Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe2
aktív tag
Talán még emlékeztek, problémáim voltak a witcherrel. 1280*720 max graffal alig értem el a 24-25 avg fps-t. A vga, és a proc is húzva volt rendesen. Első körben feltettem a 9.1-et és az amd optimizert, így már játszható 29-30 avg fps jött ki. Közben arra is rájöttem, hogy a procit sem érdemes az egekig húzni, mert az ajánlott konfig 5600+, és tényleg: 2,7-2,8gh-től már semmi változás. Azt mondjuk nem tudom, hogy a hd4670-es hol helyezkedik el a 7900gt, és az x1950pro-hoz képest, de meglepő dolgot tapasztaltam. Ez a játék ugye a gyönyörű graf miatt is tetszik, és nem bírtam megállni, hogy ne tegyem fel 1920*1080-ba. Csak néztem mikor a tesztpályán stabilan tolta a 30 avg fps-t, minden maxon, 4AA!!! Néztem lazább részeket: 40-45 fps. Ahogy növelem a felbontást natívra, gyorsul a játék! Erre mondjatok okosat!
-
stewe2
aktív tag
válasz
brownus #4369 üzenetére
Ööö nem. Minden új. Még nem vetten intelt sohasem... gondoltam veszek 6400+, az alapon 3,2gh, talán lehet húzni 3,5gh-ig. A gémmel az a baj, hogy csak 1 magot használ. Próbáltam amd optit, meg cpu controlt, de nincs változás. Vagy gondolkodjak nagyobb l2-l3 cache-ban. Félek, egy X4-ből is c sak 1 mag menne. Nézek majd cpu topicot, meg az amd oldalon is vannak összehasonlítások, de a fő gondom az, hogy nem tudom mit kér a witcer. Adobozon az van: 5600+ ajánlot, meg 7900gtx, vagyx1950pro. Asszem ez megvan bőven...
Lehet ezzel is úgy járok mit az oblivionnal páran? Most olvastam, hogy brutál procin, meg 4870-en már fullban fut. Ok., de egy 3 éves játék!!!
-
stewe2
aktív tag
Hi!
Gyerekek sz*ar van a palacsintában!!!
Balage 21: elindítottam a witchert, a kereskedőnegyedben, rengeteg ház és nép az utcákon, meg őrjáratozó katonák. Újratöltések után egy adott útvonalaon futottam végig.az eredmények alapon:
2,5GH. 750/1005 1280*720 0AA 11/52/29
2,5GH. 750/1005 1280*720 4AA 8/50/27
Eléggé gáz, de ekkor még bizakodó voltam. Gondoltam sok az npc, kell a proc tuning:
3,0GH. 750/1005 1280*720 0AA 9/51/27,5
3,0GH. 750/1005 1280*720 4AA 9/50/27,5
Eléggé gáz, de ekkor már nem voltam bizakodó. Gondoltam kell a vga tuning:
3,0GH. 822/1144 1280*720 0AA 10/51/28
3,0GH. 822/1144 1280*720 4AA 8/47/26
Ennyi. Mi kell ennek a játéknak, ha nem elég neki X2 3,0GH? ez már a 6000+ szintje!
Az mondjuk kevésbé zavar, hogy a tuning szinte nem is jelentkezik fps-ben, hiszen százalékosan sem nagy. A gond az inkább, hogy az egész konfigot a witcher miatt raktam össze, de szinte alig megy jobban mint az előzőn (sempron,7600gs), amin végigtoltam 1024*768-ban, igaz csak medium grafon.Rossi: A röhej az az egészben, hogy az assassin's 1680*1050-ben max grafon totálisan sima, emelt órajeleken. Ugyan még nem méregettem, de nincsis már kedvem hozzá.
Ui. valaki witcherezik?
-
stewe2
aktív tag
válasz
Balage21 #4313 üzenetére
Szeva!
Most értem haza, de már tegnap felraktam a FRAPS-t, gondoltam ma méregetek. Én nem tartom fontosnak a benchmarkokat, nem a gép effektív teljesítménye izgat, hanem hogy konkrét játékokban (mivel nem renderelek, és nem kodekelek) milyen különbségekkel teljesít a rendszer. A THE WITCHER és az ASSASSIN'S CREED van fent ezekkel próbálkozom.
Még egy gondolat: arra a következtetésre jutottam, hogy nem általánosan a cpu és a vga egyensúlyát kell vizsgálni, hanem az adott játék igényeit kell pontosan kiszolgálni, viszont ezt csak az fps változással tudom mérni. Mindjárt neki is állok...
-
stewe2
aktív tag
válasz
Balage21 #4270 üzenetére
Én lebontottam a burkolatot (4 csav.), mert utálom az ilyen műanyg bizbaszokat, de nem mértem hőfokokat. Logiokusan gondolkodva: a meleg levegő nem reked meg a cucc alatt, könnyebben szív hideget, jobb a keringés. Egy halk 8 cm-es biztosan segít, de lehet, nincs is rá szükség. Nálam Assassin's 2 óra után 54-56 c., ja 822/1144-en, fagyés nélkül. Ami egyébként szvsz sokat számítana: a prochűtő, és a vga hűtő kintről szívna ( valamilyen csöves rendszerrel), nem a benti meleg keringene. Még socket A kormban építettem ilyen rendszert gégecsővel, de eladtam házastúl-mindenestűl. Amúgy brutálisan nagy volt a különbség a mért értékek között! Látom sokan foglalkoznak ezzel a hangproblematikával, de én nem reagálnám túl ennyire a dolgot! Rivával csináltam 3 ventiprofilt (10%, 20%, 100%), és ezeket töltöm be, vagy aut. megy 1%-100%. Szerintem az olyan dobozoké a jövő, amik kitről tolják a hűtést a cuccokra. Már dolgozom is egy ilyen faházon (40*40*20 cm).
-
stewe2
aktív tag
Hali!
Én Gainwardot vettem (vidéken korlátozottak a beszerzési lehetőségek), a ventit aut., és man. módban is szabályozhatod, de ami a lényeg: Assassin' Creed 1680*1050 minden maxon, 822/1144, atomstabil órákon keresztűl!!! A proc persze 3g-n megy.
A tápon is sokat filóztam, néztem a felsorolt típusokat is, de cimborám ajánlotta az LC Powert. Végül vettem egy 7560 v2.0. Van benne anyag, meg igényesen néz ki, de ami a legfontosabb, hogy egy ilyen takarékos rendszernél alig forog a tizenkettes. Persze ez csak az én véleményem, meg vidéken azért nehezebb. Utálok mindenre heteket várni, meg állandóan telefonon érdeklődni.
-
stewe2
aktív tag
-
stewe2
aktív tag
Hali !
Üdvözlök minden megszállottat! A PH! teszt óta figyelem a fórumot, tetszett a nagy lelekesedés a HD 4670 ügyben, vettem is egy GAINWARD-ot. Észrevételeim:
1. tényleg üres a a doboz, bár minden csati rajta van a kártyán,
2. a hangja a porszívótól messze van, de a feleségem szerint ha egy számgépnek bármilyen hangja van, az már régen rossz!!!
3. eddig a Witchert próbáltam csak ki, de full hd-ban, 4* éls.-nál már zavaróan szaggat, de ez a beállítás nem is volt cél, csak "sajna" a monitor lecseréltem, és itt ajánlott a natív.A gépen még semmi tuning, de a segítségetekkel remélem összejön valami!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest