- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bali27
addikt
válasz
rumkola #18873 üzenetére
Most akkor 60 vagy 75 Hz? Engedjem neki amit elve kiir hogy lehetséges a 75 Hz vagy hajdam 60on?
Csak amugy én is furcsáltam ezt a HZ jérdést a TFT monitornál, emrt ez nem ugy mükködik mint a CRT, mivel ott volt meghatározó a felvillanáűsok száma a szem "egészségének" szempontjából..
-
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #18794 üzenetére
Annyiban igazad van, hogy azt a különbséget nem itt láttam, szóval ez ügyben visszakozom, mert azt nem találom. Lehet, tényleg hibás teszt volt (rossz driver?), és leszedték, vagy valamelyik CF-össel kevertem. Nem vagyok tévedhetetlen.
Itt 37%-os eltérés volt max. a 3870 javára. Nem, találtam 44%-osat.
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #18788 üzenetére
"Kúvára" nem, ha a 2x akkora memória kell valaminek, de még 512MB-os karik között is nőtt különbség, ami persze vsz. CPU-limit miatt volt, ezt én is tapasztalom tesztek alatt. Azaz, ha a tesztkonfigon a 3850 ki van hajtva, a 3870 meg nincs (és ez nagyon vsz), akkor egyrészt itt kisebb lesz a különbség, másrészt magasabb CPU órajelen a 3870 teljesítménye sokkal nagyobb mértékben fog nőni. Azt tudom, hogy nekem alig 5k-val (12%) volt többen a 3870, mint egy 512MB-os 3850 lett volna, tehát ár/teljesítményben ugyanott vagyok (vagy inkább feljebb), és még gyorsabb is a karim. A 256MB-os 3850-eket meg el lehet felejteni egy nagyobb monitoron, nagy grafikai összetettséggel. Ráadásul a 3870 (ill. majd a CF), egy 4GHz körüli/feletti CPU-val is remekül ki fog szolgálni a következő év(ek)ben, mert a CF még ott sincs teljesen kihasználva (tesztek alapján mondom).
-
commanDOS
senior tag
válasz
rumkola #18629 üzenetére
Hát ez tuti megint v.mi vista ficsör. Nem hajlandó működni.
Belőttem Rivatunerben is, fut win indításnál, lent van ikonban bal oldalt és semmi.
Pl BioShock-ban is 60hz. próbáltam lejjebb állítgatni a felbontást a játék menüjében, de semmi hatással nincs rá és a képernyőt se tölti ki teljesen. -
V!ck
senior tag
-
aya
addikt
válasz
rumkola #17905 üzenetére
Sajnos mi alkalmazkodunk a gyártokhoz, és nem forditva.
Ök egy ideje már hangoztatják a nagyobb memoria méretet, és a játékkészitök is erre támaszkodnak.
Nagy általánosággal elég a 256mb, de akinek 512mb karija van az tudja hogy miért veszi.
1920x1080p -re már nem gyengén ajánlott.
Egyre többen nyomják lcd tv-n a játékokat nekik ajánlom, de egy mezei 1366x768 hd-ra elég a 256mb is! -
Astaroth
csendes tag
válasz
rumkola #17761 üzenetére
Nálam az a gáz, hogy alapon is csinálja függetlenül a húzástól is. A gpu hőfok 50 - pár fok volt a játék alatt, a ramok érintésre nem forróak, úgyhogy nem melegedhet túl.
Mennyi a gyári fesz érték a többi 3850-esen általában, lehet hogy az a gond?
Driver hiba nem lehet mert a többi gyártó 3850 - ese nem csinál ilyet, vagy igen?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
rumkola #17287 üzenetére
Nem értelek Benneteket, az nVidia g92-es, ál directX 10 karijaival a mostani játékok túlnyomó része gyakorlatilag sza..r. Sebeségben picivel jobb, mint az ATI, képminőségben viszont meg sem közelíti!!!
Nem véletlenül presszionálja az nVidia a játék gyártókat, hogy maradjanak meg a dx9-nél!!!
Ez tény, itt aPH-n is olvashattok.
Az ATI azonos tudású karijai jóval olcsóbbak.
nekem több nVidiám volt eddig, mit ATI, de nem cserélném el a 3870-em pl egy 8800GT-re, holott az kb 5-8K-val drágább és jóval nagyobb hírverést kapott!
De ugye ez a vélemény is szubjektív!
-
rumkola
nagyúr
válasz
rumkola #17256 üzenetére
Mellesleg kíváncsiságból megnéztem mi ez a caps viewer. 256-os 3850-esem van, és 1440*900-ban 8xMSAA-val sem akadozik egyátalán. 60 fps-t dob.
Hogy találtad ki ezt a "kifogy a memóriából és azért rángat-lagzik" dolgot??? Mellesleg már több embertől halottam ilyet, úgy terjed ez a butaság mint a pestis. Vicces.
Nekem pl. atitool tesztje rángatott így szinte mindegyik karimon, hiában nyomott közben 500fps-t.... -
KiriK
tag
válasz
rumkola #16713 üzenetére
Oh, végre egy ötlet. Este mindenképp kipróbálom, thx. Már csak azt nem tom, erre hogy jöttél rá...
CimbiX: sok kicsi sokra megy. Szerintem nekem pont annyi kell, hogy meglegyen a 900as GPU. Többet meg nem enged a CCC
Amúgy nekem bejön, nem tudom mit nem szerettek benne. Jó, az a kis fehér négyzet eltűnhetne, de a betüket megszoktam, OC megy vele, pivotos forgatás is.
-
helkis
veterán
válasz
rumkola #16616 üzenetére
hmmm.. Dokar-nál a saját bios-át állítottuk át, és írtuk vissza, müködött a dolog, mi ezt tapasztaltuk, te mire következtetnél ebből?
már csak azt kellene megcsinálnia, hogy alapórajelnek beír: pl 730Mhz-et, majd besüti a biost, hátha feljebb számolja a ccc-a húzási határt.. -
slett27
addikt
válasz
rumkola #16331 üzenetére
Van erről vmi hivatalos oldal ? Mármint a vevő jogai, vagy vmi hasonló, kerestem de nem találtam.
on : Mennyi lehet a gyártási költsége egy X2 3870-nek ? LoL kérdés tudom, de igazából sztem a VGA piac húzhatja ki az AMD-t a nehéz helyzetből és érdekelne mennyit kaszálnak egy ilyen VGA-n.
-
Kislányka
csendes tag
válasz
rumkola #16322 üzenetére
Méltányosságból senki nem fogja átvenni mert ezeket a kártyákat a gyártó is visszadobja a boltnak/nagykernek.
Max. ha ismerős melózik ott és azt mondja nem vette észre ha mondjuk nincs annyira látható helyen, de még így is nagy a kockázat, mert égett kártyát a gyártó felé se lehet garoztatni!
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #16095 üzenetére
Mondtam már, mennyire érdekel a problémád?
Csak észrevenném, ha valami beszaggatna a játékban! Ha nem, akkor totál vak lennék.
Részemről nem vitázom veled, mert én látom, hogyan futnak a játékok a gépemen, te meg nem. 256MB-os 3850... tuningolhatod is. Nem véletlenül vettem 3870-est, jó pár tesztet néztem előtte. Min. 15% a különbség alapból (és az igényesebb megjelenítésnél ez sokkal több is lehet tesztek szerint), a romtuningoddal nyerhetsz 5-6%-ot (és az igényesebb megjelenítésnél meg semmit, ott ugyanúgy elvész a karid).
A procid hiába viszi fel a 3DMark pontszámodat (CPU-score-ral), azt játékokban cseszheted. -
katt777
félisten
válasz
rumkola #16085 üzenetére
Már megint nem érdekel a véleményed, mert megint csak "én ezt nem hiszem"-szintű. Én még nem játszottam olyan játékkal (újakkal!), amely megakasztotta volna a fenti beállításokkal (driverből kényszerítésre van állítva minden). Ha valaki valami optimalizálatlan (és főleg rosszakkal, mert én azokat kihagyom) játékkal játszik, az az ő baja. Tomb Raider meg nem zuhant le 20 FPS alá.
Egyébiránt zömmel FPS-szel nyomulok, ami azért eléggé igénybe veszi a VGA-t.
Oblivionnál előfordult akadás, de csak azután, hogy a 4x-es felbontású textúracsomagot, és egyéb grafikai javításokat rátettem, mindemellett pedig .ini átírással megnöveltem a játékban amúgy programból már felmaxolt megjelenítési távolságot a duplájára. Mondták is, hogy kegyetlen vagyok.
Arról még nem hallottál, hogy nagy felbontásban, és felmaxolt grafikai beállításokkal mennyivel gyorsabbak az ATI kártyák? Ez minden tesztben kijön, ezért tudta több játékban is lenyomni pl. a 3870CF a 8800GT SLI-t, noha annak elméletileg vagy 50%-kal gyorsabbnak kellene lennie. -
katt777
félisten
válasz
rumkola #16000 üzenetére
3870 850/1250-en túlmelegedés nélkül, vígan dolgozik. Ez a 777/1125-höz (amelyen minden gamet elvisz nagy felbontásban, max. grafikán Crysis-t kivéve) képest 5% 3D teljesítmény-növekedést jelent (tényleg 3D, nem 3DMark). Ha meghúzod 900-ra, mert azt még elviszi, esetleg 1300-ra a RAM-ot, nyersz 1%-ot (igényes játékban kb. 0,3 FPS), és hazavághatod a karit. Akkor minek agyontuningolni? Néhány 3DMark pontért?
-
DeSanto
őstag
válasz
rumkola #15504 üzenetére
A kis négyzetecske engem nem zavar.
A Piros-kék csere is eltűnt pedig semmit nem csináltam neki.
A Crysis nincs meg (nem is lesz mert nem tetszik) de a Lost Planetet csak Vista 64 alatt tudtam kipróbálni (XP alatt nem jön be a kép mivel a felbontást valamilyen oknál fogva nem támogatja a HDTV-m) és nem szaggatott semmi pedig mindent fullra raktam. -
rumkola
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #15442 üzenetére
Nálam nem (1.1 patch fent volt). Csak Vista videó. Vista menüben, amikor előjött, ha átállítottam a felbontást, megszűnt (aztán vissza). Macerás, de úgyis HIGH-on ment, szóval felét XP alól toltam. Menü 1FPS csak akkor volt, ha mindent VH-ra tettem. Most, hogy C-nak vége, viszont már nem olyan sürgős a 2. kari, és a CMR05 videóit kivéve semmi gondom (azokat meg letöröltem, mert XP és Vista alatt is lefagyasztották a játékot).
-
KiriK
tag
válasz
rumkola #15312 üzenetére
Gondolom a 2Ds órajelek a biosban ténylegesen alacsonyra vannak állítva (ugye?), szóval nem tom mi lehet, miért nem vált. Remélem majd alakul a dolog. Amúgy milyen kártyád is van? Hűtő miatt érdekelne, enyém mit is fog bírni hozzá képest (25%os venti mellett 37-38fok alapon).
-
KiriK
tag
-
KiriK
tag
válasz
rumkola #15225 üzenetére
Én azon az oldalon talált BIOSokat próbáltam vele, meg a techpowereseket, és minde1iket hiba nélkül nyitotta. Volt, aminél rákérdezett, hogy mekkora memória van a kártyán. De a végén még a checksumot is ellenérzi, és javítja, ha rossz lenne. Szóval passz
mod: 3850eseknek érdekes ugye, ott van levéve biosban a fesz.
Hogy sikerült a "sütés"?Látsz valamit?
-
FefeeX
veterán
válasz
rumkola #15216 üzenetére
VGA-ról még nem szedtem le, de a Coolink pasztát egy ronggyal pl nem tod leszedni prociról, főleg ha megszalad a kezed mikor nyomod neki
Az ragad mindenhová
Na annak kellett sok arcszesz... Alkohollllll az leviszi
És csak nem gondolod hogy a drága tequilát használom erre...
-
törölt tag
válasz
rumkola #15052 üzenetére
Fizikailag Le-he-tet-len. Csak, és kizárólag akkor tudsz a környezeti hőfok alá hűteni, ha olyan ezközt használsz, ami aktív hűtést tud, mint pl. Peltier elem, vagy kompresszor.
Illetve eleve alacsony hőmérsékletű elem a közlő anyag, mint pl. szárazjég, folyékony nitrogén, vagy olyan vízhűtés, ahol a radiátor egy hűtőben van. Sima léghűtéssel lehetetlen a környezeti hőfok alá menni, mivel a környezeti hőmérséklet a kiindulási alap a hűtéshez. Egy 30 fokos levegő áramoltatásával nem tudsz előállítani 25 fokot, csak speciális esetekben, például az áramló levegővel párologtatsz étert, ami párogásakor hőt von el a környezetétől. Ha ilyen megoldást használsz, akkor hamar elalszol, az tuti. -
horux
csendes tag
válasz
rumkola #14489 üzenetére
Jelenleg mind az IDTech4, mind a Source le van maradva a Cryengine2-től, egyedül az UE3, ami talán meghaladja (IDTech5 még nincs egy ideig, a Source meg már nem nagyon tud fejlődni, ráadásul a pályaszerkesztője is gyakori kritikáknak van kitéve, nagyon macerás (mondják az okosok)). igenis van létjogosultsága a Cryengine2-nek, és bízom is benne, hogy "életben marad".
-
pisti
őstag
válasz
rumkola #14485 üzenetére
Nulla biztos nem lehet. A saját játékuk ugyanis a saját enginejükkel készült, egyértelmű módon...
Itt érdemes körülnézni egy kicsit. Jelenleg több mint fél tucat játékot fejlesztenek Cryengine2-vel. Ha ezen az úton haladnak tovább, akkor valószínű egyre inkább felkapottabbak lesznek az engine-jeik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Synology NAS
- Autós topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Robogó, kismotor
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest