- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8313 üzenetére
Azt tudom! A citromsavat is tudom!
Amit nem tudok mikor és hogy kell használni! -
jjeahh
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #8288 üzenetére
"Utána öblíti még egy tartálynyi tiszta vízzel ezt a kört, majd ismét fel kell tölteni (itt írja a szűrő berakását is), ekkor átöblíti még a gép többi részeit is."
Igen, öblítenie kéne, de nem öblít. Ezért kérdeztem, hogy valahogy lehet-e öblíteni, pl. melegvíz készítéssel, mert az is a tejhabosítón folyik ki.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8288 üzenetére
Philipsnél azért érinti, beáll főző állásba aztán csak a mágnesszelepet kapcsolgatja, enged egy kicsit a főzőegységbe, a többit a gőzcsövön.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8237 üzenetére
Keresgéltem már melyik automatáknál lehet állítani esetleg az előáztatás idejét, de annyira nem szokott ez kritikus lenni normális esetben. Karosnál vettem észre hogy nekem jobban tetszik az átlag kávé hosszabb előáztatással, rövid előáztatással rögtön megjelent az ismerős automatás ízvilág. Aha! Szóval ez az egyik nagy különbség, akkor pedig miért ne lehetne javítani ilyen paraméterén az automatának? És végülis sikerült. Eleinte úgy, hogy hattyúnyakú kiöntővel öntögettem fel az előre őrölt kávéval töltött tartalék főzőegységet, de aztán ez leegyszerűsödött, hiszen csak arról van szó, hogy előáztatok és várok.
-
lala666
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8023 üzenetére
Nálam 6.év alatt nem lett vízkő a Picobaristoba, úgy hogy 2 évente volt vízkőtelenítő program használva.
Ez már nem rossz teszt... -
zacci
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #8004 üzenetére
Most nezem tobb mint 6e huf ha kint ez a cucc. Asszem ma beugrom es veszek meg 1 dobozzal fel aron
-
kchris78
veterán
válasz
Ezek a tabletták a vízbe mennek?
-
mpo
veterán
válasz
Köszönöm.
Amit te megtettél, azt a forgalmazók is megtehették volna egy linkkel, ha már lusták lefordítani. -
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7998 üzenetére
ha otthon hasznal egy ilyen gepet az ember eselyes a suru oblites... nekem alapbol jon az oblites olyan keveset megy
. bekapcs oblites 1-2 fozes kikapcs
.
-
sparks
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6240 üzenetére
Ugyan jó régi hozzászólás volt, de jelezném, hogy a válaszod nálam is megoldotta egy De'Longhi Magnifica Evo Ecam 290.81-es tejhabosítási problémáját.
2-3 hónapos a készülék és elkezdett a tejhabosítása tönkremenni, csak meleg tejet nyomott kifelé.
Hála neked és a fórumnak, ráleltem én is a megoldásra.
Nagy köszönet érte, így nem kell szervizbe vinni -
zacci
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #7924 üzenetére
A menurendszer logikaja is ua, csak masok a gombok, de mogotte az alaplap biztos, hogy ua.
Nekunk a tej oldali megoldasa nem tetszett. Szerintem a Saeco hagyomanyosabb megoldasa jobb, foleg az automata tisztithatosaga miatt. PArom mereven elzarkozott attol a kancsos megoldastol, amit a Philips eroltet. Nekem se tetszik, ami termeszetesen nem jelenti azt, hogy nem jo. Az mondjuk nem baj, hogy rokon alkatreszekbol rakjak ossze, annal nagyobb az eselye annak, hogy a kesobbiekben lesz hozza alkatresz -
zsolt19900
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7916 üzenetére
köszönöm, egyelőre kitakarítottam és megkentem az o-gyűrűket, de sajnos amikor "főzésre kész" állapotban van és beadom neki a programot és elkezdi a főzést, a kinyomás előtt van valami szörcsögő hang és (ha duplát készítek) az első adag kevesebbnek tűnik, mint pl. a második, szóval sajnos feljebb lesz a probléma
amihez valószínűleg bontani kell a masinát
Gondolom így nem igazán maradhat (főleg, ha egy bilincs vagy ilyesmi lazult le) vagy nem tudom, hogy fentebb vannak-e még más tömítések/o-gyűrűk, amiket kicserélhetnék
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #7912 üzenetére
Utoljára én ennek a poros változatát használtam, mert ez a folyékony elfogyott (ez elvileg csak citromsavas).
-
seeder
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #7889 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
GeryFlash
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7884 üzenetére
Errol tudsz valami videot/leirasthogy hogyan kene?
