- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
montressor
aktív tag
Hali!
Nem tudja vk,miert van az, h atvaltok a tv-out-ra, (ott a felbontas 1024x768), majd vissza a monitorra, akkor a nyomorult a felbontast visszaveszi 800x600-ra??? Baromira idegesito, mindig allitgatni. Excalibur 9600xt es a mostani catalyst, de regebbivel is ezt csinalja. Miert? -
montressor
aktív tag
Hali!
His 9600xt-n log egy monitor, meg egy tv. A tv-re ayt irja, h max. 1024x768, es ugyanebben a felbontasban szeretnem hasznalni a monitoromat. A ket kep kozott egyebkent valtogatni szoktam switch mode? Na most, mitol van az, h ha atvaltok a tv-re, es vissza amonitorom felbontasat alandoan lecsokkenti 800x600-ra? Nagyon idegesito, minden filmezes utan visszaallitgatni...
MAsnak is van/volt ilyen?
Catalyst asszem 5.2-est hasznalok... -
montressor
aktív tag
>Pontosan ez a PRIME 95 mit is tesztel?
Hat ezt okos emberkek csinaltak, ha jol olvastam vm primszam kereso progi. Hogy alkalmas-e a vasad, a pontos szamolas erdekeben tobb teszt is elvegezheto vele:
torture test lehetosegei:
-maximum fpu stress, not much ram
-maximum heat some ram test
-blend some of everything, lots of ram
-ill. custom
>Neked végülis most ez derítette fel a problémát?
Ha nem is konkretan, de megmutatta, hogy valos hardver hibam van. Nem szoftveres, es mivel ez nem hasznal 3D igz videokari kizarva.
>Ja és a Procid volt a suxx?
igen
[Szerkesztve] -
montressor
aktív tag
Hali!
Nalam megoldodtak a jatekkilepesek, gep ujraindulas (bar lekopogom, mert az ordog nem alszik. Szal a tunetek a szokasosak voltak, 3x csereltem tapot, 2x videokartyat, probalgattam ramot dual, single modban, kulon es egyutt, bios frissites. A furcsa, h csak akkor volt problema, amikor erosebben meg volt hajtva a gep 3D-ben, igy leginkabb a videokartyara gyanakodtam. De mas videokartyaval is gond volt. Akkor valaki azt emlitette nezzem meg a prime95-el. Es is itt ki kell, hogy emeljem PRIME95!!!!!! A memtest86 nalam semmi hibat nem jelzett, mint kesobb kiderul jogosan. Ekkor mar az orulet hataran voltam es persze a garanciak vegen
. (Merthogy nem csak jatek a vilag
. Mostansag viszont ugye megjelent a sh3 alkotas, es hat megsem lehet, hogy az msi k7n2 delta-l ben figyelo amd athlon xp 3000+ os 1gb kingston ramos, 450w-os full extras gepemmel ne lehesen nyugodtan jatszani ugye
Szoval alkatreszek nem leven beszalit egy boltba, es megker, h proci, ram netan alaplap cserevel nezzek meg nekem. Nem tom illik-e reklam, de a bolt neve kicsit kodolva valami olyasmi, h felhasznalok. MERT MEGERDEMLIK
Szal kiderult, hogy az en draga amd athlon xp 3000+ -el valami nem egeszen koser. Igy hat csere Semtron-ra... Most 2. napja hajtom a gepet, prime95, jatekok, es ugy nez ki meggyogyult. 8x agp, fast write, es bar az msi oldalrol leszedett ati driver van, ugy hiszem a catalystokkal sem lesz gond.
Amd athlon XP-seknek erosen tanacsolom a prime95 tesztet. MIndenkinek sok sikert, fagyasmentes jatekot/munkat... -
montressor
aktív tag
válasz
jmarekka #3245 üzenetére
Hali!
Nekem detto ugyenez a gondom. MSI K7N2 neo lap, AMD3000+, HIS 9600XT es mindegyik jatekbol kilep, amelyik egy kicsit is meghajtja 3d ben. Kicsit tele van mar vele a mogyorom... Nekem volt egy olyan gondom is, h a cpu es a ramok mas MHz-n mentek (ram 400on, cpu meg 333 asszem) es ezt nem birta. Allandoan kikapcsolt a gep.
De most en is meg vagyok love. Most, hogy Neked is ez a gondod visszaviszem boltba nezzek meg, azt hatha becserelik, vagy eladom es veszek mast. Bar kicsit szkeptikus kezdek lenni.... -
montressor
aktív tag
Hali!
Olvastam tesztben, es ereztem is, h az 9600 xt-ken a memoria modul homerseklete alapban 70-80 C. A gpu orda nem nagyon melegszik, nincs huzva a kartya, de a memok homerseklete zavar. Kerdesem, h mennyit szamit a ranyomhato hutoborda borda (amit pl a zalman passziv huteshez adnak)? Erdemes megvenni? Ill. letezik-e vm nagyobb hutofelulet kialakitasu huto (de jol irtam) a ramokra?
Illetve mit ajanlotok? Jon ugyis a nyar.... Vizhutes, melyhuto ladak nem erdekelnek.
koszi
[Szerkesztve] -
montressor
aktív tag
>Azt nem hinném, hogy ezért kilépne, mert tulmelegszik, legalábbis, elvileg.
Ket furcsak dolog van: az xp ben azt mondja hogy ez 256MB-os kartya, mikor nem is, csak 128. A masik ez nem tudom lenyeges-e, de a memok frekije tenylegesen csak 600 helyett ''csak'', 594. Gondolom ez utobbi nem problema... Es az elozo? Honnan lehet megtudni ranezesre, h mennyi rammal szereltek? 8db ''nagy fekete bogar''van rajta.
Samsung tipusuak. A sebessege talan 3.3, ha a TC33 azt jelenti. Annyi?
Megnezem a 4.11 es driverrel, mit csinal... -
montressor
aktív tag
Van egy zsir uj his 9600xt-m
Far cryoztam vagy egy orat tok jol futott. A sims2 jatek viszont 2x kifagyott, de csak a jatek, nem az xp. 2001se-t futtatam folyamatosan es abort-al elszalt Megfogdostam a videokartyat: a borda langyos, viszont a ramok erintese eleg kellemetlen, annyira melegek. Ezeken nincs borda semmi. Gondolom lehet ettol a dolog, de ha egyszer ugy adjak nem kene, birnia minden extra hutes nelkul? Vigyem vissza? Nincs huzva.... Masik kerdes: lehet ezekre venni kulon ram hutot? A kartya mindket oldalan van ram.... -
montressor
aktív tag
Hali,
Az mitol van hogy a his 9600xt 128mb-ra azt irja a win xp a device kezelobe, h 256 mb-as?
Az everest is 128 at mutat es en is ennek vettem. Ergo a device manager mutatja rosznak, drivert most szedtem ati oldalrol.... -
montressor
aktív tag
9600XT his excaliburbol letezik gyengitett orajelu verzio? ha igen mik a parameterei? Masik a sapphiretech-en nem talalom az atlantis verzio sheet-jet, nem tudja veletlen vk mik az adatai szinten a 9600xt? koszi
-
montressor
aktív tag
válasz
dilipok #2404 üzenetére
De en a 3dmarkban jaccom az autossal, csak mindig lelo a repulo
)
Amugy teljesen igaz, igazandibol engem sem erdekelnek a pontok, ha jol megy a jatek. Csak furi volt h, az elso harom meresre novekvo tendenciat mutatott, es jobbnak bizonyult a pontja, mint a normal xt....
De igazad van sza*ok a farmra, akarom mondani a pontra
[Szerkesztve] -
montressor
aktív tag
Mertem egy 3d mark 2003-at is: 3310
-
montressor
aktív tag
Komolyan mondom nem ertem... Ma viszont meg se szolalt ez a nyomorult kartya...
Lehetseges, h pl. hazahoztam, hideg volt es addig ciripelt?? Igazandibol ugy erzem semmi baja ennek a gexcubnak, de egyszeruen nem tudom mi volt tegnap az a hang... Bocs ha mar unjatok, de engem nagyon zavar.
Megneztem: a display driver verzioja: 7.98-040120a-013749C AMI. Gondolom ez nem Catalyst...
Furcsa, mert a fent emlitett idegesito dolog ellenere kezdem megkedvelni. Foleg, hogy megint lefuttattam a 3dmark2001-et es most 11477!!! pont jott ki. Lemerem meg parszor hatha eljutok 20000ig))
-
montressor
aktív tag
válasz
IQ L1ght #2392 üzenetére
3dmark 2001se, es feltettem a patchet is hozza, ha ez szamit vmit
4ns os ramok vannak rajta, (ha a hynix ramoknal azt jelenti a kotojel utani resz), es 500/500 as. A drivert a gyari cdjerol raktam fel, a cd-n ez van: ver:7.98, de szerintem nem catalyst. Nem huzom egyaltalan, feltelepittem es mertem. ..
[Szerkesztve] -
montressor
aktív tag
Ha valaki nem fel a neha sercego karitol, es pont ilyenre ehezik, eladom....
A szintet szerintem hozza, bar ezt iteljetek meg Ti: 3dmark 2001se alatt 11000 es 10900 kozotti az ertek, amd 3000+ szal.. -
montressor
aktív tag
Azt szeretnem kerdezni, hogy a sapphire 9600xt 128MB-nek melyik lehet az a verzioja, amit brutto 32eFt ert arulnanak? A sapphire oldalan a lite verzio is 500/300-at irnak, a 256MB os 500/290. Van ennel ecor-abb verzioja?
-
montressor
aktív tag
A memoria sebesseget milyen progival lehet megtudni?
Nem fog bedogleni, hogy nem tudom mitol, de neha magasabb frekvencian sipol? Ha barmilyen alkalmayast lekicsinyitek v. vissza, ill. jatek kozben? Tobb kepfrissitesi frekin is kiprobaltam, mind a 85, mind a 75 Hz is ezt csinalja... -
montressor
aktív tag
válasz
bestkiller #2349 üzenetére
A hynix ramoknal van egy bazi hosszu szam es egy kotojel valami. Ott a kotojel utani ertek ha jol tudom...
-
montressor
aktív tag
válasz
[HUN]Zolee #2347 üzenetére
ok, de mi az az internal DAC (digi analog converter?) annak nem 500-nak kene lenni?
Akinek ilyen karilya van, mit ir ki az device manager, csak 9600 series, gyari driverekkel? Atvertek? -
montressor
aktív tag
Gecube 9600xt encore 500/500 128MB mennyit er meg?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Medence topik
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Autós kamerák
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest