Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

Üdv!

Mostanság fagyogat a gépem. Teljesen kimered, egérre, billentyűzetre nem reagál (kurzor áll, numlock nem műxik), onnantól kezdve a winyó még csak nem is kreppent egyet se, amíg a noti winyóról ment a rendszer, az le is parkolt (winyó bajra gyanakodtam, így ez volt a fő oka, hogy áttelepítettem a rendszert az új winyómra, de a hibát ez nem oldotta meg). A hiba bármikor előjöhet: böngészés közben, letöltéskor, vagy idle-ben éjszakára magárahagyott gépnél is.

Memtest futott jópár órát hiba nélkül.

Másik SATA portról, vadiúj kábellel ugyanez.

Felfrissítettem a hővezető pasztát, amivel nyertem (eszerint a mérő szerint) úgy 10°C-ot, de így is fagy.

Viszont most feltettem az Intel saját diagnosztikai progiját (elvileg ez a verzió való ehhez a chipsethez), és van egy fura feszültségérték... ami lehet mellémérés, lehet, hogy így jó, de az is lehet, hogy ez okozza a hibát:

Valakinek ötlet, vagy tapasztalat? Előre is köszönöm! :K

PS: mégegy elég érdekes dolog: ha memtest közben bedugok bármi USB-t, akkor 1-2 másodpercen belül jelent két darab hibát, bárhol álljék is. Viszont ha nem dugok be/húzok ki USB eszközt, akkor is ugyanúgy fagy a rendszer...

Új hozzászólás Aktív témák