- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
rinpocse
Lehet, hogy nem jól írtam, inkább így:
XnWiev-nál: Eszközök - Keresés - Hozzáad - EXIF - Minden mező - Keresés
Utána Tallózás és akkor egyben megjeleníti az érintett fájlokat. (Csak figyelj oda a keresés helyére! )Ezeket mind kijelölve át tudod elvileg pakolni egy másik mappába.
Persze én most olyasmire kerestem rá, amiből volt 50 találat. De fogalmam sincs, hogy ha ezt a keresést ráereszteném 200.000 fotómra és találna nekem 10.000találatot, hogy akkor mi történne... -
Jahno
veterán
EXIF korlátos tud lenni, de az benne marad és bármivel olvashatod. Lehetek pontatlan, de ha kiolvasta, akkor az is írta bele? Nézzük meg rendesen, nekem itt az lenne a bjom, hogy a file dátuma változik, de persze kinek mi. Van ott egy csomó mező amit fel lehet tölteni, viszont ha 1 terányi anyagban bármit keresnék akkor az nem 2 perc lesz. MP3 tagnál bevált szokás, szabványos, itt kicsit más a történet.
-
Lassú Víz
addikt
Nézd meg a digiKam programot. A fájl mellé xmp fájlba is ki tudja írni a járulékos adatokat, így később ami érti az xmp-t, az be is tudja olvasni azt.
Nekem nagyon tetszik benne, hogy külső adathordozóról is tárol index képet. Csak legyél türelemmel, mire egy több terás HDD-ből felépíti a saját adatbázisát.
Akkor is tudsz keresgélni, ha a külső adathordozó offline van.
-
Jahno
veterán
Mindenképpen programhoz lennél kötve, mert az építene adatbázist a képekhez amiben keres. Az meg elég necces, hogy keresel valami templomot és akkor mind a 100ezer filében keresne. Régen próbálkoztam vele, aztán hiába lenne LRben is lehetőség, nem fogok benne 100ezer képet tárolni és akkor ott buktam el. Főleg ha fotózás után be is csillagoznám és jelölném.
Hátránya, hogy 100ezer képen elég lassan érsz végig én más hasonlókat kulcsszavazok meg mintának ott a Fortepan, hát attól függ mennyire lennél alapos, de elég kemény bír lenni, ha találsz rá megoldást.
-
Vyndree
őstag
Amennyiben privát képet linkelsz így:
https://www.flickr.com/photos/ilce3000/14564399693/
akkor más nem tudja megtekinteni.
Viszont ha így linkeled: (magát a jpg-et)
https://farm6.staticflickr.com/5273/14564399693_4ee91297c6_b.jpg
akkor már megtekinthető bárkinek, akinek a linket megadod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest