- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
válasz
Grillo #33237 üzenetére
A négy sarokban ragacsos albumokra emlékszem gyerekkoromból, abból nem kérek, köszönöm.
Meg az öntapadós zsebből sem.
Most elkezdtem megvágni 3:2-re a 850 képemet, célszoftverrel egész gyorsan megy. De így is lesz pár FIT kép.
Egyébként 3:2-re érdemes vágni, vagy 152:102-re? Azt írják az egyik fotós oldalon, hogy a tényleges kép 15,2*10,2 cm-es lesz 3:2 képerány mellett. És akkor már érdemesebbnek tűnik eleve olyanra vágni, kevesebb fog lemaradni róla. Vagy rosszul gondolom? -
Laslow
senior tag
Köszönöm a korrekt választ.
Igazából úgy érzem most, hogy a fotóalbumgyártás teljesen lemaradt a világtól. Manapság az átlagember már nem DSLR géppel készít fotókat, hanem a telefonjával, ami tipikusan 4:3-as fotókat készít (legalábbis a mi iPhone-unk, Google Pixelünk és Samsung S7-ünk mind 4:3-at készít). Előhívatni fotót 4:3-ban lehet ugyan, de fotóalbum valamiért már nincs ebben a méretben. Ennyire nem hívat elő soha senki telefonos fotókat, hogy a gyártóknak nem éri meg sima zsebes albumokat kínálni ebben a méretben...?
-
Laslow
senior tag
Köszönöm a kommenteket!
Jól értem, hogy idehaza nem kapni olyan zsebes fényképalbumot, ami 10*13 cm-es fényképekre van tervezve? (Gondolom, ezért linkeltek külföldi oldalakat.)
A fotók előhívása önmagában kb. 40.000 Ft, ilyen Cewe fotóalbumot nem szeretnék, mert alaból azt gondolom, hogy 850 képre még sokkal magasabb lenne a végösszeg, egyszer egyre aki készíttette nagyon panaszkodott, hogy sokkal rosszabbak a fotók benne mintha simán előhívatta volna, meg mert nekem tényleg elég lenne a zsebes, filléres album (mondjuk néhány 96 képet tároló). Eddig is ilyeneket használtam az előhívott képek tárolására, soha egy sem csúszott ki belőle (ezt el sem tudom képzelni hogy fordulhatna elő), csak eddig 10x15-ös arányú fotóim voltak, amihez bárhol kaptam méretben illő albumot.
-
Laslow
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy magamnak akarom befűzni? Bocsánat, tényleg nem vagyok jártas a fotós szakszövegben.
Én egy olyan kis lapozható albumot keresek, amiben oldalanként egy vagy két kép fér el, és a képeknek 10*13 cm méretű átlátszó fóliák vannak, amik mögé csak be kell csúsztatni a képeket. Megnéztem a fotoplus.hu oldalon, a keresőjük szerint nincs nekik ilyen 10*13-as méretben. Ilyen kellene, csak 10*13-as.
Addig nem merem leadni a rendelést, amíg nem látom, hogy lesz is mibe belerakni utána a képeket.
-
Laslow
senior tag
válasz
solti_imre #33226 üzenetére
Ööö, köszönöm, de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Egy webshop vagy bolt linkje lenne segítség, ahol megvásárolhatóak 10x13-as képekre előkészített fotóalbumok. Ha létezik ilyen. -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Összegyűjt 800 db digitális fotó, amiket szeretnék előhívatni. Részben 4:3, részben 3:2 képarányúak, a többség 4:3, így 10x13 méretű papír képeket szeretnék belőlük (a 3:2-eseket meg vagy megvárom, vagy auto FILL/FIT).
Találtam helyet, ahol előhívnak 4:3 arányú képeket 10x13 cm méretben (https://220foto.hu/).A gondom az, hogy fényképalbumot viszont nem igazán találok, ami 10x13 cm-es fotókat fogadna. Hol érdemes ilyet keresni/rendelni, egyáltalán gyártanak ilyet, vagy 10x15 cm-es képeknek valót kell vennem? Ez utóbbi nagyon béna lehet, hogy a tetején még marad 2 cm üres hely...
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék előhívatni pár(száz) digitális fotót. Nem tudom, hogy ugyanazt a minőséget kapom-e bárhol, és egyszerűen válasszam a hozzám legközelebbi fotóelőhívással foglalkozó helyet, vagy van erre kifejezetten ajánlott, de nem lényegesen drágább hely, ahol ilyet érdemes? (Családi fotók 10*15 és 13*18 cm méretben.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest