-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bazsimano #7290 üzenetére
A Krups például megelégszik egy citromsavas tasak 9 %-os oldatával.
Más cégek a citromsavat bővítik további szerves savakkal, ennek jól megfelel a linkelt DM vízkőoldó is (citromsav, tejsav, almasav), ami elvileg elősegíti a fémtiszta felület kialakítását a bojler rozsdamentes acélspiráljában, illetve a gép egyéb belső alkatrészeiben.
Mint látható, 10 %-os oldatot javasol a DM, ez megfelel a célnak, minden bizonnyal. Nem hinném, hogy érdemes márkás gyári vízkőoldókat vásárolni, ahol csak extra felárat tesznek rá, míg a lényeg ugyanaz.
Azért ez nem atomfizika, van a vízkő, van acélbéléses bojler, műanyag és gumi alkatrészek, ennyi csak.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bazsimano #5867 üzenetére
Nemrég ilyen lett nekem is a Krups, mert az a tűszúrásnyi nyílás, ahol a levegőt beszívja gőzáram a nyomáscsökkenés elvén, illetve keveri be tejbe, eldugult. Szoktam is persze tisztítani, csak még eddig nem tapasztaltam, hogy mivel jár ez, amikor nem kap levegőt.
Noha a lyuk átmérője pontosan ki van számítva és növelni elvileg nem szabad, de azért egy varrótűkészlet legvékonyabb tűjét mégis megjárattam benne, amivel kicsit tágítottam rajta. Nem lett baja, jól habosít. De amúgy nem ajánlom, nehogy valaki elrontsa a sajátját, elvileg nő a bekevert levegő mennyisége.
-
törölt tag
válasz
bazsimano #5601 üzenetére
Hát, végülis a főzőegysége mindnek ugyanolyan, ha le lehet menni 30ml-re akkor egész jót főz minden középálláson. De még jobbat ha meg van növelve a nyomás, hogy ne siessen annyira a főzéssel...
Írtam régebben, hogy egy SBS szeleppel meg lehet növelni a nyomást, cserébe jobban terheli a rendszert, de hát az akkor is terhelődne, ha elég finomra lenne őrölve a kávé. Ami a gyári őrlővel nem fordulhat elő...
De semmi extra gondot nem okoz ahogy tapasztalom, csak jobb lesz tőle a kávé. Garit se borít, vissza lehet csinálni.
Még egy üveggolyó a kerámia pöcök helyett szokott további nyomásnövekedést okozni, gyári pumpával már túl sok is tud lenni, de az EX4 nem esik kétségbe, ami halkabb is.
De a sok tuningból a legjobb az SBS. -
törölt tag
válasz
bazsimano #5597 üzenetére
DeLonghi ECAM 23.460
De... 150e környékén már Nivona, Melitta, Gaggia is van.Ami tejes és könnyen karbantartható (mármint a tej része) az valamelyik LatteGo vagy bármelyik gőzcsöves. Viszont a gőzcsövesek között van ami jobb, van ami rosszabb, a pannarellosok ugyanúgy borotvahabot tolnak mint a LatteGo. Krémes tejhabot a DeLonghi tud, vagy a nagyobb kategóriás Saecok, Philipsek, Xelsis, GranBaristo.
Nekem a DeLonghi tűnik arany középútnak.
-
törölt tag
válasz
bazsimano #4737 üzenetére
Mi is így kezdtük, aztán volt közben csepegtetős Philips, Senseo párnás, Brikka kotyogós, Saeco/Jura/Philips automaták és Graef/Sage/Catler karosok... Azóta párszor már számolgattam, lehet hogy sosem térül meg a befektetés, de aztán mindig meggyőz az eredmény, a kávéházi minőség.
Érdemes megnézni a karos gépeket is egy őrlővel, szerintem kijön ennyiből egy Dedica, egy Graef CM702 meg egy tejkiöntő kancsó. Szóval a kellemesebb vége elérhető ugyanannyiért, amennyibe egy alap automata kerül. Viszont pepecselősebb.
-
törölt tag
válasz
bazsimano #4734 üzenetére
Azok a sorozatok csak egyszerűbbek, de ugyanúgy használhatóak, ugyanaz a főzőegység meg a mechanika, csak nehezebben érsz el pl. hőfok állítás lehetőséget, de minden benne van a használatiban. Próbálgattam egyet nyáron, igazán nem rossz, csendes, jó nagy habot csinál a pannarello, könnyű tisztítani is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest