- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Azt meg tudja mondani valaki, hogy a HIS 4670 gyári Arctic Cooling ventije legfeljebb mekkora feszültséget visel el károsodás nélkül? Úgy is kérdezhetem, hogy max 12V-ot még simán kibír, ugye? (Az áramerősséget nem változtatnám, vagyis gondolom egy feszültségszabályzó csak a feszültséget módosítja, az áramot nem.)
-
Laslow
senior tag
válasz
Ice_Man22 #3826 üzenetére
A hangon kívül is zavar egy dolog: DSUB csatlakozós a monitorom, a kártyán meg DVI csatlakozók vannak, szóval kell egy átalakító is (adtak hozzá, nem ez a baj). A baj az, hogy az átalakítót amikor belecsavarozom a kártyába, akkor alig lehet hozzáférni a csavarokhoz rajta, alig lehet őket megfogni, nagyon kényelmetlen. Szerencsére nem sűrűn veszem ki a kártyát a gépből! Amúgy valószínűleg a többi kártya átalakítója is ugyanilyen, kivéve, amelyiken alapból van DSUB csatlakozó.
Ezt és a hangját leszámítva tökéletes, tényleg nagyon elégedett vagyok vele. Annyira jó érzés, hogy minden játékban felvehetem maxra a grafikát, és teljesen jól futnak!
-
Laslow
senior tag
válasz
Ice_Man22 #3823 üzenetére
IcqQ hűtés van rajta, és igazából alig hallani, de hol erősödő, hol elhalkuló a hangja! Lehet, hogy a többi HIS kártya teljesen monoton, változásmentes hangot ad ki, de az enyém nem. Annyi biztos, hogy egyik este nem bírtam elaludni bekapcsolt torrentező gép mellett amíg le nem húztam a VGA ventijét (reggelre 60 fokos lett a GPU levett oldallap mellett). Ahogy leállt a venti, gond nélkül el tudtam aludni, pedig van a tápban egy 12cm-es FSP, és a procin egy 9,2cm-es Artic Cooling Freezer 7 is, de azok egyáltalán nem zavarnak.
100% GPU terhelésnél csak picit lesz hangosabb a kártya hűtése, és még így sem éri el a 8x sebességgel író DVD hangját (nem nagyon tudok mihez viszonyítani).
Az előlapi panellel leszabályozva egyelőre több órai netezés után is csak 37-38 fokos a GPU, hangja pedig egyáltalán nincs.
-
Laslow
senior tag
válasz
RaiDani #3817 üzenetére
Köszönöm, bevált a Rivatuner.
Amúgy engem zavart a HIS 4670 hangja, szóval vettem egy Xilence előlapi fordulatszabályozót, és netezéskor lentebb tekerem a VGA ventillátorára eső feszültséget, játékkor meg fentebb. Van olyan állás, amikor még forog a venti, de már nincs semmi hangja. Most azt nézegetem, hogy több órás netezés során meddig megy fel a hőmérséklet a lassabb ventivel, aztán majd később ugyanezt 100% VGA terhelés mellett is megnézem.
-
Laslow
senior tag
Szeretném folyamatosan látni a tálcán az óra mellett a GPU hőmérsékletét. Tudtok ajánlani programot, ami ezt képes megjeleníteni? Illetve olyat, ami akár játék közben is a képernyőre varázsolja valamilyen billentyűkombináció hatására?
A 4670-es kártyáknál hány fokos GPU hőmérséklet az, ami még teljesen jó?
-
Laslow
senior tag
Full HD video lejátszásánál van egy kis problémám. A video paraméterei: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps. A lejátszóprogram: MPC Homecinema a beépített Matroska szűrővel.
Attól függően, hogy az MPC-ben mit állítok be Kimenetnek, 5 vagy 50% körül dolgozik a proci lejátszás közben. Feltételezem, hogy amikor 5%-on, akkor a videokártya dekódolja a képet, amikor meg 50%, akkor a proci csinálja az egészet.
Az MPC feliratot csak akkor enged megjeleníteni, ha Kimenetnek VMR7 (renderless) vagy VMR9 (renderless) van beállítva. A gondom az hogy ennél a két kimenetnél folyamatosan akad, szaggat a kép, de csak ennél a filmnél, a sima xvideknél teljesen jó. A többi Kimenetnél teljesen folyamatos a lejátszás, viszont azoknál meg nincs felirat.
HIS 4670-es kártyám van E5200-as procival, sima DSUB monitorcsatlakoztatással. Catalyst verzió: 08.11. Mit próbáljak, hogy összejöjjön felirattal az akadásmentes filmlejátszás?
-
Laslow
senior tag
válasz
Habsteve #2595 üzenetére
Nekem HIS van, és alapvetően tök csendes meg jó, de a teljesen csendes szobában számomra már zavaró a táp+cpu+vga ventik együttes használata (+hdd). Használtam a gépet cpu- és vga hűtő nélkül, úgy egész jó volt
Ha a kettő közül valamelyiket bekapcsolom, még úgy is jó. Ha mindkettőt, az már zavaró (erősödő-elhalkuló hang).
Részemről passzív 4670-re cserén gondolkozom, hogy megszabaduljak az egyik ventitől. Amúgy még sosem volt ennyire korszerű videokártyám, teljesen le vagyok nyűgözve!Válaszolva a kérdésedre, a 4670-ek közül vagy passzívat vennék, vagy olyat, aminek te magad tudod szoftveresen szabályozni a venti fordulatszámát. A Sapphire azt hiszem ilyen. (A HIS ventije hang alapján min. 2 fokozatban képes üzemelni, magától állítgatja hogy mikor épp mennyire forogjon.)
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
HIS 4670-es kártyám van, meg egy problémám: csendesebb a gép a FurMark teszt közben, mint simán csak Prohardverezéskor. Megoldható valahogy, hogy 2D-ben ne forogjon a kártyán a venti, vagy csak valami roppant minimális fordulaszámon?RivaTunerben próbáltam a Fan fülön a csúszkát állítani 0-100% között, de bármire is rakom, ugyanolyan a hangja, hiába jelzi a GPU-Z is, hogy FAN Speed 0%, meg 1RPM... Viszont ha elindítom a FurMarkot, kellemesebb és halkabb lesz.
-
Laslow
senior tag
Miből gondolod, hogy visszaáll a régi rend árak tekintetében? Én azt látom, hogy hétről hétre egyre csak drágul minden hardver, és nem látom mitől esne egy-egy 20-25e Ft-os valami ára 5eFt-tal, hogy visszatérjen a szeptemberi szintre. (Ha mégis megtenné, rögtön lecserélném a gépem egy újra: október közepén számoltam 58eFt-ot a gépcserére (alaplap+proci+ram+vga), de ugyanez mostani áron 72eFt lenne... Fájdalmas.)
-
Laslow
senior tag
válasz
tzsolesz #923 üzenetére
Ő csak általánosan kérezte hogy milyen hangos, én meg pontosítottam, hogy az MSI és a Sapphire egymáshoz képest milyen - neked van lehetőséged mindkettőt meghallgatni, én meg már lemaradtam a 18k-s árakról, szóval most már akár MSI-t is vehetek...
Remélem így már érthető!
-
Laslow
senior tag
válasz
tzsolesz #905 üzenetére
Reggel? 10-kor nyitnak ;) Ráadásul tegnap óta az E5200 is elfogyott, alaplap meg már tegnap sem volt. RAM-ot tudtak volna csak adni...
A durva meg az, hogy amikor legközelebb hoznak belőle, az árak így alakulnak kb: videokártya +2e, alaplap +2e, CPU +2e. Így meg már nem fogom megvenni. -
Laslow
senior tag
Melyik gyártó 4670-esét érdemes választani, ha nem akarok venticserével foglalkozni, ellenben nem szeretném kihallani a gépből a kártya hangját?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest