- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Kevés oda egy X2. Mármint hűtő.
sereeff: Lap vagy táp, de én majd megnézem, nem lehet-e, ha más nem, pusztán vezetékekkel a 3870 vezérlésére kötni. Tomboy szerint mindenesetre full sebességen is halkabb, mint a stock cooler alapból. Vagy veszek +1 potit, vagy egy 3-as szabályozót, mert a TX2-n már van egy. Hah, hülye vagyok, a 2 Noctuához úgyis kapok 2-t, azokat meg úgysem fogom használni!
-
katt777
félisten
Közel sem 5%. Bundi linkelt be tesztet, ahol a 3870 szintjére tuningolt 3850 még gyorsabb is volt a tuningolatlan 3870-nél. GDDR3-asoknak jobb az időzítésük, ergo nem kell akkora sebesség ugyanolyan gyors megjelenítéshez. Ezért is várok a véleménynyilvánítással a gddr5-ös 48xx-ek első tesztjeiig. És különösen figyelni fogom a tesztkörnyezetet, ill. a tesztbeállításokat.
-
katt777
félisten
És a 88GT-nek 64 van, szvsz!
Nagy lépés az ATI-nak, de kis lépés az emberiségnek!
De mondom: legyen jó és gyors!
Még mindig nem állítottam egyszer sem, hogy rossz a 3870, csak azt, hogy lehetett volna gyorsabb is.Beawulf: Nehogy már lassabb legyen a 3870-nél! Csak neki lassú.
KillerJohn: Ne ruházz bele több GPU-s rendszerbe. A tesztoldalamon találsz CF teszteket, de ami a lényeg: nem minden játékban működik (tehát a 8800GT-hez képest lassú lesz), és azokban is csapnivaló hatásfokkal (+30-60%). X38-as lapokban bizonyos tesztek (marketing) szerint állítólag jobb a hatásfoka (bár nekem is 2db 16XPCI-E volt), de semmi garancia arra, hogy ez igaz, mert nálam a másutt tesztelt játékokkal is rosszabb volt, márpedig a VGA-k ki voltak hajtva.
X2 sem duplázza a teljesítményt (az normális tesztekben a CF eredményét hozta, ami ugy jó esetben 60%), és ha egy játék nem támogatja a több GPU-t, akkor ez sem fog gyorsítani rajta. A helyedben én megpróbálnék kölcsönben kipróbálni egy X2-t vagy CF-et. A hívei biztosan szívesen meggyőznek.Ciripelés a túlhajtott ATI kártyáknál is rendszeresen előfordul, de volt, akinél még normál üzemmódban is.
Keldor papa: Vantage nálam sem DX10-zel, sem DX10.1-gyel (Vista SP1, már ha egyáltalán műxik benne) nem adta be a játék teszteket, csak a régi, Forest-et.
Tomboy1986: szóval már az nV felénél tartanak, és május vége felé állítólag a 9800GT is jön, majd a 9900GTS. Egyébként feltettem a Doom 3 teszt eredményeit, röviden: igencsak CPU-érzékenynek látszik! Mindem másban eddig ki volt hajtva a VGA-m 3 GHz-en az új procival, ennél meg 3,7GHz-en tűnt el a CPU-limit (szerintem inkább game-engine limit), és még akkor is csak default VGA beállításokkal!
Röviden itt a grafikon, a többi az összehasonlításokkal a játék tesztjeimnél:Mindenesetre még így sem kell 4 magos proci alá.
-
Coyot
őstag
Ha lesőre nem esne le azok a frekik ott NEM efektív értékek, amugy szerintetek lehetne neki totyikot nyitni?
-
Mike 32
aktív tag
Nem akarok bele szolni mert az ár /érték aránnyal igazatok van. az biztos ,de a vmod-dal illik vigyázni a 3850 nél szerintem mert lehet hogy boot után füstöl nem mindegyik birja ez tény van amelyik ki birja és menni fog 3870es alap szinten ,de kérdés hogy meddig ? Az lehet 1 év meg 1 hónap is .Én nem merném meg kockáztatni a karit mert ha 10k sok akkor ha elszáll az meg még több.
Az ár meg itt a PH-n is változó attól füg kitöl és hol nézed mert árulnak 3850est 35kért ,de 42kért is .és ez igaz a 3870re is !!
Hungaris ez az ár az biztos .Ha a dollárt nézzük akkor meg 30 a külömbség az meg nincs 10k -
tomcat33
tag
Én két biost próbáltam ki + 1-et amit saját magamnak csináltam. Az egyik után 810/1000-en ment a kártya , de melegedett veszettül - hűtő csere lesz hamarost. A másik pont egy hűtés moddolt bios ami 72 fokon tartja a kártyát nem kell a Rivával szenvedni.
A saját meg azért let csinálva mert kíváncsi voltam megy-e a kártyám a 3870 fesz.-ével.
-
Alpachino
veterán
Félre értés ne essék, én is nagyon meg voltam elégedve a 3850-nel. Nem is a teljesítménye miatt váltam meg tőle, pusztán kíváncsiság ami a 256-os GT illeti.
Bár tény hogy a GT gyorsabb igaz drágább is. De at ÁR/teljesítmény mutatója, így hogy lement a 3850ára 35K környékére valóban egy kicsit jobb a 256-os GT-től. -
Alpachino
veterán
"monjuk ha veszek egy felsőkat aljás vga-t akkor aa-t is szeretnék használni.."
Engem pedig az AA nem érdekel, addig még ennélkül 1280-ban full-ban tudom tolni a mai játékokat. ( Crysis kivéve
) Egyébként meg a Crysis-nél maradva, AA-val 1280-ban/full egyik karival sem fut élvezhető sebességgel.
-
dokar
addikt
35-ért vettem bandit-tól
GPU Caps Viewer
Fur Rendering Benchmark
mezei egy slotos hűtős -
Speed®
titán
Maguk a pontszámok és végeredmények mindkét ablakban stimmelnek, szóval csak az a kérdés, hogy miként lehet ezt így kííratni. Most lusta vagyok 2x lefuttatni a DMarkot, de lehetséges az amit írtak valszeg (lefuttatta, aztán a progi bezárása nélkül megváltoz/tat/ott körülmények közt újrafuttatta).
-
nbl2
senior tag
Hát ez jó kérdés!
Játéktol is függ, nekem régen 256-os 1950prom volt, most 512-es van, és úgy érzem mintha folyamatosabbak lennének a gamet, nem esik le annyira az fps, de lehet ezt csak bemagyarázom, viszont NFS pro is fullon megy és 30fps alán nem megy. COD4-ben észrevettem, hogy jobban megy mint a 256-os de a többiben nem tudom. A felbontásom 1024*768 szóval nem olyan nagy, feljsebb biztos töbett számít, de azért vettem 512-et mert késöbb veszek egy 19TFT és ott úgye 1200*1024-es a felbontás, oda meg biztos nem árt a több memória!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Reklámblokkolók topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest