- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-csabesz
csendes tag
Lehet, hogy már volt róla szó (ha igen akkor bocsi, de nem találtam pontos válszt...), de miben különbözik egyik forgalmazónál a HIS x3850 és a HD3850-es kártyák, talán az, hogy az egyiken IceQ3-as hűtő van a másikon pedig Ati referencia hűtés? De ez sem teljesen így van, vagy csak én nézek el valamit?
Nekem nem teljesen világos...
A kereskedő oldalát nem akarnám belinkelni, de majdnem biztos vagyok benne, hogy ismeritek...
Közben megnéztem a gyártó oldalát...
Valószínű a gyártó adatai az irányadók és az IceQ3-as hűtőkkel szerelt kártyák a magasabb órajelek és a jobb hűtők miatt drágábbak és a forgalmazó oldalán az x vagy a hd csak egyéb megkülönböztetésre jók...
Még arra lennék kívácsi, hogy az alap (nem IceQ3-as hűtővel szerelt, egyébként még mindig jó árban lévő) 3850-esek egy bivalyabb hűtővel (pl Chilla) bírnák-e a az IceQ3-as órajeleket vagy azok azért válogatott chipek lehetnek? Tapasztalat? -
k-csabesz
csendes tag
válasz
TTomax #28528 üzenetére
hálás köszönet, valószínű, ezt fogom tenni...
már csak az asszonnyal kell megszavaztatnom (itthon legalább van demokráciaapró megj.: olvastam v.hol, hogy az ati-kat nem befolyásolja jelentősen a (és is a jelentősen-en van a hangsúly) PCIe sín szélessége (legalábbis nem annyira mint az nvidia termékeinél) ... természetesen egy 16x lenne a legjobb és nyílván azon a buszon nyújtaná teljesítményének maximumát (nem az én kis olcsó, átállós, via-s alaplapomban). Azért bízom benne, hogy 1x az obliviont az x360-hoz hasonló grafikával tudom majd játszani.
Valahogy nekem mindig is az ATI termékei tűntek összeszedettebbnek, logikailag követhetőnek, és teljesítményben kiegyensúlyozottnak (ezt már csak a kiválló driverekkel kellene megfejelni). Az nvidia termékei, mintha kissé ... nem is tudom milyen jelzőt kéne használnom, hogy ne degradáljam le ezeket a - amúgy szintén kiválló - termékeket ... agyonoptimalizált mesterkélt produkumok, valahogy mégis az egyes tesztprogramokra/játékokra való optimalizáción túl az ATI minden fronton az elvárt teljesítményt nyújtja. Lehet, hogy a 3Dmarkban nem övé a cúcs, de a valós alkalmazásokban/játékokban nem tűnik akkorának az nvidia előnye... , de ez csak az én véleményem.
-
k-csabesz
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi.
Gépfejlesztésen töröm a fejem, de van egy-két változó a függvényben és a matektól már hányok... (vizsgaidőszakom van) egy tisztán látó és tapasztalt user segítségére szorulok... szerintem.Az aktuális masinám:
- AsRock 4coredual-sata2 alaplap (bios: 1.9) hibrid (AGP + PCIe, DDR + DDR2, viás), de átállásra jó...
- Intel Pentium DualCore E2180 (10x200) 2000 MHz alapon, jelenleg 2,66 GHz-en
- Ati Radeon 9600 AGP (Ő a lecserélés tárgya)
- 1 GB DDR mem. (2x512 MB dual-ban, SAMU)
- A ház egy olcsó GABA + GABA táppal ami elvileg 450W-os (de a made in China felirat elszomorít kicsit)
- Előző monitorom tönkre ment, így most egy ősrégi LG StudioWorks 560N tip. 15"-os CRT-n vagyok kénytelen max 1024x768-on 72 néha 75 Hz-es frissítés mellett gépezni (játszani 800x600-ban 85 Hz-en szokok újabban). Nem rossz ez a moncsi, csak kicsi (és talán a képfrissítés is lehetne nagyobb).Egyelőre csak VGA karit venék, Atit, mert az biztosan működik az alaplapomban a support szerint... a 38xx-as sorozat egy tagjára gondoltam.
Az alaplap tuningpotenciálja korlátozott, arra már tök 1edül rájöttem..., de atom stabil most 2,6-on ... egyelőre nem mentem feljebb, mert felesleges, hisz úgysem tudom mivel kihasználni... egyesek szerint a proci akár 3,0 GHz fölé is mehetne (megfelelő alaplappal, de most jelenleg ez van...)A végső és tulajdonképpeni konkrét kérdésem, hogy melyik kártyát válasszam a költséghatékonyság, a jövőbeni használhatóság, és a jelenlegi konfig tükrében: 3870 v. 3850? Melyiket tudnám "kihajtani"? Mennyire "gáz" a tápom, mik a tapasztalatok a tápegységekkel kapcsolatban. (apró megjegyzés, hogy egy ismerősöm, aki eléggé jártas az elektronikában a kétséges minőségű tápokat szokta kissé feljavítani, pár jobb minőségű és kedvezőbb paraméterrel rendelkező alkatrész segítségével, így viszonylag kezelhetővé/használhatóvá válnak azok a gyári, de olcsó tápok amik a költséghatékonyság oltárán készültek)
Szivem szerint a 3870-eset választanám, mert ha idővel alaplapot cserélek a tuningpotenciál (egy intel P35-ös lappal) jelentősen nőne, így a kártya kihasználtsága is megugrana. A Crysis-t nem komálom, az egy szarul megírt, gépgyilkos, vásárlásra kényszerítő marketingfogás, csodás grafikával, igazi tartalom nélkül. A kívánalmak között a COD4 a GoW (és majdan GoW2) az Oblivion, UT3, később Fallout 3 közel maximális részletességgel való hajtásáról volna szó 1024x768-as felbontás környékén. Van-e értelme, most a nagyobb kárytát megvenni, vagy mire odáig jutok a fejlesztésben, hogy RAM-ot, új alaplapot, később monitort veszek, addigra régen kevés lesz a 38xx-es széria (bár a 9600-as radeonnal is elég szépen kihúztam idáig, mondjuk nem kevés kompromisszum mellett).
bocs a hosszú hsz-ért, de a teljes kép tükrében lehet helyes döntést hozni
... most ti vagytok a döntéselőkészítő/támogató alrendszerem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest