- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
Üdv!
Köszönöm a jótanácsokat, de nálam a gép teljesítménye 100-ad rendű dolog. Meg amúgy is ostobaság lenne most gépet cserélni, mikor így felmentek az árak. Én még 18500-ért vettem boltból az 512-es Saphire 3850-et, most meg ugyan ott 28 ezer. Általában nyáron, vagy kora ősszel szoktam gépet fejleszteni, miokr minden olcsó. Ezen a szokásomon nem hiszem, hogy változtatok.Tökéletesen fut így is minden. Ami meg nem fut jól, az egy másik procival sem lesz sokkal jobb ezzel a kártyával. Egy szó mint száz, nagyon ráérek.
-
hakos1987
őstag
most nem értékállóságról beszéltem, természetesen amint megveszel valamit, az ára máris esik, és csak egyre nagyobbat bukik rajt az ember... én csak arra akartam rávilágítani, hogy 1 hónap múlva már olcsóbb lesz minden! Ráadásul az új hírek szerint az ország egy rakás dollárt és euró kap, így szinte biztos, hogy az euró újra visszaesik 250 forint környékére heteken belül, na meg a dollár is 170 környékére....
-
Vicoo
senior tag
Hát ezt tudom én is,meg azt is hogy az ember nem 3dmarkkal játszik. De Vér Istvánnak egyszerűbb egy pontszámmal az arcába röhögni,mert a tuningot nem ismeri,és így maradni is fog a helyzet miszerint az enyém olyan gyors mint az övé. Ami persze nem igaz,mert játékokban ahol a 4850 még játszható teljesítményt nyújtana ott az enyém elvérezne.
-
hakos1987
őstag
én inkább várnék egy konfig vásárlással, feljebb már sokkal nem mehet az euró vagy USD árfolyam, mert most már keményen beavatkozna az MNB.... inkább ha nem sürgős, várnék januárig a konfigváltással, de pár hetet még biztosan.... olyan árak vannak, most, hogy a nyáron vett lapom 17>22K lett, procim 32>40K.... szóval most vásárolni nagy butaság lenne, de ez csak az én véleményem....
-
TBG
senior tag
-
eclipse006
őstag
hát akkor nemgyengén a te pontszámaid alapján!!!csak nem nagyon akarom húzni,a tápom ígyis épp hogy elég a konfigomhoz!!!majd későbbre halasztom a tuningot!jah ,neked milyen procid van???
HDR es tesztnél nem sok különbség van a pontjaink között sm2 őben viszont rosszabb sokkal
-
emre
veterán
Köszi, de ennyire nem tragikus a helyzet
Ezt véletlenül tudom, mert anno a leadtek tunert sem lehetett máshogy működésre bírni.Viszont ha már szájbarágás
Katt által 3870-hez kreált ATT reg file-vel mizistennyilát csináljak?
Lenne több tippem is:
0.: eccerűen hozzáadom a win-hez a reg filet
1.: bemásolom az c/programfüles/att/presets könyvtárba
2.: máshova másolom
3.: apránként elvégzem a beállításokat, de elképesztően lusta vagyokEz a 0-as poz. nagyon teccik
Nem szívesen élősködök mások eredméényein, de ez a Katt egy zseni (), és minek vacakoljak (szenvedjek) azzal, hogy a saját (hülye) fejem után megyek.
-
kanYe
tag
Igen, van, mivel most is egy olyan kártya van benne (8500 GT=nagy sz*r)!
Egyébként majd később veszek egy 2 magos Intelt, de nem szeretnék egy új kártyát is mellé, ha véletlenül kevés lenne a 3850, bár valószínűleg nem sokkal van lemaradva a 3870-től, de már eldöntöttem magamban, hogy 3870-t veszek.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
Osynho
addikt
Igen,csak arra gondoltam, hogy ha pl 9 cm széles a borda, meg mondjuk 2 cm vastag, akkor nem éri körbe a kábelkötegelő a bordát+ventit. De majd akkor mással teszem fel
Lehet túl sokat problémázok ezen
Lenne még egy off problémám. Gondolom a kártya nem kezeli a pwm-es ventit (elvileg ilyen 2pines cstlakozó van rajta). Viszont az alaplapom voltage szabályozásra van állítva (CM TX2 miatt), tehát ez se szabályozza rendesen a PWM -es 12es-t. Vagy a voltage szabályozás az a 4 pines, PWM-es ventit is szabályozza? Bocs, ha hülyét kérdeztem
-
butcher eu
senior tag
Elnézést kérek. Ha majd angol-magyar helyesírási topicba írok odafigyelek a pontosságra, de mivel munkaidőben vagyok, és a vevők a nyakamon vannak, csak futva tudok néha írni. és általában
a hsz egyik felét és másik felét akár 20perc különbséggel írom meg. mégegyszer elnézést az irodalmár úrtól. -
katt777
félisten
Hát akkor jó nekem, hogy jó játékokkal játszom.
Vagy csak valamit még állítani kéne az ATT-on. Egyébként ma megint felkerült egy új verzió. Én sajna el sem hagyhatom az új VGA-val.
Pancsermeste: _sereef, vagy hogy írja, ő biztosan letöltötte és játszik vele, szóval a program nem hibás, és nem fertőzött. De persze én hiába mondom ezt a NOD-odnak.
-
katt777
félisten
ATT miatt engem még semmi nem dobott ki.
No-kia: Scifi FPS. Beszámoló róla a honlapomon (link is ott, több jó ingyenessé tett játékkal együtt, mint pl. a Suffering, ami tényleg a legjobb horror szerintem). Sztem nagyon jó, egy kis Half-Life beütéssel. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a 3DVD-nyi (2 DLDVD-n volt dobozban) terjedelem hogyan fért bele 1.95GB-ba, de biztosan jobban tömörítették, mint a reatil verziót. Az USAF sponsored Ad-software, szóval lehet, hogy USAF behívók tűnnek majd fel rajta, de állítólag teljes game.
-
proci985
MODERÁTOR
játék mindig az első monitoron (az az első amit annak állítasz be) fog indulni teljes képernyőn. kivéve natív duálmonitorosok, azok mindkettőn (supreme commander). egyedül a crysis warhead nem volt képes ezt felfogni, tt minden alkalommal állíthattam manuálisan fullscreenre.
tv ugyanúgy működik monitorként, mintha monitor lenne, HDMInél viszont a másik monitort is képes besötétíteni, amíg kommunikál a vidkarival. utánna természetesen minden okés. analógon tv + dvion monitor szintén tökéletesen megy, átalakítózott monitor analógon valszeg szintén (mostmár ugye ezeken a kártyákon csak digit kimenet van a tvkimeneten kívül). ja, lapos tévét csak digitális kimeneten érdemes hajtani, az analóg kimenet egyrészt csak 1366x768at tud, másrészt meg a színek eléggé furák lesznek. DVI<->HDMIvel a dolog már teljesen rendben (és a számítógép is érzékeli, hogy pl Sony tvt dugtál rá, alapból felismerve annak lehetséges beállításait). ja, a HD kompatibilis felbontásokat csak a tvnél tudod beállítani, add 1080i 50, beállítod, és lám megy.
ja és sajnos a control panel egyszerre csak két kimenetet bír el... tehát hiába dugod rá a tvt analógra, esetlegesen két monitort a DVIre, nem tudod mindhármat egyszerre használni
-
TheLion001
tag
Köszönöm, de sajnos azért fordultam a fórumhoz, mert nem találtam megoldást
A TV semmi xtra. Normális minden családban megtalálható. A Játék felirat nem gond, mert én a monitor előtt játszok, de a lányom és a párom szeretik figyelemmel kísérni a horror játékokat. Most akartuk kezdeni az Alone in the... új változatát.
Reméltem hátha valakinek van már tapasztalata... -
katt777
félisten
Arról nem is beszélve, hogy min. 20-adszor van ez a kérdés, mert egyesek nem ismerik a keresőt.
Amúgy csak arra utaltam, hogy elment a kedved az egésztől, gondolom, a teszteléstől. Nem azért szóltam be, csak jobban örültem volna egy számomra is informatív tesztnek. CoH-zal játszóknak persze biztosan jó, számomra az a játék gagyi. -
twine
veterán
Ebben igazad van,,,de ha valaki elkezd azon a 17"-os filléres TFT-n fotót szerkeszteni, illetve filmet vágni...annyira már "ismerlek" hogy azt mondjam, te is tudod, hogy az nem az a kategória...DE befejeztem,,ez nem az a topic, és ráadásul értelme sincs annak amit csinálok... az illetékesekhez ugysem jut el a sírás-om!
-
Gordiann
őstag
Ejh...rohadt "High Definiation Audio Driver".... most bezzeg megy minden.
Szerencsétlenkedtem itt mindennel, erre ez a hiba. Gondoltam audionak csak kell lennie.... de ez több komponensből álló audio driver.Szóval köszönet! És sorry mindenkitől a sok mellébeszélésért, amit írtam.
-
troller
senior tag
Úristen, ez a szerencsétlenség a Pistában is benne maradt? Amikor XP-nél kiderült, hogy 3D-ben rutinos módon lenyomja a képfrissítést 60Hz-re akkor ezt éreztem:
. Hány év telt el azóta? 5-6? Azt se igazán értem hogy, valamelyik service pakkal mért nem javították XP-n a dolgot, de hogy a Pista is megörökölje...
-
katt777
félisten
Nem értettem félre, tudom, hogy procit akartál cserélni. Csak szóltam, hogy nézd meg előbb a VGA-t a jobb procival, menni fog az.
Uh, hát kérhetnéd a cikk kiemelését, a múltkor úgyis megróttak a Radeon összefoglalóért, miért akkor tettem föl, amikor már kiemeltek egy másikat.
Hát bazki, amikor feltettem, a másik cikk még ott sem volt, alighanem szépen kerültem a moderátort.
-
-
butcher eu
senior tag
30 napos verzióra vettem meg a kulcsot.
Azt olvastam én is hogy ez a hida a tört rendszereknél lép fel. Néztem hogy mi a hidaüzi ilyenkor, de nekem nem az jött be, úgy nézett ki a dolog, mint amikor az alacsony procifesz miatt kifagy, és listázza a memóriát csak pirosan. -
twine
veterán
Én még mindig azt mondom, bár szakzsargonnal nem tudom alá támasztani,,,hogy ha azt a módot választod amikor kiterjeszted az asztalt a másodlagos monitorra, akkor gyakorlatilag az erőforrások ugyanazok maradnak csak a megjelenités változik,,azaz,, két megjelenítőre lövi ugyanazt az erőforrást!(és ugye itt most 3D-s megjelenitésről beszélünk ami számitásigényes, azért használunk ilyen kártyát)..ha viszont két különböző desktopot használsz,,két "különböző" programmal, ketté kellene szednie az errőforrásait, és két csoportba kellene használnia azokat, amikre nincsenek felkészítve sem a Vga-k, sem pedig a Pc-k! Mert ugye hiába vannak bikab@szó Pc-ink,,akkor sem tudjuk még Word-re sem használni egyszerre többen ugyanazt a vasat! (A virtual dolgokat most hagyjuk, itt valódi kézzel fogható dolgokról beszélünk)
-
katt777
félisten
Itt szólok, mert P5Q topicban nem látlak mostanság, hogy igazad volt az EPU-t illetően. Megnéztük Quad-dal és C2D-vel, a CPU fogyasztásmérő pont az 1/3-adát mutatja a valós fogyasztásnak, ti. full terhelésen, alap órajelen mindegyik procinál így volt. Ergo amikor 5W-os fogyasztást jelzett, akkor megzabált 15W-ot is!
(annál már majdnem lehet olvasni, ha villanyizzó!
Be is írom a cikkembe.
-
Pancsermeste
őstag
Aham... valóban! Az összesítés alapján kb. 50%-kal gyorsabb a 3870, tehát határeset...
Viszont így megint nem tudok dönteni, mert a 4850 még majdnem további 50%-kal gyorsabb, tehát kb. 2x olyan gyors mint az XT. Így ár/teljesítmény alapján 4850 a nyerő... ha jól látom!?Katt mester! Akkor én most már feladom! Tessék megmondani nekem, hogy mekkora a valós teljesítmény különbség a 3870 és 4850 között! Különösen alacsonyabb felbontáson (1280*768)
-
katt777
félisten
És hányan nézik meg? (Ill. pont a lényegesen lassító beállítások nincsenek ott.) De a user-ek 90%-a ránéz: á, full grafika, 32FPS, jó az, aztán csak les, amikor feltolja maxra, és megakad a gép. Az utolsó oldalon meg ott vannak az állítólag tényleg fullos beállítások, amelyek viszont az eredmények ismeretében, kétségeket ébresztenek bennem hogy pl. AA valóban maxon volt-e. De a lényeg, fullon sem a 4850, sem a 3870 nem viszi, erről szóltam anno, max előbbin pár feature-t feljebb tehetsz, viszont azért rohadtul nem éri meg az árkülönbözet, a csere meg még kevésbé.
-
Pancsermeste
őstag
Hmm.. én idáig úgy gondoltam, hogy az 1900XT-nél a 3870 majdnem 2x gyorsabb... de most nézegettem teszteket, és egy csomó helyen alig volt különbség, sőt néhol az XT gyorsabb volt! Ráadásul csak alacsony (1280*768) felbontásba használnám. De lehet, hogy nem jó tesztet néztem, így inkább megkérdezném, hogy átlagosan kb. hány százalék a különbség? (én olyan 20-25%-nak saccolom)
Ha nincs nagyjából 50% különbség, akkor a 4850-es lesz a választásom. Viszont a hűtőjét azt mindenképpen le fogom cserélni. -
Vicoo
senior tag
Hát GRID 1280*1024 4xAA mellett 30-60FPS között mozog,legiinkább 45. Test Drive Unlimited 1280*1024 4xAA HDR High: 50-60FPS,COD4 High: ööö azt hiszem itt is 50 ,60. Ezt már letöröltem ,ezért nem emlékszem jól
De a 3Dmark06 is csak 8000 körül hoztt,pedig másoknak 11000 körül hoz hasonló konfiggal.
MOD: Azért írtam le ezeket ,mert nem tuodm hogy ezek normális értékek-e.
-
katt777
félisten
Nem itt a baj, hanem pl. az aut. emelt PCI-E frekivel. Nos, az AMD, ha gyenge is, előrébb jár e téren. Jobban tette volna az Intel is, ha a saját erősségében fejleszt. De nekem mindegy, mert a mostani konfigom jó darabig meglesz még, max majd egy Q9650 megy bele, i7-tel meg szívjanak a gazdagok.
-
katt777
félisten
HASZNÁLD A KERESŐT!!!
(Esetleg 48xx topicban, vagy onnan küldtek el?
)
HIS IceQ 3870-et nem éri meg semmilyen 4850-re cserélni. Ahogy néztem játékokban 4850-es kollégákkal szemben, magas összetettséggel és felbontásban alig van előnye az újdonságnak. Konkrétan Oblivionban alig pár +FPS, de STALKER-ben sincs igazán előnye. Igaz, nálam 10% OC-vel megy a 3870. Lehet, hogy más játékokban gyorsabb, de ki nem szarja le, hogy 40 helyett 50 FPS-szel megy?
Csak határesetekben van jelentősége, ott meg lényegében mindegy. Persze 48xx drivereket is optimalizálhatják még.
4850 hangos, forró, hűtést kell cserélni, biost modolni sem árt (kisebb fogy), főleg, hogy az EPU-6 a 48xx karikat még nem tudja kezelni.
Prociban elgondolkodtató, hogy az i7-es Inteleket nem lehet már tuningolni az architektúrájuk miatt, szóval itt a lehetőség az AMD-nek a visszavágásra. És ezért még az Intel fektetettt milliárdokat a fejlesztésbe...
Viszont a procicsere jót fog tenni a VGA-dnak, szóval marajd a mostani VGA mellett, nézd csak meg a fejlődést E8400-zal, komoly lesz!
Tápnak OK-nak kell lennie; ha 18A-ed van a 12V ágakon, akkor tuti.
-
bocsika
aktív tag
ATI Tray Tools: No supported hardware found.
Rivatunner: hát az jó lenne de az autobeállításnál hogy lehet állítgatni az értékeket. Mert ez alapból 60°C ről kezd, ezt a kártya még az életben sem érte el. Komoly
0 - 36-38 -> 0%
38 -> 24%
.
.
53-57 -> 54%
Valaki segítene hol lehetne állítani.
thx -
katt777
félisten
Mert rossz felé jársz.
Mint a viccben: dehogy nincs sár, csak meg kell találni!
Egyébként sok-sok kék halál, zavarodott képernyő (48xx kariknál főleg), engem spec. Oblivionból dobált ki, az XG meg főleg. Szóval legjobb most egy 8.7 XG-t feltenni, a bugokat illetően kérdezd (vagy nézd vissza a hsz-ait) Bali27-et. -
Pancsermeste
őstag
Nem hinném, hogy kevés a táp, mert az 1900XTX - ami többet fogyaszt a 3870-nél -, egy év óta megy vele tuningolva.
Ugyanilyen Saphire 3870-es megy ismerősömnél 300W-os FSP-vel, egy kollégám pedig 400W-os Mercury házba gyömöszölt ilyet...az más kérdés, hogy meddig fogja neki bírni, de megy!
Visszavittem a boltba, ahol meg se nézték, hogy jó-e, azonnal visszavették, de csak holnap tudnak adni helyette másikat. Lehet, hogy Ultimate lesz helyette, de rá kellene fizetni 5K-t. Vajon megéri? Nekem nagyon tetszik az a kártya! -
katt777
félisten
Na azért lássuk be, hogy ez nagyon komoly tévedés
, mert a CF-t bizony az AMD chipsetes lapok is támogatják (szép is lenne, ha nem tennék
). Bár némelyik jobb lenne anélkül...
De lényegében CF AMD-s és Inteles lapoknál is van, X2 ráadásul nV-s lapban is megy, mivel a CF a kártyába van építve.
A proci csak annyiban számít, hogy az AMD kis felbontásban jó eséllyel kevés egy 38xx CF vagy X2 alá. -
katt777
félisten
ATI-nak +6-7 hónap kell a normális driverhez.
Lásd 38xx széria: 8.5 volt az első jó.
Mike32: Ha bármi nem fut rendesen le, akkor a tuning instabil. Olyan nincs, hogy stabil, de ez + ez a program kidobál. Ezért szórakozom most én is a driverekkel, mert 8.7 stabil volt, most meg az Oblivion kidobogat.
-
Balinov
titán
emlekszem azokra az idokre, Sapphire 9500np-met hogy vartam, hogy L alakban legyenek rajta a ramok..erre egy sorban voltak, de meg igy is sokat dobott a +4 pipa.
Azt hiszem kivarok 1 honapot kb, es az akkori legjobb ar/ertek aranyut fogom megvenni. De egyre inkabb a 4850 fele tendalok, mert a cel TFT 1650*1080-as lenne.
-
Balinov
titán
aaa...mar kezd a tokom telelenni...mindig, mikor kigondolok vagy talalok egy jo deal-t van valami friss hir..ami elbizonytalanit...megvarom majd az arak csokkeneset aztan mikor van ZS, belevagok valamibe. Azt lenne jo valahogy kisakkozni, hogy a 4670 profitalhat-e teljesitmenynovekedesileg a majdani uj catalyst releasekbol es hogy a 38x0-ben van-e meg driver finomitassal kihozhato rejtett tartalek.
-
Bluegene
addikt
a célszerű felhasználást (jó ár/érték arány), és a költséghatékony felhasználást (legjobb ár/érték arány)én erre szoktam törekedni, ezért se javasoltam hogy cserélje le az X2-est
Szerintem külön kell választanunk a teljes kihajtást (költség nem számít alapon)van aki a topicba így gondolja, de szerintem ez nem helyes(ill függ mennyi pénzed van, ha korlátlan akkor lehet)
-
katt777
félisten
Na de ha valaki azt sem írja meg, milyen felbontást használ (és esetleg totál fölöslegesen vett erősebb VGA-t), az miért nézte volna meg előtte? Azonkívül Fraps is csak háttérben monitorozással ad hozzávetőlegesen elfogadható eredményt, mert OSD-vel frankón lassítja a megjelenítést (viszont ezáltal alacsonyabban lesz a CPU-limit
). Emléxem még 1950XT topicban, hogy szidták sokan az alacsony teszteredményeket, aztán mekkorát néztek, amikor kikapcsoltattam velük az OSD-t (Fraps, de főleg ATT volt gázos).
Na de hát erre ott a másik topic. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest