- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
Én vettem anno a GX8-hoz, mert volt több porszem, aztán a vége az lett, hogy faszán szétkentem. Nem nagyon mertem babrálni, már úgy voltam vele, hogy elbasztam, dobhatom ki. Aztán beadtam tisztításra, és azóta is gond nélkül üzemel. Valószínűleg kellett volna még egy pálcika, amivel lehúzom a trutyit, de arra már nem volt merszem. Azóta nem volt rá szükségem, van még otthon, de majd jól átgondolom.
-
Grillo
őstag
válasz
Gaben92 #36006 üzenetére
Nekem ennek van az első változata, ha minden igaz, csak az anyaga más. Én szeretem, bár ha nagyon megrakom, és a fenti zipzárak nagyon feszülnek, akkor ott erősebben kopik az anyag, egy helyen már kicsit varrni kellett, úgy 3 év után. Napi szinten használom, sajnos a mostani laptopom nem fér bele, de a tabletet szoktam vinni. Ha fullon kihasználom, akkor kis+nagy állvány a jobb zsebben, termosz a balban, G9+3 obi, a felső részben meg a tableten kívül a DJI 3 Mini Pro 3 akkuval. Ez súlyban is kb a határ. Felraktam rá a Pygtech Beetle-t, oszt lehet menni.
Annyi, hogy én raktam rá egy keresztpántot mellkas elé, mert megrakva, meg clipelve a gépet csúszkált a pántja, de így fasza, aliról pár száz forint volt. -
Grillo
őstag
válasz
Stauffenberg #35976 üzenetére
Nem, G9. Valamennyit fejlesztettek ezzel a verzióval, vagy 3 éve. Én kb. soha nem használom videóra, vagy csak MF mellett, ezért kérdezem. Vagy arra te már váltottál?
-
Grillo
őstag
válasz
Stauffenberg #35972 üzenetére
A 2.4-es fw-rel javult azért valamennyit, vagy videóra maradt kuka ugyanúgy?
-
Grillo
őstag
válasz
eddieke666 #34907 üzenetére
-
Grillo
őstag
válasz
eddieke666 #34904 üzenetére
Én PGYTECH Beetle-t használok évek óta, soha semmi gondom nem volt vele, olcsóbb, mint a PD.
-
Grillo
őstag
válasz
adrian94 #34317 üzenetére
Én a magam példáját tudom felhozni. MOndjuk úgy 35 körül gondoltam, hogy kéne valami gép, fotózgatnék, mert valamiért el kezdett érdekelni. Nekem akkor úgy 200k körül volt a határ, olvasgatta, vagy 2-3 hónapot, így végül Pana MFT lett, GX8 lett 14-42 kitobival. Most ezt megkapod szerintem a 120-hoz nagyon közel. Arra jó volt, hogy relatíve kis méretű, így nem hagytam otthon már a harmadik alkalommal, befért mindig abba, ami táska nálam volt. Azóta lett mellé egy G9, még vagy 4-5 obi az olcsóbbak közül. És mindig nálam van a váz és 1-2-3 obi. És használom is.
Más kérdés, hogy esküvőre, meg portréra nem biztos, hogy erre indulnék, de nem tudom, ennyi pénzből van-e jó megoldás. Én is a Sony felé indulnék mostani fejjel, bár nem nagyon érzem az MFT hátrányait, nem tudok én annyit, hogy korlátozna.
Olyanokat gondolj át, hogy elég-e a kijelző (én korábban bridge gépeken csak azt használtam, most meg szinte soha), hogy nyíljon, mennyire kell vázba/obiba stabilizátor, felbontás, akkuidő, stb.
Mondjuk ezek kb. kiderülhetnek a tanfolyam alatt, és akkor lehet váltani még relatíve olcsón, akár nulla veszteséggel másra, ha kiderülnek a valós igényeid használat közben. -
Grillo
őstag
válasz
Rapid136 #34027 üzenetére
Pontosan. Én DSLR-t korábban tartósan soha nem használtam, néha próbálgattam, de az is sok éve. Aztán lett MILC, ebbe tanultam bele. És idén vettünk cégbe 90D-ket, lehetne használnom az MFT helyett, de volt nálam pár napot, és számomra sokkal nehézkesebb, nehezebb. Persze biztosan beleszoknék, de egyszerűen nem is vonz, pedig nagyobb felbontás, nagyobb szenzor...
-
Grillo
őstag
válasz
ph_5.5 #33731 üzenetére
Na, azért kicsit elmentünk szélsőségben. Drónt értem, nem megyünk senki fölé, pláne, ha a rendezvényen kívül van. De anno repültem én is olyan helyen (munka), ahol ezt nem tudod elkerülni, és nem is fog senkit érdekelni, amíg nincs baleset (sajnos vagy nem sajnos).
A streetfotóról meg kicsit árnyalta számomra is a képet a múlt heti megmozdulásunk. Én alapban próbálok úgy fotózni, ha ismeretlen emberek is vannak, hogy ne legyen rajt az arcuk, vagy legyen legalább életlen. Itt a srácoknak simán pózolt az utca népe, mindenki leszarta a 10 hülye fotós barmot, akik ellepték a környéket. Még nekem is integettek, pedig öreg is vagyok, meg csúnya is, meg a gépem is csak MFT
Persze ettől még szabálytalan, de nem hinném, hogy ha nem használom fel a valaki képét üzletileg, akkor bármi lehet. Persze ha visszalátom magam a következő hidethepainharold-ként, akkor majd keresek egy ehhez értő jogászt. Vagy nem.
-
Grillo
őstag
válasz
#04331520 #33609 üzenetére
Nekem PGY Beetle van, olcsóbb volt, mint a PD, kicsit nehezebb, de bevállt. Mondjuk ezek szerintem csak olyan hátizsákra jók, amiknek van mellkason keresztpántjuk, én is raktam rá utólag, azzal sokkal kényelmesebb. G9+Pana100-300 még használható vele, nagyobbat/nehezebbet nem raknék rá, azért ez is húzza a vállat hosszú távon.
-
Grillo
őstag
válasz
Viiktor1989 #32977 üzenetére
Ez milyen fényképezőgép?
-
Grillo
őstag
válasz
Lassú Víz #32954 üzenetére
Nálunk most asszony azt mondta, hogy ha új obit szeretnék, előtte válogassak ki az elmúlt 2 év képei közül egy albumnyit legalább, aztán legyen belőle nyomtatott anyag is (mert hogy nem nagyon van látszatja a dolognak
)
Aztán pedig hol vagyok én cuccokban mondjuk Jahno-hoz képest. -
Grillo
őstag
válasz
Nixon18 #31244 üzenetére
Nekem [ilyen] van, de lehet most nem ezt venném. Anyag, minőség fasza, nagyon könnyű, kényelmes.
Én egy GX8-at tartok benne 3 objektívvel, de ez ugye m43 rendszer, szóval a 100-300-as obim akkora egyedül, mint egy átlag FF obi (még egy 14-43 és egy 45-150 van velem). Emellett pumpa, akkuk, lenspen, meg a hátizsák esőköpenye lakik az alsó részben.
A felsőbe berakom a 13-as lapost, egér, töltő, meg mondjuk 2 szendvics, jegyzetfüzet, pár dolog. De a lapos mellé már nehezen férnek iratok is, és a felső rekesz akkora, hogy a 10-es tablet vastag tokkal már nem fér bele magasságra, a zipzárat nem lehet behúzni.
Az első kiszsebben vannak külső akku, iratok, kisebb cólmókok, kulcs.
Kétoldalt vannak zsebek, egyik rugalmas palacknak, másik nem, oda megy az állvány, bár én nem használok.Szeretem, nekem a napi munkábajáráshoz épp elég, de már egy pulcsit, nem tudok berakni, egy kis esőkabát még talán elférne. Még esetleg egy csat a mellkasnál lehetett volna, de még 1-2 óránál hosszabb túrán nem voltam vele, ott meg még nem zavart.
Ha a laptopot és a cuccait kiveszem, akkor nagyon kényelmes, ha meg van tömve, azért akkor már van súly, de erről meg nem a hátizsák tehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass