- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Ilyet nem igazán találtam a Catalyst-ban, sajnos.
Viszont a csavar problémát sem sikerült megoldanom. Hihetetlen, hogy négy pici csavar kifogott rajtam...
Holnap mehetek csavarhúzó nézőbe. Ha pedig nem találok megfelelőt, akkor maradhat fent a gyári hűtő, amit nem igazán szeretnék. -
Vigneau
félisten
X1950XT 256MB. Igazad volt, mit is mondhatnék...
éN79: Remélem, hamarosan megoldom.
Apropó, néztem az Everest-ben, hogy 3 beállítása is van alapból a frekiknek: 2D, köztes, valamint 3D. Akárcsak az nVidia-nál. De nem a maximumot akarja használni a 3DMark-oknál. Mit kell beállítani és hogyan a Catalyst-ban, hogy jó legyen? ATiTool-al megy minden, be is tudom állítani, hogy a VGA egyből a maximumon induljon a Windows felállását követően. Azonban ekkor a Catalyst-ból eltűnik az Overdrive funkció. Ha tudtok valamit, akkor nyissátok fel a szemem. -
X@b3e
addikt
-
Vigneau
félisten
Én is írtam jó pár topikban, hogy felesleges a RAM sünik használata, nem értem el velük jobb tuningot. Melegedtek is jobban...
Ráadásul a régi hűtés visszarakásakor útban lennének. Mert csak meg kellene tartani a továbbiakban is a Zalmant, ha VGA-t váltanék.
Eddig 3db VF700-asom volt, 2 réz és 1 ''kombó''. Először ezt akartam venni ismét, de csak 1.6k a különbözet a VF700-Cu és a VF900-Cu között. Ennyit meg csak megér az újabb verzió. Különösen azt is figyelembe véve, hogy FanMate csak az utóbbi csomagjában szerepel. Már ahol néztem... -
Qru
MODERÁTOR
Akor félre érthetően írtam! Én csak az órajeleire gondoltam. Sory!
1-16% a különbség, alkamazástól függően.
mod: itt írnak róla [link]
''Az X1900 XT 256 és 512 MB-os változata között játéktól függően 1–16% a teljesítménykülönbség, a legtöbb BF2 alatt volt, mindenki döntse el maga, hogy megér-e neki plusz 13–14 000 forintot a 256 MB-tal nagyobb memória.''
[Szerkesztve] -
Pavlidu
csendes tag
hat ja.
csak az a kerdes, hogy majd vajon hogy alakulnak az arak....
meg a 7600gt mar eleg keves.... es lenne egy jo uzletem, egy 20as radobasaval tudnek venni x1900xt-t. szerintetek ez mennyire szamit jonak, es hogy most fizikailag egyaltalan hozza lehet-e jutni az uj generacios cuccokhoz?
az ati-nak mikor varhato az uj kartyasorozata?
megint mas: egy ilyen ujfajta kartyahoz mit kene meg cserelnem? mer ugy hallottam procit is biztos. de akkor mar ramot meg alaplapot is -
rudeee
senior tag
Nehezen hihető a dolog, ennyire számítana az időzítés
Ha mutatnál GTO vs. GTX teszteket azonos órajelen az lenne az igazi!
Biztos van olyan kolléga, aki leteszteli a GTO-ját a te GTX-eddel szemben, azonos játékokon és beállításokkal.
Kíváncsi vagyok az eredményre nagyon.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
''(megjegyzem ha a GTO 650/1600on jár akkor gyorsabb mint egy 7900GTX.... erről ennyit )''
Azért túlzásnak tartom, hogy gyorsabb, gyakorlatilag ugyan olyan mindkettő.
Nehogy azt mond, hogy a GTO jobb memóidőzítései miatt lenne gyorsabb...
Amúgy elméletben az időzítés alapján gyorsabb, de a gyakorlatban kötve hiszem hogy bármi is látszana köztük!
Az, hogy netán a GTO 50pontal többet kap 3dmarkban az időzítések miatt, az szinte semmi.
Játékokban úgysem látszik semmi különbség.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
#2066-os hsz.
Specification
o Mfr Part Number: EAX1900XT/HTVDP/256M
o Chipset: Radeon X1900XT
o Engine Clock: 625 MHz
o Video Memory: 256MB DDR3
o Memory Clock: 1.45 GHz
o Memory Interface: 256-bit
o Bus: PCI Express x16
o RAMDAC: 400 MHz
o Pixel Shader Processors: 48
o Max. Resolution: 2048 x 1536
o Connectors: Dual DVI-I (Support Dual VGA), TV-out (HDTV ready)
o Thermal: Fansink
o ATI CrossFire Technology Support
o Support HDCP - High-bandwidth Digital Content Protection
o Microsoft DirectX 9.0, Shader Model 3.0 and OpenGL 2.0 Support
o 450-Watt Power Supply( 30A/12V rail ) is recommended for single EAX1900 series product
o Package: Retail
Ezt akárhogyan is nézem egy kártyára számolt ajánlott áramerősség.
A 20A még a 7900GTX-nek sem felel meg, ugyanis annak is legalább 22A szükséges a gyári adatok szerint. Köztudott, hogy a Radeonok a GTX-eknél nagyobb áramot vesznek fel.
Nem a tápegységek Wattban megadott értéke a lényeg, hanem hogy a +12V-os águk mennyire erős.
[Szerkesztve] -
Anonymus23
veterán
Hát nem vagy egy egyszerű eset
Mint írtam minden alapon volt.
A proci is, és a VGA is (512MB - 621/1450).
A játékban minden felvettem maxra, megjegyzem nem sokat kellett utánaállítani.
A konfigom az adataim között van.Amit nemtalálsz ott, az az, hoyg egy Logitech MX518-assal indítottam el a tesztet, de ez nem sokat számított bele a végeredménybe -
Anonymus23
veterán
Nekem csak a demom van meg, és amikor felraktam, akkor azokkal a beállításokkal, amikkel a progi beállt, asszem csak 1280x1024-re vettem fel, én is lefuttattam a tesztet.
Akkor azt mondta a progi hogy GREAT.
De az a sejtésem, hogy ezek nem azok a beállítások amit te kérnél.
Ha meglesz a full, akkor majd letesztelem. De egyelőre még nincs meg.
Konfig:
C2D E6400
X1900XT
2x512 DDR667 -
rudeee
senior tag
Valóban akarásról van szó de az tény, hogy a vram elfogyott a ''Texture size: Large'' beállítás mellett. Ma visszavettem ''Texture size: Medium''-ra és így is csak 38mb volt a szabad vram legrosszabb esetben.
Az egy dolog, hogy kevés az 1giga ram, de érdekes módon a játék most csak 680mb-ot fogyasztott el maximum, de miután betölt az XP 780mb szabad memó marad.
Nyílvánvaló, hogy a 7900GTX és az X800XL nem egy kategória. -
rudeee
senior tag
Az Ati Tray Tools mutatja a VRam kihasználtságát a hőfokokkal együtt egy diagrammon.
Ezt a Hardware->Monitoring Graphics beállítás alatt találod meg ha jól emlékszem.
Teljesen testreszabható a monitor, a határértékek és a hőmérsékletek, átlag FPS, memória mennyisége-használata. Írja a min. és max. értékeket is. A GPU és nálam a GPU környezeti hőmérsékletét is a tálcára lehet irattatni vele. -
éN79
addikt
Elméletileg mindkettő negatív (rossz pasztázás/felszerelés), volt már ezen Zalman is, az se volt hűvösebb+valamelyest hangosabb is volt. Ilyen ez az ATI, temperálja a szobám hőmérsékletét, télen is állandó hőmérsékletet teremt nyitott ablak mellett. Na jó, ez utóbbi persze irónia volt, a teljesítményért úgy tűnik ennyi áldozatot hozni kell, ha már ilyenre sikeredett.
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Úgy rémlik, hogy ... asszem a legújabb DX drivert felraktam utána, de az is lehet, hogy ez már tegnap történt, amikor a 6.3-at raktam vissza.
A hibaüzenetekben kifejezetten DX9 driver-hez kapcsolódó hibaüzenetet jelzett, persze nem jegyeztem meg sajna a látottakat.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Hangsuly ebben a tesztben inkabb azon van, hogy ati+doom3 engine+opengl, ez 3 dolog igy egyben eddig nem voltak baratok finoma szolva
Egyebkent a jatek tenyleg nagyon jol optimalizalt, szebb es gyorsabb mint az eddigi doom3 engines jatekok, es nincs annyira sotet a jatekban mint a doom3 meg quake4-ben volt.
[Szerkesztve] -
csabi71
csendes tag
Hát semmi eredmény.
Letöröltem a drivert/6.5/ majd újból fel. Az eredmény siralmas:cpu3.75ghz, mem767mhz, a kari alapon és 8738 pötyi. Ha a karit is húztam semmi reakció nem volt még egy kicsit csökkent a pont. Lehet hogy a Control Centert nem jól állítom minden teljesítményre van állítva és ahogy javasoltátok a vsync kikapcsolva. lehet hogy hibás ez a dög??? akkor tuti megnutatom neki a kisbaltát!!! Ha a 3dmark nem regisztrált az számít??
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest