- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a tippet, ezt néztem, de nem tetszik, mert felfelé ki tud csúszni a váz, ha jól látom. Van erre szcenárió, legugolsz féltérdre, és nagyobb obival máris kitámasztod annyira, hogy csússzon. Ezért tetszik a capture, mert ott lockolni is lehet. Néztem Ulanzi-s vetélytársát féláron, nem nagyon bízok benne, csak az a bajom. A PD-re 90 kilós limitet írnak, az csak elég lesz!
Hámból olyat néztem, ami vállra megy, és két oldalra lelóg. Ez azért gond, mert ha letérdelsz, koppan a váz... Én portrézás közben kábé fekszem is néha, szóval szintén alkalmatlannak tűnik. Marad a PD, tartónak meg vállra valami hám, ami olyan, mint egy táska, táska rész nélkül.
-
ph_5.5
aktív tag
Insta tele freelance modell megnevezésű lányokkal. Akiknél ki van írva hogy tfcd kizárva - és normális portfóliója van, azokkal többnyire már lehet kezdeni valamit.
A cégek sokszor volt királynőket keresnek meg. Nem az aktuálissal, mert ők legtöbbször szerződéshez kötöttek- mármint máshoz... és sokba fáj ha hívod. A pro modellek esetén is az ügynökség alapdíja magas tud lenni. De ők többnyire tényleg megérik a pénzüket.
Volt szerencsém fotózni szerencsére aktuális királylányokkal is, ők olyankor mindig épp top formát hoznak. (muszájból). Volt aki smink és minden nélkül is tökéletes. És volt aki bomba alakkal volt megáldva, de a smink tökéletesítette az arcát. A héten is ex királylányokkal dolgozunk.. az egyik tökéletesen nőies, a másik sportosan bomba. Szóval még válogatni is tudsz, melyik áll ízlésedhez közel.
Árakat azért nem írok/írhatok, mert feladattól függ hogy mennyiért fog elmenni a modell neked pózolni.
#33507Jahno Vannak olyan ws oktatók, akik a ws meghirdetésekor odaírják hogy portfólióba betehető- nem tehető be. A témához első hozzászólásomban írtam, hogy az nem " tefotód"
- nem te pózoltatsz
- nem a te ötleted a helyszín
- nem a te "világításod" mert az oktató vagy segédje derít
- nem a te általad fizetett modell és nem tudod mi van a megállapodásba
Plusz sok esetben az elkészült kéepk nagyon nem férnek bele a profi modell (fizetős) portfóliója. Minőségben, kidolgozásban...
Plusz a fotózáshoz kapcsolódó jogszabályok előírják hogy minden publikáció előtt a képen szereplő modelltől engedélyt kell kérned. Tudnia kell amodellnek hogy hova használod stb... és pont ugyanúgy nem lehet feltenni stockra sem. Mert nálad nem lesz modellengedély.
#33505Timer Helyi ws volt nyugiOlyanok oktattak akik tudását 5 perc alatt el lehet mesélni egy ws-n. Imádom az ablakfényes ws-t pl... meghirdeti 1 hónappal korábban. Ha meg nem süt a nap, akkor a ws elvesztette fő elemét- a fényt. És mivel én a közösségi médiában élem az életem hanem most is jövő évi katalógust retusálok... ezért olyan ismerős aki tudja hogy úgysem láttam volna a neten- átküldik. Én meg ránézek, nyugtázom hogy ilyen is van és kész.
-
ph_5.5
aktív tag
Én heti szinten (van hogy hetente többször) fotózom fizetős modellekkel. És itt az ország szélén is van egy minimum összeg amit kialkudok a modellnek amikor együtt dolgozunk. (cég fizeti... és profit csak pénzért kapsz)
És hogy lehet hozzájutni ilyen lányokhoz ha hobbyból fotózol? Pénzért. Az más kérdés hogy ha az anyag gyenge akkor am odell letiltja a publikálást. Mert neki van egy imidzse amibe pl nem fér bele az elrontott retus. Nem haragszik a fotósra- egyszerűen nem engedi megjelentetni a képeket. Ebből is lehet tanulni? Igen...
A ws-ra járók jó része a ws-t tartó ismerőseim visszajelzése alapján fotózásból akar majd élni. Vagy már abból él... Persze van egy réteg aki aki azért megy pl csak budoar ws-ra mert másként nem lát fehérneműben jó csajt- de ez megint az ő dolga.
#33497Timer 100e sok pénz. Nagyon sok. És hogy mit lehet tanulni? Hát a múltkor nekem átküdlött képanyag alapján néha semmit. És ez nem ár, hanem oktató függő.
#33499lugosi Igen, ezek a ws-k erről szólnak. Pár "jó" csajjal csinálsz fotókat. Akik tudnak pózolni. Az időpont adott, ha előtte tudják hogy a környezeti fények hol előnyösek akkor oda visznek. És a helyszín mivel jó esetben fizetős- máskor oda be sem jut a fotós. Szóval lesz egy sorozata amit nem használhat portfólió építésre. Nem publikálhatja sajátként. Mindenzt egy vidéki szalagmelós fél havi fizujáért. -
ph_5.5
aktív tag
100e egy WS...
100e-ből egy kezdőnek kijön egy halom stúdióbérlés, fizetős modell hívása.
Az olcsó ws láttam hogy mennyit ér. Itt az oktató tudásában nem kételkedem... de pár mozdulatért ennyit kifizetni nem tudom kinek éri meg.
Ráadásul mit is akar valaki egy ilyen ws-al? Fizetős melót? Az nehéz ügy... Ingyen melót? Az nem meló. Szóval szerintem ez zsákutca. Ahogy szinte minden most kezdőnek az egész fotózás. Melót kapcsolatok révén kapnak a fotósok. Az meg sajnos nem tudás kérdése... látom miket adnak ki egyesek a kezükből- csak azért mert ismerősnek melóztak.
"Meg van ennek is a helye, akkor is ha nem érted." Értem én hogy szerinted megéri... nekem az éri meg ha havonta van 10 db kiállított számlám és a végösszeg pedig magas. Ez a vállalkozás lényege. Aki nem tud fotózni annak biztos jó egy ws- de ott max megszereti azt a műfajt amit megnéz. Utána otthon ráeszmél hogy a fotós aki oktat az nem egy szál derítőlappal meg egy kitobival próbál összerakni valamit. És akkor jön a következő beruházás. De mindenki felnőtt és el tudja dönteni mire van szüksége. Szerintem a legtöbb fotósnak másik állásra a megélhetéshez. És sok oktatónak pedig sok kezdőre - ugyanehez -
Még annyival kiegészíteném, hogy a fotosworkshopok.hu szervezésében lévő ws-ek mindegyikén van lehetőség egyéni munkára. Te vagy a modellel együtt néhány percet, aztán a következő kolléga , és ha mindenki végig ment, és elégedett, akkor pedig jön a "találjuk ki a következő világítást és ruhát közösen" feladat. Olyan is van, hogy beállásonként más a "főnök", a többiek a keze alá dolgoznak .Mindent úgy rakunk össze csapatként, a világítást is, az oktató csak felügyel, és ha elakadunk, vagy szakmailag kifogásolható valami, akkor szól közbe és javít. Sokat lehet így tanulni a rutinos Kollégáktól. Keresztbe fotózás, hiénázás csak akkor van, ha természetes fénynél dolgozunk, de akkor is az a szabály, hogy a modell arra fókuszál , akivel éppen dolgozik , a többiek meg ha találnak valami jót távolról, akkor nyertek, ha nem, akkor meg majd sorra kerülnek. Ha pedig segítség kell, mert nem megy a pózoltatás vagy a technika, azt az oktató két percen belül látni fogja, és melléd lép, hogy segítsen.
Nem tudom, máshol mi megy, mert eddig egyetlen másik embernél voltam, de ott olyan érzésem volt, hogy oké, összejöttünk, majd lesz valami... Így nem is mentem többet inkább. Az ilyen alkalmakért valóban felesleges fizetni.
-
Hát, majd kiderül. Nem offolok itt tovább, mert kicsapnak. Nézegettem az esővédőket, de itt aztán van minden, mint a jóboltban, a zacskó szerű párezer forintos JJC-től a 2X ezres manfrotto / thinktank darabokig. Ezek szerint sokan fotóznak esőben, eddig azt hittem, ez csak a vadfotósok szórakozása.
-
Hát, szerintem annyit összesen nem leszünk ott. Bár két modellel, két csoportban dolgozva nem másfél óra lesz, az tuti. Azt hiszem, rágyógyítok itthon egy 70-200-at a vázra, a nyílásokat esetleg még külön leszalagozom (bár amilyen mákom van, majd a szalagok hagynak nyomot), és imádkozok. A környezeti képeknek meg viszek egy DJI Pocket 2-őt, az legalább meglövi a panorámát, ha kell, egymenetben.
-
Köszi az infót, majd meglátjuk, Sándornál nem csalódtam még soha, valószínűleg most sem fogok, a technikát meg védem, ahogy csak tudom. Eredetileg akartam vinni egy 17-35-öst is, de inkább lemondok róla, annyit nem ér egy hűtőtoronyból kifotózott kép.
Most nézem, van egy 5D MIII tartalékban neki, elkunyizom azt!Ős Nikonosként biztos ösztönszerűen használnám.
-
Modell fotózás lesz konkrétan!
Hogy hol az épületen belül, az passz, de gondolom, az ikonikus részeken:
Ebből a leírásból, meg a képekből gondolom, hogy nem lesz steril a hely:
Véletlenül fémipari cégnél dolgozok, és látom, hogy a szálló fémpor milyen frankón teszi tönkre a PC-ket, meg a telefonokat is. Ezért áll fel kicsit a szőr a hátamon az egésztől, de közben meg imádom az ilyen hangulatot, ez meg egy klasszik helyszín.
Nem akartam kéretlenül reklámozni, de ha valakit megihlet, elvileg van még 1 hely kiadó!
-
Neck
veterán
FF vázon FF obit használok én is, de pl a múltkor egy kicsit már túl messze volt a téma a 35-150-nek. Egy kattintás volt áttenni APSC crop módba a vázat, és úgy fotózni. Persze utólag is lehet vágni belőle, de ha tudom, hogy mit és hogy akarok lőni, akkor miért ne? Plusz az AF rendszer is meghálálja ha szűkebb területen dolgozik ilyenkor.
Írhattam volna úgy is, hogy a 33MP-ből többet lehet vágni. Csak úgy gondoltam, szemléletesebb megmutatni, mennyi MP marad az APSC crop után.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Tudom, hogy Fujiban sem lesz jó csak ha már nem használom akkor olyan gépet veszek ami jobban tetszik. A Sonyt nem azért vettem, mert tetszik, sőt a tárcsákat is keveslem. Kizárólag a folyamatos EyeAF miatt vettem. Ez a funkció nem tölti be nálam a szerepét maradéktalanul. Ezt eddig nem tudtam.
-
törölt tag
Csináltam pár fotót barátnőmről. Csak a fej van a képen. Ablak mellett így este fél nyolckor természetes fénynél 1/320 ISO1600 biztos ami biztos. Kipróbáltam a fix AF-et is de ugyanolyan mint tegnap. Végül feltekertem f1.4-ről f3.2-re és így elégedett vagyok. Már látszanak a szempillák. Sajnos így viszont az a 'look' amiért f1.4-et vettem az már nincs többé.
-
misirulez
senior tag
-
tvamos
nagyúr
Ha tudod mit szeretnel, akkor ne hasznald! Fotozz RAW-ba. Ha kontrol manias vagy, ne hasznald! Ha nem tudod, mit akarsz pontosan, akkor meg csinal neked par valtozatot, hatha sikerul kitalalni, mi tetszik. Szerintem ez egy jo szenario, egy lehetseges megkozelites. Lehet, hogy nem igy van. Lehet, hogy de. Nekem tetszene. Ki tudja? Mondjuk sosem probaltam meg a gepeimen... szoval nekem vegulis tokmindegy. De lehet, hogy ezentul majd hasznalom. (Jut is eszembe, a Nikon 1-em hasznalatijaban van egy leiras, hogy mit csinal, mintha olvastam volna a hasznalatiban, es terveztem, hogy kiprobalom egyszer.)
-
ph_5.5
aktív tag
Várvárj... belépő gépeken van
tájképmód, portrémód, makromód, ugráló hóember napsütésben mód, meg tengerparti mód... AMikor nekem valaki azt írja hogy tájképmódban fotózik az hivatalosan azt jelenti hogy a vázon beállította a tájképre a módválasztót... és ott a váz jpg-ben nekiáll pl telített zöldekkel, szűk rekesszel, egypontos af mellett képeket készíteni.
Portré módban meg kedve szerint a váz nyitottabb rekeszeket használ. A fényképezőgép kezelőjének ninc sbelszólása ezeknél a témamódoknál kb semmibe- ezrt kérdeztem meg hogy troll-e az aki F1.2-es obi vásárlás mellett porrtéfotót tájkép módban akar elkészíteni.
#33347Újgyerek Most már értem a problémád- és szakmailag nem tökéletes megfogalmazásaid miatt értettem félre és gondoltam a "szórakozom kicsit a fórummal" dologra.
F 1.2-es obi és az 1.4 között kb annyi az eltérés hogy legyen indokuk pl egy 50-es obi esetében 300e helyett 1 millás árcédulát rábiggyeszteni. 1.4 és 1.8 között az a 2/3 Fé nekem már mentett életet, én ha tehetem mindenbl 1.4-t veszek. (fixekről beszélünk persze, mert zoom esetén az 1.4 az nem játszik jelenleg egyik gyártónál sem)
1.8 sokmidenre elég. Főleg FX szenzoron. Az élességi tartomány meg kb azt jelenti egy fotó esetében hogy nézzen ki jól a szemnek.. és pont nem fog érdekelni senkit hogy éles-e a haj a fül mögött vagy sem. Mondjuk azt hogy 15 éve csak fx vázakkal fotózom- munka szinten. Van pár expo már az ujjaimban, de még a kezdetekkor sem matekoztam azon hogy mi fog beleférni az élességbe. A helyszínen nincs rá idő, előtte meg sosem ezen agyalsz. Sokkal inkább a pózokon, világításon, helyszínen... A fotót fogd fel úgy mint egy festményt. Ott sem azt nézi senki hogy a vászon 1-1 kockájára jutó festék mennyire fed, mennyire részletes- hanem azt hogy ránézésre megfog, elidőzöm-e rajta, tetszik-e bármiért is... -
törölt tag
Nekem furcsa, hogy ha valaki ebből él és már több tucat minka van mögötte akkor annak nincs a fejében, hogy milyen objektívvel, mekkora távolságon, mit akarok elérni - éles vagy művészi képet. Én megvagyok róla győződve ha holnaptól ebből élnék és jövőre megkérdeznének tőlem technikai jellegű beállításokról akkor álmomból felkeltve mondamán mert annyiszor csináltam már.
-
Megy vele az enyém is, csak vannak furcsaságok. Bizonytalanabbul tartja a jelet (ezt csak érzésre mondom), és sokkal lassabban tölt fel villanás előtt, ha már használva volt 15-20 percet (ez meg mérhető is akár). Utóbbi miatt csinálom azt, hogy Duracell Ultrával etetem, ha kell. Sokszor mondjuk nem kerül már elő, mert MS300 / AD200 az alapvető megoldás, de tartalékba mindig viszem magammal, ha úgy adódna. A Recyko+ elvileg elég erős lenne hozzá, teljesen feltöltött állapotban nincs is gond, de hamar el lehet érni azt az állapotot, amikor kezdődnek a furcsaságok. Persze lehet, hogy a vakummal van valami, passzolom.
-
Ja, biztos valaki a Sony topikból!
@szilibácsi: hadd meséljek el egy sztorit, 2003 környékéből. Akkor vettem meg az első digitális gépem, egy egész nyári fizum ment rá, valami frankó Mustek nevű gyártó kis 1,2 mpixeles remekműve volt (szerintem valami interpolált webkamera, így utólag). Vettem bele akkut, jó erőset, asszem ez akkoriban 1200 mAh-t jelentett AA méretben. Na, 10-15 percig rendesen ment, aztán csinált az mindent össze-vissza. Másik akkupakkal szintén. Megijedtem, hogy ez ennyi, beszívtam, hónapokig szívok majd a garival, ráadásul noname boltból vettem neten. Visszaküldés akkoriban még nem játszott, úgyhogy kocsiba be, Pestre fel, valami ótvar eldugott utcában meg is találtam a boltot. Az eladó annyit kérdezett: elemmel próbáltad? Mondom nem, minek, hát ezzel az akkuval brutál zseblámpát is hajtok, simán jó hozzá. Rakott bele két Duracellt, kifizettem, és mondtam hogy oké, akkor mindjárt jövök vissza, fényképezek vele picit, mert úgyse lesz jó, hiszen otthon több minőségi akkuval is lepróbáltam, nem vagyok hülye. 1 óra múlva ballagtam vissza égő pofával, hogy oké, a probléma ezek szerint megoldódott. Onnantól csak elemmel hajtottam, energizer / duracell vonalról, az akkukat pedig meghagytam a zseblámpákba... TT350N vakunál ugyanez volt a tapasztalat, nem szereti még a Recyko akkukat sem, pedig azok voltban is többek a klasszik nimh akkuknál.
-
Ne aggódj, a Sony is fel fogja venni ezt a kesztyűt. Pont nem arról híresek, hogy kihagyjanak pénzszerzéshez kapcsolódó ziccereket. Majd nézzük meg, mi lesz, ha piacvezetővé lépnek elő. Lesz ott is hatszámjegyű gyári markolat, ebben biztos lehetsz!
(Ettől persze a nIkon még sz@rrágó banda, ez tény...)
-
Hamarosan kiderül, mennyire áll majd szemre / kézre a cucc, bár keddre ígérik a szállítást, szóval nem kapkod az Alza, az biztos. Hétvégén pedig lett volna kisgyerekes program, ideális terep lett volna a head2head összevetéshez, de sebaj. Objektív park miatt nem aggódok, nem vagyok heavy user. Sajnos a régebbi Tokinákat valószínűleg el kell majd adnom, mert nálam az AF ma már alap követelmény, és vázmotor híján ez itt ugrott. A 17-35 annyira nem is fog hiányozni, mert ritkán használtam, de a 100-as makró, na azt szerettem, és néhány szemközeli fotóra szinte minden modellnél előkerült. Talán Tamronnak van valami modern makrója F-re, saját motorral. Az esetek túlnyomó többségében kültéri vadászatra 70-200 USD G2 van felcsavarva, stúdióban pedig továbbra is a Nikon 85 /50 1.8G páros a kedvenc. Ezekkel elvileg nem lesz gond adapterezve sem. Kíváncsi vagyok, lassan minden kiderül!
-
Laslow
senior tag
Köszönöm a korrekt választ.
Igazából úgy érzem most, hogy a fotóalbumgyártás teljesen lemaradt a világtól. Manapság az átlagember már nem DSLR géppel készít fotókat, hanem a telefonjával, ami tipikusan 4:3-as fotókat készít (legalábbis a mi iPhone-unk, Google Pixelünk és Samsung S7-ünk mind 4:3-at készít). Előhívatni fotót 4:3-ban lehet ugyan, de fotóalbum valamiért már nincs ebben a méretben. Ennyire nem hívat elő soha senki telefonos fotókat, hogy a gyártóknak nem éri meg sima zsebes albumokat kínálni ebben a méretben...?
-
Laslow
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy magamnak akarom befűzni? Bocsánat, tényleg nem vagyok jártas a fotós szakszövegben.
Én egy olyan kis lapozható albumot keresek, amiben oldalanként egy vagy két kép fér el, és a képeknek 10*13 cm méretű átlátszó fóliák vannak, amik mögé csak be kell csúsztatni a képeket. Megnéztem a fotoplus.hu oldalon, a keresőjük szerint nincs nekik ilyen 10*13-as méretben. Ilyen kellene, csak 10*13-as.
Addig nem merem leadni a rendelést, amíg nem látom, hogy lesz is mibe belerakni utána a képeket.
-
ph_5.5
aktív tag
A stúdió fenntartás az nem filléres tétel. Az óradíjat meg úgy kell kalkulálni ráadásul hogy megérje a fotósoknak- de a bérbeadónak is. És ez az amit nehéz kimatekozni.
A közös lónak meg mindig ... Ha valaki egyedül nem tudja megoldani, a haverokkal összeállnuk csak igen rövid ideig szokott működni.
A városunkban volt aki egyedül kivette, ő a főnök, de társbérlőket keresett. Feltétel :
legyen saját szetted, az övét nem használatod, kb ne legyél a konkurenciája stílusodban, és ha neki melója van akkor ne legyel a közelben sem. Elég gyakran változtak a bérlőtársak...
A feladatok? Hát autót fotózni nem egyszerű. És nem olcsó. Arra még egy soktízmilliós autó eladásnál nem akarnak pénzt áldozni ilyen színvonalon. Új autót meg pesten fotóznak kb és kész. -
.mf
veterán
"Mire összerakod és hibajavítod, arra pont annyi vagy több melód lesz benne, mint ha egyesével kizongoráznád."
Most, szezon előtt van időm erre, de amikor nyáron zsinórban napi 3-5000 képet kell egész napi fotózás után este-éjszaka átnézni és válogatni, olyankor már kevésbé. Illetve, időt akkor is kell rá szakítani, de ha ezt automatizálni lehetne, akkor több idő maradna fotózásra, vagy legalább jutna idő rendesen aludni.
De ha van olyan program, ami már alapból meg tud különböztetni járműveket, köztük a bringát a motortól, már az is elég lenne.
-
-
t72killer
titán
Igen, olyat keress ami tényleg 720nál vagy 850nél vág le, ne olyat, ami 1200on
. A 720 eredménye látszólag vörös kép, uis míg a canon és nikon Bayer szűrő R pixelei magyon jól látnak 650-770ig, a B és G szinte totál vaksi itt.
A 10éves kínai "citiwide" szűrőim teljesen jól tudják a hullámhossz-határokat (ok, a 950essel nemigazán foglalkoztam).
-
t72killer
titán
Hogy van átalakítva az a gép? Fordítva raktad vissza a szenzort
?
Pince? Hőkamerát akartál csinálni egy uv/vis/nir cmos-ból
?
Ez nem írja, a legvége valahol 1100nm környékén van, azalatt max kovácsműhelyben vagy öntödében lesz hőkamera belőle.Ha megnézed a fenti ábrát (ez természetesen ir-szűrőjétől megszabadított kamera), csupán 720nm felett van annyi kakaó, mint amennyiből a vizuálra csonkított mainstream (650-nél már setét) gazdálkodik, és ezt a gyakorlatban is látom.
-
Soká
senior tag
"EXIF korlátos tud lenni, de az benne marad és bármivel olvashatod."
És még ez sem feltétlenül igaz... Nem akarok tovább offolni, de még annyit, hogy az XnView esetében a megjegyzés szerkesztése így néz ki:
Vajon mit jelent a "Beágyazott megjegyzés"?
Mert én azt hittem, hogy az Exif-et, de most már teljesen elbizonytalanodtam.
Tudniillik a beírt szöveg ott van valahogyan a képfájlban (aminek egyébként a dátumai nem változtak ettől a beírástól) de, hogy ne legyen egyszerű az élet, az exifbe(?) mentett szöveget sem a Bridge sem a digiKam nem látjanem is értem...
Csak onnan tudom, hogy tutira benne van a képfájlban mert egy béna kis Exif Reader látja az általam beírt szöveget (miközben azt írja, hogy : error - Couldn't open EXIF file)
teljesen zavaros nekem, de holnap nekifutok valami más fotóval. -
t72killer
titán
Pontosan, obi neve, fényereje, fókusztávja. Ha megnézed a kép exifjét, amit feltettem, ezek mind üresek. Ráadásul az obinak van auto rekesze, amibe a chippel szintén életet lehet lehelni, kvázi úgy működne az 50es obi, mint az AF-D 105-ösöm:
"With Dandelion installed on a lens with an automatic AI-S aperture, the aperture will be controlled through the camera similar to autofocus lenses. This is one of Nikon's strongest points: you don't have to care about aperture when using an old manual lens." [link]
A művelet így néz ki. (máig nem tudom elhinni, hogy ez az infó aranybánya megszűnik
)
-
t72killer
titán
Az exif-témára akartam reagálni: a most beszerzett 50milis ékszernek nincs sajna chipje, úgyhogy a d5100 kicsit meg van vele zakkanva, sztem megchippelem.
A kínai szűrőim közül a fenti 850es egész jó, a 720 valahogy nagyon mossa a képet. Infra (fehérek a levelek), de mintha vodkásüvegen keresztül fotóznál - ezért is volt pár oldallal fentebb az r72 kérdésem. Amit még nem próbáltam: a b+w 091-el félvizuál félinfra hamisszínest, de azt tudtommal narancsabbal szokták, nem ennyire mélyvörössel.
-
Soká
senior tag
Jahno:
"Ezek külön nem írnak EXIFbe, de az könnyen ellenőrizhető."
Bocs, hogy a korábbi hozzászólásodra nem reagáltam, de már ott is pontatlanságokat érzékeltem, de vitatkozni nem szeretnék. Szerintem meg írnak EXIF-be, legalábbis az a képernyőkép-részlet, amit feltöltöttem a hibás karakterekkel, éppen arról szól, hogy a digiKam ezeket a kulcsszavakat nyerte ki a korábbi fotókból, vagyis az EXIF-ből. És itt jön a kérdés, amire még nem tudom a választ, hogy mi a jobb/gyorsabb/hosszútávúbb megoldás, ha az exifbe írok bele, vagy ha egy társfájlba?
lugosi:
"Mac vagy iPhone nincs esetleg? A gyári fotók app tudja."
Pont ezt szeretném nagyon messzire elkerülni, hogy ilyen platformoknak legyek kitéve. Amióta digitálissal fotózok (23 éve), azóta már megéltem néhány operációs rendszert, váltást, költöztetést. Ilyen értelemben a jpg mint képformátum mindennél tartósabbnak bizonyult. De kevés vagyok ahhoz, hogy vitatkozzak erről. -
t72killer
titán
Nincs gond az élőképpel/fénymennyiséggel: felhős idő van nálunk, 850nm-es szűrő, f/5.6, 1/125sec, iso100:
Itt műtöttem a gépet.
-
t72killer
titán
jaigen, Simeon előző fw-éhez még anno szolgáltattam 5leteket
. A minőség szerencsére csak közepesen fontos, kb így néz ki a workflow:
videostreamből python progicska megmondja, mikor van "akció" -> amikor akció van, akkor akár kézzel a kioldókábelt maszírozva lövök 1-3 raw fotót. Ha nem kéne előzetes képelemzés, mehetne TV-re is közvetlenül. -
Oké, hát ez nem volt meggyőző. Szerintem meccsenként 12.5 órát (minimum) képet nézegetni, mondjuk úgy, hogy számomra nem hihető, irreális. És akkor hangsúlyozom, hogy minimumszámokkal számoltam. Ha - ahogy írod - többször megnézik, akkor mi jön ki? Meccsenként 25-38 óra képnézegetés? Ezeknek az embereknek nincs élete? Kizártnak tartom, egy meccs idejének a többszörösét eltöltsék a róla készült képek nézegetésével, mert akkor kb. nincs másra idő az életben. Szerintem azért kimondhatjuk, hogy a meccsenkénti 15.000 kép többszöri megnézegetése erős túlzás volt.
-
“És 15ezer leadott képet a versenyzők végig fognak nézni. Egyesével. Többször is.”
Tuti? Nem kemény ez egy kicsit? Csak azért mert egy gyors számolással ha minden képre átlag 3 másodpercet számolok akkor az 12 és fél óra. Azért ezt többször, meccsenként, nem tudom. Ennyi ideje lenne ezeknek az embereknek? -
Már a D70-ben is volt olyan funkció hogy custom tone curve, én sokat használtam. Csodálkoztam annak idején hogy a Nikon nem promótálta jobban a funkciót, szerintem szuper volt. Fujin ehhez képest a jpg finomhangolása szerintem egészen fantasztikus, én nagyon szeretem, sikerült úgy belőni az egyéni beállításokat hogy mindenre amit csinálok a géppel van jó beállítás, simán használható a jpg, így elkerülhetem a rawokat. Igaz ez nálam választási szempont is volt. Egyszer szerintem érdemes lenne használnod egy kicsit, akkor értenéd szerintem miért vannak érte úgy oda.
-
hemaka
nagyúr
Nezz meg egy a6400 sooc-ot es rajosdz😂 3 kepet csinalsz a modell ua pozban van megis 3 kulonbozo wb van, az egyiknel konkretan avatarba illo karaktert csinalt az emberbol olyan kek lett. 😂 Mondjuk aki szeret rawozni annak jo lehet, de az nem en vagyok. A masik gep a nikon is jo meg jpegben is siman, az af meg brutal.
-
Erről írhatnál még kicsit, ha van infód. Einfinről tervezek rendelni vázat, de annak ellenére, hogy korábban két obim is jött onnan (és magunk között szólva szerintem sok jófogásos szaki is onnan rendel) épen, azért mostanában trustpiloton ekézik a céget, mert nem kapnak meg csomagokat. Most vagy a cég lett ergya, vagy valaki anglia körül lopja a DHL-t, mert szinte minden panaszos onnan kapta volna az árut.
-
t72killer
titán
Német(!) DHL már évekkel ezelőtt csomag belsejéből durrantott meg egy gtx 970-es vga-mat
. Visszaadtam a vevőnek a pénzét, főleg, hogy már a magyar posta könnyebbnek mérte a csomagot. A németekből nem tudtam kiverni a kártérítést, azóta lyukas gumicsizmánál értékesebb dolgot nem adok fel nemzetközileg.
-
simauser
tag
Köszi a választ!
Igen, amint alaposabban leteszteltem, rögtön előjött. Pár kép zoomolgatás közben, nem túl nagy dolog. Nála jó volt, ismerőstől vette használtan. Szerinte postai szállításnál ütődhetett meg . . . . szerinte próbálkozzak szervízzel, mert egy szoftverfrissítés megoldaná talán, mindenesetre a frissítés / javítás költségének felét állná . . .
Hát nem tudom . . .
-
Byk01
őstag
-
Én 600 Ft/db-ot látok nem 6 ezret.
A 250e videó megvágásával, videózással, fotózással együtt nem feltétlenül irreális. Sokmindentől függ, hogy ez hány ember hány órai munkája, milyen eszközigénnyel stb.
Meg azt ne felejtsétek el ilyenkor, hogy ez az összeg nem zsebpénz, bér hanem egy vállalkozás bevétele ennek minden következményével együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest