- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutinet
csendes tag
Igen az ASUS más, nemhiába drágább 2-3 ezerrel.
Én ráfizettem volna ennyivel az ASUS-ért de nincs akkor nincs.
Pesten egyáltalán kapható az ASUS , ja igen a Lordnál van a Kassai térnél a kaszino mellett a srác meg is mutatta ki is csomagolta, a hűtése profi de ott még drágább.Maradok Sapphirnál legfeljebb majd 5V-ra teszem a ventit ha zavar.
Még egy kérdés:
Az alaplapon Gigabyte G33 integráét Realtek 889-el ami 7.1-et is tud.
Az eszközkezelő jelzi a HDMI-n keresztülnenő hangot, hogy nincs telepítve. A Realtek legutolsó 2.10-es drivere fennt van.Ide mit telepítsek melyik drivert, milyen verziót ?
-
tutinet
csendes tag
Ja a hűtése nem a legjobb.
Másik: nézek MKV-s HD-s blueray-ről lekonvertált videókat is 37 collos PANA plazmán.
Persze HDMI-n jófajta HAMA kábellel. Milyen videomódot érdemes használni ?1080i vagy 1080p ? A TV mindkettőt tudja de a hardveres felbontása csak 1080i vagy 720 p.
De tudja a 24p-s lejátszást is.Meg a DXVA chekkerel megnéztem a H.264-et és VC1-et támogatja hardveresen is.
Nos a Catalistban nem tudom ezeket állitgatni , de melyik szoftverrel lehet bekapcsoni a hardveres gyorsítást mert szerintem alapból nincs benne. Amugy is 40-50 %-osra terheli a core2duo-mat ami 2Ghz-en ketyeg.
-
-
barnam_
nagyúr
az elképzelhető (valami oknál fogva), hogy egy másik pp módban megy.
nálam van 2d, még1 2d, meg 3d.
mondjuk nálam csak ritkán vált a második 2d módba, ami 300/500 Mhz.nézd meg mégegyszer milyen módok vannak a bios-ban.
ha nincs olyan mint amennyin megy, akkor valami szoftveres gond van.
drivert nem frissítetted azóta? -
barnam_
nagyúr
-
-
kagyula
aktív tag
Megkérdezhetem mennyiért vetted? Mert én sima kiskerben vettem a zafírt 20800 Ft-ért, és igaz hogy közvetlenül a kártyán nincs HDMI, de van DVI -> HDMI átalakító (meg DVI->D-SUB is). Tehát tulképpen egy DVI-vel többem van mint neked, milyen jó lesz ez majd akkor, ha nyerek egy második monitort.
-
tzsolesz
nagyúr
Sorolhatnám a játékokat, és a 4670 még meg sincs húzva. Pedig nálam bírja 850/1160-at is. Na jó 840/1150-en atomstabil.
A 4-5 hónappal ezelőtt még legerősebb 1gpu-s ATI csúcskártya vereséget szenved a szaros 128 bit-es pehelysúlyú 4670-től. De nem csak itt. Nézz körül.....
Mennyibe is került fél éve egy 3870? 50000Ft?? környéke? Talán 60000Ft??
És azért akinek 3870-e volt, annak mennie kellett minden játéknak.1680x1050 Assassin's Creed 4xAA 16xAF, a 9800GX2 6 fps-el jobb a 4670-től
Ezek láttán hogy fájhat a feje annak akinek ilyen karija van, és nem megy a SLI? Én meg otthon röhögve játszok ugyanolyan beállítások mellett, anélkül hogy a PAKSI atomerőműtől leveleket kapjak, hogy most már fogjam vissza magam, mert pislákol náluk a világítás, mikor nyomom az AC-t....
-
tzsolesz
nagyúr
szerk: És ami külön tetszik a 4670-ben, nem kell neki +tápcsati, míg a 3850-nek igen, ergo max 75W-nál többet nem vehet fel...érdekes hogy jól megtuningolva is elég neki ennyi szufla, ami azt jelenti hogy tuning nélkül loadon nem ehet többet semmiképp se 50-60W-nál, legalábbis sztem
Ne tudd, meg hogy ezzel szöget ütöttél a fejemben...
Most eléggé elvetted a kedvem a tuningolástól. Hisz, mi van akkor, ha még sem elég neki az a 80W?? egyszerűen lakpcsol a gép, vagy instabillá válik??
-
diegho
nagyúr
ha a felhasználók 90%-a nem lenne buta akkor ők is tudnának ennyiért... de ugyebár gondolkodni és körülnézni luxus... itt ph-n is sokan hirdetnek dolgokat, na én valakinél vettem 2 procit (E8500) gyorsan korrekten lebonyolítottuk, utána érdekes módon 10k-val olcsóbb volt a Gtx260, mint másnál... ennyi az egész, normálisnak korrektnek kell lenni, nem csak kérdezgetni, hogy jajj ennyiért nem adod, meg alkudozás, beszámítgatás, hiszen többszörösét nyered egy jó beszerzési forrással az esetlegesen lealkudott 2000ft-nak. Ehhez semmi extra dolog nem kellett, csak korrektség. Mellesleg hétfőn hagytam fel a számtek üzlet csinálásával, mert meguntam másfél év elég volt belőle.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Jó van már na. Egyik öcsémnek Asus G31-el szereltem, a másiknak meg Giga P31-el szereltem gépet össze, és tökéletesen mennek.
Mindkettőnek 4670 megy benne, az egyiknek MSI, a másiknak Sapphire.
Amelyiknek a sapphire van, annak E4500, amelyiknek MSI meg E5200 szaladgál a gépében. Úgyhogy kb mindhármunknak egyformán mennek a gammák.
Mindenkinek 2x1Gb Kingmax.
sorozatgyártás megy itt kérem szépen.
Aggregátor: Király. Most játszottam ez előbb én is vele. Elég jól megy nekem is mióta felraktam a 8.11-es drivert. Nem vettem észre hogy szaggatna. csak kicsit furán megy. Nem tökéltes ez akkor sem. Nem szaggat, de nem tökéletes....
Talán néha lassúnak hat, hiába a sebesség.....
-
tzsolesz
nagyúr
Jó, OK. Tudom ez a tendencia.
DE
Akkor nem kell hardvert árulni, meg fejleszteni.
Az NV, meg ATI, Intel, és az AMD mi a ráknak csinál akkor VGA-kat, processzorokat. ha majd nem lesz rájuk játék.
Kötelesek játékot készíteni a PC-re, és ez így lesz mindig, rá vannak kényszerítve. Jól jön az LÉ a hardvergyártóknak, amit szakítanak a VGA-k, processzorok, chipkészletek eladásain.
A konzollal meg elmennek a fenébe....
Ne hogy már még én kérjek elnézést, hogy PC-ét építek drága pénzért, hogy legyen mivel játszani, ők meg itt még verik a szájukat amikor kiadnak egy nagy játékot PC-re, hű micsoda fasza gyerekek vagyunk most, kiadtuk PC-re, ezért ki kell nyalni a s@ggüket.
Ez valami olyan, mint hogyha árulnának autóba CD lejátszót, viszont hozzá való hangszórót meg nem. Valahogy nem mennének jól az eladások az auto hifi részlegen....
-
bill75
csendes tag
-
barnam_
nagyúr
Logout-on láttam egy írást arról az alaplapról, ott látszik a képeken, hogy a x4-es csatlakozó vége nyitott, tehát belemegy a teljes hosszúságú pci-e kártya.
goro1000: ha működne is a CF, akkor sincs értelme, mert 2db 4670 jó esetben meg van 40k-ból, annyiért meg 4850-t is kapni lehet. Ráadásul az alaplap csak x16-x4-es CF-et tud.
-
barnam_
nagyúr
Hát ha nagyon szigorúan nézem, akkor nem fér be 1 slotba. Mintha a borda egy kicsit magasabb lenne mint 1 slot. De szvsz lényegtelen hogy venti nélkül 1 vagy 2 slotos, mivel passzívban kevés lenne.
(#1916) Geza26: pontos infóim nincsenek, de szerintem be lehet állítani külön felbontást, de lehet hogy csak klón módban, kiterjesztett asztalnál nem.
-
Laslow
senior tag
Miből gondolod, hogy visszaáll a régi rend árak tekintetében? Én azt látom, hogy hétről hétre egyre csak drágul minden hardver, és nem látom mitől esne egy-egy 20-25e Ft-os valami ára 5eFt-tal, hogy visszatérjen a szeptemberi szintre. (Ha mégis megtenné, rögtön lecserélném a gépem egy újra: október közepén számoltam 58eFt-ot a gépcserére (alaplap+proci+ram+vga), de ugyanez mostani áron 72eFt lenne... Fájdalmas.)
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, természetesen a 3850 még jobb is mint a 4670 a játékok 60%-ban, 40%-ban meg a 4670 a nyerő. De nagy különbség nincs a két kártya között sehol sem. Ami játszható az egyiken, az játszható a másikon is hasonló beállítások mellett.
Arról nem beszélve hogy mindkét kariban van még minimum 15% tuning. Leglalább is az enyém tökéletsen elvan 750/1000 helyett 850/1160-on is. A fentebb linkelt FC2 tesztemen ez a tuning érezteti is a hatását. Szuperül megy 1280x1024 DX10-ben 2xAA, és veryhigh-on minden. Ez azért nem elhanyagolható. DX9-ben már nem ilyen fényes a helyzet.
Jah, és milyen passzív hűtőt ajánlanátok rá?? Hátha tudok szerezni occsón. Nem árt ha bios moddolok majd rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
A sapphire-t is fel lehet odáig tornázni seperc alatt szerintem, de akkor is kitolás.
Egyébként rájöttem az olcsó 3850 titkára, vagy butított sapphire, vagy 256Mb-os MSI. Ezért az olcsó ár.
Bár igaz ez nem jelent nagy teljesítmény csökkenést. Kb 5%-ot. De egy kis tuninggal hipp hopp ki lehet egyenlíteni.
Amúgy eladod a 3850-esed?
-
tzsolesz
nagyúr
A jóságos Nvidia amikor beállított a 150.000.-Ft-os GTX280-aival, ami kb. most olyan 180.000.-Ft lenne. De ez már csak így van. Szörnyű élmény is volt az neki akkor.
Valahogy így alakultak az árak, mindenből a legolcsóbbat mondom.
GTX280: 150K
GTX260: 115K
4850: 30K
4870: 49KAz NV villámgyorsan engedett majdnem 50K-ót a kártyái árából.....
rumkola: Nem az egész NV vs. ATI ra mondtam, hanem a HD4xxx és a GT200 szériára. Félreértettél...
-
rumkola
nagyúr
Egy szóval sem állítottam, hogy nincs szarban az NV.
De olyat jósolni 2 sikeres negyedév után, hogy akkora előnyre tesz szert valaki, hogy az behozhatatlan, igencsak vicces és gyerekes kijelentés. Nem 2 negyedév, de nem is 2 sikeres év számít.
Az ámításteknikában egyszer egyik gyártó van elöl aztán a másik. Ilyen alapon már rég el lehetett volna temetni bárkit.
Mellesleg pont pár napja volt hír a vga piac eloszlásáról. -
scream24
senior tag
Csumi. Speciel én a márkák közötti különbségekre gondoltam. Mindha a shappire hütése nem lenne tul nagy, persze lehet, hogy böven elég. A 2600xt is kicsi volt mégsem volt hangos. De ahogy láttam pl. gigabyte, asus joval nagyobb hütöket raktak. Bár lehet, hogy ez ismét csak marketing.
Szoval, röviden , tömören: egy shappire jo választás vagy a "többiek" most valamivel jobbak?
-
barnam_
nagyúr
Azért mindent én sem tudhatok.
A Zalman oldalán azt írják jó HD2600-ra, úgyhogy valószínűleg jó 4600-ra is. Meg mintha HIS-nél lenne ilyen hűtővel szerelt 4650. De én biztos nem adnék érte annyit, amennyibe kerül.(#1531) Jim74: próbáld meg CCC-ből szabályozni a ventilátor fordulatszámát. Ha nem lehet, akkor olyan mint a többi (Asus, MSI, meg amit még lehet nálunk kapni), vagyis 100%-on megy. Az újabb Zalman hűtők rámennek, meg az Accelero S1 rev2, S2.
-
sysrq
őstag
Most írtam. Az ASUS az USA-ba és Bangladesbe is ugyanazt a dobozt szállítja.
A Sapphire meg ezek szerint kétfélét legalább gyárt, ami a képen is van meg ami nekem is van, mert az én dobozomból hiányzik a szoftverkörítés. És nem is jelzik a doboz borításán, tehát nem csak "kiesett". A hardver és a tartozékok ugyanazok. -
sysrq
őstag
Ott valószínűleg ezt a verziót kapnád, Itthon meg a szoftverek nélküli verzió van mindenhol. Az ASUS meg nem csomagol kétfélét.
-
törölt tag
Aliencomputersben 20 ezer a Sapphire 4670.
-
sysrq
őstag
~80 dollár plusz 20% meg a haszon. ez most a 205-210 dollár-forint árfolyamon kijön 20 körülire. Hozzátenném mindig a legolcsóbb Sapphire árát számolgatom, de én a hűtést magam ízlése szerint cserélem, és nem dobogtatja meg a szívemet egy hozzácsapott játék.
És még így is azt mondom 20-ért is megéri, majd, ha lehet kapni. (veszek is még egyet.)Nekem Düwi fogyasztásmerőm van, pont elég. Táposokat nem zavarnám.
-
sysrq
őstag
Moric: Én3850/256-ról váltottam, szerintem egálban van a kettő. Fej-fej mellet néha ez néha az volt jobb. Ha találsz 14-16-ért boltban azonnal vedd meg, szerintem nem fogsz találni. a 4870 most be fog állni egy 20-as árra.
Chaser:Mi a korrekt mérőműszer? Én igaz akciósan de alig több mint négyezerért vettem?
-
smilecat
aktív tag
nem kell számolni semit(max a két mód közötti különbséget)..azonnal kimutatja hogy éppen mennyit fogyaszt a konfig vagy bármi ami rá van kötve...sokfajta mérésre ad lehetőséget..egésznapos érték,órai,pillantnyi..és még sok mindent..
nagyon jó kis cucc..pont ezért vettem ...
ma már 900 ft-ért odaadják..én még 6000.ért vettem..
egyébként ezen a konnektoron csak ezek vanak rajta..semmivel nem kell közösködnie..így lett kialakítva a lakásban minden...
fagy53
az alaplapi VGA-s mérés csak egy kis plusz dolog volt..(kíváncsi voltam a különbségre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest