- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #35979 üzenetére
Azt mondtam, hogy nekem hol zavarodik meg, de nagyon? Vízfröcsögés és kész, fogalma nincs néha a világról. Csak az a baj, hogy ezt más géppel sem tudtam kipróbálni, lehet más is elhagyja a haját. Leszáll egy kacsa vagy fürdik és kész, akkor nagy eséllyel bele lehet futni. Majd visszamegyek valamelyik vadasparkba és kipöcsölöm
Ugyanez a madár vagy valamilyen alak felismerésével, tökre nem tudom, hogy ez hibaszázalékon belül van, vagy mondjuk hasonszőrű gép, rendesebb Z sorozat mennyivel nagyobb százalékban teljesít pld. egy sima úszó hattyút, ami a G9 szerint nem is madár. Nem tudom hány ezer expót baxtam el a kacsa fürdős próbálkozásra, de mit lehet csinálni, ha nincs rá fejezet, hogy ilyen feladatnál pontosan mit kellene csinálni és beállítani.
Persze lettek képek, sok is, de mikor ott vízcseppeken hol árnyék, hol napsütötte csillogás, akkor elment a világba borért.
Lehet annó mutattam, ha találok képet akkor berakom csak ezek is sorban archiválódnak, főleg erős shiftdeles módszertannal.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Grillo #35979 üzenetére
Én kb 3 éve váltottam Panasonicról, de ha később megjelent vázakon sem volt oké a DFD, akkor kétlem, hogy a G9-et fel tudták tuningolni még azoknál is jobbra. Amúgy a nagy felokosító update nagyon jót tett a G9-nek, de az AF-en nem tudott érdemben javítani. Nem véletlenül váltott már jóval korábban minden gyártó PDAF-re (és azóta a Panasonic is).
Fotóra, AF-S mellett szinte soha* nem volt vele bajom, elképesztően fürge és villámgyorsan betalál a helyére. Nekem csak a követő AF-C volt problémás mindig.
*=Kivéve ha szemből bevert a napfény, akkor elment annyira a kontraszt, hogy így már tudtak problémák adódni. De a fotóval AF-C sorozaton kívül alapvetően nem volt bajom. A videó volt mindig problémásabb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Grillo #35974 üzenetére
Az S5-re vonatkozik a kérdés? Nem tudom, azt nem használtam. Csak elég nagyot durrant amikor megjelent, mert egy jó kis csomagnak tűnt, de aztán kiderült róla, hogy AF-ben ugyanolyan hitvány, mint a többi és ahány tesztet láttam róla, folyton tikkelni kezdett a szemem és felidézte a saját szopásomat az MFT vázakkal.
Az S5 II viszont kifejezetten kívánatos gép, de objektívek tekintetében még mindig nem olyan az L-mount kínálat, ami nekem kéne (van minden, csak választani kell, hogy nagy-nehéz-drága vagy kicsi-fényerőtlen).
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #35774 üzenetére
Ha fix akkor nem. Nálam meg a 70-90ezres Hoya szarabb volt, mint a 8ezres K&F. Bár színeit nem tudom, mindig ködben meg valami elcseszett időben használtam.
Ilyen-e az occsó variálós ND. És azért más a kompozíció, mert igen vaze, itt egy novemberi kihalt estefelé is jött egy szem majom turista aki leült mellém, hogy pont belelógjon a képbe:
Ha nekem most annyi söröm lenne, ahányszor ezt a képet beraktam és írtam mellé fél oldalt.... -
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34966 üzenetére
11m is tesztelve, kb. meg van a végtelen. Még futok vele egy kört, de barátok leszünk. Csillagász srác kb. 200 méterre lakik tőlem, kimentünk a falu szélére egy sörrel dumálni, addig meg kattogjon csak a gép. Kápolna még jó lesz valamire. Egyéb terv röviden: Május 1 - Május 10 Május 28 - Június 8, Újhold: Május 8 és június 6.
Hosszan:
május 1 környéken van esély
Éjféltől már fent lesz a Tejút de a Hold csak fél3kor kel, május 1-8 az tuti időszak
május 10ig is, akkortájt nagyon pici lesz még a Hold és 23:35kor le is nyugszik, szal nem fog zavarni
Szóval inkább május 1-10ig jók leszünk
Utána azért már egyre nagyobb lesz és éjfél utan nyugszik, szal egyre inkább fog zavarni
A kövi etap kb május 28 kezdődik mert akkor 0:30kor kel majd a Hold de a Tejút már 23oratol fent lesz, szal van 1,5 órás idő ablak, és a kövi napokban egyre nagyobb lesz ez az idő ablak mert egyre később kel majd a Hold.
Ez a kövi május 28 - június 8 közt lesz jó, ebben van ujhold is, a többi nap meg későn kel majd, szal mi még jók leszünk tejutra.Egy jó éjszakázás valahol vagy Hortobágyon?
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34324 üzenetére
Ja, nem vagy bent a csoportban, bár kár ennyire előre rohanni, de Te sejtheted, hogy itt mennyi fény volt. Pontosabban nem volt :-D Aga követte el az expót, logósvízjeles, remélem lophatom a képet bemutató jelleggel. De mikor ilyenbe fut az ember, akkor lehet fejet vakarni. És természetesen ennyi fény volt az egész szertartáson:
Ebből a sorozatból direkt ilyen célokra van egy kivonatunk és akkor lehet fejet vakarni, meg okosakat mondani. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34324 üzenetére
No igen, nekem itt jött hamar MFTnél a hátrány, mikor hajnali ködös vackok, hosszú zárak, esti égbolt, kell oda minden de már néha a gyutávokkal is gondban vagyok, mert nem férek bele és nem úgy. Aztán míg az ember nem szembesül vele, hogy APSCre egész jó, FFre meg teljesen jó megoldások vannak (nyilván megkérik az árát), akkor koppan nagyot.
Cserébe meg kicsi a gép, bazi olcsón van nagy tele, szóval valamit valamiért.
Ezeket úgyis menet közben tapasztalja meg és nehéz hova tenni, ha nekem erre átlagban a 16mm környéke és alatti gyutávok kellenének, abba pont belefért Sasbércen a kilátó, amiről a többieknek lett képe, nekem 2 dolog miatt nem....
Aztán jönnek azok, mikor nem is portré, mert kimész városba, világítod, akármi, de mikor egy templomban 10-20ezres ISOval kell kavirnyálni határokat feszegetve, gyertyafény keringős dolgok és társaik, akkor megint nem tudsz mit tenni, MFT megdöglik a fenébe.
A 9mm-es torzításmentes occsó obi FFre meg világ pöcke. Már bekedvenceltem, majd mutatom :-P
-
törölt tag
válasz
Grillo #33628 üzenetére
Köszi. Inkább a mellközeli pozícióban gondolkodom mint az övvonaliban. Egyrész 1kg nagyon húzná az övet amúgy is vennék valami hózentrógert ami tartja akkor meg ha már úgyis van valami vállpánt szerű minek hordjak hozzá még derékban is nehezéket. A másik kényelmetlenség, hogy párommal kézenfogva szoktunk sétálni és útban lenne a pisztolytáskás megoldás, mint ahogy a vállpántos megoldás is útban volt. Próbáltam bal oldalon de jobbkezesként nem állt kézre. Megkértem a páromat, hogy cseréljünk helyet de az is fura volt. Szóval egyedül biztos jó lenne de szinte sosem járok egyedül.
-
Laslow
senior tag
válasz
Grillo #33237 üzenetére
A négy sarokban ragacsos albumokra emlékszem gyerekkoromból, abból nem kérek, köszönöm.
Meg az öntapadós zsebből sem.
Most elkezdtem megvágni 3:2-re a 850 képemet, célszoftverrel egész gyorsan megy. De így is lesz pár FIT kép.
Egyébként 3:2-re érdemes vágni, vagy 152:102-re? Azt írják az egyik fotós oldalon, hogy a tényleges kép 15,2*10,2 cm-es lesz 3:2 képerány mellett. És akkor már érdemesebbnek tűnik eleve olyanra vágni, kevesebb fog lemaradni róla. Vagy rosszul gondolom? -
Jahno
veterán
válasz
Grillo #32955 üzenetére
Én falinaptáram meg olyan jól sikerült, hogy fotós boltban elég volt már csak megmondani, hogy "abból" kérnek és kész
És örültek, hogy végre nem szar mobilos képes kiscicáskutyásgyerekes foshalom. Néha nem irigylem őket, mikor ilyesmiket látok...
Többi meg olyan ja, valaki most megint beszólt, hogy hát ne ugráljak a fixek ellen ha nem láttam olyat és különben is. Na mondom ok, van idehaza kb. 47 darab, lehet nem csak láttam de le is ejtettem, csak akkor menjünk bele a részletekbe, mit, mikor és mire meg vonatkoztassunk már el a stúdió/portré vonaltól de főleg önmagunktól.
Többi kiderül, most ha ez a nemzetközi fotóművészség jól sikerül, akkor megtettem amit meg lehet, de legalább sokba került. Még nem akarom elkiabálni, de alakul.
Az albumra esetleg mondhatod, hogy pont ezért kell az új objektív meg sokkal több idő, hogy ilyen is legyen és akkor idei terv, hogy őszre teljesíted a kihívást :-D
Vagy megmondhatod, hogy jaja, itt volt ez a majom haverom az is nyomtatott képeket és kicsit komolyabban vette, így rögtön elugrott 80ezer pénze erre a pakkra:
Bármit megmagyarázunk és az ellenkezőjét is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest