtve, abból lehet összekalapálni saccperkábé 5-6 embert, akit néha érdekel. Ennyiért meg dolgozzon a fene, addig foglalkozom vele, míg alkotunk és poén, ha nem akarja akkor nem akarja.
-
BoscoD55
tag
válasz
szpeti40 #31159 üzenetére
Én 12 év külföld után költöztem vissza Debrecenbe, és szomorúan konstatáltam, hogy már nincs fotós klub. Régebben (nem tudom ismered-e) Máté András vezénylésével működött egy, de már annak sincs semmi nyoma. Ennyire hanyatlásnak indult a város ilyen tekintetben? Én még az analóg korszakban dolgoztam hívósként laborban, és több tucat képviselet volt Debrecenben, és a környékén.
Más.
Gondolom mindenkinek volt már 70-300 "utazó" teléje. Nekem még az első generációs Nikon VR változat van. Ellenben, amióta megvan a fix 300-am, azóta elő sem vettem, és kirándulásokra sem viszem magammal. Van értelme eladni, vagy szoktátok még használni? Azért kérdezem, mert ugyan olyan sokat már nem lehet kérni értük (ahogy néztem 70e körül kell hirdetni, hogy el is menjen), de azt az összeget inkább beleforgatnám akkor egy nagylátóba.
Köszönöm!
-
scarabaeus
őstag
válasz
szpeti40 #30967 üzenetére
Én is az AutoPanót mondtam volna pár éve, de miután megvette őket a GoPro, pár évvel utána felszámolta őket. Nekem még örökre szól a licenszem, megvan az utolsó telepítő is, a gömbpanorámákat azzal csinálom ezután is, de ajánlani már nem tudom a programot. Remélem, a francia fejlesztők megint összeállnak és összehoznak még ilyen programot.
-
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #30961 üzenetére
Lehet nekifutok újra. elsőre nem állt rá az agyam, meg párszor el is döglött a gépemen, mikor kellett volna. Legalább terjed asnnyira, hogy YTon seperc alatt találni segédletet. Bár amikor ezt a fentit követtem el, még Resolve sehol nem volt.
Érdekes, hogy képekhez minimál timelapse utilt alig találni, pedig egy alap 20 dollárt még adnék is érte, amibe beszórom és vagy fix hosszúságú videó lesz, vagy ahány kép az alapján jön ki a másodperc, de nem nagyon van. Pinnacle hellyel-közzel jó, egyelőre rendesen ki kellene exponálnom és nyersanyagot adni alá.
Persze az év legborúsabb és fénymentesebb napján jutott eszembe és lehetett volna rövidebb, de az OpenShot is eldöglött rajta, végül Pinnaclével gyorsítottam fel, majd elment, visszatölt, felgyorsít, elment... Áááááá... Ez sem egy szofisztikált megoldás, de működött:
-
Jahno
veterán
válasz
szpeti40 #30934 üzenetére
Én vettem egy "katonai" zsákot, mindenféle hozzátoldható dologgal, váz alapban oldaltáskában van, de van olyan betét, amit bele tudsz tolni bármilyen zsákba/bőröndbe és akkor fotós specifikus. Hátizsák pont akkora, hogy az állványom hosszában belefér, kisebb kínai egyentáskába raktam a videós lámpákat, másikba vaku, harmadikba kioldók, tartozékok, (amiből mentek külön zsebbe is) és szintén kínai cuccba a 3 váz. És pont kockára lehetett rakni, ma volt az első éles teszt. Most nagyon felszívtam magam, mert idehaza bepakolok, az új vázzal viszont szűk az oldaltáskán, nincs hely szűrőknek bizbazsoknak és jó ha minden kéznél van, vagy ha leveszek egy kupakot akkor tudjam hova rakni, ezért beugrott oldalzsebes gatya, combtáska (ez még tesztelés alatt) és egy zsebess mellény, oszt csókolom.
Nem tudom pontosan melyiket vettem, mert megmutattam az eladónak, kiterítettem a fotós cuccokat, belepróbáltam, aztán... Aztán vége 60ezer lett
Alapban a zsák ilyen: [link]
Ami a trükk, hogy ez oldalt és hátul tele van gyári felfüggesztési pontokkal, oldalára a kulacstartó pld. pont akkora, hogy a 135ös fix obi belemegy. Hátra meg lehet olyat csinálni, hogy ha akarom övtáska/oldaltáska, vagy magára a hátizsákra rá lehet toldani.
És akkor van nagyobb, meg még nagyobb, a fotós vackokon kívül még egy részt kizippzárazol és laptop, pólók, pár doboz sör, mindenre pont optimális lett. Innentől engem pont nem érdekelt, hogy nem "fotós", vagy valami túlárazott cucc és pont ki van vágva a váz meg obik helye, ami nem is teljesen akkora, mint az enyém, de hol több, hol kevesebb van, hova rakjam a pólóm, söröm, aprólékom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest