- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ateszzero
őstag
KÖSZÖNÖM.
Ezzel sokat segítettél.
Nemrég csinált olyat hogy játék közben elment a kép, a hang maradt.
830/1099-en
Nem értem. Tzsolesznak is ugyanilyen kártyája van. tudom mert együtt vettük.
Nála megy ennyin.Nálam miért nem?
Tzsolesz ilyenkor mi van?
Most visszavettem 820/1099-re,de most nem játékkal próbálom meg, hanem megfogadom Zodo tanácsát és 3d 06-al folytatom a simogatást!
Hátha engedi magát.... -
barnam_
nagyúr
-
nesa
veterán
Ja mellenyomtam
Ezen a memo 1746mhz en szalad nem 2000enhogy ez a valosagba mit jelent meg nemtudom csak azt tudom hogy voltmar ilyen csokkentett memo orajelu kartyam 7300GT be 500/1400 helyett 500/1000 ment... volt is nagy hurrogas aztan kiderult hogy semmivel se lassabb sot ez a kartya azota is toplista 1 helyezett
Szal lehet kissebb az orajel de lehet jobbak az idozitesek,majd kiderul mire eleg.
Meg azis lehet megkeresem jooreg Koh-i-Noor cimboramat
-
nesa
veterán
Ma vegre kaptam kartyat igy belepek a 4670 tulajok taboraba
Az aldozat az egyetlen amit kapnilehetett Club 3D 4670 1GB verzio nagyoncsendes a hutese bar megcsak 2D be neztem.
-
-
törölt tag
Nagyon jó az hogy zárt házban ugyanazt tudja mint a ventis változat
mondjuk a gyári hűtést nem nehéz teljesítményben lenyomni, oda van dobva egy rézszínű borda, meg rá van csapva az a gagyi blower. Kis hőleadó felülethez még a szellőztető egység is kicsi, legrosszabb párosítás
A mi karinkon is pl béna az az aluborda, de legalább nagyobb, meg hozzá a venti is nagydarab.
-
fagy53
nagyúr
Azért tettek GDDR3-as memókat, hogy az egyébként drágább passzív kialakítást árban kompenzálják, így az Ultimate sem lóg ki a sorból.
Egyébként a VGA teljesítményére alig van hatással ebben a tartományban az 100-200MHz órajelkülönbség, inkább a 3DMxx profitál belőle. Ha valakinek piszkálja a csőrét a 873MHz, akkor 900MHz fölé könnyen felkergetheti, bár nem sokat ér el vele.
Ha egy kis házventivel alacsony feszültségen megfújja a VGA-t, teljesen néma és nagyon jó hűtése lesz. -
törölt tag
Nem rábeszélni akarlak, csak leírom a tapasztalataimat, ahhoz hogy áttérj, nem kell tuningolnod. Ha van még bőséges háttértárad (HDD), akkor a vinyó végéből akár le is vághatsz egy laza 25 gigást (jobb 30 ha egyszer W7-re váltanál majd). A Vistát ha felrakod nem kell attól nélkülöznöd az XP-t sem, melléteszi magát és automatikusan megcsinálja a multiboot menüt is, bekapcsoláskor bármelyik oprendszer lehet az alapértelmezett, és a boot timeout is állítható. Így lesz két oprendszered, tanulgathatod már a Vistát, miközben a jól bevált XP-det használod. Mondjuk ha sűrűn rakod újra az XP-t akkor van nagyobb gond, mert az XP Vista mellé visszatelepítés valamivel bonyolultabb lehet, mert sajna az XP-nek nincsen fogalma a mellételepített Vistáról, csak fordítva van ez így.
Tuninghoz még, én fél évig visszaszabályozott procival Vistáztam (max 2.0 Ghz), szóval nem kell oda annyira hírhedt extra kraft mint amiről a fáma szól. Egyébként játékok alatt DX9-ben is mindkét oprendszer ugyanolyan gyors, ezt már több teszt is igazolta. DX10-ben meg az API előnyei miatt gyorsabb is lehet egy DX10-re megírt játék, Radeon DX10-es kártyán. Nálad egyedül a 2 giga ram lehet csak a korlát: LOGOUT.hu - Operatív memória: mennyi az elég? -
törölt tag
Nincs mit
Egyébiránt: HT=HyperTransport, ez egy link amin keresztül kommunikálnak az AMD processzorok, ennek sebessége is a processzor "FSB"-jéből van származtatva, általában alapbeállításon 5x a szorzója, ami értelemszerűen 240-es FSB-nél 1200 Mhz. 1200 Mhz felett ritka az a lap ami bírja ezt a HT sebességet, de nem is kell hogy bírja, mert a 2 magos K8 procik kb 700Mhz-es HT-nál kezdenek lassulni, addig bőven elegendő nekik ez a sávszélesség amit nyújt a HyperTransport link.
RAM feszültség: ugyanaz mint a processzor esetén, ha kezd kifulladni, emelni kell
Mindkét beállítás könnyen megtalálható a BIOS-ban, csak kicsit keresni kell!MÁS:
Valaki nem tudja véletlen, hogy beregizett Pro 3dmar06-ot hogyan tudnám basic-re visszaváltoztatni? -
tzsolesz
nagyúr
tzsolesz: 2. A teszteket a 3DMark programok alapértelmezett (default) felbontásában kell elvégezni. Ez 3DMark2001 és 3DMark05 esetén 1024x768, 3DMark06-nál pedig 1280x1024!
Ezt kérik a listás oldalon Vazz, télleg.Akkor viszont a szabályokat kell megváltoztatni.
Mondjuk lehet többet ártanának vele, mint használnának. Ki tudja mit indítana el.
Ezt lehet még itt a topic-ban is hanyagolni kellene. Én be is fejeztem az erről való diskurálásomat.Szerk:
4.) Tuningos teszteknél minden megengedett, ami a csövön kifér... kivéve a 3DMark beállításainak piszkálása!
Ez elkerülte a figyelmedet.
tehát a szabályok jók, csak be kell őket tartani.
-
törölt tag
Egyátalán nem rossz
Annyit hozzá még, hogy lehet hogy nem a proci fogyott el sőt valószínű hogy nem, hanem talán a RAM-jaidnak kéne emelni egy kis feszt, mert látom hogy tuningban jóval 900 Mhz felett vannak a 800-as ramjaid! Aztán még ott van a HT, az is 5x nálad, 1200Mhz felett már könnyen lehet hogy beblokkol miatta a rendszer! Tehát még visszaoszthatod azt is! Aztán ezenkívül a CPU-nak is mehet még a fesz. 1.35V a Brisbane magos procik gyári fesze, a tiéd csak azért energiatakarékos, mert ráírták hogy "e" és csökkentették a gyári feszét! Az e-takarékos CPU-k válogatottak, azokból kerültek ki amik bírták a gyári fesz alatt stabilan.
Egyébként nekem még 839/1145-ön végigfutott a teszt, de 845-ön már nekem is leállt, pontosabban nem hibaüzivel lépett ki, hanem egész egyszerűen lefagyott az egész gép! -
törölt tag
Tedd fel nyugodtan mellé, nem lesz semmi gond! Miután bejött a főlap, a settings fülön pipáld ki hogy send to tray on close, aztán main fül, customize gomb, és húzkodd a csúszkákat!
P.S. = utóirat
Méghogy 8542, az csak 8242! Pedig kilövök szinte minden háttérben futó alkalmazást is, minőségi beállítások High Performace-on, és sehogy nem gyorsabb.
tzsolesz pistán még én sem próbáltam...
-
törölt tag
Nem feltétlen CCC nélkül a tuti, mert akkor pl ilyenekhez nem tudsz nyúlni, mint a minőségi beállítások
Ezért van az hogy pl van aki úgy használja, hogy felteszi a drivert, a rivát azzal tuningol, és az ATT-t mellérak piszkálni a beállításokat.
P.S.: Műxik a Riva meg a Catalyst együtt, de a 3dmark pontok még mindig haloványak, pedig erősebb a tuning
[link]
-
törölt tag
Igazából úgy szokták akik alternatív tuningprogramot használnak a Catalyst Control Center helyett, hogy nem a Catalyst-ot teszik fel, hanem csak a display drivert! Annak is 9.1 a verziószáma, csak nincs hozzá a Catalyst Control Center, ami maga a segédprogram a beállításokhoz. Itt van a kétféle letölthető verza (9.1) [link] velül a CCC-s verzió, alul a driver csak magában.
-
-
barnam_
nagyúr
"3.) Alapórajeles teszteknél mind a processzor, mind a videokártya alapon. RAM órajel max. a RAM gyári értéke lehet. Alacsonyabb órajel (pl. 800-as memória 667 vagy 533MHz-en) a kedvezõbb késleltetésért megengedett. VGA driverben a teljesítmény állítása, valamint a BIOS hangolása (a CPU órajelét érintõ értékeket kivéve!) szintén lehetséges."
Vagyis a Te eredményed már tuningosnak számít.
-
törölt tag
Assasins-ben DX10-ben felraktam mindent maxra, érzésem szerint szaggatott egy kicsit, kb 25-35 FPS-re saccoltam, de megmérni nem sikerült, mert Vista alatt nem akar a képernyőre kerülni a Fraps
Én most inkább procit tuningolok, most éppen 3030 Mhz-en zörgetem Orthos-sal, (közben már szedem a Far Cry 2-őt), megnézem hol a vége, aztán jövök 3dmark-olni én is
-
törölt tag
Kenjed neki nyugodtan feljebb a beállításokat, megy az ultra high-ban is!
Nekem 35-55 FPS-eket nyom ki 1280x1024-ben, pixelszámot tekintve is kb hasonló beállítás mint az 1440x900, sőt az 1280x kicsit több...
RaiDani
3dmark06-ban default beállításokon semmit nem számít a memória órajel, az enyém is 1100Mhz-es, valahol máshol találta azt a pár plusz pontotAz is biztos már hogy nem a surround view miatt, szerintem a driver miatt lesz!
-
törölt tag
Nem is gondoltuk hogy csaltál volna
Valószínű a háttérben futó szolgáltatásokban, processzekben, esetleg a driverben kell keresni az eltérést! Vagy lehet az volt a gond, hogy úgyhagytam véletlen bios-ban a surround view-et, ezért az eszközkezelőben még az int. VGA is ott volt, GPU-Z is látta, lehet ez is egy kicsit elvett valahonnét. Néztem a memóriaidőzítéseidet is, pöccre mint az enyém, órajele is, a plusz 200Mhz cpu többletemet oda is számolja a program, de az SM pontjaim kevesebbek. Lehet az is, hogy a 8.10 vs. 9.1 driver lesz az oka! De nem baj ez, most próbáltam ki a GRID-et is pl, ultra beállításokon 2xMSAA-val meg se röccen
Már telepítem a COD5-öt is éppen! Az erősebb játékokkal is ellesz ez, kis kompromisszum a látvány rovására, és rendben is vagyunk. És akkor még a tuningnak neki sem álltam... Ja és ez alig fogyaszt! És hangerőben meg verhetetlen, kizárt hogy van ettől halkabb gyári hűtés, én tényleg nagyon elégedett vagyok vele!
-
törölt tag
Ejha
Mesélj majd, hogy milyennek találod? Hangerő érdekel legfőképp
Mennyibe fájt így? Én itthon 23.900Ft-ért tudnám meghozatni, azt egy kicsit sokallom, mert 30.500-ért hoznak 4830-at. Most nagyon vacillálok, csak az a baj, hogy a 4830 fogyasztásban és hangerőben is sokkal rosszabb lesz, viszont a 4670-el meg nem akarok úgy járni, hogy 2 hét múlva kevésnek érezzem a teljesítményét, főleg az én gyenge konfigom alá, ami alapból lassabb egy mai standard középkategóriás Intel konfignál
a 4830-ból biztosan jóval később fogyna el a kraft még az én gépem alatt is...
Látom a dobozára ráírták hogy ultra silent cooler 20dbA, de én ettől nagyon félek, a Hyper 212-re is azt írták hogy 18dbA max zajt kelt, ennek ellenére mikor először bekapcsoltam, majdnem halálra rémültem
-
zodo
nagyúr
Na...mit kaptam 10:36-kor ? Sms-t.
Kedves Partnerünk!
Ön által rendelt termék kifutott / hiánycikk, beszerzése nem lehetséges ezért rendelését töröltük. 2 hét múlva érdemes újra megrendelni. Megértését köszönjük.
Tisztelettel: xySzerinted....(majdnem vittek az üzemorvoshoz) hosszú évek útán, vennék végre egy új kártyát és ezt kapom.
Nem hiszem el ,hogy 1 db kártya érkezett kis hazánkba.
Ha mégis, Rossi duplán mázlista.gyiku: lehet, hogy mégis megvárom!
Az is lehet ,hogy índítok egy topikot: " Ati Radeon HD 3200 "
-
Rossi
addikt
-
barnam_
nagyúr
Én úgy vagyok vele, hogy demókat, meg hasztalan programokat ne is adjanak nekem a vga-hoz. Szerintem nem kell elvárni, hogy egy 20k-s vga mellé legyen egy halom átalakító + teljes játék
Most már egyre inkább a minimum-ot adják, egy manual, egy driver cd, meg dvi->dsub adapter. -
-
tzsolesz
nagyúr
-
stewe2
aktív tag
Hali!
Én Gainwardot vettem (vidéken korlátozottak a beszerzési lehetőségek), a ventit aut., és man. módban is szabályozhatod, de ami a lényeg: Assassin' Creed 1680*1050 minden maxon, 822/1144, atomstabil órákon keresztűl!!! A proc persze 3g-n megy.
A tápon is sokat filóztam, néztem a felsorolt típusokat is, de cimborám ajánlotta az LC Powert. Végül vettem egy 7560 v2.0. Van benne anyag, meg igényesen néz ki, de ami a legfontosabb, hogy egy ilyen takarékos rendszernél alig forog a tizenkettes. Persze ez csak az én véleményem, meg vidéken azért nehezebb. Utálok mindenre heteket várni, meg állandóan telefonon érdeklődni.
-
Chaser
legenda
Kösz a segítséget, ebből a boltból lesz a 3850 is
Nem várok addig amíg rájönnek hogy mindent emelnek az egekbe, még ráfanyalodtam volna kivételesen az iponra is, ott csak asus van 23k-ért, de annyiért meg van 3850 512-es ultimate, ráadásul az asura 2 évet adnak a szokásos 3 év helyett...az lett volna az igazi küldetése a 4670-nek, hogy olcsón jót, sajnos az első feltétel már nem él, sőt igazából megjelenése óta nem is élt nálunk
Majd meglátjuk jövőre. Addigra legalább lesz választék, és talán normalizálódnak az árak is.
-
Chaser
legenda
Ha pár napról lenne szó...nincs nagykerben, nem is tudják mikor lesz, 3850 van, több mint 4k-val olcsóbb, teljesítményben kb 1formák, fogyiban jobb a 4670, amúgy az MSI-re 3 év gar van, a zafírra meg 2. Valszeg december, januárban ezt úgyis eladom, aztán majd ha lesz értelmes alternatíva veszek mást, nem vagyok gamefüggő, igp mindig itt van.
#1033 Geza26: Ha nem lenne ez a világválság, akkor is vagy 25-28k lenne egy belépő 4830, 4670-nél jóval nagyobb fogyasztással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AliExpress tapasztalatok
- EAFC 25
- Éjszakai műszak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Netfone
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest