Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz hati #6701 üzenetére

Az még kiderül mennyivel erősebb, bár állítólag a 64bit mindenképp egy nagy előrelépés, meg a DDR3 is... :K
    Az alaplap szolgáltatásaiból a 4db hot-plug al is használható SATA port és az alaplapra integrált 2db giga lan szintén azok amikért a GSEJT-en sokat adtam volna..

Sokat dolgoztam-próbálkoztam is az alternatív megoldásokon! A SATA/IDE átalakítókból 3 félét is vettem, "befaragtam" a helyére szépen de annak ellenére, hogy találtam olyat ami ha kap tápot, de nincs rádugva semmi, akkor nem 2x60s -ig keresi a nem létező eszközöket mint a másik kettő, beleuntam abba, hogy buherálni kellett ahhoz, hogy ATA33 helyett ATA100-sebességen menjen, meg hogy lassabb is volt és ha a fogyasztáscsökkentés miatt nem akartam non-stop rajta hagyni az ODD-t, meg a MyBook Home-ot, akkor előbb ki kellett kapcsolni, lehúzni a meghajtókat, aztán újra indítani mert nem volt képes a hot-plug ra! :O

Na mindegy, szóval a 4 SATA nekem ebben talán a legnagyobb kincs!

64bites rendszeren majd meglátjuk, milyen sebességgel megy a fájlmegosztás, az FTP, a webszerveren a lapok milyen gyorsan jelennek meg, az rTorrent mennyire fogja meg a gépet...stb.. de én jobb eredményeket várok annak ellenére, hogy ezeket a GSEJT azért így is szépen ellátta! :K

Amit még nem tudom mennyire fogok kihasználni, az a video, meg a hang.
    A GSEJT-en az Intel GMA950 van, ezen meg a GMA3150 ez utóbbi ahogy kipróbáltam, 720p-ig akadás mentesen viszi a Youtube videókat, a GSEJT-en sokszor a 480p is akadt.
    Eleve ezen lehet 2.1-5.1-es hangszórót használni, aminél a hangminőség a mélynyomó külön szabályozásától már eleve jobb, de van egy régóta dobozban dédelgetett PCI-os SB Audigy2 hangkártyám, amit lehet még melléteszek, ha Ubuntu alatt megfelelően működésre bírható...
    Ugyanis anno tervem volt, hogy a szerveren szóljon a háttérzene, amikor itthon vagyok, ami forrása általában webrádió, vagy youtube lejátszási lista, de abban a hangminőségben nem volt valami élvezhető, a youtube meg a videó miatt akadozott.. :O

Amit még szintén nem tudok, hogy melyik feladatok azok amiknél számíthat a több mag.
    Mert ugye a 455 csak egy magos, de 1.66MHz-es az 550 két magos, de "csak" 1,5GHz-es... Melyik feladatoknál melyik lehet az előnyösebb? Lehet egyáltalán olyan feladat, ami nem használja ki a 2magot?? Ezekkel sosem foglalkoztam, úgyhogy ebbe bele kell ássam magam, hogy valamennyire képben legyek :((

Majd Kitakat-tal gyűjtjük a tapasztalatokat aztán megírjuk (én biztos) ide a fórumba..

Új hozzászólás Aktív témák