- iPhone topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
barnam_ #1455 üzenetére
Azt honnan tudjuk meg, hogy mikor lesz használható ATT?
Már most lekapcsolnám a ventit 2D-ben, mert csak 3D-ben van rá szükség.
A feszt szintén levenném.Egyébként végre csend van.......
___Hűtő___Idle / Load / 10sec visszahűl
ASUS gyári: 39 / 73 / 46
AC S1 pass: 42 / >100 / 59
AC S1+12cm: 34 / 49(!) / 39 -
-
válasz
barnam_ #1440 üzenetére
2 dologról tudok, ami sz*r bennük: a z-fillrate-jük fele az RV7xx-es kártyákénak (meg az nVidiákénak), ill. AA mellett a pixel fillrate-jük is leesik a felére. persze, számít, hogy duplaannyi van belőlük - így ezekben a mutatókban a 3870 utol is éri a 4670-et
Pala: igen, a 4850 az ideális megoldás...
-
sysrq
őstag
válasz
barnam_ #1436 üzenetére
Kis környezettanulmány elöljáróban. A tápom van alul, venti nélkül. Meleg száll felfelé. Jön a proci, egy 92-es kavarog rajta 1500-on (nem kapok PWM-est). Chipet borda, ez is fűt.
Na és most jön a vga legfelül. Van rajta most egy 12-es, 1100-on maszatol, nem passzív hűtés de tényleg nem hangos.
Erre te:"hát ezek az értékek nem túl meggyőzőek, az enyém is tartja ezeket a hőmérsékleteket gyári hűtővel..."
"fixen 100%-on forog (majd talán egy későbbi RBE-vel be lehet állítani) - így kicsit zavaró, főleg éjjel; de 5V-ra kötve semmi hangja sincs, és még mindig csak 55°C-on van játékban."Amiket írtam értékeket nem játék alatt vannak hanem furmark-al terhelve.
Lehet egyszer megfordítom a házat mit mérek úgy. -
Pala
veterán
válasz
barnam_ #1436 üzenetére
Szerintem nem ugyanarra a "berángatásra" gondolunk.
Nekem FC2-ben semmi gondom, sose rángat.
Amit én tapasztalatok, az szinte tuti, hogy a vram hiánya miatt van. A nagyon nagy felbontású textúrákat használó játékokban (mint pl. Crysis) a részletesség növelésével egyszercsak eljutok egy olyan pontra, hogy amikor hirtelen fordulatot teszek a játékban, akkor gyors fps-zuhanás, majd 1-2mp után "helyreáll" a folyamatosság. 512-es karin ilyet nem láttam (nem 512-es 8600GT-re gondolok. Korábban volt 512-es X1950Pro-m, még az se csinált ilyet, pedig az lényegesen gyengébb! Egyébként tök ugyanezt tapasztaltam anno FEAR-ben, ahol a max textúrarészletességhez 256 megás kártya kellett, 128-ason beakadozott.
Ez a dupla slotos gyári hűtés jól hangzik mindenesetre. Az egyetlen bajom a 4670-el csak az, hogy a gyakorlatban semmivel sem gyorabb a jelenlegi kártyámnál. Ez még önmagában nem is volna gond, mert a teljesítménye kb. elég nekem. Annál nagyobb gond viszont az, hogy ki "kell" adni 20k körüli összeget egy semmivel sem jobb kártyáért.Na jó, a hűtése jobb, meg az általam hőn áhított fél giga videoram is ott van.
Crysist nem tudod megnézni véletlenül?? DX9, minden high, és berángat-e az általam leírt módon, mikor hirtelen ráfordulsz egy nyílt terepre!? Igazából itt áll vagy bukik a dolog. Engem nagyon zavar ez a jelenség. -
barko
tag
válasz
barnam_ #1332 üzenetére
FC2 teszt, beépített benchmark, ranch small demo:
1280*1024, 2xAA, very high, DX10:
* Total Frames: 1779, Total Time: 51,01s
* Average Framerate: 34,87
* Max. Framerate: 46,90 (Frame:114, 2,83s)
* Min. Framerate: 26,65 (Frame:1186, 34,47s)Vista Ultimate SP1 32bit
A proci 2,7Ghz-en (9*300) , a 2. hotfix driver van fenn. A vga alapon ment. -
törölt tag
válasz
barnam_ #1316 üzenetére
PH! tesztben is csak Lite verziós cuccot kaphattak, mert ott is elég szegényes a csomagolás. Ezekszerint nálunk csak Lite van.
#1323: Lehet, hogy azért kapsz ilyen alacsony értékeket, mert 64 bites Vista alatt tesztelsz, 32 bites Vistán biztos, hogy jobb értékeket kapnál. SP1 telepítve volt? Whiz egyik 3850 vs 9600 GT tesztjében a 3850 a 64 bites Vista alatt elég gyengén ment, 32 bites alatt meg szebben. Lehet, hogy a 64 bites ATI driver még mindig nem az igazi?
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #1322 üzenetére
FC2 teszt, beépített benchmark, ranch small demo:
1280*1024, 2xAA, very high, DX10:
* Total Frames: 1044, Total Time: 51,01s
* Average Framerate: 20,47
* Max. Framerate: 26,16 (Frame:143, 6,09s)
* Min. Framerate: 16,25 (Frame:657, 32,20s)1024x768, 2xAA, very high, DX10:
* Total Frames: 1203, Total Time: 51,02s
* Average Framerate: 23,58
* Max. Framerate: 30,40 (Frame:170, 6,36s)
* Min. Framerate: 19,09 (Frame:795, 33,92s)1024x768, 2xAA, very high, DX9:
* Total Frames: 1394, Total Time: 51,01s
* Average Framerate: 27,33
* Max. Framerate: 34,87 (Frame:190, 6,29s)
* Min. Framerate: 22,90 (Frame:945, 34,90s)A proci 3Ghz-en (9*333) ment, a sima (nem hotfix) 8.10-s driver van fenn. A hotfix-es driverrel ment úgy DX10-ben mint most DX9-ben. A vga alapon ment.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #1206 üzenetére
Jó az még 1680-ban is szűrők nélkül (vagy 2xAA-val), mediumban. Kivéve a Crysis-t.
Unreal engine játékok(Turok, Frontline Fuel Of War, UT3, Brother in Arms stb...), Fifa09, COD4, Pro Street, Overlord, GRID, stb.. Le szarja a kari, szépen fut mind, és ezt öcsémnél teszteltük. Mint a villám.
Ahhoz képest hogy 1280 és 1680 között számszakilag nagy különbség látszik, a teljesítményre való hatása nem lineárisan következik. Míg az 1024x768-ről váltáskor igencsak nagy fps különbség látható.
De ezt majd egy szaki megmondja.....Jah, és a 4670 sapphire-ra is visszatérve: Ma felhívtam egy pár helyet én is, és azt mondták majdnem mindenhol, hogy már egy hete nincs, mert azonnal alviszik, meg lefoglalják ha jön készletre. Hiába van kinn a webshop-on, az már csak mutatóban van ott.
De ez nem csak a sapphire-ra vonatkozik. Talán a PCX-en van Asus, de az meg drága, és nem jobb a Sapphire-től. -
ATI
senior tag
válasz
barnam_ #1153 üzenetére
Köszi a képeket, megcsináltam én is az asusomon, de sajnos annyira magas lett így a kártya, hogy nem fér ba a házamba
Viszont adott egy ötletet. A te ötleted továbbgondolva a gyári ventinek is lehet 5v-ot adni. (továbbra is az Asus 4670-esről van szó, ja és ez csak elmélet)Le kell húzni a kártya nyákjáról a venti kábelét és eltávolítani a fehér csatit a kábelről. Kell még egy régi cdrom audio kábel.
Az audio kábel végén lévő fehér csatiba bele kell illeszteni az asus venti hűtő két kábelét a megfelelő lyukakba, majd az audio kábel fekete végét rá lehet dugni az usb port 5v-os ágára.
Bonyolultnak hangzik, de eccerű, de felelősséget nem vállalok, ha valaki lekúrja a biztit
Így nem kell másik ventit felrakni a bordára, bár kérdéses, hogy mennyire csökken a hangja.
-
tzsolesz
nagyúr
Dehogy is, a zaffír-t 18K-ba kaptam meg. Én meg azt gondolom, hogy elég ott mindegyiknek a gyári hűtője, csak 128bit-es kis kari. De ahhoz képest pofátlanul jó.
Amúgy ne tudd meg milyen csúnya az MSI. A nyák színe nem is passzol a ventihez, de úgy is csak addig látod, amíg bele nem rakod agépbe. Ja, és meglepően kicsi, a teljesítményéhez képest. Kicsit érdekes jelenség volt amikor összejött öcsém gépe. Beleraktam ezt a kis vackot, ami még csak nem is néz ki valami komoly cuccnak, és lám repülnek rajta a játékok, még 1680x1050-ben is.
-
Depression
veterán
A 3dmark06 számomra a legmegfelelőbb, mert ott van rálátásom a kategóriákra egészen 6600gt-ig visszamenőleg. (nem érdekelnek az apró eltérések, csak a kategóriák) A vantage nem ér még semmit, mert nincs mivel összehasonlítani.
Nem konkrétan válasz, csak kapcsolódik hozzá. -
Chaser
legenda
Tudom hogy azért van a burkolat, hogy a venti hatékonyan dolgozzon. Viszont én így már ráhackelek még egy bordát kivezetve felfelé, és ennyi, bár lehet egy függőlegesen ráállított 12-es venti is elég lenne, majd kitapasztalom
ha láttál volna pár házimod passzív hűtésemet, megértenél, pár ember már nézett nagyot
-
Chaser
legenda
Csak nekem még nem volt 26xt-se
, de már biztos hogy nem is lesz
#795 diegho: Köszönöm mester
Akkor némi csavarozás árán el lehet tüntetni külsérelmi nyom nélkül a fedőburkolatot, ha jól látom. Innentől kezdve megoldom a halk hűtést
Ventiből azért egy ADDA került rá, érdekes lenne burkolat nélkül is megnézni a hangát, 5V-on. Lehet nem bírom ki novemberig a vásárlást
-
Chaser
legenda
Ha már veszek valami hűtőt hozzá, mindenféleképp csak olyan jöhet szóba, ami nem foglal el + PCI helyet, pl ez is tökéletes lenne. 4650-re tudnak ilyet rakni, 4670-re mért nem?
Ez az aerocool csoda úgy nézni ki, hogy a lamellák merőlegesen lennének a kártyára felfelé? Ez nem is lenne rossz. Be is kéne szerezni, itt még rájön 1.7k a csomagra -
danih
veterán
Igen, tudom, költői túlzás
Fenébe, azt mondod nem jó a G1?
Megmondom miért ezt néztem ki: nem lóg túl a PCB-n! Kicsi házam van, nem tudok belerakni olyan hűtést ami magasabb mint maga a videokártya. Ez azt jelenti hogy gyakorltailag az összes passzív megoldás kiesik.
VF900-al szemezgettem, de úgy tűnik pont azzal az 1-2 mm-el magasabb ami már nem megengedhető -
-
Red_Bull
aktív tag
ja kár érte,(ha ez tényleg ugyanaz a hűtő) mondjuk nem hangos ez csak hülye süvítő hangja van, meg nekem azt csinálta 2600XT-n hogy miután már rég befejeztem a játékot akkor is fel-fel pörgött, de más gyártó úgyis más ventillátorokkal fogja szerelni gondolom.
Amúgy szerintem max október végére 15ezer forint körül lesz ez a kártya akkor lesz a legjobb vétel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Villanyszerelés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest