- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Giroban (meg még jópár gépben, Babila, Accademia) van egy plusz szelep, amit tekergethetsz, ezt pótolná modern gépekben a plusz SBS szelep, igaz nem szabályozható, de ad egy jó átlagot.
Én most visszaraktam a Minuto egyszerűségű gépembe és nem bántam meg.Igaz, hogy kell mellé trükközni az előáztatással, mert így el kell hogy induljon az előáztatás után a főzés egy újabb előáztatásnyi időre hogy végigérjen a forró víz a kávépogácsán, de megéri, mert kidolgozottak az ízek, nincs savas utóíz.
Nem tudom hogy lehetne ezen javítani trükközés nélkül, de ahhoz képest hogy ez előtt hattyúnyakú kancsóval öntögettem fel az előreőrölt kávét a főzőegységben, ez egészen kellemesen egyszerű így.
-
törölt tag
-
törölt tag
De jobban belegondolva az SBS már lehet hogy sok lenne, most én is csak üveggolyóval használom a GranAromát alulról közelítő gépet, de az pont rendberakta a crema problémát. SBS-szel már inkább habot képez. Finomabb őrlemény, aroma maximumra állítva lehet hogy még segíteni fog, meg a már említett hőfok emelés. Bár az az aromákra is mér egy ütést.
-
Jenne
őstag
Szia!
Nagy hirtelen rákeresve ezeket találtam.
Összefoglalva és kimásoltam.
Az extrakció(kioldás) során, ha a víz túl gyorsan áramlik át a kávén, akkor az összes anyagnak nem lesz ideje átjutni a vízbe. Az eredmény egy savanyú ízű, savanyú jegyekkel rendelkező íz.
Ha a kávébabot túl durvára őrlik, túl gyorsan engedi át a vizet, ami savanyú kávét eredményez.
Ezt súlyosbíthatja az alacsony vízhőmérséklet az áramlás alatt.
Ok lehet még: például gyakori hiba az eszpresszo extrakciójának rossz időzítése. Az eszpresszot kb. 25 másodpercig ajánlatos extrahálni. Az extrakció elején kiválnak a sűrű olajos anyagok, amelyekre jellemző a savasság. Amennyiben a kávé a karba rosszul van belenyomva, a víz gyorsan átfolyik a fejen és a csészéjében csak a kávé elsődleges, savanykás íze marad meg. Amennyiben a kávé teljes ízvilágát meg akarja szerezni, vigyáznia kell az extrakció idejére. A keserű és az édes ízre néhány másodpercet várni kell az extrakció kezdete után, mivel ezek az anyagok a savanyú emulzióhoz később csatlakoznak.További ok lehet még: a kávé főzésénél használ víznek a hőmérséklete és minősége. A hőmérséklet ingadozások, a nagyon alacsony esetleg a nagyon magas hőmérséklet eltorzíthatja a kávé végleges ízét, ami a kesergés vagy savanykás ízt illeti. Az eszpresszo elkészítésére alkalmas víz hőmérséklete kb. 93 °C. Más alternatív megoldásoknál a leírásban más hőmérséklet is szerepelhet, ezért mindig megbízható leírás szerint főzze le a kávét.
-
törölt tag
Az Odea Giroban volt szabályozható nyomásfokozó, az újakban nem nagyon van. Sötétebb pörkölésú robustával nagyobb a sikerélmény, de hogy ugyanolyan jó legyen világosabb pörköléssel is, valamennyire növelni kell az időt amit a víz a kávéban tölt, ezt lehet extra nyomásfokozóval (mivel az ajtó nem nyitogatható főzés közben).
Ebben az esetben az SBS szelep ráépítése segítene, meg az üveggolyó sem ártana a kerámia pöcök helyett. -
-
Dr. Szilikát
őstag
Középső fokozat lenne elvileg a standard alapérték, amihez képest lehet korrigálni le vagy fel. Hogy ez a valóságban mennyire jön be, más kérdés, de bizonyára ez lenne a cél.
https://en.wikipedia.org/wiki/Espresso
Szerviz PDF:
Nem csak a főzőegység, a bojler és még sok alkatrész is rokon.
-
törölt tag
Ugyanaz, olyan ez mint a Panasonic-Leica, egy-egy jól sikerült darabból kerül ki a prémium verzió. A GranAroma Xelsis tudású, de olcsóbb.
A közepes hőfokkal érdemes kezdeni, ha nagyon savas a beállított kávé, lehet emelni a hőfokon, eltűnnek kicsit a savak, előjönnek a teltebb ízek. Vannak viszont agyonpörkölt kávék, mint a Tchibo Sicilia Style, az nálam csak alacsony hőfokon, extra durva őrleménnyel és nagyon rövidre főzve lett iható, amikor még nem üt be a kakukkfüves íz amit a tej sem tud elfedni. Ezzel a módszerrel egészen összetett lett, de persze ez csak az én ízlésemet, nyűgjeimet tükrözi. Spec kávéknál is érdemes az alacsony hőfokot kipróbálni.
Az külön tetszik hogy jó sok vízzel öblít, alapvető hogy egy kicsit átmelegedjen a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest