Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz Kitakat #6671 üzenetére

:R Szuper, köszönjük és most más is a link, már látom az antennát.. :K

Nekem különben csak az 5dBi sántít kicsit.. Egyrészt rövidnek tartom hozzá, másrészt meg miért lapos egy antenna, ha körsugárzó és nem irányított.. :F
    Aha, meg is van.. "Frequency Ranges & Gain: 2400-2483 MHz @ 3 dBi. 5050-5900 MHz @ 5 dBi" Hát igen, az 5GHz az kb. fele olyan hullámhosszúságú.
    (2,4GHz λ~12cm, 5GHZ λ~6cm)

Magyarul ha csak olyan laptopod, vagy más eszközöd van ami 2,4GHz-es, akkor egyelőre nem túl nagy előny, sőt.. Vagyis bárhonnan nézem, egyelőre kompromisszum a későbbi fejleszthetőség érdekében.. :K
    Ugyanis ha olyan készüléked lenne kliensnek hozzá, ami nem csak hogy az 5GHz-et tudja, hanem egyszerre a 2,4GHz-et is, akkor elvileg tudsz vele "csodákat" elérni.. (Ha a linuxok is úgy akarják)
    Ugyanis az új technológiák már így fokozzák a sebességet... (Anno az AR5BXB72-ről is olvastam, hogy tudja így egyszerre a két sávot, csak nem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam, ugyanis előbb eladtam a laptopomat amibe addig a másik AR5BXB72 üzemelt.)

Különben ez ha jól nézem akkor a Trendnet új generációs routereinek antennája..

Új hozzászólás Aktív témák