-
GeryFlash
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7882 üzenetére
Koszi, megprobalok egy kavatablettas tisztitast.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7875 üzenetére
Persze szokta. Csak gondolom alapvetően a vizszintmérőt csekkolja, a program kezdetekor ha az stimmel akkor tudja hogy még benne van 1-2dl víz mert a víszintmérő akkor van rendben (és nem fill tank), így szerintem nem csekkol már a program alatt... hogy miért nem szakítja meg amiatt hogy kihúzom a tartályt a helyéről azt nem tudom.
-
zetecR
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7860 üzenetére
Szétszedtem, felcsiszoltam, a szénkefe nem nagyon van megkopva, összeraktam, semmi.
Aztán addig nézegettem, míg rájöttem, hogy a motor tápvezetékén van egy műanyag csati, amiben belül, az egyik érintkező kissé ki volt csúszva és egyszerű kontakthiba volt.Viszont most még csendesebb a gép, a főzőegységnek szinte nincs is hangja.
-
zetecR
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7860 üzenetére
Köszi, egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7810 üzenetére
Változó lehet a mérgek aránya, nálam még megvan a kupak, a tubus már majdnem üres.
Már csak a főzőhengerben a dugattyú tengelyét kenem.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7798 üzenetére
Hali!
Hááááátttt a krups engem újonnan sem nyűgözött le......
Így meg pláne, hogy eladás után 4 hónappal bec@rt.....
Üdv Nagya -
Jenne
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7779 üzenetére
"...Úgy tűnik, gyárilag ezeket egyáltalán nem próbálják ki, inkább vállalják a visszaküldéseket. ..."
Én mostanában eléggé körbejártam ezt a kávégép/karos kávéfőző témát, egy közelgő új kávéfőző vásárlása miatt. Azt láttam MM-ban és Euronicsben is és a Metroban is, hogy a Krups gépek dobozán (automa és karos gépeken) mindegyiken ott a PRC (People’s Republic of China) kis cimke. Ezt is kiszervezték már távol-keletre, mint ahogy jó pár éve már a Remington vagy a Russell Hobbs is tette. Remington azóta már nem az a minőség mint előtte volt. Borotvákban legalább is.
Egyébként a mostani véleményem az, hogy Krups márkából a karos presszó kávéfőzők azok, amik még vállalható és kábé azonos minőséget hoznak mint a De'Longhi, a Saeco vagy Gaggia karos kávéfőzők. Automatából már én sem vennék Krupsot. (de nem is volt nagyon automata kávégép vásárlási ingerem, mert hamar elengedtem) -
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7773 üzenetére
köszi szépen!
és a finomabbra állított daráló esetén nagyobb a kopás/elhasználódás?
Illetve ízben hogy változik a durva őrlés felől a finom felé? -
PioDVD
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7744 üzenetére
Arra gondolok, hogy főzés közben nincs szerepe a reteszelésnek?
Kösz a megnyugtatást.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7742 üzenetére
Ok, de én tuti nem húztam le, mégis úgy volt, hát így is raktam vissza, mint most kiderült.
Mi( kár)t okozhattam vele? Látszólag jól működött/működik. -
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7726 üzenetére
Gondolom a rutin sokat hozzátesz a magabiztossághoz, de így laikus kezdőként nagyon ijesztően hangzik amit leírtatok. Szerintem megmaradunk a karosnál. Néhány fázis kihagyásával és egy kevésbé igényes géppel egészen jól elvagyunk. Úgy látszik az egésznek az a titka, hogy alacsonyra kell tenni a lécet.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7682 üzenetére
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy pár évig szakmai gyakorlatot tölthettem több szervizben is, végül az elektronika (leginkább audio területen) lett a hobbim. A hozzászólásaidban látom és tisztelem a szakértelmet és szerencsénknek tartom hogy a sok éves tapasztalataiddal gazdagítasz minket.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7552 üzenetére
Lesznek sajnos, igy fabrikálták meg az ember elméjét hogy ami ilyen rémisztőnek hat azt muszáj megnézni... Én is igy működöm jórészt, vagy nem-kattintással nincs rövidre zárva a dolog. Inkább nem látogatom legalábbis próbálom elkerülni legtöbbször.
-
Skizz
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7546 üzenetére
Hát ennek kapcsán van bennem egy egészséges szkepticizmus, tekintve, hogy amíg magamnak készítettem elő a pogácsát mi különbség volt a szimpla tömörítés és az eloszlatás+tömörítés között.
Meg aztán automatája válogatja, a dinamica plus le tud menni olyan őrlési finomságra, amit már képtelen kezelni. Ez próbálkozásnak pirospontos, de ehelyett inkább egy állítható előáztatást adtam volna hozzá az UI-hoz. Valszeg nem lett volna egy nagy was ist, tekintve, hogy a doppio+ programnál így is hosszabb az előáztatás, tehát a precedens meg van teremtve.
100 szónak is 1 a vége: próbálkozni kell.
De túl nagy reményeket nem fűznék a világos pörkölés + automata kombohoz. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7546 üzenetére
Illetve még kimaradt, túl finom, illetve kevés őrleménynél szokott előállni, hogy szilárd pogácsa helyet csak "lekvárt" dob ki, ilyenkor felkeveredik az őrlemény a főzőtérben, amiből nem lesz jó kávé, szerintem.
-
gaborino986
tag
válasz
Dr. Szilikát #7503 üzenetére
Értem, így már világosabb a történet. Tegnap addig jutottam, hogy már kiszedtem a daráló egységet belőle, de most már ezt a folyamatot végig viszem, mert így legalább látom mi hol van belül és kitisztítom a lerakódásokat. 🙂
De akkor mielőtt mindent vissza építek az elejét nem teszem fel és úgy fogom majd indítani a tisztítási folyamatot.
Bocsi, hogy ismét megkérdezem, de a január 8 már egyre közelebb van🙂:
Van egy 25%os Philips kuponom, és szerintetek jó vétel lehet így az alábbi 2 közül az egyik?
Philips series 1200 EP1223/00
https://www.philips.hu/c-p/EP1223_00/series-1200-automata-eszpresszogepek
Vagy LatteGo változat
Philips series 3200 EP3241/50
https://www.philips.hu/c-p/EP3241_50/series-3200-automata-eszpresszogepek
Vagy hasonló tudással vannak olcsóbb és jobb gépek? -
gaborino986
tag
válasz
Dr. Szilikát #7500 üzenetére
Olyan hangnak írnám le inkább, mint amikor kifogy a víztartályból a víz kávéfőzés közben. Egyre hangosabb, majd az egész gép kikapcsol és elmegy az áram.
-
gaborino986
tag
válasz
Dr. Szilikát #7494 üzenetére
Rendben, köszönöm, kicsit tartok a további szétszedéstőo, de lehet belevágok ha lesz egy két nyugodt órám🙂
Ugyanitt érdeklődnék, hogy van egy 25%os Philips kuponom, és szerintetek jó vétel lehet így az alábbi 2 közül az egyik?
Philips series 1200 EP1223/00
https://www.philips.hu/c-p/EP1223_00/series-1200-automata-eszpresszogepekVagy LatteGo változat
Philips series 3200 EP3241/50
https://www.philips.hu/c-p/EP3241_50/series-3200-automata-eszpresszogepekVagy hasonló tudással vannak olcsóbb és jobb gépek?
Köszi!
-
BullZeye
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7490 üzenetére
Köszi, akkor kávénként tejhabbal kb lehet 60ml-el számolni kávénként, napi 2x2 kávéval 240ml.
60 liternél ez 250 nap körül jön ki, akkor rendelek 2-t.Amúgy ezeknek lejár a minősége, rendelhetek rögtön 3 évre elegendőt?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7440 üzenetére
Lehet hogy olyan mint a bypass vízlágyítóknál, csak ez fix? Ezért gyorsabb az átfolyás is?
Bár azért az fura hogy új patronnál eléggé sós a víz íze, talán nátriumot és magnéziumot enged vissza, de hogy azt hogyan oldják meg, hogy ne szűrje ki ezeket? Lehet hogy bele van kalkulálva, hogy kiszűri egy részét. -
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7441 üzenetére
és ezt elég ott tisztítani?
-
gaborino986
tag
válasz
Dr. Szilikát #7417 üzenetére
Pontosan a Fi relét verte le a gép. Még annyi infó, hogy egy ideje már kávéörleményt találunk a csepegtető tálcalegbelső fakkjában, a víz űrítésekor, de ez nem biztos, hogy összefügg a most bekövetkezett esettel.
Számomra az nem világos, hogy a tisztítás előtt probléma nélkül lefőzte a kávét. -
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7373 üzenetére
hogy lehet azt szétszedni?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7346 üzenetére
OK, köszi! Holnap délelőtt tesztelem tovább, beállítom rendesen a kerámia őrlők közötti távolságot, azzal gondolom a sebesség is csökken, meg az egységnyi idő alatt őrölt mennyiség is nő, mivel több bab megy be a darálóba. Remélem csak ennyi lesz a gond.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7343 üzenetére
Igen köszi!
Ezeket olvastam a service manualban, de nem értem, hogy ha hallhatóan rendben elkezdi őrölni a babot és 5-6 sec-en keresztül csinálja is, akkor mitől lehet olyan magas a fordulatszám, hogy azt mondja, hogy nincs benne bab, (amikor tele a babtartály)? Azt se gondolom, hogy a Hall szenzoros elektronika pont a kefecsere során ment tönkre, mikor eddig semmi baja nem volt (a hajtás részt nem is bontottam, csak a Hall szenzor csatlakozóját a kefecsere idejére).
A szénkefe csere előtt ilyen gond nem volt. Arra gondolok, hogy az őrlési finomságot nem úgy állítottam vissza ahogy volt és határérték alatti finomságú lett, amivel viszont már nem elég az egységnyi idő alatt leőrölt mennyiség??? Ilyen lehet? (Csak holnap tudom visszaellenőrizni, mert szüleimnél van a gép.) -
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7326 üzenetére
Konyhai papírtörlővel szoktam megoldani ezt a kérdést. De érdekes csak a Philipsnél tapasztalom ezt.
Delonghinál sosem volt ilyen.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7326 üzenetére
Próbáld ki, hogy raksz a rekesz aljára viszkóz szivacsot, olyat amit pákahegy tisztításhoz is használnak. Bár igazából valami távtartókra rakott rács lenne jó, hogy ne álljon vízben a zacckorong. Nem tudom megúszni én se a napi takarítást.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7320 üzenetére
Köszönöm. Délelőtt gondoltam ecset beszerzésére.
Azt hittem azért a penészesedés mert nedves a zacc és ott marad. Idő után penészesedés képződik. -
bazsimano
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7304 üzenetére
koszi neked is!
es persze mindenkinek aki eddig hozzaszolt -
Skizz
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7275 üzenetére
Akkor marad a kosz, köszönöm.
-
Skizz
addikt
válasz
Dr. Szilikát #7272 üzenetére
Tehát az őröltkávé bedobóba kellene tenni a kapszulát, tartályba nem szabad?
Mert az őröltkávé helyére tuti nem fér be.A lemosás az stimt, azzal viszont a bojlert, egyéb belső alkatrészeket nem fogom letakarítani, ahogy a főzőegységről sem könnyű levakarni a kávéolajat.
-
the radish
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7257 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7245 üzenetére
Ekkora batár főzőműve van? Gyönyörű.
Na most nézhetek Krupsokat, ez állati, ebben van anyag, precíz és emlékeim szerint jobbakat főz mint a Saeco rendszerűek, bár az alapgép volt és bár vannak rossz tapasztalatok, bírta egy évig. -
Bossi
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7237 üzenetére
konzumpro köszi.
Igen volt, sőt valami hidrotartály meleg víz feltöltést is kért többször. Csak nem tudtam, hogy ez mi miatt van.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7241 üzenetére
Érdekes lehet ez a dupla rugós megoldás.
Egy ventilátor a Philipsben is jól jönne, sokkal könnyebb lenne tisztántartani szárazon egy ecsettel, porszívóval, de túl sok pára csapódik le télen és az ázott kávépor probléma elkerülése megköveteli a napi karbantartást. Valami kis laptopventilátor beférne, de itt kifelé az ajtón lévő réseken dől a pára, befelé meg a csepptálca felől jön a levegő, nem tudom hova kéne rakni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7239 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Azért még annyit hozzáfűznék, ami néha segít, hogy amikor a Krups így leáll, a gépet jobbra billentve feljebb kerül a mágnes és gombos Krups rögtön el is indul, befejezi a műveletet.
A kijelzős Krups már bizalmatlanabb, írásban érdeklődik és még egy OK nyomásra is igényt tart.
-
törölt tag
válasz
Az nem rossz hogy ml-re meg lehet adni a mennyiségeket, kijelzős Krupsoknál. És amúgy miket alakítanál még át a gépen?
Én a Philips vezérlését alakítanám át kicsit, hogy mondjuk több vízzel öblítsen, bár így is megoldom őrölt módban üresen főzéssel, meg egy hiba hogy gőzölés után kikapcsolva a még gőzforró vízzel öblít, persze csak prüszköli a zaccot...
De Philipsnél nincs custom firmware, de olyat már csináltak hogy a kijelzőt kiolvasva egy mikrovezérlő kitalálja milyen módban van a gép és nyomkodja helyettünk a gombokat. Így végülis bármit össze lehet rakni késleltetésekkel, feltételekkel.
Bár az se lenne rossz ha lehetne állítani az előáztatás idejét, vagy akár egy egész kávét le lehetne főzni szaggatott pumpa működtetéssel, alacsony nyomáson. Már csak azért is, mert jobban működik az ULKA a precíz impulzusvezérléssel mint a dimmeres megoldásokkal. -
erzol
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7214 üzenetére
Köszönöm, ez nekem túl sok infó...
Hál isten a reggeli kávézás is rendben lezajlott. -
Mike088
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #7155 üzenetére
Köszönöm közben rájöttem én is, csak furcsa hogy semmi se rögzíti így nagyon könnyen kijön a helyéről.
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7107 üzenetére
Szeretem ezt a kis Krupsot. Írásaidon keresztül megértettem a működését, amit köszönök.
Lehet, hogy később lesz még kérdésem, ha nem bánod. -
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7107 üzenetére
Ahogy írtad is lehet, hogy nem használ a hidraulikus munkahengernek a citromsav, iszont én mégis megpróbáltam szétszedés nélkül vízkőteleníteni. Tegnap este jelzésig feltöltöttem a tartályt vízzel, bele a gyári vízkőoldót. Lefőztem két adag 180 ml-es kávét és azután kapott két alapos öblítést. Azóta úgy működik, mint újkorában.
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #7093 üzenetére
Legalább 10x próbáltam de semmi.Vissza is vittük.El is ment a kedvem a Krups gépektől.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #7103 üzenetére
A Saeconál ezt a rövid öblítést nem is lehet választani, akkor csinálja, amikor olyan kedve van (tipikusan felfűtés után, adidg nem is lehet semmit csinálni). Viszont ezen van a menüben tisztítás opció, akkor több tartálynyi vizet áttol a rendszeren.
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7104 üzenetére
Már új korában az volt az első, hogy szétkaptam és belenéztem. Az automata kávégépekhez nem értek, de hajtott a kíváncsiság.(talán a több évtizedes híradástechnikai műszerész múlt
) Az biztos, hogy nem enged át annyi vizet a disztribútor, amennyit kellene. Nekem most semmi kedvem szétszedni a disztribútort
. Valamit majd kitalálok eltüntetni azt a nyavalyás vízkövet.
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7093 üzenetére
Szia! Tanácsot szeretnék kérni.
Hogyan vízkőtelenítsem a Krups-ot, ha még nem kéri? (még nem jelent meg az ikon a kijelzőn) -
tahepa
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7088 üzenetére
Gyári szám probléma mentesen átragasztható..elvégre magyarok vagyunk
Panasztétel természeten megtörtént ( nem a forgalmazónál hanem a gyártónál).
A szervíznek jelezve lett a probléma és posta fordultával ment vissza a gané állapotban lévő készülék. Dugják oda ahova akarják a mocskukat!
Amíg ilyen magyar garanciális szervíze van a gyártónak addig senki sem vegyen De Longhi készülékeket!
Euronics volt az eladó és rajtuk keresztül ment az ügyintézés. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #7021 üzenetére
Ezeket össze kéne szedni az összefoglalóba, vagy blogba? Nem is tudom.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6987 üzenetére
Én is erre tippeltem, aztán robbantott ábrán rábukkantam a második szelepre ami a gép része. Biztosan hibalehetőség és igényli a zsírtalanítást, de hasznos. Ezt váltja ki, ha olcsó főzőegységre a rugós golyóra rakok még egy SBS-t is. Nem szabályozható, de ha sikerül beállítani a rugóerővel a nyomást, akkor nem is nagyon kell változtatni.
Minutonál volt olyan verzió, amivel egy kart felhúzva hosszú kávéhoz való alacsony nyomáson főzött, a sima Minutonál gyakorlatilag mindig így főz. Mondjuk már kihalt, mindegy is. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6984 üzenetére
Már többször linkeltem ezt az SBS nyomásfokozót, ott a nyílnál szimplán csak szét lehet szedni, lehet gumimembránt cserélni.
Ha megnézed a robbantott rajzát pár szabályozható nyomásfokozós típusnál, látszik hogy van egy plusz szabályozható szelep, a főzőegységen pedig nem nagyon használnak SBS szelepet már a prémium kategóriában sem.
Tuningolni nagyon jól lehet az SBS szelep ráépítéssel, olcsóbb típusok is tudnak így testesebb kávét főzni. De GranBarista, Xelsis esetében szerintem csak az őrlemény mennyiségével játszanak.
-
csab001
tag
válasz
Dr. Szilikát #6984 üzenetére
Tehát végül is egy átfolyás szabályzót vezérel.
Ennek itt tényleg nem sok értelmét látom, de jó tudni.
Köszönöm szépen a segítséged! -
csab001
tag
válasz
Dr. Szilikát #6980 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni!
És az íz (testes, harmonikus, lágy) mit állít vajon? -
zol71
tag
válasz
Dr. Szilikát #6932 üzenetére
Köszönöm
-
zol71
tag
válasz
Dr. Szilikát #6930 üzenetére
Köszönöm. Még annyit leirnék, a gép nincs 1 éves, szűrő mindig cserélve, kávé olaj tisztítva, zsirozva, Darálás után mikor elindulna a kávé olyan hangot hallani mintha valahol kifulyná a levegőt. Nem tudom ez jelent-e valamit?
-
Lorant88
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #6927 üzenetére
Köszi szépen!!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6926 üzenetére
De üres õrlõ csak szétszedéses tisztítás után van. Gyárban már kipróbálják, nem üres.
-
Dopii
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #6911 üzenetére
Reggel meg normalisan fozte a kavet, kicsereltem a szurot, atmostuk a tartalyt, semmi mas nem tortent.
Mindegy, megnezetem majd valakivel, vettunk egy DeLonghi 370.95 gépet, ez garis legalabb megint, meg meg vettem is hozza +2 evet.
Jokat irtatok errol a DeLonghirol, kiprobaljuk. :) -
válasz
- nekem kenés nélkül hangosabb volt és csattogot.
- kenés után halkan járt, már csak a pogácsapréselés hangját hallottam.
Ennyire szedem szét 3 havonta. -
TA68
őstag
válasz
Talán egy morzsaporszívót át lehetne alakítani ilyen célra, bár annak elég kicsi a szívóereje.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6864 üzenetére
Sikerült életet lehelni a gépbe
Kipucoltam a központi egységet + kapott új gumigyűrűt (mellette a régi) + üveggolyót és új rugót a régi membrános crema szelep helyett. Utána kézzel kipróbáltam a központi egységet és meglepődve tapasztaltam, hogy ennek ilyen könnyedén kellene mozognia
. Amikor a dugattyú elérte a régi O gyűrűt, érezni lehetett, hogy a mostanihoz képest jóval nagyobb ellenállása volt, így a gép úgy érezhette, hogy szorul, tehát visszább vehette a darálási mennyiséget.
2 kávé lefőzése után a 3. már meglepően jó volt és kávé illat járta be a konyhát, már régen volt ilyen intenzív, de még teljesen le nem romlott az ital minősége, fel sem tűnt, hogy gond lenne. A jövőben jobban odafigyelek.
Szerintem a tömítést a szilikonozás tette tönkre és megduzzasztotta. A jövőben nem fogom zsírozni a gyűrűt.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6861 üzenetére
A főzőegységet kenem 2-3 havonta, semmi szorulásra utaló jel vagy hanghatás nincs. De újra fogom kenni, valamint rendeltem hozzá új tömítéseket, így 3 év után illik már cserélni.
Ha megoldódik a probléma a gép újra állítja magát?
Egyébként én még mindig azt gondolom, hogy a KPE nagy Ő gyűrű kinyúlt, elengedi a nyomást és ez a probléma fő oka, bekapcsoláskor is sziszeg, A lefőzött kávén a crema réteg is 2 másodperc alatt eltűnik.
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6840 üzenetére
Köszönöm szépen.
és írjátok, hogy vizes a zacc.
És kb hogy kell elképzelni, amikor ‘jó’ a zacc?
Mert az új gépből nekem is ilyen inkább szétesős, masszás korong esik ki.
Nyilván nem referencia, de a nagymamám kotyogósából nagyon más pottyant ki -
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6849 üzenetére
Köszi a linkeket (bár baromira nem értek hozzá és nem is merek belenyúlkálni)- de röviden ez jó megoldás vagy rossz?
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6849 üzenetére
Nem tudom, szerintem ez a gép nem tud automatikus korrekciót. A használati utasítás hibaelhárítás részben van egy pont, hogy a készülék önbeállítási eljárást hajt végre, ezt nem igazán tudom mit jelent.
Átállítottam az őrleményt 2.5-ről 2-esre, még rosszabb lett az eredmény, akkor elindulok majd a másik irányba hátha ez a gond. A "pogácsa" egyébként így néz ki, szétesett amikor szedtem ki, de egész egyben volt előtte, nem tudom ebből látszik e valami.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6840 üzenetére
Nekem a GranBaristo a csepptálcába nem enged vizet (alul, nincs is ilyen kivezetése), hanem inkább a zacctartó alatt lévő tálcába.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6844 üzenetére
Erre gondoltam első körben, mert a pogácsák nem maradnak egyben, vizesek, valamint a kávé íze alig érződik, nem túl acélos. Most beszilikonoztam a pipatömítéseket, meg a nagy gyűrűt, egy fokkal jobb lett az eredmény, de a jó nem ilyen...
Ha nem a tömítés, akkor mi okozza ezt a problémát? Lefolyás jó, a gép öblít rendesen, nem vízköves.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6763 üzenetére
Még mindig fantasztikusak ezek a megoldások amiket tapasztaltál és leírtál nekünk! Köszönet érte!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6761 üzenetére
Elvlieg automatikusan állítja az őrlemény mennyiségét, volt aki azt mondta, figyeli a meghajtómotor áramát tömörítéskor, rossz kenésű főzőesgység simán elkalibrálhatja kevés irányba, bár eddig csak az őrlő forgását figyelő Xsmall szervizkönyvét olvastam, ott nem figyelt a főzőegységnél semmit a leírás szerint. De az újabbaknál nincs jeladó az őrlőben, ott tényleg áramot figyel, de nem a főzőegységét. Szóval nem tudom. Kis kenés nem árt, ha nem keveredik kávéporral, mert akkor inkább csak akadály egy határon túl.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #6741 üzenetére
Az Ádi an láttam, hogy a sima kávék elől vannak mint itt is és a márkánsabb pedig az első sor végén vannak kirakva pl: Lor. 250 gr-sak. Ez a 23. 07 vagy 11 havi lejárat előtti közelinek számít?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6695 üzenetére
A mikrokapcsoló rész érzésre működik, de én is abban reménykedem, hogy valami ilyen jellegű hiba van. Azért is érdeklődtem szedett-e már szét valaki ilyet, mert nem tűnik egyszerűnek a szétszerelése.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6695 üzenetére
Lehet hogy csak beragadt.
-
Grafy12
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #6675 üzenetére
Volt már 2 Saeco-m azok így számoltak, ahogy írod, ez viszont nem teszi, most csináltam egy factory reset-et rajta és meglátom.... Még benne volt az előző tulaj "Papa" profilja is, szóval az eladó cég ezt nem próbálta....
-
Scale
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6647 üzenetére
Eh, ez nem hangzik túl jól, mármint az utóbbi
Delonghi gépeknél mi a helyzet? Nekem egy ECAM293 típusú van. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6609 üzenetére
Később jutott eszembe, még a mágnesszelep hibája, szorulása sem zárható ki teljesen. Noha az itt használt típust nem ismerem belülről, de ezeket úgy szokták tervezni, hogy nyomásra önmagát zárja. Minél nagyobb nyomás, annál jobban "eldugul" gyakorlatilag. Így érik el, hogy nagy nyomások is elzárhatók, külső erő alkalmazása nélkül, illetve csak egy gyengébb rugó szükséges, ami alaphelyzetbe tolja.
A nyitás történik csak elektromágnessel, ami a záróhelyzetből kihúzza.
Ha feltételeznénk, hogy idővel a lerakódások, vízkő miatt megszorul a szelep, előállhatna olyan helyzet, hogy az öblítéskor fellépő kisebb nyomás még nem képes reteszelni a szelepet (ilyet konkrétan tapasztaltam is, egy mosógépszeleppel kísérletezve), míg a kávéfőzés (ami jobban lefojtja a rendszert, nagyobb nyomás áll elő) határozottabban betolja a szelepet alapállásba, ezért lehet néha jó, néha nem.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6589 üzenetére
Ebből a szempontból szerencsés a Minuto, ki lehet pattintani a diszpenzert, amiben kávé maradhat, csap alatt elöblíthető. A kis szilikoncsőben pedig nem nagyon marad kávé, még rövid öblítéssel sem.
-
dethroner
veterán
válasz
Dr. Szilikát #6581 üzenetére
Lehet nem írtam le jól, megpróbálom újra.
Szóval bekapcsoláskor az öblítés 100%-ban a csepptálcába megy, ami a gép fél éves koráig nem így volt. Visszaolvastam az itteni írásaimat, kb fél éves volt a gép, amikor előjött ez, addig minden alkalommal volt egy edény a kifolyó alatt, mert az öblítéskor jó adag kijött a kifolyóból. Több mint 1 éve már nem is kell ilyen edény alá.
Aztán mivel az előző napról benne maradt trutyi nem jön ki az öblítéssel, csinálok egy őrőlt kávés üres főzést, azzal kitisztul a kifolyó, eddig nincs baj. De utána ha alá rakom a poharam, és megnyomom az espresso gombot, ugye darál, betölt, áztat, és ennek az eseménynek a végén, még a forró víz adagolása előtt olyan bőséges vizet folyat a kifolyóból, mint régen az öblítés során. Ha alatta lenne a pohár és ebbe menne a kávé, nagyon híg lötty lenne az eredmény. Szóval darált kávés üres főzést használok az előző napi benne maradt trutyi eltávolításra, majd pohár koszos edény marad alatta, espresso gombot megnyomom, darál, betölt, áztat, folyik a víz, majd amikor ennek vége, elkezdi nyomni a főzetet, ekkor kell gyorsan kivenni a koszos vízes edényt és alá varázsolni a poharat, ami már a normál kávé kerül.
Viszont ha ez után egyből főzök egy következő kávét, már nem kell a pohárral bűvészkedni, második darált kávés főzéskor már nincs az előáztatás során vízcsepegés a kifolyón. Amit így viszont nem értek.
Kikapcsoláskor természetesen szintén egyetlen csepp öblítővíz se folyik a kifolyón elől, minden befelé, a csepptálcába megy.
Már tavaly is bevittem egy szervizbe, ott kicseréltek pár gumigyűrűt, amitől eleinte picit jobb volt az öblítés, de aztán újra elszaródott, mint azelőtt. Később még beszéltem a szerelővel, azt mondta várnak valami szerviz kábelre, amivel majd tudnak fw-t frissíteni a gépen, vigyem be egyszer és kicserélik a pipacsőcsatlakozót, ami elvileg más anyagból van, kevésbé koptatja a tömítést. Bevittem, frissítettek fw-t abban a reményben, hogy azzal majd másképp fog öblíteni, kicserélték a pipacsőcsatlakozót, és a gumitömítéseket. Persze semmi se változott. Ott jelezték hogy nagyon vízköves a gép. Ezt furcsának tartom, hiszen másfél év alatt egyszer se jelezte a gép hogy vízkőmentesíteni kell, én viszont többször is megcsináltam önszorgalomból. A gépben mindig benne van a szűrőbetét és mindig kancsóval szűrt vizet öntöttem bele. Napi 3-4 kávét főz, télen pedig ezzel csináltuk a teát. Vízkeménység maximumra állítva, de sose főzött annyi italt 2 vízkőmentesítés között hogy szóljon az időszerűség miatt, mindig magamtól csináltam.
Szervizből hazaérve csináltam vízkőmentesítést, főztem 2 kávét, minden olyannak tűnt, mint általában. Majd másnap nem jött víz át a rendszeren, szerintem levált vízkő dugulást okozott. A szivattyú erőlködött, de hiába. Újra szerviz, de ezt már nem csinálták gariba, megkérték az árát rendesen, azóta működik, főz, de az öblítés, szuszogás, csordogálás változatlanul megvan. Csinálok egy videót, azon majd látod miért panaszkodom.konzumpro De a csatlakozó is volt már cserélve nemrég, a tömítések meg kb 3 alkalommal is.
-
blizzrd
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6488 üzenetére
Köszi, ezt meglesem. Ugyanez az alkatrész az enyémben is megvan.
-
Scale
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6317 üzenetére
Értem köszi. Közben sikerült a használati útmutatót is elolvasni és ott is leírják ezt.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6259 üzenetére
Igen, a nagy.
Törések voltak rajta és lazult.
A pipacsövön az alis tömítések vannak és elvileg rendben vannak. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6255 üzenetére
Közben szétcsavaroztam az egészet és mégis csak a nagy O gyűrű volt a hibás, pedig 4 hónapja volt cserélve.
Most lement 4 eszpresszó rendesen.
Normális, hogy ilyen kevés ideig bírta? -
Zirowe
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6252 üzenetére
Köszi, kitisztítottam, most elvileg működik.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6237 üzenetére
Magát a központi egységet nemrég takarítottam, de az őrlőművet nem. Most is az volt az első, hogy kikaptam a központi egységet, elmostam, de lerakódás nem volt rajta.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6232 üzenetére
"alig akarja őrölni a kávét"= úgy pörög, mintha üres lenne, pedig a tartály fel van töltve. Ha kicsit megmozgatom kézzel a tartályban a szemeket, akkor elkapja és ledarálja. Eddig ilyen probléma, az elmúlt fél évben, mióta megvan, nem volt.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #6229 üzenetére
Írhat ám, hogy 55 évvel ezelőtt még szálka is ment a nyelvembe az se nagyon ízlett. A
De azért köszi.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6209 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak alaposabban kioldja a vízkövet a citromsav, borkősavval megmarad egy kevés vízkő az illesztéseknél, így "tömít", nem szivárog. De ez csak feltételezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Medence topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest