- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #4038 üzenetére
Ez jól hangzik, de nálam nem vált be, pedig nem egy házzal próbálkoztam már. Jelenleg is a passzív 96GT-re ráfújom a friss levegőt. mert jobb mintha elszívom róla, kipróbáltam!
A 3650-et is passzív üzemmódban használom, a VF900 venti nem forog csak ritkán, míg ha az oldalsó venti szív, akkor sokkal sűrűbben kapcsol be. Ezért ennél is fúj befele mint a fene!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3999 üzenetére
No no, nem úgy láttam az eredményeden. A VGA húzást kb ugyan úgy díjazza mint a 06-nál. Viszont a proci húzást ki sem állhatja.
Nekem is az 1.3-as verzsön van meg, most töltöm az 1.2-est.
Vagy az lesz, hogy adok a procinak 1.43V-ot a teszt erejéig.
Jah, és nem sokára jövök friss Vantage erdménnyel is.
Este játszottam a Mirrors Edge-el. Meglehetősen jól bírja a kicsike, minden full maxon, 4XAA, 1280x1024 40-50fps környéke. Csak az a baj, hogy bug-os a játék, mert egy óra játék után nekem belassult ilyen 8-10fps-re, valószínű memóriaszivárgás, utoljára a Gothic3-nál tapasztaltam hasonlót. Gondolom majd az EA ad hozzá ki patch-ot. -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #3970 üzenetére
Akkor legyen itt a PH-s iromány is róla
Nagyon szép, hát még ha piros lenne
szerk: A hűtőjére kíváncsi vagyok, az a sok lamella azért nem túl bíztató, amúgy meg jól néz ki, és még a ramokon is van borda, csak nem direkt tuningra csinálták a kis dögöt?
#3977 gyiku: Az még odébb lesz, sztem nálunk április-május környékén lesz belőle valami.
-
-
stewe2
aktív tag
-
kem
addikt
válasz
barnam_ #3904 üzenetére
Valami ilyesmi pl?
Ezt a lapot/chipsetet nem ismerem, nem merek "belenyúlni" ilyenbe. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #3870 üzenetére
Minden Performance -on, ahogy a program elindította magát.
Most X16-os módban 4200 pont. Van egy sejtésem, a hajó, amivel kémcsaj elment, szép Sapphire gyártmány, nekem meg a kártyám is Sapphire. Talán van némi összefonódás...
Amúgy meg is érdemlem
, eddig akármilyen kari volt a gépben, az összes 3trémárk alul pontozott...
-
UdVi86
aktív tag
válasz
barnam_ #3845 üzenetére
Igen, tuningban nem gondolkozok, ugyanis a procin és vga-n is passzív hűtés lesz. A csendesség számít leginkább, na meg a fogyasztás sem utolsó szempont. Szóval GA-EP43-UD3L vagy GA-EP43-DS3L. L-es mert nekem nem kell az eSATA meg FireWire port. Ez az új Ultra Durable 3 meg jónak hangzik, de még nem nagyon van a magyar piacon ilyennel felvértezett lap. Az Asusokat meg nem tudom milyenek a Gigabytehoz viszonyítva. Az iPon teszten a Gigabyte P43-as lapja győzött MSI-vel és AsRockal szemben, rossz nem lehet: [link]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3827 üzenetére
Az eredményeid egyébként nagyon jók. Majd holnap már én is visszarakom az E5200-at, és megnézem 3.3Ghz-en mit ad. Mert így túlerő van.
Majd havernál a nagy tuning után lemérjük mit ad a 4850-el. Gondolom .Az aláírásod bejön. Szereted a macskákat? Mert ezt a szöveget én személy szerint a Whiskas-os reklámból ismerem. A dalnak a szövegéből egy részlet. Észrevette már valaki? Vagy csak a hóesést üdvözölted így?
-
Gh0sT
addikt
válasz
barnam_ #3749 üzenetére
Szerinted találok tesztet valahol kifejezetten HD4670-re ezekkel a hűtésekkel? Mivel nem vagyok benne a léghűtéses témában feltenném a nagy kérdést: melyiket érdemes vennem, ha egy darab ventilátor sem lesz a gépemben? Se házventi, se semmi. Csak víz mindenütt...
Természetesen nem szeretném megfőzni a kártyát, de a hangra nagyon kényes vagyok.
Szóval melyik a legjobb alternatíva egy Chieftec Dragon toronyba, tudva azt, hogy semmi sem szállítja a levegőt a házban? Ugye nem mission impossible? -
zed juron
aktív tag
válasz
barnam_ #3723 üzenetére
Ohh, hát igen, az ember azt gondolhatja egy-egy márkánál hogy korábbi termékükből kiindulva az megbízható minden téren.
Akkor marad az MSI ami még árban jó - azon legalább nem HDMI a másik natív kimenet hanem DVI. És ahogy láttam sok díjat is kapott az MSI ATI 4670, remélem nem azért mert fizetett értük
Köszi az infot!!!
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
barnam_ #3507 üzenetére
Azzal nem növelné a stabilitást, a meleg úgyis felfele száll. Max annyit érne el vele, hogy nem kapná pofán a procit a meleg légáramlat a kari felől!
Ha pedig a kifelé irányt úgy érted, hogy a karival párhuzamosan a ház hátulja felé kifelé fújjon, akkor is szerintem inkább a karira merőlegesen fújjon a venti a lamellákon át. -
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3426 üzenetére
végülis van benne valami
de az biztos, hogy ezt a karit nem fogom lecserélni egy ideig ha pedig mégis akkor már megy az egész konfig (azért egyszer összeszámolnám ki mennyit költ 1 évben gépre, többe kerül mint egy csaj
és néha jobb is
)
KELLEMES KARÁCSONYT MINDENKINEK !
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #3420 üzenetére
Nagyobb felbontásban már ennyi különbség sincs közöttük!
Bár ez VGA topic, de érdemesebb lenne összehasonlítani a két procit a lehető legalacsonyabb felbontásban és hasonlóan lebutított graf beállításokkal. Ha van különbség a két proci között, akkor ez kibukik rögtön. Azonos órajelen a négyszeres cache biztos eredményez valamilyen javulást. -
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3381 üzenetére
Nem akarom módosítani, mert felesleges. Ventit belövöm 7V-ra, ha itt az átalakító és kész is.
A kártya garis és az öcsémé lesz, neki net+film-re kell és néha játék, arra meg még sok is.
Ami még hozzátartozik, hogy memóriát, procit húzom mint állat, mert ahhoz értek, ehhez viszont nem. Tudom, hogy kb ugyanannyi kárt okozok vele, ha ésszel csinálom (kb 0), de valahogy az elhalálozott 8600GTS után kissé óvatosan nyúlok a VGA-khoz, pedig a saját gépemben a vizesblokk alatt a G92-es ASUS olyan, mint egy hullámvasút és semmi gondja.djbahool: Az enyémen Samu ramok vannak, de nemsokára mint mondottam volt jönnek a képek.
-
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3372 üzenetére
Igen, de most megy a masina, kis türelmedet kérem!
Röviden a hozzá adott lefogató lyuktávolsága nagyobb, így nem azt tettem fel, mivel a lyukat épp a hajtásnál kellett volna fúrni (erről is csinálok fotót).
Találtam itthon Zalman chipsethűtéshez adott (nekem a dual heatpipe VGA hűtőből fennmaradt nv chipset blokk lefogatása), amit L alakba hajtottam meg.
Utána 1-2 lamellát ki kellett vennem sajnos, mert a lyuktáv így is 63mm volt.
Utána egy egyenes felületen felfektetve összehúzattam a hűtőt, majd megcsiszoltam (polírnak nem nevezném, mert csak 1200-as papírom volt itthon).
Egy régi VGA csatiba beleforrasztottam a ventillátor csatijait, majd a VGA-ba dugtam, a sárga kábelt pedig az alaplapra, ami monitorozná. Sajnos 3%-on nem indul el, így mást kell kieszelnem, de a bioshoz nem nyúlnék, mivel garis a cuccos...
A ház HDD keretére felfogattam egy 92mm-es ventit, ami 7V-al hajtok, így a felső ramok is hűtve vannak valamennyire, valamint kerültek rá ramsünik is (TTS féle, de jól megtapad és átadja a hőt, igaz nem akkora, mint amit az S1-hez adnak..képek hamarosan..djbahool: Hasonlítsd össze a Tied ezzel a képpel, ha minden egyezik, akkor valami bug lesz, ha a Te biosod régebbi, akkor itt az enyémen levő viszont csak saját felelősségre ajánlom (GPU-Z-vel mentettem le, archivált fájlt teszteltem...
) A képen található kártya tipusával egyezzen a Tied..
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3353 üzenetére
Na ez szépen alakul.
Kifagyott: Na igen nálam is kifagyott 2.95Ghz-nél, ezért visszavettem 2.9-re és így le futott, de nem volt stabil, így 2.8-on használom.
Azon gondolkodom, hogy érdemes lenne-e procit váltanom....
Mondjuk nem érzem még olyan gyengének az E4500-ast, csak a tuninggal nem vagyok kibékülve.
-
bandiie
aktív tag
válasz
barnam_ #3330 üzenetére
Hát nem hiszem hogy más lenne az 1 gigáson. Sztem megvan mért nem melegedett.
GTAIV Benchmark:
Statistics
Average FPS: 23.02
Duration: 37.22 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 67%
Video memory usage: 42%Kicsit CPU limiten vok.
Sürgősen kell egy új lap, hogy húzhassam (E2160).
2D: 165Mhz
3DL: 299Mhz
3D: 800MhzCCC 800-ig engedte hajtani, memoryt 923 Mhz-ig.
Most pihen egy ideje, 39 C. Venti 20%-on megy ilyenkor, hangját nem hallani.
Egyébként GTA-n kivül óriási a javulás a játékokban, még ezzel a gyenge procival is, úgyhogy szerintem jó vásár volt ez a kártya.
Mindjárt futtatok Vantaget, majd utána megnézem meddig melegszik.
-
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3284 üzenetére
na megvan az uccsó
proci 3,2 vga 850/1150 (ahogyan nálad is)AMD (13*246)
Average FPS: 36.02
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 81%
Video memory usage: 100%E6700 (8x400)
Average FPS: 43.65
Duration: 37.09 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 100%ebből is ill. az előzőekből is látszik, hogy a Vistának jobb a procikezelése (remélem nem látom rosszul de ha mégis akkor az okosok majd kijavítanak)
a lényeg E6700=nagyobb cache,nagyobb fsb
na de ennyi mára nem nyüstölöm tovább a gépeta lényeg imádom ezt a kis karit
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3276 üzenetére
na ma de-t Vista le XP fel és tádááá
XP SP3
Average FPS: 33.08
Duration: 37.24 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 80%
Video memory usage: 98%
Vista SP1
Average FPS: 30.40
Duration: 37.37 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 99%
az eredmények azt mutatják, hogy ma már szinte semmivel sem lassabbak a játékok Vista alatt de XP-n ugyanazzal a grafikai részletességgel egy reccenés nélkül tudok gamézni míg Vista alatt ez nem mondható el (de ez nem az oprendszer hibája hanem az én 2GB ramomé na és persze még mindig GTAIV) -
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3259 üzenetére
Vgpu pencil tuti, hogy itt lesz valahol... régebben Achill3us le is írta, hogy miképp kell megkeresni, de nem találom a postot..
(alaplapoknál valahol)
Más: Vettem egy ilyet:
TTS 1K-ért vesztegeti potméterestül.
A bibi az, hogy procihűtő AMD-hez.
Valamiféle lefogatásmódot kell rá kitalálnom és jó is.
Annyit kell csinálni, hogy az alján levő lamellákból le kell vágni, mert különben beleér a PCI-E foglalatba.. de az meg megoldható.
Aki szereti az olcsó jó cuccokat az csapjon le rá.. lyuktávot meglesem, ha itt lesz a kártya, szerintem csak keveset kell reszelni rajta..
Bordoi már egy 7600GS-re felapplikálta és nagyon jó... -
tzsolesz
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3243 üzenetére
Na nehogy az legyen, hogy a levegőbe beszélek..
Bizonyíték, nem ígéret.... forrással.Ezek után, hogy felcsigáztam a kedvedet, mehet a tuning..
1-2 alkatrész lemaradt, ahogy elnézem a végleges verziót, tehát, ha ráforrasztanánk mindet, lehet nem úgy műkszene, mint kellene. Itt a hosszú dip switch melletti csavarnál levő hiányosságokra gondolok.
Aggregátor: Ezeket a képeket nézd meg, ne azt az egy nyamvadt kapcsolót lesd, 4 maradt le!!
-
szacsee
nagyúr
válasz
barnam_ #3243 üzenetére
Rossz oldalát nézed, de van 4 db ami lemaradt
Ha beszarna a proxnet, itt az imageshack link.WARNING!!!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3240 üzenetére
Ott annyira nem szörnyű a helyzet.
Magam mögé utasítottam a hasonló teljesítményű procival rendelkező 9600GT tulajokat is, persze nem mindet.
Tud ez még többet is, de sztem itt is driver lehet a baj ahogy elnéztem a 3870-es eredményeket nem kell szégyenkeznünk. Mondjuk Ők Quadal nyomják ott.
Ja, a 4. kategóriát nézd. A 3.-ban van a 3870.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Formula-1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest